Jump to content

Recommended Posts

Lise son öğrencisiyim ve arkadaşım Zorbanın davranışları beni rahatsız ediyor.

Her müslüman gibi inşallah vallahi tarzı kelimeler kurması beni rahatsız ediyordu ben de buna şu şekilde bir çözüm buldum:

O yine her zamanki gibi inşallah ya derken ben de ardından "Yok ki." diyorum.

Bu çözüm yolunu bir gün uygulayabildim, ertesi günü ise arkadaşım tek hakaret edilen onun değerleriymiş gibi, bana karşı çıkma cesaretinde bulundu, ve beni dinini aşağılamam ile suçladı, oysaki ben onun değerini aşağılamamıştım, sadece kendi görüşümü dile getirmiştim.

Zorba aynı zamanda çok hırslı birisi. Bildiğiniz gibi 12. sınıfız ve üniversite sınavına hazırlanıyoruz, Zorba ise benim ve geri kalan herkes gibi hazırlanırken bizim kafalarımızı merdiven basamağı olarak görüyor olsa gerek ki, gerek test çözerken gerek hoca konu anlatırken dikkat dağıtma, yapamadığı soruyu dünyanın en zor sorusu ilan etme, ve bizim ona sorduğumuz bir soruyu anlatamamasına rağmen -her ne kadar zeki de olsak anlatmak için çaba sarfetmiyor- bizi anlamamakla suçlama gibi garip ve istenmeyen davranışlara sahip.

Çoğu insanı değersiz görüp yokmuş gibi davranamıyorum, yapabilseydim şuanda bu yazıyı yazıyor olmazdım. Yapmam gereken şey ne?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Okulda inancsizligini ifsa etmeni tavsiye etmem. Yasantini kendin icin daha zor hale getirirsin. Ortaokul bana iskence olmustu bu yuzden. 12-13 yaslarinda bir cocuk olarak 1,5 yil mobbinge maruz kaldim. Ustelik buna sebep olan da din kulturu ogretmeniydi. Sinifin onunde direkt olarak "musluman degil misin?" diye sorunca yalan soyleyemedim. 

 

Bully ile diyalogunu kesmen en iyisi olur. Gereksiz yere sinir harbi yapma, gormemezden gel.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@malta erigi sorun insanları görmezden gelmememde. Meslek liselileri görmezden gelebiliyorum. Kibir olarak anlaşılmasını istemiyorum meslek lisesi örneğinden, çünkü o tarz lisede okuyanların çoğu boş yapıyorlar (hepsi değil) ama bizim liseye gelince, adam o kadar çalışmış kazanmış, yani bi ciddiye alasım geliyor bu konuda çok hassaslaşıyorum.

Peki arkadaşımın allahı her zikredişinde benim de reddetmem doğrusu değil midir. Oturduğumuz yerde 5 erkeğiz 3 ü ateist zaten ve arkadaşlarımın ya da sınıfımın bunu biliyor olması etkilemedi, sadece o Zorbanın davranışları beni rahatsız ediyor, keşke onu örmezden gelebilsem fakat çocuk okul birincisi oluyordu deneme sınavlarında.

Uyanık zeki köylü gibi birisi, müslümanları kötülüyor -konyalılar gündüz mümin gözüküp gece arkadan çalışıyorlar gibi cümleler kuruyor- kendisine de dedim müslümanlık ödev ahlakı gibi olmalı diye, yani bir şekilde düşünmeye çağırdım ama arkadaş düşünmüyor, şu saatten sonra düşünmesini de istemiyorum fakat, aşağı kalmak istemiyorum.

Özetle bir müslüman allahı her andığında -varlığını varsaydığında- bir ateistinde varlığını yok sayma hakkı vardır, ve bunu dile getirebilmelidir. Ülkü ocaklarında ya da bağnazların yanında dile getirrecek değilim ama okulum gibi anlayışlı bir ortamda dile getirebilirken bu kendini bilmez şehzade beni çok sinir ediyor.

Kurduğum cümlelerin başını unutuyorum kusura bakma 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eger senin gibi baskalari da varsa cok sorun olmaz tabi. Sen sansliymissin, ben yalnizca sinifta degil tum okulda dislandim. Koca okulda vebali gibiydim.

Senin gibileri olunca goruslerini sakinmaman daha kolay elbette ama sen yine de dikkat et. Bu tarz durumlar provokasyona cok musaittir. Ayrica kafa dengi arkadaslarin olmasi, bully'yi gormezden gelmeni kolaylastirir. Kibir olarak gorsunler, sorun degil. Hatta daha da havali olursun o sekilde. Kisa sure sonra hayatindan tumu ile cikacak ahmaklar icin stres hissetmene degmez. Birkac yil sonra ne isimlerini hatirlayacaksin, ne de yuzlerini.

Link to post
Sitelerde Paylaş
50 minutes ago, malta erigi said:

Okulda inancsizligini ifsa etmeni tavsiye etmem. Yasantini kendin icin daha zor hale getirirsin. Ortaokul bana iskence olmustu bu yuzden. 12-13 yaslarinda bir cocuk olarak 1,5 yil mobbinge maruz kaldim. Ustelik buna sebep olan da din kulturu ogretmeniydi. Sinifin onunde direkt olarak "musluman degil misin?" diye sorunca yalan soyleyemedim. 

