Jump to content

Yogurt yapmak


Recommended Posts

https://bacillusbulgaricus.com/product/yogurt-starter/

 

Lactobacillus bulgaricus bakterisi elde etmek icin bu siteden 3 gram starter aldim ama aklima takilan bazi noktalar var.

 

"Strength: 2 grams starter contain more than 2 billion cfu of lactic acid probiotic bacteria strains lactobacillus bulgaricus and streptococcus thermophilus. 100% potency guaranteed."

 

Anlamadigim nokta, 2 gram starter ile elde edecegim yogurt icinde maksimum 2 milyar aktif bakteri mi olacak? Bakteriler hizli urerler. Ben yogurt yaptigim zaman buzdolabinda saklayacagim. Sakladigim yogurt 2 milyar aktif bakteri iceriyorsa, bunlarin surekli cogalmasi gerekmiyor mu? Yani buzdolabina koydugum yogurt icerisindeki 2 milyar canlinin, yarin 10 milyar olmasi gerekmiyor mu? Yanlis mi dusunuyorum?

 

Normalde probiyotik haplari aldigimiz zaman etkisinin devam etmesi gerek cunku bagirsagimizda koloni kuran bakterilerin surekli uremesi lazim ama oyle olmuyor. Probiyotik haplari kestigimizde etkisi de gidiyor veya ise yaramamaya basliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, malta erigi yazdı:

Alacagin 2 gramlik starterin icinde 2 milyar bakteri var diyor, ede edecegin yogurdun degil.

Evet, kalinlastirdigim yerde bu yaziyor. Ama bununla elde edecegim yogurdun icinde ne kadar bakteri olacak?

 

Probiyotik haplari birakinca neden etkisi gidiyor? Vucuduma giren bakterilerin surekli cogalmasi gerek ama oyle olmuyor galiba.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, isabettin yazdı:

Laktobasiller bildiğimiz bağırsak flora dengesinde zaten az oranda var. Ayrıntısını bilmiyorum, ama dışardan eklemekle florada çoğunluğu kalıcı olarak sağlamaları mümkün değil. 

Neden degil acaba? 2 milyar lactobacillus bulgaricus bakterisi vucuduma girdiginde surekli uremesi gerekmiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)
7 dakika önce, isabettin yazdı:

Neden histamin üretilmesini istiyorsun?

Dusuk beyin histamin seviyemin oldugunu dusunuyorum ama tam emin degilim. Belki de yuksek, kim bilir... Sadece deneyecegim.

 

Yuksek beyin histamin seviyesine sahip olan kisiler, yuksek cinsel istegi, yuksek motivasyonu olan kisilerdir. Ama histamin, serotonin seviyesini dusurur. Isiga karsi duyarlilik, depresyon gibi istenmeyen etkileri de var.

 

http://www.joanmathewslarson.com/HRC_2006/Depression_06/D_roller_coaster.htm

tarihinde Prenses Julie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, isabettin yazdı:

Bildiğim kadarıyla, histamin kan-beyin engelini aşıp beyin dolaşımına giremiyor. Beyinde kullanılan histamin beynin kendi ürettiği histaminden ibaret. Dışarıdan alamıyor. Diye bilgiler var.

Benim hatirladigima gore geciyor. Yani histamin ureten yiyeceklerle bunu basarabiliriz. Bir probiyotik bunu yapabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...