Jump to content

Kuran'ın Çelişkilerine Örnekler 2


Recommended Posts

En hümanist/insancıl kişi bile islamı savunmak adına şiddet ve ayırıma (kendisi yapmasa da) göz yumuyor. Allahın ve müslümanların, "islam" adına yaptıkları savaşlardan tutun işkenceye kadar ve hatta müslüman-kafir ayırımını bile hoşgörüyle karşılıyorlar. Mesela bir gayrimüslümün, müslümanlara cizre adında hayatta kalabilmesi için vergi vermesini haklı buluyorlar. Müslüman olmayan bir kişiyi kendi doğduğu ülkeden bile "beğenmiyorsan git, bunlar Allahın kanunları" diyerek kovabiliyorlar. Kendilerini ve sadece kendilerini doğru yolda varsayarak yapılan bu eşitsizliği onaylıyorlar. Bilmeden şeytana yükledikleri "kibiri" kendileri yaşıyorlar. 


Savaşta yakaladıkları esirlerin köle veya seks kölesi olarak satılmasını veya öldürülmesini, kutsal kitaplarında yazması nedeniyle, onaylamak zorunda kalıyorlar. Aynı şeyi "kafir" dedikleri insanların kendilerine yapmasına razı olmasalar da müslümanların (Allahın düşmanı) kafirlere yapmasında bir sakınca görmüyorlar.

 

Kısaca müslümanlar, ahlak ve vicdanlarını askıya asarak Kuranda ne yazarsa "evet" demek zorunda kalıyorlar. Günümüzün "medeni müslümanları", şiddet içeren bir çok ayeti yumşatmaya çalışsa da bu yeterli gelmiyor. Çünkü bu kişiler bu " yumşatılmış ayetleri" ateistler, hristiyanlar gibi gayrimüslümlere karşı (islamın şiddet yanlısı olmadığını) göstermek için kullanıyorlar. Ama şiddet tarafı olan müslümanlara karşı ne sivillerin, ne siyasetcilerin, ne müslüman din adamlarının, ne de bir islam devletinin bir tek parmağını oynattığını göremiyoruz.
Müslümanlar cennete gidebilmek için bu dünyayı cehenneme çevirmekteler.

 

Yazıyı bitirmeden şöyle bir örnek vermek istiyorum. Kuranda erkeğin kadından üstün olduğu açıkca yazmaktadır. Bir toplum ne kadar müslüman olursa kadınlara baskı o kadar artmaktadır. Kadınların gece geç saatte dışarda olması veya "açık" giyinmiş olması tecavüzcüyü aklayan nedenler olarak sıralanmaktadır. Günümüzün (müslümanlaşan) Türkiyesinde bile kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerindeki sayılar büyük bir sıçrama yapmıştır.  Bunun nedeni islamın kültürel olarak kadını erkek ile aynı değerde görmemesidir bu hem kutsal kitapları Kuranda yazmaktadır hem de bir çok müslüman böyle yaşamaktadır. Ama ne yazıkki müslümanlar bu bağlantıyı göremiyorlar veya görmek istemiyorlar.

 

Ne yazık gözlerini kapatmak hiç bir problemi çözmez

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 1,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

7 dakika önce, poiuz yazdı:

Günümüzün (müslümanlaşan) Türkiyesinde bile kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerindeki sayılar büyük bir sıçrama yapmıştır.  

 

Çünkü İslam, köle gibi kadının da öldürülmesine kısas uygulamazken hür adamın öldürülmesine kısas yapmak gibi bir korkunç ayrımcılığı emreder. Şeriat, bu ülkede töre adı altında sürdürülmektedir. Neden, çünkü erkek öldürüldü diye kan davası güdülür, ama dişi öldürüldü diye iyi olmuş eline sağlık denilir. Çünkü Kuran'da apaçık kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi olarak uygulanacağı yazmaktadır. Bu ilkel vahşi insanlık dışı kitap müsveddesinde yazdığına göre köle ve kadın öldürdü diye hür bir adama kısas yapılmaz.

 

Müsvedde hakaret anlamında değil. Konu akışı ve anlatım bütünlüğünden yoksun, son derece bayağı anlatımı olan bir metin olduğu için kitap kabul edilemeyeceğinden dolayı.   

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
 

 

Burada kimse apaçık, net, kesin bir konuda  elli çeşit kıvırtma görmeden ağzını pek bozmaz. Siz hiç bir ateist size: "Hiç tanımadığım uyduruk bir Arap yağmacısına inanmadım diye beni yakacak bir allaha inanmam" dediği zaman ona "haklısın, bunu yapman çok saçma olur. Hiç görmediğin tanımadığın Hamdullah abi diye herifin teki bir milyonluk çek kesmezsen seni marizleyecek diyen adama "Hamdullah abi de kim yahu?" diye sorman elbette mantıklı" dediniz mi?

 

Demediniz. Tersine " herif Hamdullah abi diye biri var diyorsa vardır ve marizler diyorsa marizleyecektir mutlaka, çeki kes kurtul" dediniz.

 

Ateist size "sen kes o çeki aptal budala, Hamdullah abini ittirme bana şimdi" dediği zaman niye üzülüyorsunuz ki? Hak ettiniz aptalı da budalayı da... Hiç tanımadığı görmediği Hamdullah abiye çeki kes derseniz, ateist yerden göğe kadar haklı size sövmekte.

