Jump to content

Talak 4 ve Kur'an'ın Sübyancı Tarafı


Recommended Posts

  • İleti 106
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 hour ago, Ulusalcı said:

Ayette adet görmemiş kızlardan yani sübyanlardan bahsettiği doğrudur da bunlara anlatamazsınız kardeşler. Ben yıllarca anlatmaya çalıştım anlamadılar o yüzden artık böyle tartışmalara girmiyorum.

 

Belki birebir karşındakine anlatamazsın ama anlamak isteyenler, gerçeği arayanlar gelir, okur, onlar anlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sübyancılık ve kuranda evlenme yaşı ile ilgili forumda tonla ve gayet faydalı başlıklar var. Buraya aynı şeyler getirileceğine ve aynı cevaplar yazılmak zorunda bırakılacağına önce onlar okunsa zaman maliyetimiz azalır. Bunlara ek olarak, bunların ötesinde yazabileceğiniz bir şey varsa(ki muhtemelen olmayacak), işte o zaman oradan devam ederiz. Kuranda sübyancılık ve evlilik yaşı, haddizatında, savunulması ve sıvanması pek mümkün olmayan bir konu. Hasan Akçay bile dolaylı yoldan itiraf etmişti bunu en son. "Hangi sapık bunu yapar ki, o yüzden net aralık verilmemiş.." minvalinde yazarak..

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/65115-kuran-evlilik-yaşını-miras-kullanma-yaşı-olarak-vermiştir/&page=9

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/63105-kuranda-evlilik-ve-olgunluk-nisa-6/&page=9

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/63109-talak-suresi-4de-henüz-adet-görmeyenler-kimler/&page=4

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/37861-talak-4/&

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/57041-islam-ve-pedofili-sübyancılık/&page=10

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/48827-talakın-adetleri/&page=14

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/40096-kuranda-sübyancılık/&page=6

 

Seç beğen al. 

@Kindi

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, teflon said:

 Kuranda sübyancılık ve evlilik yaşı, haddizatında, savunulması ve sıvanması pek mümkün olmayan bir konu. Hasan Akçay bile dolaylı yoldan itiraf etmişti bunu en son. "Hangi sapık bunu yapar ki, o yüzden net aralık verilmemiş.." minvalinde yazarak..

 

 

Hangi iletimde

itiraf etmişim?

 

Lütfen o iletimi buraya alıntılayın,

ben bulamadım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ulan kafirler o çok övdüğünüz kanunları ithal ettiğiniz sözde uygar medeni avrupada bile cinsel ilişki yaşı 14 evlilik yaşı 15 dünyanın geri kalanındada böyle.Sizin bu olmayan beyninizle ve olmayan mantığınızla vardığınız sonuca göre dünyadaki geçmiş 70 milyar insanı geçtim şu anda yaşayan 8 milyar insanın 7 milyarı yani %90 ı sübyancı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
49 minutes ago, Hasan Akçay said:

Hangi iletimde

itiraf etmişim?

 

Lütfen o iletimi buraya alıntılayın,

ben bulamadım. 

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/65115-kuran-evlilik-yaşını-miras-kullanma-yaşı-olarak-vermiştir/&do=findComment&comment=1369070

.  

Şu mesajınız ve özellikle ondan sonraki mesajlarda da farklı şekil ve ifadelerle yinelemişsiniz bunu.

 

Hatta size bunun üzerine cevaplar yazılmış, (Sundance'ninkiler mesela): https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/65115-kuran-evlilik-yaşını-miras-kullanma-yaşı-olarak-vermiştir/&do=findComment&comment=1369121   bununla ilgili.

 

Ben de yazmıştım diye hatırlıyorum ama, özellikle bu yaklaşımınıza ilişkin yaptığım yorum ya da eleştiriyi bir türlü bulamadım. Bulursam onu da getiririm.

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Nisa 23 açıkça bizlere sübyancılığı gösterir

 

"Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir." (Nisa,23)

 

Muhammedin ayşeyi 9 yaşında yatağa atmasına şaşmamalı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Normalde olması beklendiği halde, ekstrem bir durumdan dolayı beklentinin dışında gelişen bir olaydan bahseden, bunu özellikle üzerine basa basa belirtir.

 

Ta ki bu ekstrem durum için söyledikleri, normal durumları da kapsıyor şeklinde anlaşılmasın!

 

Söz konusu pasaj için adet gecikmelerinden bahsediyor ama bunun böyle olduğunu belirtmemiş demek, sübyancı demekten daha ağır hakarettir! :D

 

Çünkü bu durumda pasajı yazan adamlara geri zekalı, iki lafı bir araya getirip bir lafın belini doğrultmaktan aciz embesil salaklar denilmiş olur!

