Jump to content

Kürt sorunu


Recommended Posts

Burada gördüğüm kadarıya bilinçsizlik hat safhada. Kürt sorunu diye birşey olduğunu inkar edenler var. Beyler, inkarla bir yere varılmaz. Bir problemin varlığını inkar ederseniz çözümü de olmaz. Net.

 

Kürt sorunu diye bir olgu var, Kürt kökenli kişilerin devlette yüksek makamlara ulaşabilmesi bunun aksini kanıtlamaz. Nasıl hastalıklı zihniyette bir devlet, koca bir dili yasaklar? Bu olur mu? Bakınız çok geriye gitmeye gerek yok, hemen günümüzden örnek vereyim. Diyarbakır gibi Kürt nüfuslu illerde, hem Türkçe, hem Kürtçe yazılı tabelalar vardı. Kürtçe olanları kayyım atanır atanmaz kaldırıldı. Neden? Türçesi de yanı başında dururken kime ne zararı var bilgilendirmek için asılan bir tabelanın? Nedir Kürt diline olan bu tiksinti, neyden kaynaklanır?

 

Daha bitmedi. Hemen geçen günlerde gündeme geldi, belediyenin Diyarbakır'da yol ortasına diktiği renkli çiçekler, Kürdistan bayrak renglerini andırıyor diye toplatıldı. Bu boyutta yani. Bu yaptırımın somut olarak pek bir etkisi yok, ama önemli olan onun arkasında yatan zihniyet. Bu bir semboldur, temsilidir. İmgesel olarak, bir belediyenin, kendi diktiği çiçek renklerini bile sakıncalı bulması onların bakış açısı hakkında neyi ifade eder? Biraz düşünün.

 

Daha var. Bu ülkede, 'terör propagandası' gerekçesiyle İMC TV'den az bir süre sonra Kürtçe çizgifilm kanalının kapatıldığını hatırlıyorum, sanırım adı Jiyan TV gibi birşeydi. Pes.

Bu da yakın geçmişte gündem olmuştu, tabi Kürt meselesine A Haber'in merceklerinden yaklaşanlar bunlardan bihaber. Gene yaptırım düşünsel olarak anlamlı. Türk çocukları kendi dilinde çizgifilm seyredebiliyor da, Kürt çocukları seyredemez mi? Kimi neden rahatsız eder koca ülkedeki tek Kürtçe çizgifilm kanalı? Bunları düşünün, kafa yorun diye veriyorum.

 

Askerin, operasyon yapmaya gittiği şehirlerde duvarlara neler yazdığını biliyor musunuz? Son derece ırkçı, ayrımcı, tehdit içeren, dehşet verici yazılar bunlar. Biraz bunları aratın Google'a, dikkat edin de kaynağınız ensonhaber olmasın!

 

Sonuç olarak, yukarıda verdiklerimin tamamı güncel örnekler ve bir okyanusta damla. Daha 90'ları kurcalamadım bile! Elde bu kadar delil varken, bir olguyu inkar etmek akıl karı değil arkadaşlar. Bu ülkede 'ermeni' lafı hakaret olarak kullanılıyor, ırkçılık yok diyen kafasını taşa gömmüştür. Sorun ne bölünerek, ne de Kürt kimliğini tanımayarak, asimile ederek çözülür. Bana kalırsa, Kürt halkı dağa çıkmak, silahlanmak yerine zamanında sivil toplum olsaydı, herhangi bir medeni halk gibi çözebilirdi belki sorunu. Haklarını gözetmek için örgütlenmeli(sivil platformlarda yanlış anlamayın), buldukları mercilerde yazıp çizmeli, yürüyüş ve gösteriler düzenlemeliydi. Teröre yönelmeleri, sorunu daha da kitledi. Fakat, Kürtlerin belirli bir bölümünün ayrılıkçı olmasında devletin yanlış politikalarının da payı var. Heyşer siyah beyaz da değil. Herkes üstüne düşeni yapmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 315
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 04.05.2017 at 23:08, Laik Filozof yazdı:

 

Sırrı Süreyya Önder güzel demiş;


’Bu ülkede cumhurbaşkanı, bir Kürt cumhurbaşkanı olabilir; doğrudur. Başbakan olabilir; oldu da. Bu ülkede bir Kürt’ün olamayacağı tek bir şey var; KürtKürt olamıyor… Yani, Kürt olmadığın zaman, bu memlekette her şey olursun. Bir tek Kürt olamıyor''

Böyle dert mi olur? Cumhurbaşkanı, başbakan oluyormuş ama Kürt olamıyormuş.

Bu adam Türküm ama tedavi oluyorum demişliği var.

Güzel demiş değil mi?

 

tarihinde Yurt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
22 hours ago, Türk Ateist said:

 

Aman boşver Perinçek'i ya... Perinçek kim, çapı ne ki Tayyip'i kullansın Allah aşkına? PKK konusunda güya destek verdiği Tayyip yarın öbür gün Kürtlere özerklik falan verirse ki vermeye kalkacak, ne diyecek Perinçek? Fethullah konusunda Tayyip'i yalnızca o desteklemedi ki. Fethullah'ın ne olduğunu yalnızca o mu biliyordu... Hepimiz temizlesin istedik.

 

Tayyip başkan olduktan sonra MHP'nin beyinsiz milliyetçilerine filan ihtiyacı kalmayacak. Onların belirgin bir yararını görmedi referandumda. Tayyip kitlesine her şeyi yedirir, hiç düşünme onu sen. Kaybedeceğinden fazla desteği Kürtlerden alır. Kaldı ki AKP bu referandumda Kürt oylarını artırdı. Bu durum ve nedenleri ise ayrı bir tartışma konusu. 

Hem dediğin gibi olsa da bir şey değişmez, adam başkan olduktan sonra istediğini yapar ve kimse bir şey diyemez. Yani sırf buna güvenerek bile özerklik vb verir o. ABD var işin ucunda. Nedenini sen yazmışsın işte.

 

Ama dediğim gibi, umarım yanılıyoruzdur. 

Perinçek, devlet içinde ki avrasyacı kliki temsil eden bir kişi. Neden emekli paşaların çoğu Vatan Partisin de bir düşünsene? Ergenekon da tutuklanan paşaların tamamı perinçek gibi düşünür. Türkiyenin batı ekseninden çıkıp Rusya-Çin-İran gibi ülkelerle ittifak kurmasını istiyorlar. Perinçek 2014'den bu yana "Tayyip Erdoğan bizim çizgimize geldi" "Türkiye bir devrime gidiyor" tarzında laflar ediyor. Cemaatin tasfiyesi ve PKK'nın üzerine gidilmesi ergenekoncuların işiydi. Bu sebeple Tayyiple aralarında fazla bir husumet yok şimdilik. Ama bir savaşın başlayacağı kesin. Kılıçlar çekilecek yani.

