Jump to content

Engse Hoholun forumdan atılması hakkında


Recommended Posts

11 saat önce, bilgivehis yazdı:

Genel eğilimi belirleyen yöneticidir anlayışı, kayırmacıdır, haksızlık yapandır anlamına gelmez. İşte bu noktada yanılma payı olduğu için tartışılır bir yanı da var. Örneğin Atatürk dinin egemenliğini yıkarak Laikliği getirmiş olması onu din düşmanı yapmaz, dinin yönetime müdahalesine bir önlemdir sadece. Hatta dini tarikatlardan, dincilerden kurtarıp sırf din adına bir kurum oluşturmuştur, bu da onu dinci yapmaz. Bu durumda Atatürk'e din düşmanı veya dinci demek mümkün mü? Hatta Atatürk'ün getirdiği bu özgürlük sayesinde iktidara gelen dincilere "Atatürk'ün verdiği fırsat" olarak değerlendirip Atatürk'ü eleştirenler de var. Anlaşılacağı gibi bir ortamın özgür olması çeşitli görüşlere gebe bırakıyor ancak her halükarda Atatürk doğruyu yani bir özgürlükçünün yapması gerekeni yapmıştır ve bu onu asla kötü, art niyetli veya taraflı yapmaz...

 

Sen bu yazdıklarının doğru örnek olduğundan emin misin? Bana alabildiğine alakasız göründü çünkü.

 

Alaka kuracaksak bile...

Atatürk'ün bugün bu denli saldırıya uğramasını, savunduğunuz forumun yöneticilerinin sizin de açıkça ifade ettiğiniz şekliyle Atatürk karşıtı" olmasını açıklayamazsınız. Demek ki Atatürk sizin doğru olanı yaptığınız yerde onlar için yanlıştır. Aksi halde karşıt olmazlardı, aşağılamaz, kötülemezlerdi değil mi?

 

Atatürk adı altında saldırılan değerlerin neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Atatürk bu anlamda aslen simgedir, onun simgelediği değerlerin düşmanı olanlar da dincilerdir. Ateist olduğunu söyleyen ve sözde cehaletle mücadele eden bir forumun Atatürk karşıtı olması, bunu yaparken kullandığı tüm argümanların katıksız dinci menşeili olması kabul edilemez bir durumdur. Ben bir ateistin Atatürk karşıtı olmasını (bakın Atatürkçü, Kemalist olmamasını demiyorum, kişinin kendini böyle tanımlaması gerekmez) hiçbir şekilde anlamam, bu tip insanları da günahım kadar sevmem. Başlarına gelene de üzülmem açıkçası, ne olduklarını da haykırmaktan çekinmem.

 

Bu forumu örnek vereyim. Burada her tür düşünce yer alır, herkes gelir istediğini yazar. Ama hiç kimse ya da hiçbir grup -ki forumlarda, özellikle liberaller hemen bir şekilde gruplaşırlar- başı boş bırakılmaz, kimsenin yazdığı zırvalar yanıtsız kalmaz. Yöneticiler kurdukları forumda, doğru olduğuna inandıkları düşüncelerin baskın olmasını ister, bu da doğaldır. Adam diyelim ki Atatürk düşmanı bir Kürtçü. Bunun kurduğu forumda Atatürk severler, PKK düşmanları, cumhuriyet taraftarları ne kadar domine edebilir o ortamı? Bu liberaller, Kürtçüler "Yetmez ama Evet" derken, Ergenekon ve Balyoz kumpasları kurulup da askerler gazeteciler içeri atılırken alkışlamadı mı? Kemalist tahakkümden kurtuluyoruz, özgürleşiyoruz, süper demokrat AKP demediler mi? 

