Jump to content

Tanrıya duyulan nefret


Recommended Posts

@HAKANIMM 

 

tartışmaya Xargoth'un sorularını yanıtladığın zaman katılacağım. Çünkü bende anlayamadım.

 

Mesela bu cümle ''Ancak güneş sistemini destekleyen hareket, tamamen farklı türdendir ve maddi bir varlık değildir, aynı zamanda tamamen farklı bir etkiye sahiptir: Sürekli korunma, herhangi bir değişikliği önleme sistemi.'' Ne anlama geliyor bu cümle ? Bu güneş sistemini dengede tutan etki ile evrenin başka bir yerindeki başka bir yıldız sistemini dengede tutan etki farklı mıdır yani ? Ayrıca Maddi olmadığına nasıl karar verdiğiniz

tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Tanrı vardır. Size ispatlayayım.

 

:lol: Bu ne yahu! Bir tek bir şey anladıysam müslümden beter olayım! Donald Rummsfeld saçmalamasını geçmiş bu!

 

Şimdi bu Donald amcaya sordular. Irak'ta kimyasal silah bulunamadı, niye girdiniz madem siz bu Irak'a dediler. Adam başladı anlatmaya ama hiç kimse hiç bir şey anlamadı. Sarfettiği cümlelerden biri yaklaşık şöyle bir şeydi: "Bilmediğimizi bildiğimizi sandığımızda bildiğimizi bilmediğimizi sanmış olmakla birlikte bilmediğimizi bilemeyiz." :D

 

Pilot kalem var, demek ki tanrı var, ketıl su ısıtıyor, demek allah var diyeni duydum da bu kadar saçmalayanını ilk kez duyuyorum! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi... Deizmin tanrıyı kanıtlama diye bir kaygısı yoktur. Şu deistim meistim ayaklarını bırakıp düzgünce müslümüm diyeceksiniz.

 

Bir deist hiç bir zaman tanrıyı kanıtlama kaygısına düşmez. Bu deizmin özüne aykırıdır. Çünkü deizmin ana fikri, evrene karışmayan, ibadet istemeyen, din peygamber göndermeyen bir tanrıyı reddetmeye, yok demeye gerek olmadığı şeklindedir. Ben şuyum dediğiniz zaman onun ne olduğunu bilerek diyeceksiniz.

 

Agnostisizm örneğin... O da hiç bir zaman tanrının olabileceğini kanıtlamaya girişmez. Onun da ana fikri, olup olmadığı hakkında hiç bir bilgi edinemeyeceğimiz tanrı için var ya da yok demeye gerek olmadığıdır.

 

Kavramları bilin, öyle kullanın. Özellikle felsefi kavramlar çok yanlış kullanılıyor. İdealist örneğin, en yanlış kullanılan felsefi kavram. Bu, amaçları uğrunda fedakarca çalışan filan demek değildir. Materyalist paracı, para için her şeyi satan demek değildir. Bunlar çok fazla yerinden kaydırılmış ve aşırı saptırılmış kullanımlar. Bunları felsefi anlamda kullanıyorsanız doğru kullanmak zorundasınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...