 

Şuanda ergenekon aklı direkt Tayyibi hedef almıyor. Türkiyeyi adım adım batıdan koparıp askeri ve ekonomik yollardan avrasyaya entegre etmeye çalışıyorlar. Türkiyenin avrasyaya dahil olması ABD'nin ortadoğuda ki tüm dengelerinin bozulması anlamına gelir. Avrasyacı bir türkiyenin oluşmaması için bize savaş bile açabilirler. Perinçek bu yüzden "vatan savaşındayız" ifadesini sık sık kullanıyor. 

 

Avrasyacı bir Türkiye aynı zamanda Atatürkçü bir Türkiye demek. Perinçek bu konuda haklı. 

tarihinde Kuranınizinde tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Yurt yazdı:

Çiçekler, çizgi filmler, tabelalar.

 

Bunların hiç birisinin terör sorunuyla, Kürt ırkçılığıyla alakası yok.Kafa yorulacak konular değil geçiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabi, kafa yoracak birşey değil. Hatta kafaya ne gerek var ki, aç TRT Radyo'yu dinle söz akışını! Nasıl olsa onlar bizim yerimize uğraşmış kafa yormuş, ne gerek var ki bizim de zihinsel enerjimizi tüketmemize. 

 

Kafa yoracak birşey yok yahu, hatta ortada sorun bile yok! Doğu illeri talan olmuş, taş üstünde taş kalmamış, yıkılan bodrumların altından aileler cenazelerini dahi toplayamamış ama problem yok! Hayat hoş, bırak sen ilgilenme böyle anlamsız işlerle.

 

Kürt sorunu da neymiş? Peh! Altı üstü bir halkın kimliği on yıllarca inkar edilmiş, dili ve gelenekleri yasaklamış. Kayda değer birşey yok yani!

Hala günümüzde Kürtçe isim koymak yasak, ama kimin umrumda ki bu önemsiz meseleler? Bunun Kürt sorunuyla falan alakası olabilir mi? 

Kafa yoracak birşey yok! 

 

Hayır, ben daha anlattıklarım ile terör ve ırkçılık arasında korelasyon bile kuramayan adama laf anlatamam. Anlatırım da idrak edemez bu akıl(or lack thereof)la. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Ah be Leo. Keşke o kadar kolay olsaydı. Keşke sınırları çizilmiş Kürt ve Türk bölgeleri olsaydı. Sınır çekilseydi, evli evine köylü köyüne gitseydi. Ama öyle değil. İç içe geçmiş, karışmış halklar var ortada. İskoçlar ile İngilizler gibi değil durum.

 

Ne sorulacak referandumda? Mersin Kürtlerde mi, Türklerde mi kalacak diye sorulacak mı mesela? Mersin Kürt şehri mi? Diyelim %25 Kürdistana katılma, %75 Türkiye'de kalma oyu çıktı. Bu durumda o ayrılma oyu verenler Mersin'de kalabilecek mi? Nasıl olacak?

 

Diyarbakır'da bile PKK'nın oyu % 60 çıkıyor. E, %40'ı PKK'lı değil bunların. Kürdistan'ı istemeyenler orada kalabilecek mi? Nasıl olacak?

 

Bazı şeyleri çok kolay telaffuz ediyorsunuz. Önünü ardını adam gibi düşünmüyorsunuz. Kusura bakma. Sen akıllı bir adamsın, ama genel olarak böyle bir önünü ardını düşünmeden konuşma alışkanlığı çıktı.

 

Bu referandum konusu Lozan'da da konuşulmuş. İsmet Paşa, hemen sandıkları kurup soralım demiş. Kürtler bizimle kalsın mı kalmasın mı. İngilizler dünyayı yıkmış. Referandum istemeyiz diye. Bugün sorulsa Kürtlerin Türkiye'den ayrılmak isteyeceklerine emin misin? Referandum bir arada yaşama iklimini zedelemekten başka bir sonuç doğurmaz. 

 

Kürtler ve Türkler ortak bir kültürün iki parçasıdır. Fransa'yı oluşturan Frenkler, Galyalılar ve diğer halklar ne ise, Türkler ile Kürtler de odur. Bir bütünün parçalarıdır. Kesinlikle ayrılma olmaz. Bu düşünceler sadece zarar veriyor.

 

Fransa konusunda Batı'daki Brötonları örnek verebilirsin.

İsmet Paşa ve Lozan hakkındaki bilgi için de teşekkür ederim (dediğim gibi Cumhuriyet tarihini o kadar iyi bilmiyorum).

/Ben yanlış anlaşılmak istemem. Ben sadece dış basında doğuda olanlarla ilgili haberler hakkında endişeliyim. O bölgede yeterince acı yaşandı zaten. Ecevit döneminde durulmuş görünüyordu ve bölgenin yeniden inşasından söz ediliyordu. Şimdi Suruç'ta filan sığınakta tiyatro kurup top sesleri altında oyun sergiliyorlarmış.

Ve Mustafa Kemali veya İsmet Paşayı geri getirip olayı düzeltmelerini istemek gibi bir şansımız yok. Biz düzelticez.

Benim dediğim, fanatizmin çok kötü yerlere gidebileceğidir. Bu çağda bilgi var. Ama bir takım insanlar bu bilgiyi de gölgelemek için bilgi fazlalığı, bilgi kirliliği, beyin yıkama yöntemleri kullanıyorlar. Bu çağın en büyük sorunu budur. Bunu ilk keşfeden kişi belki Hitler ve Mussolini'dir, 80 sene sonra Putin, Trump, LePen ve Bizimkisi (kendileri belirledikleri oranlarda) aynı yöntemleri kendi halklarına karşı kullanıyorlar.

Yani azınlıklar konusunda endişe ettiğimi söylemiştim. Doğudaolanlarla ilgili bildiklerimi hep yabancı basından alıyorum. Bizim gazetelerde / Radyolarda, "şu kadar asker öldü, şu kadar şehit oldu" haberleri filan var.

Toplumun özelliği şudur. Toplumun bilgisini kısıtlayıp, damardan girip, sonra milliyetçilik ve İslam üzerinden gaz verirsen, gözü döner. Bunun sorumlusu tabi ki o işi yapan kişidir. Ama sonuca bağlayacaksak, TC mantıklı hareket etme yetisini kaybedebilir. Mantıklı hareket edemezse de böyle bir olasılık var. Haklı olarak gitme kararı alabilirler ve bu PKK'nın da suçu olmaz. Kim cahil cahil iş yapıyorsa, onun sorumluluğu olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Godless Crusader yazdı:

Tabi, kafa yoracak birşey değil. Hatta kafaya ne gerek var ki, aç TRT Radyo'yu dinle söz akışını! Nasıl olsa onlar bizim yerimize uğraşmış kafa yormuş, ne gerek var ki bizim de zihinsel enerjimizi tüketmemize. 