 

İşte tam da bu dönemde biz burada bu çöp insanlara karşı çok büyük bir mücadele verdik. Bütün eski arkadaşlarımız bilir. Attık, gitmediler, bin tane yeni nickle gelip forumu Zaman ve Taraf gibi gazetelerin şubesi yapmaya çalıştılar. Sayıları hiç de az değildi. Bir yerden sonra da attık bunları, başka yol yoktu çünkü burası AKP'nin, PKK'nın, şunun bunun arka bahçesi olmayacaktı, olmadı da. İşte bizim attığımız bu pislikler sizin Atatürk karşıtı olduklarını kendinizin de söylediği forumda baş tacı edildiler çünkü yöneticileri de aynı görüşteydi. Gidin Dilaver'in Atatürk hakkında yazdığı yazılarını okuyun mesela. Kusmassanız mideniz sağlammış diyeceğim. 

 

O yüzden hiç felsefe yapmayalım, Atatürk düşmanı insanları Atatürk'ün pratiklerini örnek gösterip aklamayalım. Çok saçma çünkü.

 

TD forum rezil bir liberal, Kürtçü yuvasıdır, sizler gibi iyi niyetli Atatürkçülerin de orada bulunmasına izin vermeleri bu gerçeği değiştirmez. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 119
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

3 saat önce, Homer yazdı:

Aciklaman icin tesekkur ederim. Fakat ben somut delil gormek isterim. Kusura bakma. Senin yaptigin su: o forum Ataturk dusmani, cumhuriyet dusmani. 

 

Hem boyle bir genelleme var hem de ortada bana somut bir ornek vermiyorsun.

 

Falanca arkadasim oyle soyledi, falanca dostumun anlattiklarina gore..

 

Yani bu sekilde yapiyorsun.

 

Kimmis cumhuriyet dusmani? Yani bunu iceriklendirebilir misin? Su kisi su cumlelerine gore Cumhuriyet dusmani oldugunu soylemis, Cumhuriyete kufur etmis, Ataturk'e soyle hakaret etmis. Su uye seriatci oldugunu soylemis, bu uye nursuz said'in Ataturk'ten daha ilerici oldugunu soylemis.

 

 

Yani busekilde somutlastirmak lazim.

 

Ataturk dusmaniymis, cumhuriyete karsiymis, SERIAT severmis..

Herkesin ne b.k oldugunu bildigi deli said, orada peygamber olarak gorulur,

Ovulur-mus..

 

Ki ben oyle olmadigini BILIYORUM.

Bunlarin dogru olmadigini biliyorum. 

 

Ataturkcu olmasalar bile Ataturk'e dusman olmadiklarini, cumhuriyete de karsi olmadiklarini..

 

Gerci suan kapali oldugu icin somut verileri burada paylasma olanagin yok, seni de anliyorum. Imkan oldugunda paylasma durumun olabilir. Ben izlenmesi gereken metotdan bahsetmeye calistim. 

 

Yukarida anlattiklarimin yeterli oldugunu dusunuyorum. Tartisma en azindan benim adima son buluyor. Verilen cevaplariniz icin tesekurler.

 

Selamlar

 

 

Bak sen geldin ve Placebo atılmadı, biri gidince o da kendisi gitti dedin, ısrar ettin, emin olduğunu söyledin, öyle olmadığını sana gösterdim. Pante'nin yazdıkları ortada. Onun gibi daha bir yığın insan bu gerçekleri bilir ve söyler.

 

Al bak mesela Ateizm Derneği'nin kurucusu çok sevgili arkadaşım murat-tlv ne demiş..

 

Aynı arkadaşımızın bir sonraki iletisinden:

 

"Turan Dursun'un adını kullanan site konusunda ise,

orda apoyu eleştirdiği için banlanan arkadaşlarım oldu daha önce..

bu yüzden öyle yazdım yukarda bende..

o sitede apoyu/pkkyı vb. eleştirmek mümkün değil (:

cezai yaptırım uyguluyorlar anında..

hem kendilerini solda gösterirler, hem de hz.marx'ın bilimsel/akademik bir dille eleştirisine bile katlanamazlar.."

