Jump to content

Allah ile olmak yada olmamak...

Recommended Posts

• İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir saat önce, poiuz yazdı:

Neden?

Çıkan sonucu mu beğenmedin?

Gereksinimleri bilinmeyen bir şey için böyle bir mantık olmaz.

Annene ihtiyacın var mı ? Cevap evet. Anne diye bir şey hiç olmasaydı ve onu hiç bilmeseydin, aynı zamanda hayatından memnun olsaydın. Sana çıkıp anne kavramını tanıtsaydım ve bu yazdığın yazıyı yazsaydın ne kadar mantıklı olurdu ? 

Bu yaptığın süslü ve kendini zeki sanan bir çıkarım. Tanımlanan şeyle ilgili sonuçları yaşamadan veya öngörmeden  gereksinim duyup duymadığını bilemezsin.

Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, NotImportant said:

Gereksinimleri bilinmeyen bir şey için böyle bir mantık olmaz.

Annene ihtiyacın var mı ? Cevap evet. Anne diye bir şey hiç olmasaydı ve onu hiç bilmeseydin, aynı zamanda hayatından memnun olsaydın. Sana çıkıp anne kavramını tanıtsaydım ve bu yazdığın yazıyı yazsaydın ne kadar mantıklı olurdu ? 

Bu yaptığın süslü ve kendini zeki sanan bir çıkarım. Tanımlanan şeyle ilgili sonuçları yaşamadan veya öngörmeden  gereksinim duyup duymadığını bilemezsin.

"Bilinmeyen bir şey" değildir. 

Herkesin (inanırların) kafasında kendi tanrısı var.

İnanmayanlar da kendilerine anlatılan tanrıyı redetmiştir.

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, poiuz yazdı:

"Bilinmeyen bir şey" değildir. 

Herkesin (inanırların) kafasında kendi tanrısı var.

İnanmayanlar da kendilerine anlatılan tanrıyı redetmiştir.

İnsanları cehennene atan bir tanrının gerçek olması, sende hiç bir şeyi değiştirmeyecekse diyecek tek bir şeyim var. 

Zekân egona takılıp düştü.

tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
49 minutes ago, NotImportant said:

İnsanları cehennene atan bir tanrının gerçek olması, sende hiç bir şeyi değiştirmeyecekse diyecek tek bir şeyim var. 

Zekân egona takılıp düştü.

Daha "genis" düsün!

Dikkat edersen “tanri” dedim, “Allah” degil.

Ama 
müslümanlar arasinda Allahin 8 melek tarafindan cekilen tahtinda kendini gösterecegini düsünenler olabilir.
ISIDcinin Allahi daha acimasizdir...
Laik müslümanin Allahi iki kadeh rakiya birsey demez, affeder.
Dinci müslümanin Allahi ibadete/duaya cok önem verir, ibadeti cok yapanlarin günahlari affolur
vs.
Bence zaten insanlarin kafalarinda yarattiklari tanri, kendi “kisiliklerinin” yansimasidir. 
Acimasiz birinin tanrisi da acimasizdir, ve tersi.

Test ise evrenseldir, 
Müslüman icin de gecerlidir, Manitunun yesil cayirlarda at kosturmak icin cabalayan kizilderili icin de gecerlidir. Dinsiz ama “bir yaratici/tanri var” diyen icin de gecerlidir. 

Sitelerde Paylaş

Zina edenleri taşlama, müşrikleri gördüğü yerde öldürme, kadın dövmenin hak olması, kadın ve köle öldürünce kısas yapılmaması... Daha bunun gibi bir sürü insanlık dışı talep...

Bunlar da dünyanın en saçma özgürlük istekleri. Özgürlükleri, insan haklarını, hayvan haklarını da ve bilimi yok etme özgürlüğü. Bu, Islamın dehşet veren çarpıklıktaki "özgürlük" anlayışı!

Din özgürlüğü nedir belli ama Islama özgürlük demek bunlar demek.

Sitelerde Paylaş

Basit bir soru: Neden şeriatın ta kendisi olan "töre" ye göre, bir kadın öldürüleceğinde yaşlı teyze, yeğeni kadını kendisi öldürmez de bir genç adamı azmettirir?

Çünkü ilkel şeriatlarına göre dişiye dişi kısas edilir. Hür bir adam ise köle ve dişiye kısas edilmez.

Hiç kadın öldürüldü diye kan davası çıktığını gördünüz mü? Göremezsiniz, öldüren adam ise kısas yapılmaz çünkü. Kadın olsa olurdu.

