Jump to content

Ahiret Diye Bir şey Yoktur, Ölüm Yok Oluştur


Recommended Posts

"Ahiret yok" demek, sonsuz yokoluşu gerektirmez. yok olup gitmek de bir inançtır.

 

Geçmişte var olmayan bizler, bugün var olabiliyoruz... ama geçmişte var olunca tekrar oluşamıyoruz....! Niye ki, hayırdır...? 

yoksa herkesin bir defa yaşaması gerektiğine karar vermiş bir tanrı mı vardır...?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Öldükten sonra bir yaşam başlayacaksa ve bu işlemi bir Tanrı gerçekleştirecekse, yargı usulünü insandaki erdemlere göre yargılamayıp, doğulan kültür değerlerine veya inanılan mitoslara göre yargılayacağı düşünülen tanrılar, sahte tanrılardır. Ne acıdır ki islamdaki tanrı allah, insan erdemlerini dikkate almaz. Bu nedenle islamda cenneti kazanmak için islami ameller yapmak şarttır. İslami ameliniz yoksa cennete giremezsiniz. Cenneti kazanma güdüsü nedeniyle islamcıların dünyamızı gerçekten cehenneme çevirdiklerine rastlamamızın nedeni ise islamdaki allah korkusudur. İslamın cennetindeki ödülleri yitirme korkusu, allah korkusundaki en baskın tanımdır. Örneğin cennetteki 72 huri, zümrüt köşk ve şarap akan firidevs bahçesi ırmaklardan yoksun kalmak, islamcılar için korku ve hakirlik nedenidir. Gerçekmiş gibi inandıkları için gerçek korku ve hakirliği dünyada yaşamayı tercih ediyorlar. Dünyada müminlerin zelil ve hakir yaşamalarına sebep aynı cennet ütopyasına inanmaları ve arzulamalarıdır. Oysa dünyalılar tarafından tasarlanan venus project, cennet ütopyasından daha gerçekcidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ölüm yok oluş olmayabilir. Ve değildir de... Çünkü canlıyı oluşturan atom ve moleküller yok olmazlar. Birçoğu ölen canlıdan ayrılırlar, bir başka canlıda tecelli ederler. Diğerleri doğada gezinir dururlar ve bir canlıda bir araya gelmek üzere sıralarını beklerler. Yaşam ve ölüm cansız maddenin devinimidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Şu anda oluştuğumuz atomlar daha önce nasıl yıldızlarda oluşurken biz değilsek, bizden sonra da atomlarımız biz olmayacağız.

 

Bizi, biz yapan 4,5 milyar yıllık evrimin sonucunda, kendi bilincinin ne olduğunu algılayabilecek ölçüde gelişen bilincimizdir.

 

Ölüm, zaten bu bilincin sonlanmasıdır.

 

Her ne kadar yaşam, ölüme karşı çok daha tercih edilesi olsa da, sonsuz yaşam aynı dipsiz kuyu gibidir.

 

Yaşamı değerli yapan, ölümün varlığıdır.

 

Ancak molekül, atom hesabı dışında da, ölüm tamamen yok olma demek değildir.

 

Tarih boyunca yaşayan insanlar yaşayıp, öldükten sonra çocuklarında, ailelerinde, çevrelerinde, dünyada iz bırakmışlardır.

 

Siz atom ve molekül olarak yok olabilirsiniz ama çocuklarınız, sizin nüfuzunuzun da etkisinde gelecekte nesliniz ve insanlık yaşamaya devam edecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...