 

Bu nasıl iş anlamadım! Müslimler allahlarına ateistlerin etmediği hakareti nasıl eder yahu! Ağır gelin müslimler, burada ateist biz müslim siz oluyorsunuz yahu! Rol çalmayın bizden! :D Allaha inanmayan biziz, siz inanan taraf oluyorsunuz! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
47 minutes ago, Jobar said:

Ulan kafirler o çok övdüğünüz kanunları ithal ettiğiniz sözde uygar medeni avrupada bile cinsel ilişki yaşı 14 evlilik yaşı 15 dünyanın geri kalanındada böyle.Sizin bu olmayan beyninizle ve olmayan mantığınızla vardığınız sonuca göre dünyadaki geçmiş 70 milyar insanı geçtim şu anda yaşayan 8 milyar insanın 7 milyarı yani %90 ı sübyancı.

 

Avrupada dediğin örneklerin hepsinin tanım, koşul, kısıtlama ve cezaları var. Yani "düzenleme" var. Düz yazdığın kadar basit değil bu iş.

 

Bakın değinilmiş bu noktalara daha önce(oku ama). Gerekirse daha da detaya girilebilir.

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/64693-avrupada-cinsel-rüşt-yaşı-13-tür-birde-gelir-müslüman-ülkelerine-dil-uzatırlar/&do=findComment&comment=1358101

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/64693-avrupada-cinsel-rüşt-yaşı-13-tür-birde-gelir-müslüman-ülkelerine-dil-uzatırlar/&do=findComment&comment=1358126

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/64693-avrupada-cinsel-rüşt-yaşı-13-tür-birde-gelir-müslüman-ülkelerine-dil-uzatırlar/&do=findComment&comment=1358128

 

Meseleye ne kadar gözünüzü kulaklarınızı kapamaya çalışsanız da, mesele "bu" işte.

 

Şimdi gelelim kuran'ın detaylarına ve "ne kadar detaya" girebildiğine:

 

1- Kuranda yaş kaç? Alt sınır kaç?

2- Kuranda sübyancılığa, sübyanla ilişki ve tecavüze verilen ceza nedir, hatta normal tecavüze verilen ceza nedir? Nerede haram bunlar?

 

Yani kuranın bu konu ile ilgili "düzenlemeleri" nedir? Kişilere değil, kişilerin insiyatifine değil; devlete, tüzel kişiliğe ve kural koyucuya bağlı, normatif hukuğa dayanan düzenlemeler? Bu konu oldukça hassas ve kanayan bir yara olduğu üzere, kuran'da bu konuda "hassas" davranmış olmalı...Sonuçta babalar, dedeler dahi öz evlatlarını iğfal edebiliyor bu dünyada.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
36 minutes ago, Hasan Akçay said:

Sevgili teflon, ben hiç bir iletiimde itiraf göremedim;

lütfen iletimi alıntılayın,

link vermeyin, link işe yaramıyor.

 

Nasıl işe yaramıyor ki Hasan Bey?...Elif Gökalp'in videosunu verdiğiniz mesajdan bir önceki. Alıntılayınca cımbızlamış gibi olup, genel bağlamı yansıtmayacak(ya da çok uzayacak)..Ama neyse verelim:

 

Quote

 

Ve o mercimek beyinli yaratiga inat, Talâk 4'teki gerçege saril ve yalnizca o gerçegi söyle. O da şudur:

Kendisini bosamakta oldugunuz an itibariyle hiç âdet görmemis esinizin iddeti 3 kamerî aydir. Demek ki âdet gecikmesi ya da amenore gib bir âdet sorunu vardir esinizin.

Örnegin 18'inde, 19'unda yani hiç âdet görmemisken es aldiniz onu ve yine örnegin 25'inde hiç âdet görmemisken bosamaktasiniz.

Yoksa esinizi ilk âdetini görmeden önce yani 13'ünden önce bosamak üzere 13'ünden önce es almis olursunuz. Böyle absurd bi kurgulamayi "uydurulan seriat"in akli dumura ugramis mensuplari ve akli dumura ugramis ateistler yapabilir ancak, tipki o mercimek beyin(siz) gibi. Kuran'da yok bu... ve normal insanlarin aklinin ucundan bile geçmez.  

 

 

Bir de şu olsun:

 

Quote

 

1- Bir insanın adet göremeyecek kadar küçük yaşta bir çocuk ile evlenip, o çocuk adet görmeye başlamadan boşanması mümkün değildir. Fiziken, teorik olarak, tıbben hiç bir şekilde bu olay mümkün değildir.