 

Kafa yoracak birşey yok yahu, hatta ortada sorun bile yok! Doğu illeri talan olmuş, taş üstünde taş kalmamış, yıkılan bodrumların altından aileler cenazelerini dahi toplayamamış ama problem yok! Hayat hoş, bırak sen ilgilenme böyle anlamsız işlerle.

 

Kürt sorunu da neymiş? Peh! Altı üstü bir halkın kimliği on yıllarca inkar edilmiş, dili ve gelenekleri yasaklamış. Kayda değer birşey yok yani!

Hala günümüzde Kürtçe isim koymak yasak, ama kimin umrumda ki bu önemsiz meseleler? Bunun Kürt sorunuyla falan alakası olabilir mi? 

Kafa yoracak birşey yok! 

 

Hayır, ben daha anlattıklarım ile terör ve ırkçılık arasında korelasyon bile kuramayan adama laf anlatamam. Anlatırım da idrak edemez bu akıl(or lack thereof)la. 

 

Doğuda yıkılan evleri mi diyorsun. Bubi tuzaklı, mevzi haline getirilmiş evler olmasın. Ya da örgütün ayaklanması yüzünden ateş arasında kalıp yıkılmak zorunda kalmış olamaz mı bu evler?

 

Sen zaten Kürt ırkçılığını rasyonalize etmişsin. Laf anlatman mümkün değil evet. Çünkü dinlemekten bıktım bu martavalları.

 

He faşizm anadil he.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, Yurt yazdı:

 

Doğuda yıkılan evleri mi diyorsun. Bubi tuzaklı, mevzi haline getirilmiş evler olmasın. Ya da örgütün ayaklanması yüzünden ateş arasında kalıp yıkılmak zorunda kalmış olamaz mı bu evler?

 

Sen zaten Kürt ırkçılığını rasyonalize etmişsin. Laf anlatman mümkün değil evet. Çünkü dinlemekten bıktım bu martavalları.

 

He faşizm anadil he.

 

 

 

Ulan bir kere de mantıklı, akıl karı birşey söyleyin lan. Hep aynı güvenlikçi klişeler. Neymiş efendim, konutların bir kısmında teröristler mevzilenmiş. 

 

Çözüm? Bütün binayı, içindeki sivillere rağmen baştan aşağı yık, ateşe ver! Hatta onunla da yetinme, yandaki yapıları da yere indir. Hatta ve hatta, o da yetmez! Nolur nolmaz, bütün bir şehri baştan aşağı yerlebir et! E, sonuçta tedbir tedbirdir öyle değil mi?

 

Balyozla sinek avlanmaz. Bu tür operasyonlar için özel eğitimli ekipler yok mu, neye yarar bunlar? Biraz, orduna silah&teçhizat almak için kapısına gittiğin ABD'nin SWAT birliklerinden öğren. Rehine kurtarma operasyonlarında, ilk olarak cam ya da kapı kırılarak içeriye flashbang atılır ve kalkan koruması önde içeriye dalınır. Militanlar sersemlemişken silah doğrultarak teslim olmaları sağlanır ya da etkisiz hale getirilir, tutsak dışarıya eskort edilir.

 

Ama kabasada Türk usulünde direk heryer talan edilir, al işte Osmanlı tokadı. Yok, sizden adam olmaz. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, Godless Crusader said:

Ulan bir kere de mantıklı, akıl karı birşey söyleyin lan. Hep aynı güvenlikçi klişeler. Neymiş efendim, konutların bir kısmında teröristler mevzilenmiş. 

 

Çözüm? Bütün binayı, içindeki sivillere rağmen baştan aşağı yık, ateşe ver! Hatta onunla da yetinme, yandaki yapıları da yere indir. Hatta ve hatta, o da yetmez! Nolur nolmaz, bütün bir şehri baştan aşağı yerlebir et! E, sonuçta tedbir tedbirdir öyle değil mi?

 

Balyozla sinek avlanmaz. Bu tür operasyonlar için özel eğitimli ekipler yok mu, neye yarar bunlar? Biraz, orduna silah&teçhizat almak için kapısına gittiğin ABD'nin SWAT birliklerinden öğren. Rehine kurtarma operasyonlarında, ilk olarak cam ya da kapı kırılarak içeriye flashbang atılır ve kalkan koruması önde içeriye dalınır. Militanlar sersemlemişken silah doğrultarak teslim olmaları sağlanır ya da etkisiz hale getirilir, tutsak dışarıya eskort edilir.

 

Ama kabasada Türk usulünde direk heryer talan edilir, al işte Osmanlı tokadı. Yok, sizden adam olmaz. 

 

 

 

Hade lenn!

 

Ölenlerin %95'i PKK'lı ve Türk güvenlik kuvveti. Sivil kayıp çok çok az. Binalar yıkılmışmış. Yıkılsın. Binaya mı ağlıyorsunuz bu kadar? Yoksa PKK'nın yenilmiş olmasına mı ağlıyorsunuz?

 

ABD'yi örnek vermiş bir de. ABD nerede, hangi şehirde, hangi savaşı verdi de onu örnek veriyorsun?

 

Sur'da, Şırnak'da rehine kurtarma operasyonu mu yapıldı? Şehrin her yerine bubi tuzakları konulmuştu. Evlerin bodrumlarına tüneller kazılmış, basbayağı şehir savaşı için askeri hazırlık yapılmıştı. Son derece ustaca bir askeri operasyonla karşılık verildi. Sivil kayıp varsa ki mutlaka vardır, bu kayıpların sorumlusu şehri bir bombaya çeviren PKK'lı piçlerdir. 

 

Biz adamız zaten de sizden ne cacık olur, ona bakmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Yurt yazdı:

 

Doğuda yıkılan evleri mi diyorsun. Bubi tuzaklı, mevzi haline getirilmiş evler olmasın. Ya da örgütün ayaklanması yüzünden ateş arasında kalıp yıkılmak zorunda kalmış olamaz mı bu evler?

 

Sen zaten Kürt ırkçılığını rasyonalize etmişsin. Laf anlatman mümkün değil evet. Çünkü dinlemekten bıktım bu martavalları.

 

He faşizm anadil he.

 

- Tamam işte. Parti başkanına gidiyorsun "Ecevit zamanında bu mesele halledilmemiş miydi? Benim ülkemin kentlerinde niye bubi tuzaklı evler var?" diye soruyorsun.

"Ne oldu da savaşın bittiği bölgede yeniden savaş çıktı?" diye soruyorsun.

 

10 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Ulan bir kere de mantıklı, akıl karı birşey söyleyin lan. Hep aynı güvenlikçi klişeler. Neymiş efendim, konutların bir kısmında teröristler mevzilenmiş. 

 

Çözüm? Bütün binayı, içindeki sivillere rağmen baştan aşağı yık, ateşe ver! Hatta onunla da yetinme, yandaki yapıları da yere indir. Hatta ve hatta, o da yetmez! Nolur nolmaz, bütün bir şehri baştan aşağı yerlebir et! E, sonuçta tedbir tedbirdir öyle değil mi?