 

Böyle onlarca, belki yüzlerce yazı vardır burada, bunları yazanların hepsi de sağlam, ciddi adamlardır. Kaldı ki o forumun yöneticilerinin Atatürk karşıtı olduğunu kendi forumdaşınız da burada açıkça ifade etmiş, daha neyi konuşuyoruz acaba...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konuya dönecek olursak, sonuçta Engse Hohol'un forumdan atılması haklı mıdır.... değil midir....?

 

Forumun örnek üyelerinden biri, sadece bir veya iki mesajında dolaylı olarak "hayır" oylarına zarar vereceğinden dolayı gönderilecekse, o zaman bu forumda nasıl bir düşünce özgürlüğünden bahsedebiliriz.

 

Evet, sayın arkadaşlar... "tek adam anayasasına hayır" mucadelesi bu şekilde olmaz. Atatürk ve laiklik taraftarı olduğu, her zaman ateistlerle birlikte dinlere ve dincilere tavır almış bir insan olduğunu hepimizin çok iyi bildiği bu üyenin, bir iki mesajından dolayı AKP'li diye dışlanmış olması, hepimize zarar verecektir. O yüzden bu yanlıştan dönülmelidir. 

 

Şunu da herkese belirteyim; eleştiri dostluğun ve samimiyetin bir gereğidir. eleştiri yapacağız ki, en doğruya ulaşalım. 

o yüzden yobazlığa ve dinci rejimlere karşı daha güçlü olmak ve birlik duygusunu korumak isteyen duyarlı üyelerden bu konuda destek bekliyorum.

 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yine mevzu Turan Dursun forumuna gelmiş. Yıllar önce Turan Dursun forumunun kurucusu Cem isimli teneke Ateistforum'a gelmiş, yardım istemişti. Haci hatırlar, gitti orada mesai harcayıp onlarca yazı yazdı (başka yöneticiler de gitti). O dönem Ateistforum katılımcıları TD forumun canlanması için çaba göstermeye davet edildi ve pek çok kişinin orada yazmasına destek verildi. Kısa bir süre sonra Ateistforum'un erşimi engellendi, Cem isimli teneke ve ekürisi olan AKP bir it "çok güzel oldu" şeklinde yazılar yazdılar. İtiraz edilmesine rağmen o yazılar kaldırılmadı. Sonrasında ipler tamamen koptu ve Ateistforum TD forum ile tüm ilişkisini kesti... Daha sonra TD forum da bir kaç kere kapatıldı, Ateistforumun başına gelen mevzuyu alkışlayan TD forumun başına da ayni mevzu geldi.. Ateistforum asla alkışlama işine girmedi. Bir süre sonra Ateistforum liboşları temizleme hareketine girdi. temizlediği liboşlar anında TD forumu tarafından mod yapıldı. Ateistforum aleyhine çok sayıda yazılar yazıldı ve bu yazıların yazılmasına bizzat izin verildi.  Uzatmayalım, bir kaç sene sonra Dilaver iki forum arasındaki bu sorunu gidermeye çalıştıysa da, başarılı olamadı...  Netice odur ki; Ateistforum, kurulmasına destek verdiği TD forum tarafından pek çok zarar görmüş, sonunda tamamen ilişkisini kesmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumdașa gereksiz yere orantısız güç kullanılmıștır. Bu kesin.

Fikir özgürlüğünden, adaletten yanaysak, amasız mamasız bu özgürlüğü savunmalıyız.

Yoksa bunları yok etmeyi hedefleyenlerden hiçbir farkımız olmayacak.Hedefleri benzer iskiamette olanların birbirlerini hırpalaması, sadece karșı mahalleliye yarar.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevap hakki dogdugu icin yazma geregi duydum. Arkadasiniz Murat hakli ise, hodri meydan diyorum. Bu baslik acilsin. Daha da agiri acilsin. Banlanma var mi yok mu gorelim. Ayni dernegin kurulusunda td'den bir mod da var. Baskalari da var. Isteyen olursa ozelden soylerim. 

