Jump to content

Dinlere ve Dincilere Karşı Nasıl Davranmalıyız?


Recommended Posts

İslam gericiliğinden beslenen faşist bir iktidar dönemindeyiz.

Herkese, bu gericiliğe, faşizme, karanlığa karşı sorumluluk düşmektedir.

Haksızlığın, adaletsizliğin kol gezdiği, geleceğimizin karartıldığı bir dönemde bu islamcı faşizme karşı mücadele etmeliyiz.

Din maskesiyle halk düşmanlığını ve her türlü haksızlığı, adaletsizliği meşrulaştıran faşistlere söyleyecek 2 çift lafımız olmalıdır.

Dini tahakkümün olduğu her yerde din maskesini düşürmeli, çevremize dinlerin yalan olduğunu beyan etmeliyiz.

Onları sorgulamaya ve düşünmeye itmeli, bu şımarık dinci iktidar yandaşlarını hiç değilse din konusunda bozguna uğratmalıyız.

İslam faşizmi konusu, mühim bir konudur. Bu aymaz din faşistlerine karşı, din karşıtı bir hareket yürütmeliyiz. Allah yok din yalan sözünü beyinlerine kazımalıyız ki, dinci şımarıklıklarına bir tokat atabilelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dincilere saygım yok ve hiç hazzetmem. Tatlı su müslümanı dediğimiz tiplere, "ben sadece inanırım, başka hiçbir şeye karışmam" diyenlere karşı herhangi bir olumsuz tutumum yok. İsteyen istediğine inansın, bana dayatmadığı ve dikte etmediği sürece. Bu beni bağlamıyor.

Ama dini duyguları sömürüp kendi çıkarlarına katkı sağlayan şerefsizlerin varlığı bile beni geriyor.

Hatta bunları yok etmek isterdim. 

Bu tutum sahibi olmak istediğim kitlenin ben ve benim gibi olanlara karşı nasıl bir tutum gösterdiğini bağlı olarak değişkenlik gösterir. Etkiye tepki de diyebilirim. O bana küfrederse ben de gülmem herhalde. Ama sana saygı duyuyorum derse ben de teşekkür ederim, geçerim. Durduk yere kabalık yapmam. 

Genel olarak saygı duyan kitle olmadığından dolayı insana çoğu zaman afakanlar basıyor. Terbiyeli olup da küfür etmeyen biri olsanız dahi bir yerden sonra bayıyor. Sabır küpü değiliz. Laf anlamak istemeyip sürekli bana hakaret eden tiplere yeri geldiği zaman ben de ağır laflar söyleyebiliyorum. Sabrımı tüketmek kolay değil ama it oğlu itler beyin yerine ot taşıyor sanki. Bir halttan anlamıyorlar. Zeka geriliği mi, geri zekalılık mı bilemedim.

 

Yaşadığım yerden dolayı bu islam ile çok içli dışlıyım. Tahammül gösteriyorum. Takmıyorum, umursamıyorum. Bulunduğum yerden ayrılana kadar bu şekilde devam edeceğim. 

Çevremdeki insanlar ile aram açılmasın diye laf da söylemiyorum. He deyip geçiyorum. Bu benim umurumda olmuyor.

Lakin tanımadığım veya pek samimi olmadığım kişiler ile din hakkında konuşur, tartışırım. Lakin gerçek hayatta aşırı nadir bir durum. Zira konu din olunca ölme ihtimaliniz dahi var. O yüzden nerede ne konuşulması gerektiğini bilmek elzemdir. 

Ben, bana ne yaparlarsa onu yaparım. Yapılanları da unutmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dine saygı elbette inanca saygı çerçevesinde gösterilir. Ama bunun bir şartı var. Dindarlar dinlerini çıkar, düşmanlık, ayrıştırma, kamplaştırma, bölücülük, ötekileştirme, yaftalama gibi işlere alet ettirmeyecekler. Bu duyarlıkta olan dindarların dinine saygı gösteririm.

 

İnsanları bu konuda tek tek değerlendirmek zor olabilir. Bir toplumda genel olarak dini böyle pis işler için kullanma eğilimi varsa, o toplumda dine saygı göstermemek de dinsizlerin genel tavrı olur. Şu Müslüm böyle pis işlere bakmıyor, buna laf etmeyeyim olmuyor. Toplumdaki genel hava etkilidir. Laik Müslümler elbette var ama onlar da din eleştirisinden paylarına düşeni bu ortamda almak zorunda kalıyorlar.

 

Olmuyorsa radikalleşsinler ne yapalım! Dinlerinin alet edilmesini engelleyemiyorlarsa böyle giderseniz Müslümler, dininizden çıkarız dinsiz oluruz diye tehdit etsinler yani, dinin pis işlere alet edilmesinin önüne ne yapıp ne edip geçmek gerekiyor. Dinin pis işlerde kullanıldığı bir ortamda kimse kendini din eleştirisinden kurtaramaz.

