Jump to content

Hayatinizi degistiren kitaplar


Recommended Posts

Soru yaşamı değiştiren herşeyi sormuyor. Yalnız kitapları soruyor. Benim yaşamımın akışını değiştirmeseler bile ona anlam veren bazı kitaplar var. Kitap okuma geleneği olan herkesin yaşamına anlam veren kitaplar vardır mutlaka.. Benimkiler:

 

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok...  Düşündüren, üzen, ağlatan, yaşama ve ölüme anlam veren bir kitap.

Ana ve Mübarek Toprak Yazarı:Pearl Buck İkisi de beni düşündüren, ağlatan, haksızlıklara isyan ettiren kitap.

Gazap Üzümleri Yazarı John Steinbeck Beni düşündüren, ağlatan, isyan ettiren ve bir ara komünist bile yapan bir kitap.

İnce Memet Beni heyecanlandıran ve otorite figürlerine isyan ettiren kitap.

Pardayanlar serisi(10 cilt) Çocukluğumda zevkle ve heyecanla okuduğum bana kuvvetli ama duyarlı bir kahraman olduğumu hissettiren kitaplar

Jean Paul Sartre'ın romanları. Beni varoluşçu yapan kitaplar

Suç ve Ceza.... Adil olmamı sağlayan kitap..

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, haci yazdı:

Yaşamın akışını çok şey değiştirebilir. Hiç biri elimizde değildir. Yani kontrolumuzda değildir. Aniden karşımıza çıkar onlar. Bazılarının kaynağı bizizdir. Kendimizizdir yani. Bazen bir kitaptır onlar, bazen bir şiir, ya da bir cümle, hatta bir kelimedirler. İçerikleri ve anlamları önemlidir belki ama, daha da önemlisi nasıl, kimler tarafından ve hangi koşullarda yazıldıkları, okundukları veya söylendikleridir.

Bilimsel kitap onerirmisiniz haci bey ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Great Evil Beast yazdı:

Bilimsel kitap onerirmisiniz haci bey ?

Türkçe bilimsel kitap öneremem. Çünkü Türkiye'de yaşamıyorm. Ayrıca hangi bilimsel konu ile ilgilendiğinizi bilmiyorum. Genel bilimsel konularda kitap tavsiyesi istiyorsanız ve İngilizce biliyorsanız, tavsiye edeceğğim çok kitap var. Onların en azından bazılarının Türkçe'ye çevrildiğini tahmin ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

Ruh Adam - Atsız 

 

Genelde beni tanıyanlar tarafından "Nasıl yani?" sorusuyla karşılaşıyorum. Şöyle ki beni etkilemesini nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama yaşayan varsa anlar bunu. Ben bu kitabı okumadım arkadaşlar, yaşadım. Evet yaşadım hem de çok büyük çekimle yaşadım. Bir daha elime alamadım. Neyi mi değiştirdi? 

 

Yaşama, insanlara, bir şeye sarılmanın önemine, dostluğa, yalnızlığa ve en önemlisi kitaplara bakışımı değiştirdi. Öyle ki bir süre kitap okuyamadım ben. Etkisi çok güçlüydü. Ondan sonra bütün kitap serüvenim değişti. Sadece o da değil bunca yaşanana rağmen tutkunun nasıl bir şey olduğunu öğretti. Ölene kadar çalışmak gerektiğini gösterdi. Hayatımda inanılmaz bir yol ayrımına yol açtı. Yav bir insanın mesleğine bile bakışı değişir mi? Evet değişirmiş. 

 

Türk edebiyatında eşi benzeri olmayan bir eser bu. Yazarının hayatını okuduktan sonra gidin okuyun. Bırakın şimdi ideolojilerinizi de okuyun. Bitirince çok şeyi fark ediyorsunuz.

 

Bir diğeri çok geç okuduğum Denizler Altında Yirmi Bin Fersah ki çok geç okuduğum bir yazardır Jules Verne. Özellikle denize olan tutkumu arttırmıştır daha da fazla olacak şekilde. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...