 

Yillar yillar oncesinin defterleri acilarak yanli ve yansiz mahkum ediliyor. Beni bu forumda cigi tehtit etti, gelir bulurum seni dedi, iki defa sikayet ettim de oyle kaldirildi, kufur de yedim. 

 

Anlamsiz bir didismedir bu. Bu kine dusmanliga gerek olmadigi halde..

Yapacak bir sey yok. Baska ne yapilabilir. 

 

Banlasaydim, mutezileyi ve diger arkadaslari banlardim.

 

Karsit fikirler olmali ki tartisilabilsin.

 

Muslumanlarin mide bulandiran teolojilerinden tiksiniyorum.

Ama musluman diye o kisiyi nasil banlayabilirim?

 

Td adina degil, kendi adima soyluyorum, libo yada pkk'li OLMADIGIM halde o sekilde yaziyorsunuz. Hic hos bir durum degil. Etik de degil.varin oyle bilin. Caniniz sagolsun. Karsinizda bir dusman da yok, size negatif duygular besleyen biri de degilim.

 

Kisir donguye giren bu tartismaya (cevap hakki dogmadikca) girmeyecegim.

Oyle de dusunebilirsiniz. Herkes ayni dusunecek diye bir sey de yok. 

Bir seyi empoze etme derdim de yok. 

 

Oyle olsun diyelim.

daha guzel bir firsatta farkli seyler konusabilme dilegiyle

 

Iyi aksamlar,

Selamlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım ben sizi tanımam bilmem, yazdıklarım da sizinle değil forum yöneticileriyle ilgilidir. Orada her yazan için liberal, Kürtçü, PKK'lı falan dediğim yok, böyle bir şey düşündüğüm de yok zaten. Siz neden üzerinize alınıp da durmaksızın ilgisiz şeyler söylüyorsunuz anlamış değilim. 

 

Murat-tlv Atatürk aşığı bir adamdır ve derneği kurarken politik ayrılık gözetmekten çok uzak davranmak gerektiğini düşündüğü için her görüşten insanı kucaklamıştır. Onun amacı ateist bir örgütlenmeydi, bunu da başardı. O yüzden TD'den insanların o derneğin içinde olması bir şeyin delili değildir. Delil arayan ben değilim zaten, sizsiniz. 

 

Neyse işte, size bir dolu ileti taşıdım, forumunuz hakkındaki genel kanı bu.  

Yoksa ben de dahil olmak üzere hepimiz ateist forum, blog, sayfa, her ne ise, artsın ve ateistler tek ses çıkarabilsin isteriz.

Bunun bir fantezi olduğunu düşünsem de isterim.

 

cigi demişsiniz, adını bile görmeye tahammülüm olmadığından yorum yapmayayım. Bu da yorum tabii; sanıyorum yeter.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Quote

Bak sen geldin ve Placebo atılmadı, biri gidince o da kendisi gitti dedin, ısrar ettin, emin olduğunu söyledin, öyle olmadığını sana gösterdim. Pante'nin yazdıkları ortada. Onun gibi daha bir yığın insan bu gerçekleri bilir ve söyler.

 

Bu arada kucuk bir not duseyim;

 

Arastirdim. Dogru hhatirladigimi gordum.

 

Placebo banlanmadi. Td'ye girip bakabilirsiniz. Ne placebo ne pante banli uyeler degil. Buyrun ekran goruntusu assagidadir.

Screenshot_20170331-004411.png

Jadi ise eskiden de simdi de yasakliydi..

 

Ne mep, ne aydoe ne haci ne pante yasakli degildir.