 

Balyozla sinek avlanmaz. Bu tür operasyonlar için özel eğitimli ekipler yok mu, neye yarar bunlar? Biraz, orduna silah&teçhizat almak için kapısına gittiğin ABD'nin SWAT birliklerinden öğren. Rehine kurtarma operasyonlarında, ilk olarak cam ya da kapı kırılarak içeriye flashbang atılır ve kalkan koruması önde içeriye dalınır. Militanlar sersemlemişken silah doğrultarak teslim olmaları sağlanır ya da etkisiz hale getirilir, tutsak dışarıya eskort edilir.

 

Ama kabasada Türk usulünde direk heryer talan edilir, al işte Osmanlı tokadı. Yok, sizden adam olmaz. 

 

- Şimdi askeri meseleyi bilemeyiz. Ben hiçbir zaman oradaki askerin / polisin işi zor değil demedim. Benim çözmeye çalıştığım. 1) Ecevit döneminde bu mesele bitmişti (Ben askere giderken benden öncekiler gibi ölümden korka korka gitmedim. savaş bitmişti) Ne oldu da canlandı? 2) Çözüm sürecini herkes alkışlamıştı. Ben de alkışlamıştım. Tam olarak ne yapıldı? ne tür hatalar yapıldı? Öyle bir yola girmişsin. tamam. Ya erken girdin. Ya da girdikten sonra sen hata yaptın.

/ Bir de eskiden savaş dağlarda yapılırdı. Bu türden kent savaşları ne demektir?

- hepsi de bizi basının özgür olmaması sorununa götürüyor. Ben şahsen orada neler olduğunu merak ediyorum. Çarpıcı başlık konusunda profesyonel olmuş boş ve gereksiz medyadan bıktım (zaten 10 seneden fazla zamandır cumhuriyet hariç, TV haberlerine bile elimi sürmüyorum)

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Hade lenn!

 

Ölenlerin %95'i PKK'lı ve Türk güvenlik kuvveti. Sivil kayıp çok çok az. Binalar yıkılmışmış. Yıkılsın. Binaya mı ağlıyorsunuz bu kadar? Yoksa PKK'nın yenilmiş olmasına mı ağlıyorsunuz?

 

ABD'yi örnek vermiş bir de. ABD nerede, hangi şehirde, hangi savaşı verdi de onu örnek veriyorsun?

 

Sur'da, Şırnak'da rehine kurtarma operasyonu mu yapıldı? Şehrin her yerine bubi tuzakları konulmuştu. Evlerin bodrumlarına tüneller kazılmış, basbayağı şehir savaşı için askeri hazırlık yapılmıştı. Son derece ustaca bir askeri operasyonla karşılık verildi. Sivil kayıp varsa ki mutlaka vardır, bu kayıpların sorumlusu şehri bir bombaya çeviren PKK'lı piçlerdir. 

 

Biz adamız zaten de sizden ne cacık olur, ona bakmak lazım.

 

- Muhtemelen öyledir. Ama ben çok daha insani yaklaşıyorum. 15 Temmuz'da tepemde uçan F-16'Lara yönelik öfke (ve korku) duygusunu daha atlatamadım. Ecevit döneminde savaşın artık bittiğinden ve artık bölgenin yeniden inşasının başlatılmış olduğundan söz ediliyordu. Düşünün ki şu anda belki aynı F-16'lar bunların tepesinde uçuyor. Sen olsan sağlam bir psikolojiyi sürdürebilir misin? Bir de evi yıkılan adam nereye gidecek? İstanbul'a mı göç edecek?

Konuyu detaylı bilmesem de böyle bir şeyi kabul etmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, leonardo18 yazdı:

2) Çözüm sürecini herkes alkışlamıştı. Ben de alkışlamıştım. Tam olarak ne yapıldı? ne tür hatalar yapıldı? Öyle bir yola girmişsin. tamam. Ya erken girdin. Ya da girdikten sonra sen hata yaptın.

 

 

Yoo, çözüm sürecini herkes alkışlamamıştı, ben şahsen alkışlamamış hatta yüzde yüz karşı çıkmıştım. Benim gibi düşünen milyonlarca insan da. O yüzden herkes demeyelim lütfen.

Çözüm süreci dediğin Apo'nun istek ve taleplerini millete yedirme, kabul ettirme sürecinin kendisiydi ve ülkeye korkunç zararlar verdi. Bu süreç, Apo adlı aşağılık katilin parlatıldığı, cilalandığı ve adeta bilge bir özgürlük savaşçısı gibi empoze edildiği, daha da önemlisi Irak Kürdistan'ıyla birleşerek bir Kürt devleti kurulmasının en önemli aşamasıdır. 

Kısaca, ülkeye ihanette Kürtçü-şeriatçı işbirliğinin ta kendisidir, Ergenekon ve Balyoz davalarında PKK'lı liderlerin paşaları içeri atmak için gizli tanık olarak dinlenerek devlet tarafından taltif edildiği süreçtir aynı zamanda.

 

Bütün bu yıllar içinde PKK iyice güçlendirilmiş, Güneydoğu'da her yere bomba ve silah yığıp biriktirmiş, devletin resmi tüm kurumlarını tanımadığını açıkça gösterip kendi düzenini kurmuştur adeta.

Nesini alkışladıysan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Perinçek, devlet içinde ki avrasyacı kliki temsil eden bir kişi. Neden emekli paşaların çoğu Vatan Partisin de bir düşünsene? Ergenekon da tutuklanan paşaların tamamı perinçek gibi düşünür. Türkiyenin batı ekseninden çıkıp Rusya-Çin-İran gibi ülkelerle ittifak kurmasını istiyorlar. Perinçek 2014'den bu yana "Tayyip Erdoğan bizim çizgimize geldi" "Türkiye bir devrime gidiyor" tarzında laflar ediyor. Cemaatin tasfiyesi ve PKK'nın üzerine gidilmesi ergenekoncuların işiydi. Bu sebeple Tayyiple aralarında fazla bir husumet yok şimdilik. Ama bir savaşın başlayacağı kesin. Kılıçlar çekilecek yani.

 

Şuanda ergenekon aklı direkt Tayyibi hedef almıyor. Türkiyeyi adım adım batıdan koparıp askeri ve ekonomik yollardan avrasyaya entegre etmeye çalışıyorlar. Türkiyenin avrasyaya dahil olması ABD'nin ortadoğuda ki tüm dengelerinin bozulması anlamına gelir. Avrasyacı bir türkiyenin oluşmaması için bize savaş bile açabilirler. Perinçek bu yüzden "vatan savaşındayız" ifadesini sık sık kullanıyor. 

 

Avrasyacı bir Türkiye aynı zamanda Atatürkçü bir Türkiye demek. Perinçek bu konuda haklı. 