Nasil mümkün degildir, kusura bakmayin, anlasilmjiyor. Bakin, o insan o çocugu âdet görmeye baslamadan önce bosayamaz eger o çocuk âdet görme bakimindan saglikli ise çünkü saglikli kizlar  ilk âdetlerini 13'ünde görüyor, adam o çocugu 13'ünden önce bosarsa pek âlâ âdet görmeden ÖNCE bosamis olur... da iste o zaman AKLI DUMURA UGRAMIS biri olup çikar, bir kizi 13'ünden ÖNCE bosamak üzere 13'ünden ÖNCE nikahina aldigi için.  

Siz kendilerini bosamakta iken hiç âdet görmemis olanlar o yüzden âdet görme bakimindan sorunlu kimselerdir. Örnegin amenore, âdet gecikmesi ki TIBBEN 18'ine kadar gecikmis sayilmiyor. O kadin evlenecek olgunluga gelince, örnegin 19'unda,  es alirsiniz onu. Ve 25'inde, yani hâlâ ilk âdetini görmeden ÖNCE, bosarsiniz. Amenore için durum aynidir.  

 

 

Şimdi bu mesajları, size verilmişl yanıtlarla birlikte, ilk işaret etmiş olduğum mesajınızdan itibaren kısaca takip edin. İşte o zaman genel bağlam netleşiyor. Özetle şu:

sonra şu(sizden):

Quote

 

...

Peki bir: bir kizi 13'ünden önce bosamak üzere 13'ünden önce nikahlamak AKLI BAŞINDA birinin yapacagi is midir?

Iki: Uygulamada var mi bu yani küçük kizlari 13'ünden önce es alanlar 13'ünden ÖNCE bosuyorlar mi? Hayir. O kizlar âdet görmeye basladıktan SONRA es olarak tutuluyor. Peki noldu Allah'in ayetindeki siz kendilerini bosarken ifadesine?

Bu forumdaki güzel kardeslerim, ben AKLI BAŞINDA olmaktan söz ediyorum, o çikarimi yapanlarin akli ise DUMURA UGRAMIS bu kadar açik bi gerçegi görmedikleri için. Onlar  görmüyor diye siz de mi görmemek zorundasiniz, sizin kendi AKLINIZA bu kadar mi sayginiz yok?

 

 

sonra şu:

 

Sonra şu(sizden):

 

Quote

Fatima'nin eski kocasi 9 yasindan ÖNCE nikahina almis onu ve 9 yasindan ÖNCE bosamis. Akli dumura ugramis degilse nedir bu adam? Fatima'yla hiç yatmamis. O halde niye evlenmis? Normal bi evlilik mi bu? Laiklikte, hristiyanlikta, budistlikte... bu mudur evlilik? Talâk 4'ün konusu bu mudur?

 

sonra şu:

 

sonra şu:

 

 

Ve en son da sizin yazdığınız şu, nihai olsun:

 

Quote

Kusura bakmayin, sapikliga kilif uydurmaktir bu yaptiginiz sizin. Oysa sapiklik ne kadar igrençse ona kilif uydurmak ta o kadar igrençtir. Ne ugruna yapiyorsunuz bunu? Talâk 4'e çamur atmak ugruna? Sizin bu igrenç iddianiza bakilirsa bi takim yaratiklarin (yani sizin adam dediginiz yaratiklarin) emekleme yasindaki bebekleri de nikahlarina alip bir kaç yil sonra bosamalari caizdir. "Bu adamların bu kızlar ile yatmadığını da sanmayın"mis mis. Yatmak degildir o kardesim, cinayetir. Ölür o bebekler, ÖLÜRLER... tipki bazi yaratiklar tarafindan cinsel tecavüze ugrayan kediler nasil öldülerse. 

Evet, amenore ve âdet gecikmesi gibi bir âdet sorunu olmayan kizlarla, o kizlar henüz âdet görmeye baslamadan önce, cinsel iliskiye girerseniz cinayet islersiniz. Bosuna Talâk 4'ten kilif uydurmaya çalismayin. Hiç bi seyden kilif olmaz o cinayetlere. Talâk 4'ten hiç olmaz. Bakin "6 yasinda bir kiz evlenebilir" diyen Nurettin Yildiz adindaki "uyduruk seriat"çi sapik dahi "Caiz olan sey onunla evlenmektir, yatmak degil" diye düzeltmede bulundu. Siz o sapiktan bile daha sapik gösteriyorsunuz kendinizi. 