 

 

tarihinde Homer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zannediyorum bir donem yasaklanma durumu oldu ve yanilgi farkedilince yasagi kaldirildi. Bu durumda sen hatalisin, yalan yanlis konusuyorsun da diyemem. Dedigim gibi cok eskilerde yasanan siddetli gergin durumlardi. Fakat en son kendi iletisini elestirisiyle birlikte dile getirip, 

 

Bu son iletimdir, eyvallah dedi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışmalardan çıkardığıma göre eski yaşananlardan belki T-D forum çok masum olmayabilir ancak yanlış algılardan ve en başta degindigim gibi karşıt görüşlere tahammülsüzlükten dolayı hak etmediği şekilde bir eleştiriye ve hatta tepkiye maruz kalmış. Forum yöneticisi de olsa bazı yapılan yanlışlar o forumu ilelebet yanlış yapıyor algısı maalesef genel bir alışkanlıktır.

Örneğin bu (ateistforum.org) forumda daha ilk yorumumda "forumu politize ettiğim" yönünde yöneticiden bana uyarı gelmişti.

Bu uyarının içeriğine katılmamam ve hatta tepkili olmam, forumu her daim kötü, taraflı, sınırlı, kayırmacı yapar mı elbette yapmaz. Ne var ki, bu tür noktaları saplantı haline getirip bunu genele ve bütün sürece yayma zaaflarımız oluyor.

İşte ben de özellikle bu gibi zaafların esiri olmadan daha geniş düşünerek olumlu sonuçlara ulaşabiliriz düşüncesindeyim, çünkü zaaflar sinsidir kendini belli etmeden yıllarımızı alabiliyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, Homer yazdı:

Zannediyorum bir donem yasaklanma durumu oldu ve yanilgi farkedilince yasagi kaldirildi. Bu durumda sen hatalisin, yalan yanlis konusuyorsun da diyemem. Dedigim gibi cok eskilerde yasanan siddetli gergin durumlardi. Fakat en son kendi iletisini elestirisiyle birlikte dile getirip, 

 

Bu son iletimdir, eyvallah dedi..

 

Lütfetmişsin hani.

 

Atıldı, atıldığını kendim de o an bizzat gördüm çünkü dediğim gibi yakın arkadaşımdır ve verdiği mücadeleyi yakından bilirim. Atmaları, haklarındaki suçlamaları direkt üstlenmek anlamı taşıyacağı ve geride kalan birkaç Atatürkçü değerli yazarın şiddetli tepkisine maruz kalacakları için sonradan açtılar. Ve bu sayede siz bugün atılmadı deyip bana ekran görüntüsü getirebiliyorsunuz. Pante, yukarıda gösterdiğim iletisini placebo'nun atılmasından sonra, ona tepki olarak yazmıştır zaten, iletide kendisi belirtir.

Detaylara girmemek adına daha fazlasını yazmıyorum, çünkü eminim ki siz zaten bilmiyorsunuz ve olayların iğrençliği karşısında inanmak istemeyeceksiniz. 

 

9 saat önce, Homer yazdı:

Ne mep, ne aydoe ne haci ne pante yasakli degildir.

 

Amanın da ne büyük fedakarlık, ne büyük lütuf...

Hacı ve Pante zaten senelerdir yazmaz orada, sanıyorum mep de. Nedeni de burada yazdıklarımdır, Pante ve bir yığın arkadaş forumu aynı zamanda birlikte terketmiştir zaten.

 

Her ne ise, benim ve benim gibi bir yığın vatanseverin düşünceleri benim yazdığım gibidir, hiçbiri de o forumun adını bile duymak istemez, yazmaz da. Kaunos'un yukarıda açık açık azdığı gibi o dönem Ateistforum'a vermek istedikleri zararı da bildikleri için yeri geldikçe hatırlatırlar... 