 

"elli çeşit kıvırtma"  nereden çıktı ?   hangi  50  ? kim  dir kasdettiğiniz  nasıl bir tuhaflıkdır dakika bir . Ateist olmayan bir gelsinde satşalım eğlence çıksın tarzı bir kafamı var , yada şart mı var 

 

ki biz birde türk olacağız , yahu yabancı  forumlarda bile  en azından  bir  hello  var  

 

"  elbette mantıklı" dediniz mi?  "    demediğimi nerden çıkardınız, yahu ben bu forumu haricen okuyordum  arada  bir  üye oalım dedik ağzımı açmadan  

daha misafir tabirne uyar halde iken  apta lar geri zekalılar  vb  vs  havada uçuyor  .  Tek cümle ile özetleyim son kez,   ortada bir fikir varsa ve yayılmay değer görüyorsan bunu tebliğ ederken  itici değil çeken, kavrayan bir üslup  kullnmak gerekir.

 

 

yoksa , bu forum dışarıya kapalı , kendini ateist  dışında  x  tanımlayan gelmesin okumasın da etmesinde  içerde de sadece  nefretle kendini doldurup sövme sayma uğraşısı içinde  takılalım  , BUMUDUR OLAY?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

yahu bir insanın islamı benimsemesine gerek yok sen osmanlı tarihine bir baksana gayrimüslimlerle müslümanlar bir arada 1950lerde istanbulda türklerin yarısı kadar da rum vardı balat fatih tarafında hep rumlar oturmuşlardır bak buzul arkadaşım maide 33'te islamı benimsemeyenler demiyor allah ve resulüne savaş açanlar diyor neden çarpıtıyorsun sen taksim meydanının ortasına gidip TÜRKİYE CUMHURİYETİNE küfür etsen atatürk'e küfür etsen ki türk ceza kanununda atatürk'e özel koruma kanunu vardır tek bir hakaret edersen ceza yersin...sen savaşmayıp cizye verip müslümanların arasında gayet güzel yaşarsın bunda anlaşılmayacak bir şey yok ki ben ABD'ye gidip trump'a saldırı düzenlemek için plan yapsam mesela beni yakalasalar ne yaparlar ? elbette içeri atarlar maide 33'e bakarsan en son sürme işlemi de var yani yapılan işin derecesine göre cezalar var...

 

 

islam olmamak, allah ve resulüne savaş açmaktır.

 

islam olmamak, resul ve allah yalan söyüyor demektir.

islam olmamak, bu haliyle ortada dolanmak, fitne çıkartmaktır, çünkü tek yol islamdır.

 

hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

arkadaşım valla ne desem boş ama dediğim gibi gerçek manasını allah bilir bize ufak bir pasaj verip geçiyor şeytan kibri temsil ediyor yoksa şeytan bir günah mı işlemişti ? hayır sadece secde etmedi kibrinden ötürü adem olayına gelirsek adem de allahın yapma dediğini yapıyor ki bu bizi temsil ediyor allah ne derse desin birçoğumuz uymuyoruz

 

 

ayetin manasını allah bilir, müteşabihtir deyip, şeytanını kibri temsil ettiğini söylüyorsunuz. siz allah mısınız?  nereden biliyorsunuz, şeytanın kibri temsil ettiğini? bunun bir teşbih olduğunu söylüyorsanız, şeytanın neyi temsil ettiğini söyleyemezsiniz, çünkü bu ayetin ne anlattığını ancak allah bilir. yok eğer siz bunun teşbih olduğunu ve ne anlattığını, içindeki benzetmelerin ne olduğunu biliyorsanız, siz allahsınız demektir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Yazdıkların laf salatasından başka bir şey değil. 

 

Hala inandığın kitapta inanmayanlara yağdırılan hakaretlere ilişkin tek bir kelime bile edemedin.

 

Ben sadece bir insanın başka bir insana inanmadığı için sonsuza kadar yakılması gerektiğini iddia eden bir inanca sahip olmanın salaklık, aptallık, gerizekalılık olduğunu söylüyorum ve bu iddiamın arkasındayım. Böyle bir zırvalığa inanan kim varsa ve bunlar bilim adamı da olsa aptalın önce gidenidir.

 

Ha bu arada sana bir sürü sordum, hiç birine cevap bile vermeden hemen duygu sömürüsüne başladın.

 

Ha bu arada sana bir sürü sordum, hiç birine cevap bile vermeden hemen duygu sömürüsüne başladın.

 

SAYIN SAĞDUYU ,

 

 

 

Yeni fırsat oldu bakmaya .Ben bu foruma  biraz okuma yapma amacı  i le geldim lakin  bir laf dalaşı yapmak hevesnde görüyorum seni hep .

İnsanlar yeni gelmiş birine  en azından hoşgeldin der ,  tanısın , tanımasın   bu ayıbını geçtim

 Dikkat çektiğim ricada bulunduğum  üslup , nezaket  hususunuda geçtim

 

 hele  duygu dömürüsü lafı :) görünen oki sende  ateizmi  dinleştiren  kişilerdensin.  allah aşkına :)  ben senden bir menfaatim yok bi şeyim yok , bir şeyede davet etmiyorum  dilemiyorumbiraz mantıklı ol    etmiyorum ne duygusu ne sömürüsü

 

"Yazdıkların laf salatasından başka bir şey değil. "

 

bir dahada yazmayacağım  hiç bir şey yaani neredeyse pişman oldum üyelik yaptığıma , bir şeyler okumaya geldim 

yanıt yazsam br tür yazmasam bir tür , bir şey önersek bir şekil,  öneresek bir şekil  

adın fikri soyadın sabit midir , ateistoğlumu dur nedir ?