 

Valla ben ne Perinçek'i ciddiye alıyorum ne de Avrasyacı dediğin düşünceyi. Avrasyacı Türkiye Atatürkçü bir Türkiye demek değil. Ne işimiz var bizim geri kalmış, saçma sapan ülkelerle. Atatürk yönünü batıya dönmüş bir liderdir ve istediği Türkiye, batının çağdaş değerleri ve refahına ulaşmış güçlü bir Türkiye'dir.

Şangay 5'lisi, Şangay İşbirliği Örgütü bilmem ne, saçma sapan işler. Çin'le, Rusya'yla, Özbekistan'la, Kırgızistan'la, ve gözlemci olan Afganistan'la, İran'la, Pakistan'la ne işimiz ne?

Yazarken bile irkildim...

 

Zaten mümkün olmayan bir şey bu. Nato'dan çıkmak öyle kolay iş değil, Rusya'yla dans etmek de herkesin harcı değil. Putin Tayyip'i havada, yerde, suda, parmak ucunda döndürüp uzaya fırlatır üç dakikada. 

 

tarihinde Türk Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Hade lenn!

 

Ölenlerin %95'i PKK'lı ve Türk güvenlik kuvveti. Sivil kayıp çok çok az. Binalar yıkılmışmış. Yıkılsın. Binaya mı ağlıyorsunuz bu kadar? Yoksa PKK'nın yenilmiş olmasına mı ağlıyorsunuz?

 

ABD'yi örnek vermiş bir de. ABD nerede, hangi şehirde, hangi savaşı verdi de onu örnek veriyorsun?

 

Sur'da, Şırnak'da rehine kurtarma operasyonu mu yapıldı? Şehrin her yerine bubi tuzakları konulmuştu. Evlerin bodrumlarına tüneller kazılmış, basbayağı şehir savaşı için askeri hazırlık yapılmıştı. Son derece ustaca bir askeri operasyonla karşılık verildi. Sivil kayıp varsa ki mutlaka vardır, bu kayıpların sorumlusu şehri bir bombaya çeviren PKK'lı piçlerdir. 

 

Biz adamız zaten de sizden ne cacık olur, ona bakmak lazım.

Bak sen, Perinçek'çi Robespierre gelmiş!

 

Bu Robespierre, 'Abi' diye hitap ettiği Perinçek'inin verdiği mehterle gaza gelip, Fırat Kalkanı'nı eleştiren Satsuma'yı taşlayan Robespierre değil miydi? Bu Robespierre, asker sonra da bir gecede apar topar hiçbir somut kazanım elde etmeden çekilmek zorunda kalınca ortalıktan kaybolan Robespierre değil miydi yahu? Hakkaten lan Robes, noldu o savuna savuna bitiremediğin şaheser operasyonun Fırat Kalkanı'na? 

 

Bu bizim Robes, Barış İçin Akademisyenlere ''kelle'' diyen adam değil miydi? Ne tuhaftırki aynı Robes, PKK ile benzer bir ideolojiye sahip olmasına rağmen beni dolaylı yoldan PKK'lı olmakla suçluyor! Bi ara da Ulusalcılarla Laik Kürt'lerin uzlaşabileceği gibi bir laf etmişti. Hayret!

 

Ben üye olmadan önce bu forumu bir müddettir gözlüyordum, kim ne demiş, kim hangi görüşte genel hatlarıyla biliyorum o yüzden. 

 

Sayısız insanın katili olan Mao'yu ''devrimci'' olarak nitelendiren Robes'a selamlar!

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Ölenlerin %95'i PKK'lı ve Türk güvenlik kuvveti. Sivil kayıp çok çok az.

Bu rakamları sana Perinçek Abin mi verdi?? Adam kendi hayal dünyasında yaşıyor, gerçekten kopuk. Hendek operasyonlarında çok açık ihmaller var, o savaşın en büyük mağduru da ne TSK ne de PKK. O savaşın en büyük mağduru bölge halkı, bundan iki taraf da sorumlu.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Binaya mı ağlıyorsunuz bu kadar?

Tahrip edilen yapı, eşya, mülk, ne varsa yeniden temin edilebilir, yenilenebilir. Geç onları.

Fakat insan hayatı yenilenemez.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

ABD'yi örnek vermiş bir de. ABD nerede, hangi şehirde, hangi savaşı verdi de onu örnek veriyorsun?

 

Sur'da, Şırnak'da rehine kurtarma operasyonu mu yapıldı? Şehrin her yerine bubi tuzakları konulmuştu. Evlerin bodrumlarına tüneller kazılmış, basbayağı şehir savaşı için askeri hazırlık yapılmıştı.

ABD'nin herhangi spesifik bir savaşını örneklendirmedim, bu bahsettiğim uygulanan prosedürler. Tabi, rehin kurtarma operasyonuya topyekün şehir çatışmalarındaki koşullar bambaşka. Ben SWAT'ın rehim kurtarma prosedürlerini birebir alıp uygula demiyorum, öğren diyorum. Balyozla sinek avlanmaz.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Son derece ustaca bir askeri operasyonla karşılık verildi. 

Bir de 'ustaca' diye nitelendirmiş, artık buna kim nereden haber servis ediyorsa!

Ben, yıkılan şehirlerin kuşbakışı uydu görüntülerine baktığımda 'ustaca' sıfatına yakışır birşey görmüyorum. Beyaz bayraklı sivilleri kurşuna dizen, Cizre'de, içinde her kim varsa(çocuk, evcil hayvan, silahlı&silahsı) kül etmek suretiyle, apartmanı ateşe veren, elinde kamerayla görüntü alan muhabirin bacağına sıkanlar mı 'ustaca' bir askeri operasyon gerçekleştirmiş? Komik adamsın be.

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Biz adamız zaten de sizden ne cacık olur, ona bakmak lazım.

Belli, hemde öyle adamsınız ki Tayyoşla, Avrasya'ya az yanaşıyor gibi göründü diye kanki olmuşsunuz. Sizin Perinçek, referandumdan sonra Twitter'da ne dedi, haberin var mı? Neymiş, sokağa çıkmamalıymışız(resmen hile varken) çünkü o bir Amerikan kışkırtmasıymış. Yaw he he, salla gitsin. Ahmak herifin teki. 

 

1 saat önce, leonardo18 yazdı:

- Şimdi askeri meseleyi bilemeyiz. Ben hiçbir zaman oradaki askerin / polisin işi zor değil demedim. Benim çözmeye çalıştığım. 1) Ecevit döneminde bu mesele bitmişti (Ben askere giderken benden öncekiler gibi ölümden korka korka gitmedim. savaş bitmişti) Ne oldu da canlandı? 2) Çözüm sürecini herkes alkışlamıştı. Ben de alkışlamıştım. Tam olarak ne yapıldı? ne tür hatalar yapıldı? Öyle bir yola girmişsin. tamam. Ya erken girdin. Ya da girdikten sonra sen hata yaptın.