 

Bu konuya gelinmesinin esas nedeni başlıktaki HAYIR nickli arkadaş olmuş. Çünkü yazdığına göre o dönem bizimle birlikte o mücadeleye katılmış olduğundan olanı biteni çok iyi biliyor, diğer dostlarımız gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, bilgivehis yazdı:

Tartışmalardan çıkardığıma göre eski yaşananlardan belki T-D forum çok masum olmayabilir ancak yanlış algılardan ve en başta degindigim gibi karşıt görüşlere tahammülsüzlükten dolayı hak etmediği şekilde bir eleştiriye ve hatta tepkiye maruz kalmış. Forum yöneticisi de olsa bazı yapılan yanlışlar o forumu ilelebet yanlış yapıyor algısı maalesef genel bir alışkanlıktır.

Örneğin bu (ateistforum.org) forumda daha ilk yorumumda "forumu politize ettiğim" yönünde yöneticiden bana uyarı gelmişti.

Bu uyarının içeriğine katılmamam ve hatta tepkili olmam, forumu her daim kötü, taraflı, sınırlı, kayırmacı yapar mı elbette yapmaz. Ne var ki, bu tür noktaları saplantı haline getirip bunu genele ve bütün sürece yayma zaaflarımız oluyor.

İşte ben de özellikle bu gibi zaafların esiri olmadan daha geniş düşünerek olumlu sonuçlara ulaşabiliriz düşüncesindeyim, çünkü zaaflar sinsidir kendini belli etmeden yıllarımızı alabiliyor...

 

Bizler vatansever insanlarız, tarafımız belli. TD Forum bizler için mücadele ettiğimiz düşmanın safında yer aldığı, AKP ve F tipi propagandanın bizzat seslendiricisi olduğu için de asla unutmayız. Biz bunları içimizdeki hainler diye niteledik, öyle gördük. O yüzden buna zaaf filan demek fazla hafife almak olur. Ateist bir forum olma iddiasında oldukları ve "Kemalist" diye yaftalamak (ki benim için onurdur böyle yaftalanmak) üzerinden bu forumla da uğraştıkları için arada bir gündeme gelir, süreci iyi bilen eski arkadaşlar hatırlatmaktan çekinmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Homer yazdı:

Jadi ise eskiden de simdi de yasakliydi..

 

Ne mep, ne aydoe ne haci ne pante yasakli degildir.

 

 

Gerçi üzerinde konuşulması gereksiz bir kişi ama, ilginçtir ki TD ile Ateistforum sadece Jadi mevzusunda hem fikir olmuşlar.. Her şekle giren bu yanardöner pislik Ateistforumdan atılınca TD forum bağrına basmıştı. (Ateistforum'dan atılan diğer herkes gibi... Zaten Ateistforum'dan atılanlar olmasa TD forum katılımcı sıkıntısı çeker. Onlar foruma gelirler, koro halinde Ateistforum'a giydirirler ve TD forum bu sayede bir süre canlanır. Kısacası TD forumun varlığı, Ateistforum'un varlığına doğrudan bağlıdır.)

 

Bir de şunu ilave etmeliyim; Ateistforum'un bir admin'i yıllar önce dinci bir katılımcıya arka çıkma adına TD forumundan atılmıştır... O dinci şerefsiz (belki de TD foruma mod olmuştu, net hatırlamıyorum) Ateistforum erişime kapatıldığında Cem isimli tenekeyle birlikte "iyi oldu, oh olsun" tarzında yazı yazan kişidir... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşin ilginç tarafı nedir biliyormusunuz? Ateistforum'da TD forum hakkında bir laf edildiğinde, TD forumu koruyan nöbetçi elemanlar hemen Ateistforum'da boy gösterirler. TD forum aleyhine bir şeyler yazın, mutlaka birileri (hatta mod'ları, ya da admin'leri) gelir müdahale eder ve cansiperane TD forumu korurlar. Oysa ki Ateistforum böyle işlerle uğraşmaz, TD foruma nöbetçi elemanlar salmamış, ya da yerleştirmemiştir, hatta hiç bir admin, ya da moderatörü TD foruma üye değildir.. Gönül rahatlığı ve engelsiz bir ortamda Ateistforum aleyhine her türlü laf söylenir, hatta geniş katılımlarla mevzu pekiştirilir. Bu da her iki forumun arasındaki önemli farkı göstermektedir. Ateistforum yerilmek veya övülmek peşinde değil, baştan ilan ettiği misyonunu sürdürmek peşindedir.

