Jump to content

Recommended Posts

İdris ismi,drs,darasa(öğrenme),ders verme kökünden gelir.Kuran'da da ismi anılan İdris,islami kaynaklarca Müselles bin-Ni'me” (kendisine üç nîmet verilen) peygamber olarak anılır.Bu üç nimet peygamberlik,sultanlık ve hikmettir.Kalem'le ilk yazıyı yazdığı,ilk elbiseyi diktiği,astroloji,kimya,matematik,tıp gibi alanlarda,Allah'tan aldığı ilmi insanlara öğrettiği varsayılır.Mısır'da yaşadığı ,8 çocuğu olduğu anlatılır.Şehirler kurmuştur.

 

http://www.enfal.de/idris.htm

 

http://www.nurnet.org/idris-peygamber-a-s-kimdir-kisaca-hayati/

 

Gelgelelim İdris'in mitolojik kökenine..

Thoth,antik Mısır'da bilgeliğin,yazının ve aklın tanrısı olarak kabul edilmiştir.İbis kuşu başıyla resmedilmiş,elinde kalem ile herşeyi yazarak kaydettiği parşömenler mevcuttur.Hiyeroglifleri,Thoth'un icat ettiği düşünülür.

Thoth kanun,felsefe,bilim,yazı gibi yaratılmasıyla alakalı olduğu için tamamen karar verme yeteneğine sahip,inanılmaz bir  hakim olarak görülüyordu.Thoth'un da 8 çocuğu vardır.

 

https://www.google.com.tr/amp/s/www.ancient.eu/amp/1-12242/

 

http://V0LqNj.jpg

 

Antik Yunan mitolojisi ise tanrı Hermesi,Mısır tanrısı Thoth ile eşdeğer görür.Mükemmel bilim adamı olarak da görülen bilge Hermes-Thot’dan simyanın, astronominin, tıbbın ve bilgeliğin kurucusu olarak söz edilir.Hermes Trismegistus ise Hermes Thot'un kişiselleştirilmiş,mitolojik bir şahsiyettir.Hermes-Thot'un insani yanını anlatır.Bu metinlerde ondan “üç kere büyük Hermes” anlamında “Hermes Trismegistus” olarak söz edilir. Trismegistus:Hem kral,hem büyük rahip, hem de din kurucusu anlamına gelmektedir.

 

http://www.crystalinks.com/hermes_trismegistus.html

 

Mısır ve Yunan mitolojilerinin ortak kahramanı Thoth,Hermes,İslamik versiyonda İdris olarak anılmıştır.Bir hayal kahramanı olan bu figür ,Arap mitolojisine bir peygamber olarak geçmiş ve kuranda yer bulmuştur.Allah,mitoloji ile gerçeği yine ayırt edememiştir.

 

tarihinde Epihippas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Enbiya süresi:30 - O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?

 

Bu ayet sümer mitolojisi kökenlidir.Sümer hikayelerinde başlangıçta ilksel denizin(su) olduğu, yer ve göğün birbirinden tanrı Enlil tarafından ayrıldığı anlatılır.

 

http://W09VZP.png

 

http://37j9Pr.jpg

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...