/ Bir de eskiden savaş dağlarda yapılırdı. Bu türden kent savaşları ne demektir?

- hepsi de bizi basının özgür olmaması sorununa götürüyor. Ben şahsen orada neler olduğunu merak ediyorum. Çarpıcı başlık konusunda profesyonel olmuş boş ve gereksiz medyadan bıktım (zaten 10 seneden fazla zamandır cumhuriyet hariç, TV haberlerine bile elimi sürmüyorum)

Sanırım erken 2000'li yıllarda savaşa ara verip Irak'a çekilme gibi bir karar almışlardı, sonra da nolduysa gene başımıza üşüştüler. Çözüm sürecinde çok vahim hatalar yapıldı, örgütün kırsaldan kente geçip orada teşkilatlanmasına göz yumuldu. Eğer dağda, köyde kalsalardı, onlarla sivilleri ayıklama zorluğu o kadar fazla olmayacaktı ve savaş olunca can&mülk maliyeti bu düzeyde olmayacaktı o kesin. Benim kanaatimce, çözüm gibi bir uzlaşı süreci, eğer PKK ya da Kürt tabanını temsil eden HDP/BDP gibi sivil partilerin bir şekilde dava edindikleri 'Bağımsız Kürdistan' talepinden vazgeçmeleri, geri adım atmaları sağlanabilecekse, bu mümkünse yapılmalıydı. İkna yolları(önemli tavizler vermeden) zorlanmaydı.

 

Ben de güvenlik güçlerinin işini küçümsemedim, onların savaş esnasında korku ve adrenalinle zor koşullarda hareket ettiğini düşünürsek, kazaların kaçınılmaz olduğu aşikar. Yanlız kasıtlı yapılan, işlenen insanlık suçları var, bunlarıda gözden kaçıracak değiliz. Orada ne olup bittiğini merak ediyorsun madem, Human Rights Watch, Amnesty International, UNHRC(BM İnsan Hakları Konseyi) gibi itibarlı, uluslararası insan hakları örgütlerinin heyetler göndererek yaptığı araştırma&incelemeler var. Tek tek bulgularla hak ihlallerine değinmişler. Bunu yalnız sen değil, Robespierre başta olmak üzere herkese hitaben paylaşıyorum.

 

https://www.hrw.org/tr/news/2016/07/11/291848

 

Az okuyunda Robespierre gibi sallayıp tutar pozisyona gelmeyin.

 

Bir saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Valla ben ne Perinçek'i ciddiye alıyorum ne de Avrasyacı dediğin düşünceyi. Avrasyacı Türkiye Atatürkçü bir Türkiye demek değil. Ne işimiz var bizim geri kalmış, saçma sapan ülkelerle. Atatürk yönünü batıya dönmüş bir liderdir ve istediği Türkiye, batının çağdaş değerleri ve refahına ulaşmış güçlü bir Türkiye'dir.

Şangay 5'lisi, Şangay İşbirliği Örgütü bilmem ne, saçma sapan işler. Çin'le, Rusya'yla, Özbekistan'la, Kırgızistan'la, ve gözlemci olan Afganistan'la, İran'la, Pakistan'la ne işimiz ne?

Yazarken bile irkildim...

 

Zaten mümkün olmayan bir şey bu. Nato'dan çıkmak öyle kolay iş değil, Rusya'yla dans etmek de herkesin harcı değil. Putin Tayyip'i havada, yerde, suda, parmak ucunda döndürüp uzaya fırlatır üç dakikada. 

 

Avrasya bloğunun Türkiye'ye katacağı hiçbir şey yok, Türkiye'nin de uyduruktan üçüncü dünya ülkeleri ve diktatörlüklerle aynı birlikte olma gereksinimi yok. Türkiye, seninde söylediğin gibi, batıya yönelmelidir. Batı'nın değer ve ilkeleri, Dünya'nın diğer her yerindekilerden üstündür. Zaten, bizim en büyük ticaret hacmimiz de onlarla. Avrasyacılar kendi hayal dünyalarında yaşıyor, onlar için hakikatın hiçbir hükmü yok.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 hours ago, Godless Crusader said:

Bak sen, Perinçek'çi Robespierre gelmiş!

 

Bu Robespierre, 'Abi' diye hitap ettiği Perinçek'inin verdiği mehterle gaza gelip, Fırat Kalkanı'nı eleştiren Satsuma'yı taşlayan Robespierre değil miydi? Bu Robespierre, asker sonra da bir gecede apar topar hiçbir somut kazanım elde etmeden çekilmek zorunda kalınca ortalıktan kaybolan Robespierre değil miydi yahu? Hakkaten lan Robes, noldu o savuna savuna bitiremediğin şaheser operasyonun Fırat Kalkanı'na? 

 

Ta kendisi. Ben Robespierre. Sen kimsin hayatım? İsminizi değiştirip duruyorsunuz, karıştırıyorum.

 

Fırat Kalkanı ABD'nin ince uzun İkinci İsrail'inin ortasına kama gibi girdi. ABD'nin hızlı planını ortadan kesiverdi. Bu işler adım adım. Bir anda ABD ile savaşacağımızı falan mı sandıydın? Kazanım diyorsan Türkiye için kazanım var. Asıl sorun şu ki, gerçekten bir "somut kazanım" istiyor muydun? Ya da bu "kazanım"ı kimin adına istiyordun. Ondan emin olsak muhabbet daha güzel akar. Yağ gibi gider o zaman, yağ. Eveleyip geveleyenlerle konuşmak o kadar zor ki Haçlı kardeşim. Beni de anla biraz.

 

4 hours ago, Godless Crusader said:

Ben üye olmadan önce bu forumu bir müddettir gözlüyordum, kim ne demiş, kim hangi görüşte genel hatlarıyla biliyorum o yüzden. 

Sayısız insanın katili olan Mao'yu ''devrimci'' olarak nitelendiren Robes'a selamlar!

 

Ya daha önce atılan bir kullanıcı olduğun ortaya çıkarsa? Ne yapçan? Kıçına baka baka gidecen, iki hafta sonra yeni bir nick, yeni bir başlangıç. Hadi bakalım. Mao kadar kafana taş düşsün.

 

4 hours ago, Godless Crusader said:

Bu rakamları sana Perinçek Abin mi verdi?? Adam kendi hayal dünyasında yaşıyor, gerçekten kopuk. Hendek operasyonlarında çok açık ihmaller var, o savaşın en büyük mağduru da ne TSK ne de PKK. O savaşın en büyük mağduru bölge halkı, bundan iki taraf da sorumlu.

 

Valla mı? Bak ne yazmışsın aşağıya;

 

4 hours ago, Godless Crusader said:

 Beyaz bayraklı sivilleri kurşuna dizen, Cizre'de, içinde her kim varsa(çocuk, evcil hayvan, silahlı&silahsı) kül etmek suretiyle, apartmanı ateşe veren, elinde kamerayla görüntü alan muhabirin bacağına sıkanlar mı 'ustaca' bir askeri operasyon gerçekleştirmiş? Komik adamsın be.