Din.sizler bile Islamın ne kadar ilkel ve vahşi olduğunu bilmiyorlar. Kuran'da apaçık yazdığı halde bu vahşeti töre zannediyorlar. Töre Islamın ta kendisidir.

Sitelerde Paylaş
On 8.3.2017 at 16:34, ByKayra yazdı:

2 bin yıl önce yaşasaydım bu konuları farklı bir şekilde kaleme alırdım ama şuan kısaca diyebilirim ki Alllah'a ihtiyaç duyarsanız bulursunuz, ihtiyaç duymazsanız bulamazsınız.

Benim acilen ona ihtiyacım var, nerede olduğunu biliyorsanız kısa bir mesaj atmanız yeterli. Ona içimde birikmiș öfkemi dile geçirmek isterim.

Birinci sorunum pek fazla önemli sayılmaz; sol dirseğim 2 haftadır feci șekilde ağrıyor. İki ayrı doktora gittim, pek faydası oldu denemez.

İkincisi ben doğuștan fiziksel engelliyim, yüksek tansiyonum var, ağır ișitirim, insan ürünü ișitme cihazı kullanmak zorundayım.

Beș sene evvel insan doktorlar sayesinde kanseri güç bela yendim.

Üçüncüsü ise hayati bir mesele; kardeșim zihinsel engelli ve hayattan bihaber bir șekilde göz göre göre eriyip gidiyor. 

Benim șahsi sorunlarımı boșverdim, ama kardeșimi bu șekilde yaratan tanrıya bir çift lafım var.

Sitelerde Paylaş
4 saat önce, poiuz yazdı:

Daha "genis" düsün!

Dikkat edersen “tanri” dedim, “Allah” degil.

Ama 
müslümanlar arasinda Allahin 8 melek tarafindan cekilen tahtinda kendini gösterecegini düsünenler olabilir.
ISIDcinin Allahi daha acimasizdir...
Laik müslümanin Allahi iki kadeh rakiya birsey demez, affeder.
Dinci müslümanin Allahi ibadete/duaya cok önem verir, ibadeti cok yapanlarin günahlari affolur
vs.
Bence zaten insanlarin kafalarinda yarattiklari tanri, kendi “kisiliklerinin” yansimasidir. 
Acimasiz birinin tanrisi da acimasizdir, ve tersi.

Test ise evrenseldir, 
Müslüman icin de gecerlidir, Manitunun yesil cayirlarda at kosturmak icin cabalayan kizilderili icin de gecerlidir. Dinsiz ama “bir yaratici/tanri var” diyen icin de gecerlidir. 

Ben yeterince geniş bakıyorum. Tanrı -allah anlamı özelleştirmekten başka bir işe yaramaz. Birinin tanrısı demedin. Genel bir tanrıyı kastettin en azından ilk yazın böyle. 

Bu durumda sorun aynı seni cehennemde yakacak bir tanrı gerçek olsa değiliklik yapmazmısın ? 

Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, NotImportant said:

Ben yeterince geniş bakıyorum. Tanrı -allah anlamı özelleştirmekten başka bir işe yaramaz. Birinin tanrısı demedin. Genel bir tanrıyı kastettin en azından ilk yazın böyle. 

Bu durumda sorun aynı seni cehennemde yakacak bir tanrı gerçek olsa değiliklik yapmazmısın ? 

Tanri yine de istedigini alamazdi. Tanri onu sevmemizi istiyor. Soyledigin gibi olsaydi ondan korkardik, sevmezdik.

Sitelerde Paylaş
59 dakika önce, malta erigi yazdı:

Tanri yine de istedigini alamazdi. Tanri onu sevmemizi istiyor. Soyledigin gibi olsaydi ondan korkardik, sevmezdik.

Konu, eğer tanrı gerçek olsaydı yaşam tarzını değiştirir miydin ? İdi çünkü eğer değiştirmiyorsan tanrıya gereksinim duymuyormuşsun. Ben bunun yanlışlığını açıklamaya çalışıyorum. 

Sitelerde Paylaş
1 minute ago, NotImportant said:

Konu, eğer tanrı gerçek olsaydı yaşam tarzını değiştirir miydin ? İdi çünkü eğer değiştirmiyorsan tanrıya gereksinim duymuyormuşsun. Ben bunun yanlışlığını açıklamaya çalışıyorum. 

Hic mantikli degil soyledigin. Tanriya ihtiyacim yok ama tanrinin varligini bilseydim yasam tarzimi degistirirdim. 

