Jump to content

450 milyon yıllık Trilobit Fosili “Yaratıldım” diyor


Recommended Posts

 

Belki bir gün modern insanın nesli tükendiğinde...

 

İnsan yeryüzünde zurnanın son deliği bile değil. Bu gezegene yapışmış parazit bir asalak tür. Varlığı yokluğu hiç bir şeyi değiştirmeyecek lüzumsuz bir tür.

 

Bakterilerin neslinin tükenmesi ise neredeyse olanaksızdır. Bakteriler yeryüzünün tartışmasız egemenleridir. Güneş bir kızıl dev yıldıza dönüşüp gezegenimizi yuttuğunda ancak nesilleri tükenir. Başka tükenmez.

 

Bakterilerin ömrü sonsuzdur. Teorik olarak. Bakteri başarısını yakalamamız olanaksız. Bakteriler kadar başarılı olabilsek tanrı olurduk.

 

İnsan sonrasını en güzel canlandıran film I'm Legend... Çok güzel yapmışlar yani, çok beğendim. Filmde Vatikan finansmanı var ama ne yapalım parayı veren düdüğü çalıyor. Vatikan tabii paraya para demediği için bir çok film Vatikan desteği alabiliyor. Karşılığında işte "bu tanrının planı" filan diye bir replik filan koymak veya bir haç, bir kilise göstermek filan gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.05.2017 at 19:37, intemi said:

yeryüzündeki birçok canlı sonuçta evrimleşip insanı oluşturmuştur.İnsanın oluşumu bu evrimleşme sürecinde zaman almıştır. Allah için zaman kavramı yoktur sadece insanı yaratış biçimi böyledir.Ona göre hemen olmuştur bize göre baya zaman almıştır.Başlığı açan arkadaştan ziyade ben Evrim ve Din arasında çelişki görmüyorum.

 

"Ve azabı senden acele istiyorlar. Ve Allah, asla vaadinden dönmez. Ve Rabbinin katındaki bir gün, sizin saydığınız bin sene gibidir." (Hac 47.)

Bu ayet varken ve bu ayete göre, Allah, katındaki/Arş'ındaki 1 günün = insanların/dünyanın 365.000 gününe eşit olduğunu ve de vadinden asla dönmeyeceğini kayda geçirmişken "Allah için zaman kavramı yoktur"  gibi anlamsız ve ayete aykırı ifadelerle onun adına ahkam kesiyorsunuz.

Ayet zaman ayeti ve yazan/yazdıran Allah olduğuna göre, Allah'ın zaman kavramı yok ise bu zaman kavramlı ayet neyin nesi? İnsan biraz tutarlı olur. "Ben sallıyorum da, acaba çelişkiye düşüyor muyum" diye kendinden şüphe eder, öz denetim yapar. Gerçi bunu yapsanız da görebileceğinizi sanmıyorum ya...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...