 

Gördün mü? Demek ki "iki taraf"ı sorumlu tutmuyormuşsun. Basbayağı Türk Ordusu'na sallamaya gelmişsin buraya. Bir satır da PKK'lların yaptıkları ile ilgili yazaydın be ya. Ama tam yazmaya çalışırken klavyeye kramp giriyor değil mi? Girer girer.

 

4 hours ago, Godless Crusader said:

Belli, hemde öyle adamsınız ki Tayyoşla, Avrasya'ya az yanaşıyor gibi göründü diye kanki olmuşsunuz. Sizin Perinçek, referandumdan sonra Twitter'da ne dedi, haberin var mı? Neymiş, sokağa çıkmamalıymışız(resmen hile varken) çünkü o bir Amerikan kışkırtmasıymış. Yaw he he, salla gitsin. Ahmak herifin teki. 

 

Sen Perinçek'in sözü ile mi hareket ediyorsun? Çıkaydın sokağa. Tam çıkıyordun, AKP'yi deviriyordun bir baktın ki Doğu Abi Twitter'dan eylem kırıcılığı yapıyor. Tabii bütün moraller yerlerde. Bir devrim daha böylece twit twit uçup gitti elinden.

 

4 hours ago, Godless Crusader said:

Yanlız kasıtlı yapılan, işlenen insanlık suçları var, bunlarıda gözden kaçıracak değiliz. Orada ne olup bittiğini merak ediyorsun madem, Human Rights Watch, Amnesty International, UNHRC(BM İnsan Hakları Konseyi) gibi itibarlı, uluslararası insan hakları örgütlerinin heyetler göndererek yaptığı araştırma&incelemeler var. Tek tek bulgularla hak ihlallerine değinmişler. Bunu yalnız sen değil, Robespierre başta olmak üzere herkese hitaben paylaşıyorum.

 

Sge! İtibarlı insan hakları örgütleri imiş! Sgee! ABD ordusu namlusunu bize çevirmişken, ABD askerleri PKK arması takıyorken bunların hiçbir sözünü dinlemeyiz. Sktirsinler gitsinler kutuplarda ayı fotoğrafı çeksinler.

 

5 hours ago, Godless Crusader said:

Avrasya bloğunun Türkiye'ye katacağı hiçbir şey yok, Türkiye'nin de uyduruktan üçüncü dünya ülkeleri ve diktatörlüklerle aynı birlikte olma gereksinimi yok. Türkiye, seninde söylediğin gibi, batıya yönelmelidir. Batı'nın değer ve ilkeleri, Dünya'nın diğer her yerindekilerden üstündür. Zaten, bizim en büyük ticaret hacmimiz de onlarla. Avrasyacılar kendi hayal dünyalarında yaşıyor, onlar için hakikatın hiçbir hükmü yok.

 

 

Batı bize yöneldi zaten canım. Bizim onlara yönelmemize ihtiyaç kalmadı. Bak Irak'dan Suriye'den tanklarının, füzelerinin namluları gayet güzel yöneldi bize.

 

Çin'in dünya ekonomisine katkısı %49. Avrupa'nın bütün ülkeleri toplanınca %20 yapmıyor. 

 

İşiniz çok zor aslanım. Artık yeni bir dünyadayız. Böyle basit numaralar artık sökmeyecek. Bak AB'ye girmek isteyenlerin oranı bile %15-20'lere falan indi. Liberal-sol, mandacı liberalizm falan gibi düşüncelerinin yalanları tükendi. Aslında bütün dünyada bu haldesiniz. Güzel günleriniz bitti hayatım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Ta kendisi. Ben Robespierre. Sen kimsin hayatım? İsminizi değiştirip duruyorsunuz, karıştırıyorum.

 

Fırat Kalkanı ABD'nin ince uzun İkinci İsrail'inin ortasına kama gibi girdi. ABD'nin hızlı planını ortadan kesiverdi. Bu işler adım adım. Bir anda ABD ile savaşacağımızı falan mı sandıydın? Kazanım diyorsan Türkiye için kazanım var. Asıl sorun şu ki, gerçekten bir "somut kazanım" istiyor muydun? Ya da bu "kazanım"ı kimin adına istiyordun. Ondan emin olsak muhabbet daha güzel akar. Yağ gibi gider o zaman, yağ. Eveleyip geveleyenlerle konuşmak o kadar zor ki Haçlı kardeşim. Beni de anla biraz.

 

 

Ya daha önce atılan bir kullanıcı olduğun ortaya çıkarsa? Ne yapçan? Kıçına baka baka gidecen, iki hafta sonra yeni bir nick, yeni bir başlangıç. Hadi bakalım. Mao kadar kafana taş düşsün.

 

 

Valla mı? Bak ne yazmışsın aşağıya;

 

 

Gördün mü? Demek ki "iki taraf"ı sorumlu tutmuyormuşsun. Basbayağı Türk Ordusu'na sallamaya gelmişsin buraya. Bir satır da PKK'lların yaptıkları ile ilgili yazaydın be ya. Ama tam yazmaya çalışırken klavyeye kramp giriyor değil mi? Girer girer.

 

 

Sen Perinçek'in sözü ile mi hareket ediyorsun? Çıkaydın sokağa. Tam çıkıyordun, AKP'yi deviriyordun bir baktın ki Doğu Abi Twitter'dan eylem kırıcılığı yapıyor. Tabii bütün moraller yerlerde. Bir devrim daha böylece twit twit uçup gitti elinden.

 

 

Sge! İtibarlı insan hakları örgütleri imiş! Sgee! ABD ordusu namlusunu bize çevirmişken, ABD askerleri PKK arması takıyorken bunların hiçbir sözünü dinlemeyiz. Sktirsinler gitsinler kutuplarda ayı fotoğrafı çeksinler.

 

 

Batı bize yöneldi zaten canım. Bizim onlara yönelmemize ihtiyaç kalmadı. Bak Irak'dan Suriye'den tanklarının, füzelerinin namluları gayet güzel yöneldi bize.

 

Çin'in dünya ekonomisine katkısı %49. Avrupa'nın bütün ülkeleri toplanınca %20 yapmıyor. 

 

İşiniz çok zor aslanım. Artık yeni bir dünyadayız. Böyle basit numaralar artık sökmeyecek. Bak AB'ye girmek isteyenlerin oranı bile %15-20'lere falan indi. Liberal-sol, mandacı liberalizm falan gibi düşüncelerinin yalanları tükendi. Aslında bütün dünyada bu haldesiniz. Güzel günleriniz bitti hayatım.

 

Abi dediklerine katılıyorum.Güzel cevaplar vermişsin.