Ornegin ben zina yapmayi cok seviyorum ama senelerce ateste yanacak kadar degil.

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, malta erigi yazdı:

Hic mantikli degil soyledigin. Tanriya ihtiyacim yok ama tanrinin varligini bilseydim yasam tarzimi degistirirdim. 

Ornegin ben zina yapmayi cok seviyorum ama senelerce ateste yanacak kadar degil.

Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz mantıklı değil. 

Sitelerde Paylaş
41 minutes ago, NotImportant said:

Benim kafamdaki tanridan ben korkmuyorum, (ortaya ciksa) ben bir sey degistirmeden böyle devam yasarim.

Müslümanin tanrisi yakacaktir,

Yahudinin tanrisi yok edecektir,

Deistin tanrisi bilmem ne yapacaktir

Senin kafandaki tanri nasil ben bilemem. 

Ayrica

Tanrini ne kadar acimasiz ve zalim yarattiysan, (yaramazlik yapmamak icin) o kadar bir tanriya gereksinimin var demektir.

Uzadi ama yeter artik,

iyi günler 

Sitelerde Paylaş
On 08.03.2017 at 17:34, ByKayra yazdı:

Allah ile olmak, ya da olmamak...

İnsanlarla beraber olmak neden değersiz...  Güç ve menfaatin peşinde koşmayanlar değersiz oluyor yani öyle mi...?

"İnsanların iyiliği için çalışsak da bunun önemi yok" diyorsanız, dinin insana iyilik için geldiğine inanmıyorsunuz demektir.

Bence de inanmamakta haklısınız. çünkü dinler saltanatlara hizmet için uydurulmuştur.

Sitelerde Paylaş
13 saat önce, poiuz yazdı:

Benim kafamdaki tanridan ben korkmuyorum, (ortaya ciksa) ben bir sey degistirmeden böyle devam yasarim.

Müslümanin tanrisi yakacaktir,

Yahudinin tanrisi yok edecektir,

Deistin tanrisi bilmem ne yapacaktir

Senin kafandaki tanri nasil ben bilemem. 

Ayrica

Tanrini ne kadar acimasiz ve zalim yarattiysan, (yaramazlik yapmamak icin) o kadar bir tanriya gereksinimin var demektir.

Uzadi ama yeter artik,

iyi günler 

Daha da muhatap olmam zaten. Egosundan hatasını kabul etmeyen insanları sevmem. 

Peki.

Sitelerde Paylaş
22 hours ago, NotImportant said:

Daha da muhatap olmam zaten. Egosundan hatasını kabul etmeyen insanları sevmem. 

Peki.

Hayır, sen anlamak istemiyorsun, ya da ben tam anlatamıyorum!!!

Üzerinde insanların anlaştığı bir tanrı mı var da "tanrı kendini gösterse..." yazınca herkes aynı tanrıyı düşünüyor olsun???

Müslüman adam, kendisine öğretilen islam tanrısı Allahın kendini gösterdiğini düşünecek...

Hristiyan, belki İsayı düşünecek...

Kızılderili Manituyu

Vs.

"Tanrı" deyince senin aklına neden hemen insanları cehennemde yakacak Allah geldi?

Sitelerde Paylaş
On ‎9‎.‎3‎.‎2017 at 20:30, democrossian yazdı:

Dinsizler bile Islamın ne kadar ilkel ve vahşi olduğunu bilmiyorlar.

Toplumumuzda bir değişim ve gelişim sadece dinsizlerin bilinçlenmesine bağlı. Bu bilinçlenme olmadan bu toplumda herhangi bir ilerleme söz konusu olmayacaktır.

Bir kere bu dinsizler şu "biz de Müslümanız" yalanını bir bırakacaklar. Bu çok hapsedici bir tuzak. Müslüman olmanın bir ön gereklilik olduğu zannını yayıyor ki, bununla zırnık ilerleme olmaz. Müslüman olmanın bir ön zorunluluk olmaktan kesinlikle çıkarılması lazım.

İkincisi, "Kuran'da kötü şeyler yazmaz, güzel şeyler yazar ama hadisler uydurularak ve mezhep görüşleri ortaya atılarak şeriat kuralları oluşturulmuştur" safsatasını elinin tersiyle itip, Kuran'ın son derece cahilce düzülmüş bir vahşet manifestosu olduğunu açıkça söylemektir. Şeriatın ana kaynağı Kuran'dır. Bir recm örneği vardır evet, Kuran'da yazmadığı halde şeriata sokulmuş. Ama böyle çok fazla örnek yoktur. Bu bir tek örnekle şeriatın hadis kaynaklı olduğu söylenip Kuran temize çıkarılamaz.