 

 

X  dine  inanca  körükörüne  bağlanıp  yaşamak la  Ateizmi  dinleştirip saldırgan tavırlar taşımak , kinlenmek arasında mantık sal , objektif  ne kadar fark vardır ?

 

sana göre inanan kişi bilim adamı dah olsa aptal salak geri  vsvsv    zeka geriliği  dediğin şey tıp ta tanımı tasnifi yapılmış konudur ,

 

vehasıl sayın sağduyu ,sana göre bana göre  demekle olmaz  

kriterleri  var doğrumu ? doğru  

sen kendince  demişsin ,dememişsin   X  ateist  de  X  inanca sahip  X  kişide  zeki olabilr tabi tam terside

 

bugün ben otomasyondan , elektrik den kumanda sistemlerinden  ekmek yiyorsam   algoritmanın otomasyonun asli  mucidi  harezmi  ye  hayranım

 nikola  tesla ya da hayranım

newton a da  ,,einstein a da , ilber ortaylı yada  

müslim olan var  hristiyan olan var  ateist olan var  ama GERİZEKALI olan yok aptal olan yok  anlatabildim mi ?

 

mutlak doğrular  bilimle çürütülüp aksi ispat olmadıkça ,  mesnetsiz olarak

 sana bana göre değişmez

 ister kabul  et ister etme  

gerizekalı aptal olma faslı  nı kapatıyorum.Sen benim zekam hususunda lütfen görüş belirtme içinde kalsın

 

 

 

"Ha bu arada sana bir sürü sordum, hiç birine cevap bile vermeden ....."

 

Medeni bir şekilde ne , ne sorarsan sor  dilim döndüğünce  bilgim tecrübem yettiğince  vaktim elverdiğince elbette cevaplarım

biilmediğim bir şey sorarsanda  bilmiyorum kusura bakma demesini bilirim , netice itibari ile bildiğimin değil 

BİLMEDİKLERİMİN PEŞİNDE OLDUĞUM İÇİN BURDAYIM

 

esasen ben sorduğun sorunun cevabını zaten verdim ama anlayamamışın.KUSURA BAKMA 

Bana yada bir şekil  ateizmi araştıran   kişilere gerilik aptallık  vb  isnad etme telaşından kaynıyor bakman gerekene bakmıyorsun muhtemel 

 

allahın inanmayanı yakma mevzuu  yada  başka örnekler  bunları ben doğru bulmuyorum 

 

din lerde , tevatürlerde , rivayetlerde  sıkıntılar olduğu aşikardır .Amma  İNANÇ  BAşKA BİLİM  YADA BİLGİ BAŞKA kavramlar   cevap verdikleri sorular  başka başka şeylerdir

Her şeyin mantık üstüne kurulu olduğu ,  herhangi bir yerde bir teslimiyet  , inanma  kavramı olmadığı  bir sisteme  zaten inanç sistemi denmez. o yüzden  herhangi bir konuyu şunun nesi mantıklı ? saçma  değilmi )? haksız değilmi  ?  vb  vs  sorular   bitmez  hepsinede mantıkla ceva lamzsın  adı üstünde   derdin adı inanç

"LOJİK MANTIK DEVRELERİ NASIL İŞLER  DEĞİL "   ve bir insan  inançla bilgili karıştırmıyorsa  X valığa  bir sebepten inanmasında  PSİKOLOJİ  bilimine görede mahzur yokdur .  ama bu mevzuuda gerçekten uzun ve ben ne senin  ne benim vaktimi yakamam laf salatası  diyip geçeceksin muhtemelen zaten  

 

 

Şu varki , mantık  bilim  

 

her ne kadar, tanı ,  yaratıcı , allah , X  üst  akıl    (  ne der isek    )  %  100   var   diyemesede  %  yok  dememişdir  belkide  hiç bir zaman diyemez 

bu bağlamda   din  faslını ayrı tutarsak  bir yaratıcının  varlığı   velevki  evreni  yarattıktan  yada  evren oluşumuna sebep eylemlerin  silsilesini başlatmak 

dışında br iş yapmamış dahi olsa,  sonrasında evrenle ilgilenmese  dahi ,  hatta ,   veya   yarattıkları arasında amiyane tabie ile keyfe keder bile davransa

yine bir yaaratıcını var olması  bana olmamasından daha mantıklı gelmiyor ( tabiki bu çıkarımı yaparken   düşünmek , ve ilgili  uyan uymayan zıddına görüşleride  okuyorum)

 

bir yaratıcı inancı var olduğundan  müslim olarak tanımlamak ( deist  de demiyorum sebepleri var ama uzar mevzu) bana daha dürüstçe  geliyor

ve ben samimi  inanan lara saygı duyuyorum oda  sayıca  çok çok çok az  bir insan grubudur dünyada. Ben religion fucker  gibi bir nick alsa idim 

sövüp saysa idim dinlere belki alkış tutacaktın bana ama ne gereği var ?  

 

 

Yanıt yazman gerekecek bir şey yazmadım umarım , saygısızlık da etmedim  

şimdi  ilişme banada  forumdan faydalanayım kendi halimce..( uzattı isemde  idare et   )

 

saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

"elli çeşit kıvırtma"  nereden çıktı?

