Jump to content

İslamcıların kadın fıtratı saçmalığı


Recommended Posts

Kadın düşmanı oldukları halde bunu dürüstçe söyleyemeyen İslamcılar bazı saf kadınları kandırabilmek için kadını kibarca aşağılama metodunu kullanırlar.

"Efendim kadın fıtratı gereği narin, duygusal, zayıf..." genelde kadının şahitliğinin yarım sayılması saçmalığını savunmak için bu salakça sözleri sarfederler.

Halbuki Kuran'da ilgili şahitlik ayetinde açıkça biri unutursa diğerleri hatırlatsın diye iki kadın şahitlik yapmalıdır diyor. Yani düpedüz kadının gerizekalı, eksik akıllı olduğunu iddia ediyor. Dahası bu ayetin hikmetini(!) açıklayan ilgili Buhari hadisinde de açıkça kadının aklen eksik yaratıldığını o yüzden de şahitliğinin yarım sayıldığını söylüyor.

İslamcılar boş boş cümleleri süsleyerek edebiyat yapmak yerine açıkça dinlerinin dediklerini savunsunlar. Kuran'a ve hadislere göre kadın gerizekalıdır, unutkandır, aptaldır, eksik akıllıdır. Kıvırmadan, lafı gevelemeden söyleyin şunu.

"Omo oylo domok ostomoyor kodon yorotoloşo goroğo çok doygosol lotof zorof korolgon..."

V0LPmP.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapay zeka literatüründe önemli bir yere sahip olan ve düşünebilen makine kavramını ilk kez ele alan Alan Turing' in Mind dergisinde yayınlanan "Computing machinery and intelligence" isimli makalesinde şöyle bir ifade geçiyor:

 

"... Thinking is a function of man's immortal soul. God has given an immortal soul to every 
man and woman, but not to any other animal or to machines. Hence no animal or machine can think. I am unable to accept any part of this, but will attempt to reply in theological terms. I should find the argument more convincing if animals were classed with men, for there is  a greater difference, to my mind, between the typical animate and the inanimate than  there is between man and the other animals. The arbitrary character of the orthodox view 
becomes clearer if we consider how it might appear to a member of some other religious 
community. How do Christians regard the Moslem view that women have no souls?..."

 

Turing bu bölümde düşünebilen makine kavramına yöneltilen teolojik tepkileri ele alıyor. Tanrı sadece insanlara ruh verdiği için hayvanlar ve makineler otomatikman düşünme yetisine sahip olarak kabul edilmiyorlar. Asıl ilginç olanı ise islamiyette kadınların ruha sahip olmadıkları görüşünün açık ve net bir şekilde belirtilmiş olması.

 

Biz islami kaynaklardan biliyoruz kadınları insan yerine koymadıklarını. Peki bu görüşten kendilerini Tayyip Tayyip diye yırtan müslüman kadınların haberi var mı? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...