Kaldı ki Kuran'da yazan sopa atma da aynı taşlama kadar vahşi bir cezadır. İstenirse bir insan sopa ile öldürülebilir. Güya kabalarına vurulur diye bir kural olduğu söylenir ama böyle bir şey Kuran'da yazmaz. Kabalarına vurun filan demez. Ayrıca bir insanı kabalarına vurarak da öldürmek olasıdır. Kas ezilmeleri, kişiyi bir daha ayağa kalkamaz hale getirebilir ve kişi ölebilir. Düşünün, kabalarına yüz sopa vurulmuş, damarları, kasları ezilmiş ve iltihaplanmış bir kişinin hastaneye getirildiğini. Bunun ne kadar insanlık dışı bir vahşet ve ilkellik olduğunu söylemeye bile gerek yok. Bu kişi kangren olup ölebilir. Bir daha hiç ayağa kalkamayabilir. 

İslam şeriatı vahşetinin savunulabilir hiç bir yanı yoktur. Dinsizlerin "İslam aslında iyidir ama ah şu mezhepler" bahanesine sığınmaları ve bu ilkel vahşi çöl dininin üzerine çıkar için gitmekten kaçınmaları utanç verici. Bütün bu el ayak kesmeler, boyun vurmalar, hatta parmaklarını doğramaya varıncaya kadar vahşetler, hatta salbetme yani çarmıha germe Kuran'da yazıyor. Daha bunun savunulacak bir yanı olamaz.

Aydınlar cahil toplumu yalanlarla uyuttuğu sürece ilerleme seraptır.

Sitelerde Paylaş
5 saat önce, poiuz yazdı:

Hayır, sen anlamak istemiyorsun, ya da ben tam anlatamıyorum!!!

Üzerinde insanların anlaştığı bir tanrı mı var da "tanrı kendini gösterse..." yazınca herkes aynı tanrıyı düşünüyor olsun???

Müslüman adam, kendisine öğretilen islam tanrısı Allahın kendini gösterdiğini düşünecek...

Hristiyan, belki İsayı düşünecek...

Kızılderili Manituyu

Vs.

"Tanrı" deyince senin aklına neden hemen insanları cehennemde yakacak Allah geldi?

Son kez zorla yazıyorum daha ilgilenmem.

-----

Self Test:

Bir tanrı olsa/kendini gösterse haraketleriniz/eylemlerinizi/hayatınızı değiştirir miydiniz?

...

"Hayır" diyenlerin bir tanrıya ihtiyaçları/gereksinimleri yok!

"Evet" diyenler bir tanrıya muhtaclar, gereksim duymakdalar! (Bir tanrı olmasa da kendileri yaratılar, yaratıyorlar)

Bu kadar basit ;)

------- 

Yukarıdaki yazında kişinin kendi kafasında oluşturduğu tanrıdan bahsetmedin. Bir tanrı olarak tanımlanmış. Yani herhangi bir tanrı olabilir.

Bu durumda benim de aklıma arap tanrısı geldi, çünkü senin bu yazdığın yazıyı çürütüyorda ondan. 

Şayet ki allah gerçek olsaydı ve kimse onu bir tarafına takmasaydı bir diğer değişle yazdığın gibi, yaşam tarzını etkilemeseydi herkes cehennemde yanardı. Bu haraket aptalca olacağına göre herkesin yaşam tarzı değişirdi. Dediğinin aksine allaha ihtiyacı olduğu için değil, yapmazsa yanacağı için. Basit değil mi ? 

Herkesin kendi kafasındaki tanrı olayını, sonradan kıvırmak için uydurdun. Yukarıda ki alıntıda ben öyle bir şey görmüyorum. Eğer bu tartışmayı yapmasaydık, o yazı öylece kalacaktı kıvırmana da gerek kalmayacaktı. O yüzden bu hatalı yazıyı sonradan ekleme anlamlarınla kurtarmaya çalışma. 

Zaten her koşulda kişinin kendi kafasındaki kötü tanrı bile gerçek olsa ( oldukça şanslı atış yapmış olsun) bu yaşam tarzını etkileyecektir. Çünkü değişmemesinin bedeli yanmak kazığa oturmak falan olacağı için. Zaten allahta bir kişinin kafasındaki tanrıdır. Yani kıvırmayı bile beceremiyorsun. 

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...