 

Sen böyle bir şey yapmadın elbette. Zaten elli tane iletin yok ki elli çeşit kıvırtma yapsan. Bunu sen yapmışsın şeklinde yanlış anlaşılacak laf ettiğim için kusuruma bakma. İfadem kastını aşmış, kabul ediyorum. Kastım o değildi. Kastım senin bu elli çeşit kıvırtmalara destek çıkar tarzda konuya katılmandı. Konuya daha pozitif ve aktif katılman beklenir. Benim söylemek istediğim, burada Müslümlerce elli çeşit kıvırtma yapılmış, bu kadar kıvırtılınca zekanız yok, anlamıyorsunuz denilmiş haklı olarak, sen konu hakkında bir şey söylemeyip, sadece bunlara niye zekanız yok diyorsunuz, demeyin böyle şeklinde katılıyorsun.

 

Yani şimdi biri gelse sana "Hamdi abinin selamı var, bir milyon lira verecekmişsin, yoksa seni marizleyecekmiş" dese, çıkarır Hamdi abi diye birini hiç tanımadığın görmediğin halde parayı mı verirsin, yoksa "Hamdi abi de kim yahu?" diye mi sorarsın, buna ama şimdi bir yanıt vermen gerekiyor. Yoksa "Müslümlere hakaret etmeyin, ben de müslümüm" dediğin zaman kıvırtmalarına destek çıkmış oluyorsun. "Bırakın kıvırtsınlar, siz sakin olun" diyorsun. Sakin olalım da, bir mevzuyu elli kere anlattın mı gına geliyor artık. Verilecek tüm örnekleri veriyorsun, mevzu kabak gibi aydınlanıyor, Müslüm kıvırtıyor, çeviriyor en başa sarıyor. Baştan ellisini de tekrar anlatmamız gerekiyor! Buna sabır taşı değil, değirmen taşı olsa çatlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

robertobaggio yazdı:

 

atatürk'e küfür etsen ................. ben ABD'ye gidip trump'a saldırı düzenlemek için plan yapsam

 

Nasıl bu kadar saçmalayabiliyorsunuz siz yahu... Atatürk'e değil herhangi bir vatandaşa küfür etsen seni mahkemeye verebilir. Allah yok demek allaha küfür etmek değil ki? Ben Muhammet de yok diyorum, muhammetin karılarına bir şey mi demiş oluyorum?

 

Trump'a saldırırsan ne yapacaklarını kendin söylemişsin. Yani ellerini ayaklarını çapraz kesmezler demek oluyor söylediğin! Eee? Çarmıha da asmazlar seni!? Eee? Ne oldu o zaman senin Kuran?

 

Sen oraya gittiğinde ellerinle küçülerek cizye vereceksin diye seni maliyenin önünde diz çöktürüp ödeme kuyruğunda da bekletmezler! Hayır yani cizye verdiriyor da elleriyle küçülerek niye verdiriyor yahu! Bu ne aşağılık duygusu, bu ne kibir? Şimdi sen bunu gerçekten kavrayamıyor musun, ne demek elleriyle küçülerek cizye ödeyecekler yahu!

 

Sen ABD ye gittiğinde sana ayrı bir özel yabancı vergisi konulmasını ve bunu bizzat maliyeye elden yatırmanı, maliyenin önünde küçülerek dizlerinin üzerinde kuyrukta beklemeni art koşsalar ne düşünürsün?  Bunun gayri Müslümler cizye ödeyerek gül gibi yaşar yalanıyla bir alakası olmadığını göremiyor musun? Niye elleriyle küçülerek ödüyor bu cizyeyi bunlar? Hiç mi kafan basmıyor?

 

Osmanlı'da gayrimislümler diz çöküp kuyrukta bekletiliyor muydu orasını ben bilmem. Ama nasıl küçülerek verecekler, niye küçülerek veriyorlar, ben onu soruyorum. Böyle iğrenç, ırkçı, ayrımcı bir laf etmeye ne gerek var cizye alınacaksa da?

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Hamdi abi diye birini hiç tanımadığın görmediğin halde parayı mı verirsin, yoksa "Hamdi abi de kim yahu?" diye mi sorarsın

 

A: "Parayı vermezsen Hamdi abi seni çok fena yapar. İşkencehanesine atar, hiç çıkamazsın!"

 

B: "Hamdi abi de kim yahu?"

 

A: "Hamdi abi bütün insanların kralıdır!"

 

B: "Yaaa, hayret, ben niye tanımıyorum?"

 

A: "14 sene önce adını Arap Memmet'e duyurdu."

 

B: "Arap Memmet kim?"

 

A: "Hamdi abinin en iyi adamı, sağ kolu."

 

B: "Nerde bu herif şimdi?"

 

A: "Öldü."

 

B: "Eee?"

 

A: "Bak şöyle bir kitap bıraktı, bunun adı Kurtan. Bunda Hamdi abinin dediklerini bir bir yazmış Arap Memmet."

 

B: "Bakayım bir... Bu ne ya? Bunda Hamdi abi ve Arap Memmet'e savaş açanların ellerini ayaklarını kesin yazıyor? Bu nasıl bir rezalet kitap yahu!"

 

A: "Keseriz yani, hiç acımayız!"

 

Evet Müslümler, bir milyonu kuzu gibi çıkarıp veriyor musunuz, vermiyor musunuz...

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Sen böyle bir şey yapmadın elbette. Zaten elli tane iletin yok ki elli çeşit kıvırtma yapsan. Bunu sen yapmışsın şeklinde yanlış anlaşılacak laf ettiğim için kusuruma bakma. İfadem kastını aşmış, kabul ediyorum. Kastım o değildi. Kastım senin bu elli çeşit kıvırtmalara destek çıkar tarzda konuya katılmandı. Konuya daha pozitif ve aktif katılman beklenir. Benim söylemek istediğim, burada Müslümlerce elli çeşit kıvırtma yapılmış, bu kadar kıvırtılınca zekanız yok, anlamıyorsunuz denilmiş haklı olarak, sen konu hakkında bir şey söylemeyip, sadece bunlara niye zekanız yok diyorsunuz, demeyin böyle şeklinde katılıyorsun.