 

Bully ile diyalogunu kesmen en iyisi olur. Gereksiz yere sinir harbi yapma, gormemezden gel.

Bende buna benzer bisey yasadim. Ama ben mobbinge maruz kalmadım. Tam tersi oldu yani. Sınıfta Ateist olduğunu öğrendigim cocugu okul cıkısında tekme tokat dövmüstüm. Tabi cahildik o zamanlar. Daha sonra cok pisman oldum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kullanıcı adını troll olsun diye koydum, 5. sınıfta babamın yazın zorla gönderdiği caminin kuran kursuna gidip de karanlıktan ve tuvaletten korktuğum yalancı yaratıklar işte. Görmediğin bir şeyr nasıl inanırsın... Çocuktum hoca da demişti ben de inanmıştım. Çocuk duyduğuna göre şekillenir. O yaşta kendi başına araştıran bi çocuk varsa ona cidden helal olsun. 

Ha bu arada yalancı bir müslümanken bile cinlere inanmamak için kendimi zorluyordum, çünkü çok saçmalardı, bi düşünün, sizin gibi düşünebilen sözde yaratıklar bizimle yaşıyorlar fakat medeniyetleti yok yazıkların, anca çöplüklerde tuvaletlerde yaşıyorlar.... Bir de ıslık çalma batıl inancı olayı, bir yalancı müslümanken bunlara şnanmamaya başlamıştım oysa bu inanmama başlarken ateizme soğuktum ve anlayamıyordum, neden inanmazlar ya tarzından düşünüyordum. Çünkü okulda din dersinde çok  kolay olduğu anlatılıyordu. Kiramen katibine kendini kanıtladığında işler iyi oluyordu, üstüne üstlük hak yemeyen birisi de olduğumdan kendimi cennetlik görüyordum, namaz kılmamama rağmen. Cumadan cumayaydı, anlamlarını bir kereye mahsus öğrendiğim şeyleri namazda okurken "Ya kardeş bunlar çok güzeldi, yani güzellerdi, şuan hatırlamıyorum fakat iyi şeyler söylüyordu bu dualar" diyerek okudum, lise çağı başlayınca rahatsız olmaya başlamıştım, sanki beni babamın ayağına zincirlemişler de benim de cumaya gitmem gerekiyormuş gibi beni de zorluyordu. 5 vakit namazını kılmayan kişi cumaya gidince n'olcaktı ki...

Babam da babasından gördüğü gibi yaptı bana.. Babadan babaya aktarılan saltanatı "İSLAM"ı bana aktarmaya çalışıyordu. Kısmen başarısız oldu, "valla, allah aşkına vb." kelimeler ağzıma dolandı , şuan bu garip kelimeleri kullanmamaya çalışıyorum.

Keşke SÖZDE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ ismi son derece mert bir şekilde İSLAM KÜLTÜRÜ diye değiştirilse, çünkü müslümanlar din kültürü değil basbaya islamı anlatıyorlar.

Bu yıl içinde arkadaşımın hac olayını bana açıklamasıyla kalabalık islam trafiğinde u dönüşğne başladım, dediği şey şuydu:

Maddi ve manevi ibadet olan hac, herhangi bir anlamı olmadan birkaç günlük gereksiz şeylerden ibaret. Birkaç günlüğüne tarihi tekerrür ediyorsun ve allah seni bağışlıyor, ha bu arada kalbini de temizliyorsun tabi -not brain!!- sonra çok güzel oluyordu, anlamının olmadığını farkediyorum.. u dönüşünü başlattım fakat hala yolum var, bu yol umarım ben ölmeden geçecek...

Müslümanlar bana saygısızlık yapabiliyorlar fakat ateistler yapamıyorlar, allahın yokluğunu dile getirmenin hukuki cezası olmadığını düşünüyorum fakat ne kadar mantık yürütsem de yasalar benim mantığımda olmayabilir, yasak olup olmadığını biliyorsanız biriniz söyleyebilir mi? Çünkü demokratik bir ortamda nasıl allah var denilebiliyorsa yok da denilebilmelidir..

Her zamanki gibi karma bir yazı oldu gençliğime verin lütfen :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üniversiteyi ABD de okumuş birisi olarak, bizim sınıfta 2 tane Türk vardı. Birisi benim çok yakın arkadaşımdı. Talattı ismi. Tam bir nurcudur kendisi :) Değişik bir çocuktu aynı evde kalırdık biz onunla. Kimseye karışmaz kendi halindeydi. Diğeri Cihandı. Hiç sevmezdim kendisini. IŞİD kafalanının tekiydi. Hatta daha sonra IŞİDe katıldı felan dediler. Sürekli küfür ederdi. Hiç sevmezdi amerikalıları. Biz üçümüz aynı evde kalırdık ama cihanla yollarımızı ayırdık sonra. Okuldan atıldı çünkü :D

Talatta ayrıldı daha sonra. Severdim keratayı. Ama çok güzel zamanlarım geçti orada. Okulun birinciliği 4 sene kimseye kaptırmadım. Hizmet hareketinden ödül bile aldım. Kızlar felan sürekli bana yazardı. ABD kızları zeki erkekleri sever. Beni çok çekici bulduklarını söylerlerdi :D Öyle işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...