 

Yani ilk işaret ettiğim mesajınızdan sonra iş yokuşa gitmiş. Siz de: ama o ancak sapıkların işidir diye savunmaya gark etmişsiniz kendinizi. Yani açığı, boşluğu görüp, "böyle bir şeyi anvcak sapık yapar, o yüzden kuranda yoktur.." demeye getirmişsiniz.

 

Herkesin en başından beri demeye çalıştığı şey de bu zaten.

Önemli olan o, bu, şu..değil. Boşluk var mı, VAR. Nokta.

Uygulamadaki vahim sonuçlarından görüyoruz bunu.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sözlerimin özeti: 

sapikliga kilif uydurmak bu yaptiginiz sizin.

 

Yani

sapıklığa kılıf uydurduğunuz için sizi ayıplamışım, size yakıştıramamışım bunu;

ayıpladığım için de sizi üzdüğümü düşünüp kusura bakmayın demişim. 

 

Kısacası, sevgili teflon, itiraf mitiraf yok;

sapıklığa kılıf uydurmayı ayıplama var.

 

Sözlerimin elbet arkasındayım:

sapıklığa yuh

sapıklığa kılıf uydurmaya yuh;

bunu Kuran'a sıvaştırmaya yuh. 

 

Türk Ceza Yasamızda

kediyle cinsel ilişkiye girip kedinin ölmesine neden olmanın cezası var mı?

Bu sapıklığı Türk Ceza Yasasıa sıvaştırmak ne mene şeydir?

 

Talâk 4'ün bu sapıklıkla ne ilgisi var;

Talâk 4'ü konuşuyor MUŞ GiBi yapıp 

neyi konuşuyoruz biz Allah aşkına? 

 

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, Hasan Akçay said:

Sözlerimin özeti: 

sapikliga kilif uydurmak bu yaptiginiz sizin.

 

Yani

sapıklığa kılıf uydurduğunuz için sizi ayıplamışım, size yakıştıramamışım bunu;

ayıpladığım için de sizi üzdüğümü düşünüp kusura bakmayın demişim. 

 

Kısacası, sevgili teflon, itiraf mitiraf yok;

sapıklığa kılıf uydurmayı ayıplama var.

 

Sözlerimin elbet arkasındayım:

sapıklığa yuh

sapıklığa kılıf uydurmaya yuh;

bunu Kuran'a sıvaştırmaya yuh. 

 

Sapıklık sizin dininizde, kitabınızda, hadislerinizde, uygulamalarınızda, her yerinizde. Sen de bu sapıklığı saklamaya çalışıp bu sapıklığın yayılmasına hizmet eden bir ahmaksın sadece.

 

Normalde küçük yaşta evlendirilmesi ana babası tarafından düşünülmeyen ama sırf din bunu onaylıyor diye evlendirilen kaç kız çocuğu olmuştur sence? İşte bu kızların ahı sizlerin üstündedir, tüm bu iğrençliklerde senin ve bu dini onaylayan, yayan herkesin payı var. Hepiniz sorumlusunuz, az veya çok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
25 minutes ago, Hasan Akçay said:

Türk Ceza Yasamızda

kediyle cinsel ilişkiye girip kedinin ölmesine neden olmanın cezası var mı?

Bu sapıklığı Türk Ceza Yasasıa sıvaştırmak ne mene şeydir?

 

Hasan Bey işte bu kaybedenin savunması olabilir ancak.

 

"Evet dediğiniz gibi ama neden olsun ki", yani "YOK" demişsiniz kısaca. (İşte itiraf kısmı tam burası.)

Böyle bir bahane, savunu olabilir mi? 

 

Bu meselenin sadece bir yönü. Diğer yönüne gelince:

 

Kediyle cinsel ilişkiye giren de var, diğer hayvanlarla da, onların bu ve başka şekillerde ölmesine sebebiyet verenler de.

Cezası var ya da yok. Bu beşeri bir kanun. Açıkları olabilir, zamanla değiştirilebilir. (Kuransa çakılı, sabit)

Sizce cezası olmalı mı bu durumda, onu deyin...?

 

Ki bizim konumuzda mevzu bahis olan şey kedi de değil. İnsan.

Hatta insandan da öte, çocuk.

 

Meselenin tam dibine geldik. Kestirmeden.. Bundan öte ayetle ilgili bir şey yazmanıza gerek kalmadı artık.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu son derece açık ve net. Kıvırma payı yok.