 

Yani şimdi biri gelse sana "Hamdi abinin selamı var, bir milyon lira verecekmişsin, yoksa seni marizleyecekmiş" dese, çıkarır Hamdi abi diye birini hiç tanımadığın görmediğin halde parayı mı verirsin, yoksa "Hamdi abi de kim yahu?" diye mi sorarsın, buna ama şimdi bir yanıt vermen gerekiyor. Yoksa "Müslümlere hakaret etmeyin, ben de müslümüm" dediğin zaman kıvırtmalarına destek çıkmış oluyorsun. "Bırakın kıvırtsınlar, siz sakin olun" diyorsun. Sakin olalım da, bir mevzuyu elli kere anlattın mı gına geliyor artık. Verilecek tüm örnekleri veriyorsun, mevzu kabak gibi aydınlanıyor, Müslüm kıvırtıyor, çeviriyor en başa sarıyor. Baştan ellisini de tekrar anlatmamız gerekiyor! Buna sabır taşı değil, değirmen taşı olsa çatlar.

Sorun yok hocam,

 

İnsan olmak 1 . Ortak paydamız , bu güzel gezegen , bu güzel yurt , belki aynı şehir , belki daha daha da vardır.

 

Size sıkıntı , olan asli konu müslim yada x dine mensup olmak değil de esasen , cehaletin , cahilliğin , türevi tavrın ,yapı nın kendisidir  fikrimce.

 

Ve emin olun bu islam 'ın da tecrübe ile bildiğim kadarí ile hıristiyanlığín da asli iç sorunudur. Sorgulamama , düşünmeme, dini bilgiyi , inancı  bilim le mutlak bilgi ile karıştırma.

 

Dinde belli konuların savunulması

( hamdi abi ) mevzuunda  kıvıracak bir taraf yokdur ,tartışma gereksizdir. Çünkü , din , kavramı nın mantıkla her daim paralellik göstermesi mümkün değildir . 

Öyle olsa zaten adı x din olmaz x bilim dalı , konusu olurdu.

 

Din dindir.  İnanç inançtır , bilim mantık , gerçek bilgi kavramları kendisidir.

 

İnanç mevzuu nu ayrı tutmakla beraber din leri de herkes kendinden başka güruhlara tahakküm etmeden yaşarsa ben toplumsal açıdan bir sorun olmayacaktır.   

 

Fikirlerim özetle böyle .Ben kendimi deizme yakın gören inanç mevzuunda mantıklı bilime akla ters olmayan bir çok sebepden dolayı inanmayı mantıkli bulan ama dinler konusunda ki sorunlar dan sebep de din lerden soğumuş biriyim.

 

okumalar araştırmalar devam ettirdiğim için ve gündelik hayatta kendimi hâlen müslim tanıttígimdan burda aksi bir şey söylemek yalan olur .

 

Deist , müslim, ateist olarak bir tanıma , kalıba girmeye de gerek varmı ? Pek alâ fikirlerim tastamam bu kalıplara uymayabilir  

 

İlla bir tanım yapmak gerekecek se özet le budur.

 

Saygılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

gündelik hayatta kendimi hâlen müslim tanıttígimdan burda aksi bir şey söylemek yalan olur

 

Evet, bu dürüstçe. Ben de ateist olduğumda bunu hemen söylemedim. Uzunca bir süre bunu benden başka kimse bilmedi. İnsanlar dinle hiç alakam kalmadığını görerek Müslüman mısın bile değil, direk allaha inanıyor musun diye soruyorlardı. Kendimi inanıyorum demek zorunda hissediyordum. Kendimi de şöyle avutuyordum: Ben salça kavanozunu boşaltıp içine reçel koymuşum. Kavanozun üzerinde hâlâ salça yazıyor. Ama ben biliyorum ki bu reçel kavanozu.

 

Fakat sinirlerim bozuldu. Üç kuruş etmeyecek kişilere yalan söylemekten bıktım usandım. Bu usanç yüzünden ilk ateist olduğumu açıklama tarzlarım çok sert oldu. Çok değişik de tepkiler aldım. Kızan, üzülen, ağlayan bile oldu. Sonunda dönmeyeceğimi herkes anladı ve kabullendi. Kuş gibi hafifledim ve özgürleştim. Yaşadığımı anladım. En başından herkese ateistim niye dememişim şimdi hayıflanıyorum. İşin doğrusu öldürülme riski bile olabilir. Fakat o kadar rahat ve özgürüm ki, değer. Kimse cumaya gidelim filan diyemiyor. Tebliğe maruz kalmıyorum. Kimse kafamı şişirip huzurumu kaçıramıyor.

 

Hayır şimdi bunlar ciddi paralar harcayıp taa Arabistanlara taş dolanmaya giden, taş taşlarken taş öperken ezilip ölmeyi göze alan kişiler. İnançlarının beş kuruş etmediğini duymak bunları çok fazla sarsıyor. Marslı görmüş gibi bakanlar oluyor. UFO gören masum köylüye dönüyorlar! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Evet, bu dürüstçe. Ben de ateist olduğumda bunu hemen söylemedim. Uzunca bir süre bunu benden başka kimse bilmedi. İnsanlar dinle hiç alakam kalmadığını görerek Müslüman mısın bile değil, direk allaha inanıyor musun diye soruyorlardı. Kendimi inanıyorum demek zorunda hissediyordum. Kendimi de şöyle avutuyordum: Ben salça kavanozunu boşaltıp içine reçel koymuşum. Kavanozun üzerinde hâlâ salça yazıyor. Ama ben biliyorum ki bu reçel kavanozu.

