Jump to content

Kiyafet ahlaki diye bir sey var mi?


Recommended Posts

Merhaba,

 

Kesinlikle yobaz biri degilim, hatta esim olacak kadinin boyle giyinmesine karismam. Tabi cok yobaz bir ortama bu sekilde gitmesini istemezdim ama.

 

Sadece kiyafet ahlaki diye bir sey var mi, onu ogrenmek istiyorum. Ornegin disarida boyle giyinen bir kadin hakkinda ne dusunuyorsunuz?

 

Bir doktor, hastaneye bu sekilde gelseydi onun hakkinda ne dusunurdunuz mesela?

 

Sexy-Denim-Shorts-Fashion-Skinny-Ripped-

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamamen kişisel bir tercihin sonucudur ve sıcak havada falan gayet yerinde bir tercihtir.

 

Kadınların, kimilerine göre “açık saçık” ve “erkeği tahrik edecek” biçimde giyinmeleri tamamen kendi kişisel tercihlerinin sonucudur. Bu kişisel tercihin arkasında hiçbir biçimde herhangi bir siyasal içerikli toplumsal amaç yoktur. Şort başkalarını da etkilemeyi hedefleyen siyasi bir simge, propaganda aracı, bir inancın deklarasyonu, toplumu kendisine göre biçimlendirme aracı değildir. Şortlu kadın yalnızca kendisini bağlar ve onu giyimi nedeniyle ahlaksızlıkla suçlamak, suçlayanın ahlaksızlığıdır.

Dini kesimi simgeleyen giyim tarzında ise durum tam tersidir. Türban, çarşaf, vb İslam inancını simgeler. Daha da ötesinde ve son birkaç on yıldır bütün dünyada İslami yaşam tarzının propagandası için kullanılmaktadır. En azından “ben İslam’ım, beni kabul edeceksiniz” söylemidir. Bir dinin kendisini kabul ettirme eylemi, hangi din olursa olsun, bir arada yaşamayı olanaksız hale getirir. Toplumsal yaşantıda parametre din değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mevsimsel şartlara göre değişir. Sıcak bir iklim için gayet normal. Ne yazık ki yobaz kentlerimizde hava çok sıcak olsa da çoğu kadın şort giyemiyor. O sıcağın altında türban takıp pardüse giymek asıl mantığa aykırı olan. Resimdeki kadının fiziği güzel olduğu için çekici duruyor. İlgi çekmek istemeyen bir kadın daha rahat bir şort modeli tercih edebilir. Edebilmelidir de.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazlik bir ortamda giyilebilecek gayet şık bir seçim. Fakat istanbulun bazi ilcelerinde (gaziosmanpasa, samandira vs..), dogu ve anadolu illerinde (konya, van, erzurum vs..) giymesine ekseriyetle izin vermem. Acikcasi ulkemizde boyle giyinen bayanlara yaninda esi ve cocugu olsa bile bakan comarlar oldugu icin rahatsizlik veriyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Britanya adasinda ve Avrupanin hemen her yerinde; gunes isigi kiymetli oldugundan, gunes acar acmaz insanlar yanlarinda mayolari varsa mayolarini giyip, yoksa da ic camasirlari ile yakinlarinda bulunan cimenliklere uzanip, guneslenirler. Kimse de bunlara yan gozle bakmaz(belki suriyeli tecavuzculer haric).

Turkiye'de ise sort giymek bile bir mesele. Kadinlarimiz sort giydigi icin tekmeleniyor. Bu tehdit ve siddete karsi boyun egmek, bir muddet sonra bu kiyafetlerin tamamiyla yadirganmasina yol acacaktir. Kadinlarimiz guvenli hissettikleri yerlerde inadina kisa ve dekolte kiyafetler giymeli.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...