 

Din pis işlere alet edilmezse ne olur... Benim şahsen eleştirilerimin dozu oldukça yumuşar. Tabii neden dindar olmadığımın açıklamasını yapmam gerekir ama bunu mümkün olan en alt perdeden gerçekleştiririm. Zaten öyle bir ortamda kimse de kimseye din empoze etmez, dini eleştirmeye gerek bile kalmaz, dinden Allahtan kitaptan hiç bahsetmeden günler geçebilir yani...

 

Şundan emin olun, din allah dayatmanın bir menfaati olmazsa, dindarların çok büyük çoğunluğu din tebliğini filan umursamayacaktır. Şu anda bundan çıkarları olduğu için yapıyorlar.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinciler: 

Hükümetin oyuncağı olmaktan zevk duyarlar.
Güç kimdeyse dini ona göre yorumlar, ayetlere ona göre yorum getirirler, tefsir ederler. Yalancının ve pisliğin önde gidenidirler. Bir halt bildikleri yoktur. Millete fakirlikten, müsriflikten, ahlaktan bahsederler ama kendilerinde ahlaksızlık diz boyudur, her türlü iğrençlik vardır. Milyon liralık villalarda kalırlar, en pahalı arabalara binerler, para babalarıdır. din üzerinden demagoji yapmak hobileri olmuştur. Yobaz, gerici, ilerlemeye engel cahil insanlardır. Yalancının tekidirler. Dini kullanarak her türlü pis işlerini yaparlar. Din hakkında birkaç güzel söz kelam edip ilgiyi üzerlerine çekip paraları götürürler. Ayda yüz binler kazanırlar. Paraya para demezler. Kafaya geçirirler bir tekke al sana dinciyim. Bir de iki ayet oku, iki şey söyle hemen toplumun saygısını kazan. Toplum zaten bilmiyor, cahilin teki; hal böyle olunca da dinciler istedikleri para dolu hayatı dibine kadar yaşıyorlar. İnsanlar düzelmedikçe bu dinciler de değişmez. Dinciler de insanlardan nemalanıyor, insanlar karşı söylemde bulunsa, durumu yok etse, dinsizliğe geçseler, bazı gerçekleri anlasalar, akılları çalışsa hiçbir dinci de kendi iğrenç isteklerini hayata dökemez. İnsanlar ne zaman kendine gelirse onlar da haksız kazançlar elde edip pislik davranışlar yapamazlar. 
Yani toplum bir şeylerin farkına varmazsa bunu kullanan insanlar da asla yok olmaz, olamaz. İnsanları kullanmaktan zevk alan dinci manyakları yok etmek için kendini kullandıran insanların bu durumu fark etmesi lazım. Uyanmaları lazım. Aydınlanmaları lazım. Araştırmaları lazım. Merak etmeleri lazım. Bunlar olmadığı sürece onlar para içinde yüzmeye devam edecek, siz de asgari ücretle onların kölesi olmaya devam edeceksiniz. Adamlar sizi sömürüyor sizin zerre ruhunuz duymuyor. Bu denli vurdumduymaz, bilgisiz, idrak edemeyen insanlar olduğunuza inanamıyorum. O sizin hacı hoca dediğiniz herifler tahmin edemeyeceğiniz kadar lüks, güzel yaşamlara sahipler. Neden acaba? Hem din hem de sizin beyinsizliğinizden dolayı. Düşünmeyi bilseniz, bazı olayların farkına varsanız bunlar olur muydu, elbette olmazdı.
Kısacası bazı menfi, kötü, yanlış eylemlerin farkına varmazsanız dinciler daha çok sizi sömürecek, beyninizi uyuşturacak, tabi siz de beyin kaldıysa.
Uyanmanız dileğiyle.
Bir gün aydınlanmanın olduğu yerde buluşalım, mümkünse.
Uyanın da artık bu zamana kadar pislik yapanlara bir dur deyin. Siz uyanmadıkça dediğim gibi para babaları sizi uyutmaya devam edecek. Geri zekalı olmanın alemi yok. Aklınızı kullanın.

Ben bu dincilere hiçbir şekilde saygı duymam. Bırak saygıyı, insan yerine bile koymam. Ülkenin içine eden insanların ben nesine saygı duyacağım? Cübbeli, oktar, hatipoğlu... Bunlara saygı duyulmaz. Lan bunlara müslümanların bile çoğu saygı duymaz. :)) 

Anca kör olmuş, aklını kiralamış tipler saygı duyup peşlerinden giderler.

Cübbeli'nin satranç oynamak domuz eti yemek gibidir demesini de unutmadım.

Aslında arada bir kafa dağıtmak, gülmek için açıp izlemek iyi oluyor. Kendinizin zeki oluşunu fark ediyorsunuz. 