 

Fakat sinirlerim bozuldu. Üç kuruş etmeyecek kişilere yalan söylemekten bıktım usandım. Bu usanç yüzünden ilk ateist olduğumu açıklama tarzlarım çok sert oldu. Çok değişik de tepkiler aldım. Kızan, üzülen, ağlayan bile oldu. Sonunda dönmeyeceğimi herkes anladı ve kabullendi. Kuş gibi hafifledim ve özgürleştim. Yaşadığımı anladım. En başından herkese ateistim niye dememişim şimdi hayıflanıyorum. İşin doğrusu öldürülme riski bile olabilir. Fakat o kadar rahat ve özgürüm ki, değer. Kimse cumaya gidelim filan diyemiyor. Tebliğe maruz kalmıyorum. Kimse kafamı şişirip huzurumu kaçıramıyor.

 

Hayır şimdi bunlar ciddi paralar harcayıp taa Arabistanlara taş dolanmaya giden, taş taşlarken taş öperken ezilip ölmeyi göze alan kişiler. İnançlarının beş kuruş etmediğini duymak bunları çok fazla sarsıyor. Marslı görmüş gibi bakanlar oluyor. UFO gören masum köylüye dönüyorlar! 

Sizi anlıyorum , hocam zor tabi 

Kızan üzülen taifeyide anlıyorum kuvvetle muhtemel iyi niyettendir.

 

İnsanın bilhassa samimi inançlı evre geçirmiş insanların kendisine bile yaptığı sorgulamalar kolay kabullenilmeyebilir iken çevrenin idraki zaman alıcı bir konu.

 

 

 

Lâkin ,

 

dünya iletişim ve ulaşımın da giderek kolaylaşması ile giderek küçülmekte ve son 20 yılda değiştiği kadar önceki 100 yılda değişmedi .Doğru algılama, algılanma süreci hızlanmaktadır giderek.

 

Tabiri caizse 

ki, teşbih de hata olmaz

Öcü gibi görülme olayı fazla sürmeyecektir  diye düşünmekteyim.

 

Arabistana bende gittim :)  1 ay kadar kaldım ordaki vaziyet lere bakıp ülkemizle kıyas edince her cihetten  vaziyetin daha iyi olduğunu görmek teselli ediyor. Beterin beteri var hakikaten.

 

Ümitvar olmak gerek .

 

Ben şu an itibari ile bu forum da yada benzer yerli yabancı ortamlarda odak olduğum  husus fıkhi konuların mantıklı olup olmadığı vb hususlar değil.

 

Merak ettiğim hususlardan başlıcalarindan biri  şudur; 

 

Objektif , önyargısız samimi yanıt vereceğiniz için sizede sorayım

Uygun vaktiniz de yazarsınız

 

Din mefhumunu yok sayalım, ilk etapda

Faraziye yapıyoruz yani

 

 

 ******************************

 

 

Bir yaratıcı , tanrı , allah , en üst akıl 

Superdesigner , veya X 

 

Var , 

 

Soru  1)

 

Ateist olmuş bir kişi nin  İnanç hakkında anti haller içinde olması , reddiyeler yazma ihtiyacı hissetmesi kendi içinde hâlâ bir "acaba"  bir " yanıldı isem "  gibi vb türevi, hislerin varlığından olabilir mi ? 

 

Soru  2 )

 

x tanrı  evren , yada evrenler in , bildiğimiz temel bilimlerin oluşumunu atesleyecek fitili yaktı , sonrasına da karışmadı . Big bang i esas alalım bomba yı o yaptı o patlat dı

Ben yaptım ettim keyif benim hadi yaşayın dedi.

 

Günlük hayatta dahi bazen kişi nin patronunu , bile bazen sorgulayamadıgi,karışamadığı, gerçeğini ve benzeri örnekleri kıyas edince 

 

Somut olarak erişime imkanımız olmayan bir varlığın var olduğunu  ,olabileceğini mantık düzeyinde doğrulamaz mı ?

 

Soru  3 )

 

siz soru 2 de verdiğim örneği kendiniz üstünde durdunuz mu ?

 

Soru 4 )

 

şayet bir şekil  İnanç temelli gidersek  hiç liğin dahi bir başlangıca ihtiyacı , dolayısıyla başlatan a ihtiyaç duyduğunu kabul etmek gerekmezmi ? 

 

Soru 5)

İnanç mevzuunu bir şekil de mevcut aklımızla mantık kabul eder bir zemine oturtursak ,

 

Ve tanrı nın da kurallarına din der isek,

(Kasdim her hangi bir din)  tahrif edilmeden bize ulaşmış varsayıyorum

 

Fakat , bizim aklımıza yatsın ama yatmasın 

 

Belli kuralları , veya yaşam tarzı bizden istemesi hususunda buna uymanın

Mantık lı olabileceği fikri sizce yanlış mı?

 

( tabi burada tanrı nın bizim algılarımıza göre adil olması , mantıkli , bilimsel filan olması tartışma konusu degil)

 

soruların öznesi siz siniz bireysel olarak yazar genelleme yapmaSaniz daha faydalı olur benim için.

