Jump to content

Referandum yapılsa, hangi bayrağı seçerdiniz?


Recommended Posts

  • İleti 74
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şimdi, Has Kemalist yazdı:

Tabi ki soldaki. Zaten bildiğim kadarıyla Atatürk ay yıldızlı yerine bu bayrağı kabul etmek istemişti ama ömrü yetmedi.

 

Doğru biliyorsun.

 

1937 yılında, yeni bir ulusal marş düzenlemesine başlamıştı; aynı hamlede, Göktürk bayrağını da getirmeyi planlamıştı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
44 minutes ago, bilgisız bi uşak said:

 

Sana, Türk boylukçuluğunun kutsal turkuazı üzerinde, Arap putperestliğini yücelten bir bayrak vereyim: Doğu Türkistan bayrağı Kökbayrak (mâvi bayrak). ;)

 

dogu_turkistan_bayrak_al.jpg

Yok abicim, islamin ay-yildizini almayayim ben. Yalnizca yildizli veya bir kosesinde anadoluya ozel hali motifli birsey olabilir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, Beelzebub yazdı:

Ay-yıldız'da ki ay,arapların el-ilah tanrısını,yıldız ise el -ilah'ın kızı el-uzza'yı simgelemekte..

Arap tanrılarını kendimize bayrak yapmışız,çok acı 

 

 

Çok daha öncesi var ama. Araplar da kendileri uydurmamış ki bu simgeleri. Sümerler'e kadar gider, hatta Sümerler'in bu ikonları çok sık kullandığı bilinir.

https://www.google.com.tr/search?q=Ur-+Nammu&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=n1WXU_eHNs3T7AaAjYGADA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653#facrc=_&imgdii=_&imgrc=OsNmEL1sTf-tQM%3A%3BRuQjQ8cy485AWM%3Bhttp%3A%2F%2Fi125.photobucket.com%2Falbums%2Fp52%2Fsirhemlock%2FGenUr-Nammu2044-2007.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fkata-aletheia.blogspot.com%2F2007%2F12%2Ftower-of-babel-gen-11-and-ancient-near.html%3B490%3B800

 

Hilal ay Tanrısı Sin'i, yıldızsa Roma mitolojisindeki Venüs'ü simgeler. 

 

Ama bu iki ikonun, yani ay ve yıldızın ikili olarak kullanımı muhtemelen Antik İsrail'de başlamış. Ondan sonra Mezopotamya Medeniyetlerinde, geç Helenistik Çağına gelindiğinde , Bizanslılar'ın ay ve yıldızı şehrin simgesi olarak kullandığını görürüz ama paralarında kullanmaları azıcık daha geç. Sonrasında bu simgeyi kullanan Roma İmparatorluğu vardır.

 

İslam'dan öncesi de var yani. Hatta tarihlerine bakılınca, birçok Müslüman ülke bu simgeyi bizden sonra kullanmaya başlamış. Bu iki simgeyi bayrağında kullanan ülkeler genel olarak Asya'da yer alan Türki ülkeler ve bazı İslam ülkeleridir, bu da gerçektir elbette. İslam'ın simgesi ay ve yıldız değil, yeşil renktir aslında. 

 

Ben bayrağımızı inanılmaz beğeniyorum, yeniden bayrak seçelim falan deseler hiç düşünmeden aynı bayrağı isterim. İslam'la ilişkilendirmek aklıma bile gelmiyor. Bayrağımız bu değil de başka bir şey olsa idi, onu da çekinmeden sever ve kabul ederdim.

Singapur Müslüman değil ama onlar da bayraklarında bu simgeleri kullanır. Keza %90'a yakını Katolik olan Hırvatistan'ın bayrağında da vardır. 

 

Velhasıl ay ve yıldızın kullanımı sıradan bir kültürel alış veriş sonucu bize dek ulaşmıştır. Biz dediğim de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bizler değil, eski Türkler.

Ama kırmızı zemin üstünde kullanılan beyaz ay ve yıldız, neredeyse bire bir İstanbul şehir sancağıdır, Fatih Sultan Mehmet şehri Bizanslılar'dan aldıktan sonra bayrağı bir şekilde kullanmaya başlamışız. Bizans bayrağındaki yıldız deniz yıldızı, bizdeki bildiğimiz yıldız. 

 

Yani bayrağın üstünde yer alan ay ve yıldız simgelerinin kökeni İslam değil, Türkler de başka milletler de bu simgeleri bolca kullanmış ve bu kökenin esası Sümerler. Her şeyin altından bunlar çıkıyor...

 Ama kırmızı zemin üstünde yer alıp bayrak olarak bize geçmesi başka konu. Bizanslar'a nereden geçmiş, kendileri mi yapmış ya da Türkler daha önceden de kırmızı üstüne beyaz ay yıldız kullanmış mı bilmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Türk Ateist yazdı:

Ben bayrağımızı inanılmaz beğeniyorum, yeniden bayrak seçelim falan deseler hiç düşünmeden aynı bayrağı isterim. İslam'la ilişkilendirmek aklıma bile gelmiyor. Bayrağımız bu değil de başka bir şey olsa idi, onu da çekinmeden sever ve kabul ederdim.

Singapur Müslüman değil ama onlar da bayraklarında bu simgeleri kullanır. Keza %90'a yakını Katolik olan Hırvatistan'ın bayrağında da vardır. 

 

Yani evet.

Daha güzeli de yok bence :)

Ay ve Yıldız kırmızı üzerinde çok asil ve anlamlı duruyor... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Antik insanlarda ay,yıldız ve güneşe çok fazla anlam yüklenilmiş,tanrı ile bunlar ilişkilendirilmiş.

Ay,insanlara daha büyük göründüğü için tanrı ile daha fazla ilişkilendirilmiş.Güneş daha küçük göründüğü için tanrısal kurgularda daha az yer bulmuş.Yıldızlarda noktasal olarak göründükleri için olsa olsa bunların çocukları,melekler vs diye düşünülmüş.

Hemen hemen her mitolojik kurguda ay ile ilgili daha fazla olmak üzere güneş ve yıldızlarla ilgili mitolojik ve tanrısal bir kavram bulabiliriz.

Ay'ın crescent yani hilal hali temizlik ve bekaret halinin ,dolunayın ise hamilelik olduğunu düşünmüşlerdi, bu yüzden ay'ın hilal haline daha fazla anlam yüklendi,ineklerin boynuzu ay'ı andırdığı için inekler kutsal sayıldı.

İslamda bir mitoloji çorbası olduğu için ay ve yıldız mitlerinden kaçınması imkansızdı.

 

 

tarihinde Beelzebub tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ay-yildiz insanlarin ilgisini ceken simgeler. Islam icad etmemistir elbette, mutlaka cok cok eskilerde ay-yildiz simgeleri kullanilmistir. Ancak turkler islamlastiktan sonra, muslumanliklarini ifade etmek icin benimsemisler. Gunumuzde de ozellklle hilal islami temsil ediyor. Benim islam allerjim oldugundan sevemiyorum. Yildiz guzeldir ama... kirmizi da guzel bir renk. Ask, seks, ihtiras, arzu, hepsi var kirmizida.

 

Mor da guzel aslinda. Hem en sevdigim renk, hem de kadin hareketinin simgesi olan bir renk. Hem bogazdaki erguvanlari da temsil eder.

tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...