Jump to content

Arapça İstiklal Marşı


Recommended Posts

Şimdi bu çocuklar İmam Hatipli. İmam Hatip Liselerinde haftada en az 4-6 saat Arapça dersi görüyorlar. Sahne fonunda görüldüğü üzere, Mehmet Akif'i anma programı düzenlemişler. Dolayısıyla etkinliğin konsepti, amacı belli olduğu gibi, okululun misyonu itibariyle programda sergileyecekleri, yapacakları şeyler de belli. 

 

Allah'tan marşımızın Türkçesini de okumuşlar. Bunda abes bir şey yok. Resmi bir törende marşımız Arapça okunsaydı tam bir skandal, o zaman elbette ağzımıza geleni söylememiz gerekirdi; ama bu çocuklar Arapça ile yatıp Arapça ile kalkıyorlar, ne görüyorlarsa onu uyguluyorlar.

 

Bu okulların mimarı, asıl sorumlusu Süleyman Demirel, yerinde rahat uyumasın ne diyelim...

tarihinde Latte tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Türklerin anadili arapça olduğunda geniş bir dil haznesi de otomatikman bize gelecek. Düşünsenize, her istediğimiz bilimsel veya sosyolojik bilgiyi arapça olarak hazırda bulabileceğiz. Ama Türkçe arasak bulamıyoruz çünkü Türkiye'nin yeterince arşiv bilgisi yok. Dünyanın zaten çivisi çıktı. Güneş hızla hacim büyütüyor. 200 yıl sonra dünyaya daha fazla güneş ışığı tesir edecek ve aşırı sıcaklar başlayacak. Dünya çöle dönecek. O zamana kadar vur patlasın, çal oynasın yapalım anasını...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...