 

Yıllar içinde Ateistforum'a sövmek adına onlarca blog açılmış, birileri günlerce bize sövmüştür. Bu söven ahlaksızların bir kısmına TD forum kucak açmış, ikaz etmemiz, uyarmamıza rağmen bunları bünyelerinde özenle barındırmışlardır. Bizi daima rakip olarak gördüklerinden, benzeri işleri çekinmeden desteklemişlerdir Bu ve benzeri nedenlerle TD forum ile Ateistforum arasında kapanmaz bir yara açılmıştır. Bu yarayı açanlar, TD forumun kuruluşu için çaba harcayan, yazılarıyla destek veren Ateistforum yöneticileri değil, "dost siteler" adı altında linkleri verilen Ateist sitelerin arasına ısrarla Ateistforum'u koymayan TD forumun yöneticileridir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.03.2017 at 00:24, Buzul yazdı:

Forumdan en son kim atılmış diye bir bakayım dedim. Engse Hoholun ak-it olmak, evet propagandası yapmak gerekçesiyle forumdan atıldığını gördüm. Bu kişinin akit olduğu sonucuna nasıl ulaştınız. Kaldıki bu kişi müslüman değil. Ortada bir tuhaflık var.

 

Gösterdiğin duyarlılık için sağolasın Buzul kardeş. Ak-it ve yavşak sözcüklerini unutmamak kaydıyla kendi yolumdan ilerlemeye karar verdim. Son yıllarda Türkiye'ye en büyük tehditi pkk veya ışid benzeri terör örgütlerinde değil, akp'li islam dininde gördüğüm için yapmak zorunda kaldığım, en basitinden doğru bildiklerimi paylaşarak birşeyler yapabilmek istiyorum. Yazarak rahatladığımı hissediyorum. bu da var tabi. Yazı yazmak stres atmamı sağlıyor galiba. Konu mesajlarının TD niteliği yörebinde gereksiz tartışmalara girildiğini görmekten üzüldüğümü belirtmek isterim. Ve konuyu açtığın için tekrar sana teşekkür ederim ve anlayışla karşılayacağını düşünerek bu konunun adminler tarafından kilitlenmesini talep ediyorum.

 

tarihinde Engse Aesir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 minutes ago, Engse Aesir said:

 

Gösterdiğin duyarlılık için sağolasın Buzul kardeş. Ak-it ve yavşak sözcüklerini unutmamak kaydıyla kendi yolumdan ilerlemeye karar verdim. Son yıllarda Türkiye'ye en büyük tehditi pkk veya ışid benzeri terör örgütlerinde değil, akp'li islam dininde gördüğüm için yapmak zorunda kaldığım, en basitinden doğru bildiklerimi paylaşarak birşeyler yapabilmek istiyorum. Yazarak rahatladığımı hissediyorum. bu da var tabi. Yazı yazmak stres atmamı sağlıyor galiba. Konu mesajlarının TD niteliği yörebinde gereksiz tartışmalara girildiğini görmekten üzüldüğümü belirtmek isterim. Ve konuyu açtığın için tekrar sana teşekkür ederim ve anlayışla karşılayacağını düşünerek bu konunun adminler tarafından kilitlenmesini talep ediyorum.

 

Hosgeldin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanirim (bende yansiyan algi) admin ile kaunos ayni kisi ve ben bu kisiye yani kaunos'a hitap ediyorum. Farkli/benzer/ hatali bir izlenimde de olabilirim. Konu icerigine gore bir onemi yok. Kisaca ifade edeyim.

 

Anladik siz vatanseversiniz. Siz bayrak, vatan, asker vs. Her turlu norma ve politik nukteye sahip cikarsiniz ve benimsersiniz. Bir itirazim yok. Herkes bir bireydir ve ozgusel ve ozgun fikir ve inanca sahiptir. Bu inancin icinde sosyolojik yada local degerleri de barindirir.