 

Daha sonra belki başka ateizmi benimsemiş arkadaşlara da sorarım 

 

Saygılar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruları yanıtlamaya geçmeden ayrıntılar hakkında birkaç kısa yorum yapayım. Müslümlerin birçoğunun iyi niyetine inanıyorum. Fakat çok fazla işi inada bindiriyorlar. O zaman da sabır zorlayıcı oluyorlar. İyi niyet yeterli değil. İyi niyetli olan, her olasılığı tartar. Önyargılı düşünmez.

Arabistanı görmeye hiç gerek yok. İletişim hiç olmadığı kadar kolay ve nerenin kimin ne olduğunu çok iyi bilebiliyoruz. Eskidenmiş o gidip gözünle görmek. Arabistanın uçakla hava sahasından bile geçip gitmek istemem. Zorunlu iniş filan olur neme lazım…

Dini varsaymadan tanrıyı varsaydığımızda deizmi irdelemiş oluyoruz. Tabii ki irdeleyebiliriz. Dinden çıkanlar hemen ateist olmazlar. Ben hiç deist olmadım ama çoğunluk önce deizmi benimser. O yüzden tabii ki irdeleyeceğiz.

Zaten fıkıh konuları ağırlıklı hadis kaynaklıdır. Önem taşımaz. İnanç konuları önemlidir. Kuran’da yazan ve dayatılan inançlar önem taşır. Bunları ön bilgi olarak açıkladıktan sonra soruların yanıtlarına geçebilirim:

Ateistin inançları sürekli eleştirmesi kişisel tatmin için midir sorusunun yanıtı elbette hayır. Ateist kendi düşünceleri hakkında kendini ikna etmeye çalışmamaktadır. Böyle bir durum ancak agnostikler için söz konusu olabilir. Şunu bilmek gerek: Ateizm teizmin antitezidir. Varlığı teizme bağlıdır. Teizm olmadığı anda ateizm de olmayacaktır. Biz sürekli dine ve tanrıya maruz bırakıldığımız için kendimizi savunuyoruz.

İkinci soruda deizm tanrısını söz konusu ediyorsun. Deizmin de teizmin de tanrısı olamayacakları için yokturlar. Çünkü bütün tanrılar evrenin varlığından sorumlu tutulan hayali putlardır. Evrenin varlığından bir şey sorumlu tutulacaksa, o şeyin varlığından da bir şeyi sorumlu tutmak gerekir. Bu böyle zincirleme gidemeyeceği için tanrı olamaz ve yoktur. Evrim vardır. Tanrı gibi zeki ve güçlü olarak varsayılmayan maddi töz ezelidir. Bu tanrı gibi mantıksız değildir, çünkü bu töz bilinçli ve zeki değildir.

Üçüncü soruda galiba devlet var, başkanı da varsa allah da olmalı demek istiyorsun ama kıyas yanlış. Devlet ve başkanı ezelden beri var olan şeyler değil, evrimle oluşmuş şeyler.

Dördüncü sorunun yanıtı, hiçlikten bir şeyin ortaya çıkamayacağıdır. Çok eski bir zamanda, örneğin Big Bangdan önce hiçbir şey yoktuysa, yine hiçbir şey olmazdı. Hiçlikten bir şey ortaya çıkamaz. Varlık biçim değiştirerek ve evrilerek sonsuzca var olmak zorundadır. Tekrar edeyim, bu düşünce tanrı inancı ile eşdeğer değildir. Çünkü tanrının kendiliğinden ve zaten sonsuzdan beri zeki ve güçlü olduğu iddia edilir. Tanrı evrimleşerek oluşmaz. Oluşur derseniz biz de tanrılarız.

Beşinci soruda sorduğun, birçok insanın yaptığı bir iş. Yani tanrıya inanmadan dine inanır gibi yapmak. İşte din iyidir, insanları zaptürapt eder filan… Din dediğin Budizm olsaydı, bu olurdu. Çünkü Budizm felsefi ve ahlaki bir dindir. İslam öyle değil. İslam temel kaynağı Kuran’da hukuk yapmaya çalışmış fakat onu da berbat etmiş, yüzüne gözüne bulaştırmış. Yalan söyleyerek Kuran’da müşrikleri, münafıkları, dinden dönenleri öldürün, kadınları dövün, kölelik geçerlidir, el ayak kesin, din allahın olana kadar savaşın yazmıyor dersek sahteci ve yalancı oluruz. İnsanları allahla kandırmak en kötü dolandırıcılıktır. Sizin iyi niyetle İslamı pompalamanız, İslamın takiyye yapıp niyetini gizlemesi ve pompaladığınız islamı kendine maske yapması, fırsatını yakaladığında da hızla aslına dönmesi ile sonuçlanır. Ateşle oynamaktır.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Nisa- 78 ‘de; “… Kendilerine bir iyilik dokunsa ‘bu Allah’tandır’ derler, bir kötülük gelince ise ‘bu sendendir’ derler. ‘Hepsi Allah’tandır’ de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar” denilirken, hemen peşisıra gelen Nisa- 79’da; “Sanagelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. …” denir.

İyiliği ve kötülüğü teknik olarak Allah yaratır. İyi bir iş yapmışsan Allah ın sana nasip etmesi sayesindedir kötü bir iş yapmışsan bu senin iradenin kararıdır.

Yani bir şehre atom bombası atıyorsan bu kararı vermekle senin nefsin sorumlu kötü bir karar çok masum insan öldü sorumlusu bombayı atan insanlardır.Allah bu kötü kararın meydana gelmesi için gerekli fiziksel kimyasal işleri atomları moleküllleri ve kanunları yarattı.Allah yaratmasa o bomba patlamazdı ama karar insana ait sorumlu da o.Bizim irademiz karar veriyor Allah yaratıyor eğer karar kötü ise sorumlusu irade sahibi insandır.Karar iyi de olsa kötü de olsa yaratan Allah tır. Ayetler bunu belirtiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 hours ago, intemi said:

İyiliği ve kötülüğü teknik olarak Allah yaratır. İyi bir iş yapmışsan Allah ın sana nasip etmesi sayesindedir kötü bir iş yapmışsan bu senin iradenin kararıdır.