 

Bir hamur işleri el kitabı hazırlıyorsanız... Eğer hamurun mayalanma süresini doldurduğu halde mayalanmamasından (sıcaklığın yetersizliği gibi nedenlerle) ve bu şekilde pişirilmesi durumunda iyi kabarmayacağından bahsetmek istiyorsanız...

 

Bu anlattığınız iyi kabarmama durumunun, normal mayalanma şartlarından farklı, özel bir durum olduğunu özellikle ve vurgulayarak belirtmeniz gerekir! Bu vurguyu yapmadan direk mayalanmamış hamur iyi kabarmaz derseniz...

 

Bu dediğiniz lafın, normal mayalanma sürecini doldurmamış hamurları da kapsayacağını ve maksadınızın yerine gelmeyeceğini, söylemeye çalıştığınızı söylemeyi becerememiş olduğunuzu hesap edemeyecek kadar salak, embesil ve geri iseniz...

 

Ne demeye kitap yazmaya kalkışıyorsun iki lafı bir araya getirip bir meramının belini doğrultamayan geri zekalı derler adama!

 

Allah adet zamanı geldiği halde adet olmayanlardan bahsetmeye çalışmış ama salak bir tanrı olduğu için becerememiş, ben o geri zekalının diyemediğini deyivereyim demek oluyor bu! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, Hasan Akçay said:

Bir bebekle cinsel ilişkiye girmek misillu

iğrenç sapıklıklar hayal ediyorsunuz.

Aman Allah'ım, sevgili teflon, ölür o bebek

ve sizi katil olarak ölüme mahkum eder Kuran.

 

Sevgili teflon, sizin

65:4'le ilgili bir şey yazmanıza gerçekten gerek kalmadı

Niye yaptınız bunu?

 

Hasan Bey meseleyi sürekli "bebek" tarafına çekiyorsunuz.

Neden?

 

misal..6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13.. yaşlarına ne oldu?

 

Bu yaştakilerle cinsel ilişkiye giren var mı? Var.

Evlenen var mı? Var.

Tecavüz var mı? Evet, o da var.

Bunlar yaşanmış ve vuku bulan şeyler mi? Evet.

Bunların bir kısmı ölüyor, bir kısmı yaşıyor. Artık o nasıl yaşamaksa.

Bunlar müslüman coğrafyada da oluyor mu?

Evet. Hem de çokça.

 

Ben yaşanmış ve vuku bulan şeylerden, şahit olduklarımızdan bahsediyorum.

Bunları hayal ettiğim anlamına falan da gelmiyor kastınız oysa.

Sizse bunlar dünya üzerinde hiç yaşanmamışcasına, olmayan bir kurguya sadece bebekler üzerinden ağıt yakıyorsunuz.

 

Kuran mı gerçek hayatı ıskalıyor, siz mi?

 

İlk soruma da cevap vermediniz.

Ceza olmalı mı, olmamalı mı..?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran kundaktaki bebeğin nikahlanmasına yasak koymuyor! Sınır koymuyor. O bebekle o herifin ne yapacağını düşünecek olan allahınızdı müslimler, biz değiliz! Ne bilelim biz ne bot yiyecek! Bunu gidin allahınıza sorun, cevap verebilirse! Bir deneyin bakalım! :D

 

Ama Kuran'ınızda yazdığı üzere putlar insanlara yanıt vermezler. :D Yazmışlar herifler allah putundan boşuna medet ummayın diye, bin seneden fazladır jetonunuz takılı duruyor! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, Jobar yazdı:

uygar medeni avrupada bile cinsel ilişki yaşı 14 evlilik yaşı 15

 

İşte uygar, medeni olduğunu kendiniz diyorsunuz.

Uygar, medeni bir ülkede 14-15 yaş normaldir, önce bunu idrak etmelisiniz.

Bir toplumun uygar-medeni olması için bir çok aşamalardan geçmesi gerekir.

Oysa Müslümanlar daha 1400 yıl öncesini dahi aşamamışlar, bu yüzden kendinizi uygar-medeni toplumlarla kıyaslamanız veya örnek vermeniz yanlıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülen adamlar açık açık yazmış! Putlara seslenirseniz cevap vermezler, bir isteğiniz olduğunda yerine getirmezler diye!

 

"Ülen biz hiç (heeeey allah!) (Ne var?) (Ordan iki ekmek yollasana!) (Oldu bil!) şeklinde bir diyaloga girdik mi? Girmedik! Eeee put işte!" diye kafanızın çalışması söz konusu olmuyor. Hayır tamam mazotla çalışmıyor, belli de, kömürle bari, o da olmadı tezekle bari çalışsaydı be! Hayır saksıyı bi gübreleseniz belki çalışırdı! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...