 

Burada bir sorun yok.

Niye olsun!

 

Bakin, biz insaniz ve konusmaya calisiyoruz. 

 

Degil mi?

 

Cogu zaman sahip oldugumuz ideolojiler bizim ifade edilebilirligimizi denetleyip kontrol ediyor. Hatta normal bir sekilde konusmaya, birbirimizi anlamaya calisma ugrasinda bile bu degerler iletisim kurmamiza (bazen) engel olabiliyor. 

 

Belki ayni metrobuse biniyoruz, ayni yemegi yoyor, ayni barda bir iki bira iciyor, vakit geciriyoruz. Ayni kisilere kufrediyor, belki markette surda burda yuz yuze geliyor ama birbirimizi tanimiyoruz.

 

Yani biz bu toplumda beraber yasiyoruz. 

Aynilik ve farkliliklariyla.

 

Ben bir yoneticiyim Td'de ve kendim, ozgusel duzlemde fikrimi sizinle paylasmak istedim. Cogunu paylastim. Oyle bir genelleme icinde algi yaratiliyor ki, ulan ben bunun neresindeyim diyorum. Sahip olmadigim bir kimligi bana isnat ediyorlar fiyorum. Mesela ben pkk'li degilim. Mesela ben liberal/liboş da degilim, mesela ben cumhuriyet ve Ataturk dusmani da DEGILIM! Ulan chp kuruldugundan beri benim tum ortakyasarlarim CHP'lidir. ! Ustelik evine bayragini asan, malum zirtonun yuzunu her tv ekraninda gordugunde gelmisine gecmisine guzellemede bulunan bir aile.

 

Kalkmissin, 

Cumhuriyet dusmani diye ilan etmissin .

 

Eeeee?

 

Bu rahatlatiyor mu seni??

 

Soyle,

 

Acikca ifade et!

 

Biz vatanseveriz,

 

Onlar hain.

 

Yahu bunlar yas olarak degilse bile fikirsel/dusunsel duzlemde olgunlasamamis kisilerin yaptigi seyler.

 

Biz bu toplumda BERABER yasiyoruz!

 

Bizim BIRBIRIMIZI ANLAMAMIZ gerekiyor.

Hatalar varsa onlara (sen sunu yaptin, bunu yaptin diye DEGIL) daha farkli boyuttan bakmak gerekiyor.

 

Biz dusman miyiz?

Degiliz.

 

Eeee?

 

Sorun ne suan?

 

"Biz vatanseveriz, siz hainsiniz!"

Bu mudur yani?

 

Insanlar bu sekilde dusman duygu durumuyla mi beslenmeli?

 

Derdimiz nedir bizim?

Sistem degil mi?

Bu sistemde kurt ve turk irkciligi, para babalarinin somuru duzeni, asgari ucretle borcunu odeyemeyen ve sirf bu yuzden boynu bukulen halkimizin fasitler tarafindan ezilmesi, bize din ve tabu dayatmalari, ozgurce kendimizi ifade edemememiz, hergun ezan okutularak toplumun dincilestirilmesi, buna sesimizi cikaramamiz,

 

dinci gotverenlerin sermaye duzenleri...

 

Bu somuru carkinda ezilmisligimiz?

 

???

 

Soruyorum..

 

Ama gordugum ne biliyor musun?

 

Bize soyle yapildi, boyle yapildi, biz vatanseveriz.

 

Bu!

 

Yahu daha ilerisi ne bu isin?

 

Niye dusman olalim?

Neden birbirimizi yargilayalim?

 

Biz spor taraftari degiliz ki!

 

Birakin artik bu isleri yahu, adami gercekten sinir eder bu fikirler..

 

Guzel olan bir sey varsa onu konusalim.

 

 

 

 

 

tarihinde Homer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...