Yani bir şehre atom bombası atıyorsan bu kararı vermekle senin nefsin sorumlu kötü bir karar çok masum insan öldü sorumlusu bombayı atan insanlardır.Allah bu kötü kararın meydana gelmesi için gerekli fiziksel kimyasal işleri atomları moleküllleri ve kanunları yarattı.Allah yaratmasa o bomba patlamazdı ama karar insana ait sorumlu da o.Bizim irademiz karar veriyor Allah yaratıyor eğer karar kötü ise sorumlusu irade sahibi insandır.Karar iyi de olsa kötü de olsa yaratan Allah tır. Ayetler bunu belirtiyor.

 

Atom bombasını atma emrini veren İnsanlar.

Eğer İslam terbiyesinde büyüsülerdi

yani dostlarıTürkler Akrabası Türkler

mahallesi Türkler muhiti Türkler

İtikatları: İslam (barış) üzere olsaydı

O karar verillirken O bombayı atamazlardı. A canım

İnsan esirdir iradesi yok öğren bunu

 

Hulasa -i kelam abdul nelam :adsasa : İnsan; dostunun akrabanın İtikadın mahallin muhitinin aliminin herşeyin tesiri altındadır. esirdir kuldur köledir.

İradesi Yoktur. Anladın mı kamon

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın İntemi

İnsan bir robottur.

dünyada da robottur

ahirette de robottur.

kafirler en huzursuz bir makine gibi çalışan bir robotturlar.

Eğer Robot olan

ben robotum der

hiç bir şeyi kendinden bilmezse rahat eder.

yok eğer kedinde bilirse

aciz kaldığı yerlerde kuvvete sarılır zalim olur

kendin bildiğinden dolayı O benlik ona büyük bir azabtır

 

iyi dinle İNTEMİ!

 

İblisi melun dedi ki

"Allahım sen istemeseydin  ben secde etmezdim

zaten edemezdim 

Eğer secde etseydim ilmin olmazdı

Etmiyceğimi biliyordum  

beni affet" dediğinde

Cenabı hak tu mevlam şöyle buyurmuştur. "İblissin İblislik yapmaya devam ediyorsun" dedi

 

yani Uyanmıyor iblis

Allah ona azazil demiyorda "İblissin iblislik yapıyorsun" diyor

 

hala uyanmıyor

 

zira İblisin manası iltibastandır: "birbirine benzeyen şeyleri birbirine karıştırmak tereddüt etmek şüplenmektir.

 

yani cenabı hak diyor ki : Sen hala karıştıryorsun bu tecellide bendendir  herşey benim emrimde buda emrim ben böyle istiyorum neden iblisleşiyorsun da Kaşlarını çatıyorsun

 

uyanmıyor keriz...

 

hahahaah koca mevlam kamooon

 

Kuranda şöyle bir ayet vardır

külli şey' : herşeyi verdim bütün emellerine nail oldularrrrr

hatta iza ferihu : Oooooooooooooh bütüin istediklerimiz oldu  dediler

bima utu ehaznahüm bağteten: ondan sonra Birden bire ansızın tepeledim

neyi varsa hepsini elinden aldım:

fe iza hüm müblisun: İblisileşi verdiler

 

buda mevlamdandır diyip teslim olmadılar iblisleşiverdiler diyor anladın 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Atom bombasını atma emrini veren İnsanlar.

Eğer İslam terbiyesinde büyüsülerdi

yani dostlarıTürkler Akrabası Türkler

mahallesi Türkler muhiti Türkler

İtikatları: İslam (barış) üzere olsaydı

O karar verillirken O bombayı atamazlardı. A canım

İnsan esirdir iradesi yok öğren bunu

 

Hulasa -i kelam abdul nelam :adsasa : İnsan; dostunun akrabanın İtikadın mahallin muhitinin aliminin herşeyin tesiri altındadır. esirdir kuldur köledir.

İradesi Yoktur. Anladın mı kamon

duyanda türkler yada müslümanlar hiç zalimlik yapmamış sanır :)

 

İnsanın iradesi yoksa cennet veya cehenneme gitmesine neye göre karar veriliyor ?

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, intemi said:

duyanda türkler yada müslümanlar hiç zalimlik yapmamış sanır :)

 

İnsanın iradesi yoksa cennet veya cehenneme gitmesine neye göre karar veriliyor ?

 

Ahlaki kalkınma Olmadan Teknolojik kalkınma İnsanlığı imhadır.

işte bunun örneği Hırstiyanlardır. azıcık malumat öğrendiler. Bir düğemeye basıp milyonla insanı hiçbir şeyden haberi yokken öldürdüler.


asırlardır avrupada kralların krallığını tasdik etmeden krallık yaptırmayan Türkler kimseye kesmemişlerdir. Eğer kesselerdi bugün bir tane hırsitiyan kalmazdı.

 

Arapça Türk kelimesi arapça Terkten türemiştir.

Aklın insanlığın vicdanın ilmin cemiyetin aşkın kalbin Allahın sevmediği neler varsa hepsini Terk etmiş TÜRK denmiştir.

Türk demek Kötülüğü Terk eden adam demektir.

 

 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...