Jump to content

islam neden her şeye karışır(islamın yapısı)


Recommended Posts

Hak düzen dediği islami bir düzenden ve bu düzenin  korunmasından söz eden,aynı zamanda içeriğinde fitne,bozgunculuk,günah,zina gibi kavramları barındıran bir dinin,toplumsal yaşamın her alanına,en ufak ayrıntılara kadar karışması,toplumsal yaşamı kendi anlayışına göre düzenletmesi,yapılandırması,böyle bir düzende her eylemin,her uygulamanın,her düşüncenin islama uyumluluk,aykırılık açısından değerlendirilmesi oldukça doğaldır.Bu yapıda ki bir din her şeye karışmasa şaşırtıcı olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Seni yaradan elbette herseyine karisacaktir.

 

Bu yuzden insan cahil bir varliktir.

Ve terbiye edilmeye muhtactir.

 

Nasil ki ogretmen talebeleri terbiye ediyorsa

 

Mevlamiz Allah ta insanlari peygamberler vasitasiyla terbiye etmektedir.

 

Bu yüzdenki bu donemde insanlar islami birakti zina,icki,kumar cogaldi aynı sekil hayasizliklar,olumler,isi bilmeyen idareciler yani devlet adamlari cogaldı

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 17.03.2017 at 21:17, Katip1 yazdı:

Seni yaradan elbette herseyine karisacaktir.

 

Bu yuzden insan cahil bir varliktir.

Ve terbiye edilmeye muhtactir.

 

Madem terbiye edilmeye muhtaçsın, o zaman git kendini terbiye et. başkalarının hayatına burnunu sokma. Edebinle insan gibi yaşa ki, dinin de toplumda saygı görsün. insana saygın yok, bari kendi dinine saygın olsun.

 

Vicdanlı ve kendini geliştirebilen insanların terbiye edilmeye ihtiyacı yoktur.

"Allah" dediğin araplar ise bizi yaratmadı, geçmişimize tecavüz etti; tarihteki en büyük soykırım, işkence, tecavüz ve yağmacılığı araplardan gördüğün için onun uydurma tanrılarını yaratıcın zannediyorsun !

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın siyasi yapısı genelde oligarşi'dir. islami rejimlerin siyasetinde tekelcilik vardır. Bu oligarşik tekelciliği elde tutmak için islam herşeye karışır. Yalnızca Türkiye'de görülüyor, demokrasi'den oligarşiye bir geçiş hamlesinin apaçık örneği. Benzer bir örnek 79 iran islam devriminde vardı ama iran'da devrilen demokratik cumhuriyet sistemi değildi, monarşi idi. O yüzden Türkiye'deki oligarşiye doğru yürüme serüveni, islam dünyasında bile türünün tek örneği.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Kemal Kılıçdaroğlu, politik islamı eleştirmede başarılı bir politikacı aslında. Ama islam politik bir din olduğu için politik islamı eleştirdiğinde, müslüman çoğunluk bunu, Kılıçdaroğlu'nun islamı eleştirdiğini sanıyor. Politik çıkarım her nerede varsa, islam orada hazır kıt'a mevcut veziyettedir. Kılıçdaroğlu islamın politikaya hazır kıt'a hizmet etmesini istemeyerek dürüstlük gösteriyor ama halkımız anlamıyor maalesef.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...