Bir gün bunların kökü kazınacak, ama şu an değil. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Din: 

Çağlara göre yorumlanan, yeni anlamlar getirilen, insanların kafalarına, keyiflerine göre yorumladığı; toplumsal yaşantının belli bir çatı altında birleşmesini sağlayan, insan ürünü, içinde hayat hakkında öğütler olan yapılardır.
Dogmatiktir, yazılan hiçbir şeye karşı gelemez, aksini söyleyemezsiniz. Aksi takdirde dinden çıkmak söz konusudur, bunu da hiçbir inançlı insan istemez. Hatta yaşamdaki en son istedikleri eylem bile değildir.

Din çok sağlam bir demagoji ve ajitasyon aracıdır. Din üzerinden kendi emellerinizi, arzularınızı insanlara çok rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz. Konu din olduğunda kimse size karşı gelmeyecektir, gelemez.

Dini güzel, bütün olan insanların saygısını, itibarını kazanmak isterseniz keza din üzerinden lafebeliği yapmak elzemdir, başka türlü bu tarz insanların saygısını kazanmak zordur. Dinleri hakkında birkaç güzel söz söyleyip kendini imanı ve dini kuvvetli, dinini seven, dini bilgisi güçlü olarak bir insan olarak aksettirebilirsen ereğine ulaşmaman için de hiçbir sebep kalmaz. İnsanlar şıp diye dediklerinin arkasında koşulsuz durur ve seni destekler.

Bu döngü günümüze kadar devam etmiştir, hala da devam etmektir. Müzmin bir olgudur. İnsanlar çıkarları için her zaman dini kullanmıştır. Gerçekten de din bu konular için çok sağlam bir araçtır. Alakasız insanları bile bir araya getirmek, kendinizi onlara destekletmek için dinlerini kullanmak yeterlidir, fazlasına hacet yok.

insanların akıl, zeka seviyesi yükseldikçe; araştıran, okuyan, merak eden, kitle psikolojinden arınan insanlar meydana geldikçe din üzerinden demagoji yapan insanların da emelleri sadece onların beyinlerinin için de kalacak. İnsanlar uyanmaya başladıkça; kendini zeki sanan ve kendi arzuları için her şeyi kullanan insanlar da bulundukları makam ve mevkilerden zamanla inecektir.

Tabii ki bunlar 3-5 yıl içinde değil; en azından 15 yıldan önce olmaz diye öngörüyorum. 

Dinlere de durduk yere hakaret etmem, yeri gelince olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dindar ve dinci arasındaki ayrımın farkında olmak lazım sanıyorum ilk önce.

 

Kendi halinde dinini yaşayan dindar kimselerle hiçbirimizin bir derdi olmamalı. Ama dincilerle bir uzlaşma sağlayamayacağımız için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Kendi yaşam şekillerini dayatan ve tercihlerimize saygı duymayan insanlarla ortak bir noktada buluşmak mümkün değil. Bu kategorideki yobazlara da bir şey anlatmak içimden gelmiyor, sadece yanlış bir şey söylemişlerse düzeltmeye çalışıyorum ve bunu yaparken dayanak noktam din olmuyor, somut örnekler üzerinden yürümeyi tercih ediyorum.

 

Ben açıkçası salt din eleştirisi yaparak pek bir şey elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Rasyonel düşünemeyen, bilgiye ehemmiyet vermeyen insanlara din anlatmak havanda su dövmek. Bir de sonradan dine dönenler var ki bunlarla tartışmaya hiç tahammülüm yok. Adam her türlü hayatı yaşamış, yemediği bir halt kalmamış, son derece iyi eğitim de almış fakat sonradan huzur islamdadır diyen kara cahil bir dincinin peşine takılıp bambaşka bir hayatı yaşamaya başlamış, kafa bir dünya... 

 

Dinciler bu konuda bizlere üstünlük sağlamış, farkı açmış durumda. Çok karamsar bir yorum oldu ama vaziyet maalesef böyle. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan olduğunu belirtirsen yeterli olur.

 

Senden atomu parçalamani istemiyoruz zaten..

nasıl davranmanız gerektiğini biz size öğretiriz...

tarihinde Katip1 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dikkatlı olmalıyız!

Günden güne müslümanlara güvenim azalıyor. Ümitlerim tükeniyor.

 

Yıllar önce başörtünün/türbanın okullara girmesini destekleyen demokratlar, liberaller bugün ya hapise atıldı ya da işlerinden kovduruldu....

Merve Kavakcının TBMMne girmesini destekleyen (beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı konu) Nazlı Ilıcak hapise atıldı...

Milyonlarca AKP seçmeninden kaç kişinin vicdanı titredi, kaç kişi bu cezaların doğru olmadığını söyleyebildi???

Bir gün bu siteyi kapatsalar ve burda yazan ateistler cezalandırılsa burda (yıllardır) yazan kaç müslüman bizi savunur? Kaç kiş "onlar sadece fikirlerini yazıyorlardı, cezalandırılmasın" der???

 

Bence, sonuç sıfıra yakın. 

"Allaha/islama savaş açmışlardı, cezalandarılmaları doğru" derler.

 

Sonuç gibi benim müslümanlara güvenim de sıfıra yaklaştı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...