Jump to content

Mükemmel Tanrı


Recommended Posts

Arapça kelimeleri bilinçli kullanmıyorum,

En sevdiğim Şair . Yunus Emre'dir.

Ama günümüzde O'nun Türkçesini kullanabilmek için Güney Azerbeycan'da yaşamak gerekiyor.

Yetiştiğimiz baskın kültürde bu kelimeler yer alıyor diye lütfen bizlere anadilimizi hoyratça kullandığımız suçalamasını yöneltmeyin.

Kurunun yanında yaşı yakarsınız.

emperyalizme her müslümanın katıksız karşı durması gerekir. Faizi yasaklayan bir din ( inanç sistemi ) sömürüye , hele hele Hıristiyan ve Yahudilerin bunu yapmasına zaten izin vermemeli. Avam sınıfın , budalaca davranması , aydın olmaya çalışan biz Müslüman Türklerin gaflet uykusuna boğulmasını gerektirmediği gibi, sorguladığımız ve yüceltmeye çalıştığımız davamızı ( İslam - Türk Zirve Medeniyeti ) sizlerle güçlendirmek çok hoş bir duygu .

( ne misyonerim, ne bir gruba bağlıyım )

Türk Bolşevizmine bir zamanlar çok sıcak bakıyordum, Müslüman Kardeşler oluşumuna da . Ancak zamanın ihtiyaçlarının/sorunlarının bu ideolojilerle çözümlendirilemeyeceğini kabullenmem zor olmadı.

Arayış bitti, İslam'ın özüne, doğru kişiyle döndürüleceği günleri bekliyor ve o günlere hazırlık yapıyoruz, "işgal" ( :-( ) geldiğinde basitçe avlanmamak için.

Bu forumun bana bu yönde katkısı çok büyük .

Teşekkürler ve sevgiler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende bunu düşünmüştüm mesela tanrı kötüleri de ödüllendiricek olabilir harbi ama bu mantığa ters olduğu için olma ihtimali çok azdır , tanrı insan gibi düşünmediği için yinede olma ihtimali vardır. Ama iyileri ödüllendiren tanrı daha mantıklıdır o yüzden en yaygın dinler zaten iyilik temeline kurulmuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tanrı sırdır, sırda saklanmayı sever ( bu konuyu hodrimeydanda tartışabileceğim bir agnostik arıyorum )

Kur'an ın anlattığı tanrı olan Allah, hem intikam alıcı ( müntekim ) , hem de sevilmeye ve korkulmaya en çok layık olandır ( vedud ) .

Bu nasıl oluyor derseniz, Kur'an da bir ayete işaret ederim . Burada ortalama müslümanlardan çok çok iyi meal bilen ateistler var.

ayet Şu: Bizler hile yapanlara en güzeliyle cevap veriririz.

ve yine tarih/peygamber ilişkisinden , insanların düştüğü sosyolojik açmazlardan/ruhsal fenomenlerden devam edelim :

hz. Musa döneminde büyücülük/sihir ön plandaydı .

H.z isa döneminde Tıp,

H.z Muhammed döneminde ise belagat ( güzel söz söyleme ) , edebiyat zirve yapmıştı.

Allah, bu 3 dönemde de insanların zirve yaptığı metodla, karşı konulamaz biçimde onlara, en sevdiği kullarının elinden cevap verdi.

Bizler ( müslümanlar ) , Kur'an ın kesinlikle insan sözü olmadığını iddia ediyoruz. zamane dönemi şairleri de bunu tasdik etmek zorunda kaldılar.

burada , Kur'an ın formel yapısı ( metod şekli ve hitap düzeni üzerine ) hakkında çok hoş yazılar yazan insanlar var.

ve en az 3 başlık bu konuyu çok güzel irdeledi ( emeği geçen ateist arkadaşlara teşekkürler ) .

Hz. İsa sadece eliyle dokunarak körlere şifa verebiliyordu.

Hz. Musa zamanın en zalim yöneticisine ( firavun ) , onun büyücülerine büyücülerini imana getirecek şekilde cevap verdi , Allah'ın zorlaması ile ( Hz. Musa bu emri ilk aldığında tereddüt eder ) .

Bizler bunlara inanıyoruz. Hz. İsa'nın haytından sadece 3 yıllık bir kesit biliniyor.

Ama hz. Musa nın hayatını Tevrattan okumaya çalışmayın . bu büyük bir yanılgı. 10 emir filmi bile size daha çok bilgi verir.

neyse.. gelelim günümüze, ben gelecek olan ( her 2 yüzyılda bir müceddid gelir ) kişinin teknoloji ile donatılacağını düşünüyorum.

zaten zamane insanının ( müslümanların ) en büyük açlığı ve sıkıntısı burada başlıyor.

Modernite , İslamla çelişiyormuş gibi gözüküyor. Ama bu bilmeceyi o gelecek olan kişi ( Mehdi a.s. ) çözecek ve ispatlayacak .

biz sabırlı müslümanlar o kişiyi bekliyoruz. ama adnan oktarlara , fethoşa , rte ye aldanarak değil . bunu dillendirdiğimiz anda ayrı bir İslam portresi çiziyormuş gibi suçlanıyoruz. Lütfen bu haksızlığı yapmayın .

kavl üzre..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hayır tanrının varolması mantıksızdır. Olması da imkansızdır.

Bir tanrı olsaydı da bu iyi yada kötü olmazdı, dinlerle işi olmazdı.

İyilik kötülük kavramlarını biz insanlar ortaya çıkardık. Doğada iyilik veya kötülük yoktur. Güçlü olanın zayıf olanı ezmesi kötülük değil doğa kanunlarındandır, evrimdir.

İyilik ve kötülük kavramları büyük ölçüde sosyal yaşayışın bir gereği olarak insan tarafından icat edildi ama doğada iyilik veya kötülük yoktur demek - bence - yanlış. İnsan doğanın bir parçasıysa yapıp ettikleri de doğanın bir parçasıdır; ve eğer iyiliği ve kötülüğü icat ettiyse bu da doğanın bir parçasıdır. Ve bittabi tanrıyı icat ettiyse o da doğanın bir parçasıdır. Doğal olanı sadece ağaçlar, kuşlar, böcekler vs. insan dışında kalanlar olarak görmememeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...