 

Ama PKK lı adilerin yaptıı pusular,tuzaklar bir yana,sence Mehmetçik her şeyi doğru mu yaptı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Ta kendisi. Ben Robespierre. Sen kimsin hayatım? İsminizi değiştirip duruyorsunuz, karıştırıyorum.

 

Ya daha önce atılan bir kullanıcı olduğun ortaya çıkarsa? Ne yapçan? Kıçına baka baka gidecen, iki hafta sonra yeni bir nick, yeni bir başlangıç. Hadi bakalım. Mao kadar kafana taş düşsün.

Ne kadar romantik!

 

Benim için endişelenmiş, forumdan ya atılırsam ne olacakmış. Sen hiç canını sıkma Robespierre kardeşim, bu foruma yeni geldim ve uzun bir süre de birlikte olacağız. 

 

Fakat, hazır forumdan kıçına baka baka gitmekten söz ediyoruz, e Robespierre'ye kendisini hatırlatmadan da olmaz herhalde.

Noldu da İslamcılara küfür salladıktan sonra admine karşı direndin, direndin, sonra da yıldın ve pes ettin. Kapının önüne konuldun. Tabula Rasa. Yağmurlu bir gece de forum idaresine dilenmeler falan. Bir de utanarak söylüyordun bu başından geçenleri, utan utan ;) 

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Fırat Kalkanı ABD'nin ince uzun İkinci İsrail'inin ortasına kama gibi girdi. ABD'nin hızlı planını ortadan kesiverdi. Bu işler adım adım. Bir anda ABD ile savaşacağımızı falan mı sandıydın? Kazanım diyorsan Türkiye için kazanım var.

Güldürdün be! Demek ABD'nin planını ortadan kesivermişsin :))))

Bu da iyiymiş, var mı başka espirilerin. Biraz yüzümün gülsün.

 

Suriye'de bir 'Rojava' kantonu oluşturmak, yalnız batı emperyalizminin destek verdiği bir proje değildir. YPG'ye Rusya'da destek verir, tabi adam gündemden kopuk, kendi küçük baloncuğunun içinde yaşayınca olup bitenlerden bihaber oluyor. Daha yeni gündeme düştü Rus askerlerinin YPG'liler ile verdiği pozlar.

Dahası, ABD ve AB, Rusya'dan daha Anti-PKK'dır. PKK, AB ve ABD'nin resmi olarak tanınmış terör örgütleri listesine girer. Rusya, PKK'yı terör örgütü olarak bile görmediğini açıklamıştı.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

 Asıl sorun şu ki, gerçekten bir "somut kazanım" istiyor muydun? Ya da bu "kazanım"ı kimin adına istiyordun. Ondan emin olsak muhabbet daha güzel akar. Yağ gibi gider o zaman, yağ. Eveleyip geveleyenlerle konuşmak o kadar zor ki Haçlı kardeşim. Beni de anla biraz.

Bak sen hele, argümanlar sökmeyince hemen 'sen hainsin, sen PKK hayranısın' demeye getirmeler, hemen ad hominem. 

 

Somut kazanımı, bölgeye ne faydalı olacaksa onun adına isterim. Türkiye gibi, körfez arap ülkeleri, batı emperyalleri gibi Suriye'yi selefi cihatçıların eline bırakmak isteyenler için somut kazanım istemem. Türkiye, 2014'te MİT tırlarıyla IŞİD'e silah sevkiyatı yaptığı anda benim gözümde bitmiştir.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Valla mı? Bak ne yazmışsın aşağıya;

 

 

Gördün mü? Demek ki "iki taraf"ı sorumlu tutmuyormuşsun. Basbayağı Türk Ordusu'na sallamaya gelmişsin buraya. Bir satır da PKK'lların yaptıkları ile ilgili yazaydın be ya. Ama tam yazmaya çalışırken klavyeye kramp giriyor değil mi? Girer girer.

Gene ad hominem, gene aynı hikaye. Türk Ordusu'nun yaptıklarını tasvip etmiyor musun? VATAN HAİNİ!!

 

Devletin bölgedeki suçlarına değinmem, PKK'ya karşı olmama engel değil. Eğer azıcık açıp zahmet etseydin, okusaydın ekteki linkte yazanları(tabi siz kim okumak kim), görürdün ki rapor PKK'nın, çocukları kaçırıp militan devşirmek gibi suçlarının da altını çizmiş. Zaten, benim bunları yazmama gerek yok. 

1. Terör örgütünden uluslararası savaş hukukuna uyması gibi bir beklenti içerisinde olamayız

2. Zaten hepimizin bildiği şeyleri buraya yazmanın bir manası yok.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Sen Perinçek'in sözü ile mi hareket ediyorsun? Çıkaydın sokağa. Tam çıkıyordun, AKP'yi deviriyordun bir baktın ki Doğu Abi Twitter'dan eylem kırıcılığı yapıyor. Tabii bütün moraller yerlerde. Bir devrim daha böylece twit twit uçup gitti elinden.

Yok, biz şarlatanların sözüne kulak asmayız be Robespierre. O palyaçoyu ancak senin gibiler dinler.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Sge! İtibarlı insan hakları örgütleri imiş! Sgee! ABD ordusu namlusunu bize çevirmişken, ABD askerleri PKK arması takıyorken bunların hiçbir sözünü dinlemeyiz. Sktirsinler gitsinler kutuplarda ayı fotoğrafı çeksinler.

ABD'nin dış politikasıyla (BM hariç) herhangi bir devletin güdümünde olmayan, hatta bizzat şubelerinin merkezlenmiş olduğu batı ülkelerinin de hak ihlallerini raporlayan sivil kuruluşlar arasında bağıntı kurmayı nasıl becerdin bilmiyorum, onu da senin aklına armağan ediyorum.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Çin'in dünya ekonomisine katkısı %49. Avrupa'nın bütün ülkeleri toplanınca %20 yapmıyor. 

 

İşiniz çok zor aslanım. Artık yeni bir dünyadayız. Böyle basit numaralar artık sökmeyecek. Bak AB'ye girmek isteyenlerin oranı bile %15-20'lere falan indi. Liberal-sol, mandacı liberalizm falan gibi düşüncelerinin yalanları tükendi. Aslında bütün dünyada bu haldesiniz. Güzel günleriniz bitti hayatım.

Arkadaşın, az önceki iletisinde de yaptığı gibi k*çından rakam sallama gibi bir huyu var. O yüzden bu rakamları neye dayandırıyorsun bilelim de nolur nolmaz, kaynak ver.

tarihinde Godless Crusader tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Godless Crusader said:

Noldu da İslamcılara küfür salladıktan sonra admine karşı direndin, direndin, sonra da yıldın ve pes ettin. Kapının önüne konuldun. Tabula Rasa. Yağmurlu bir gece de forum idaresine dilenmeler falan. Bir de utanarak söylüyordun bu başından geçenleri, utan utan ;) 

 

Amma da takip ediyormuşsun lan beni. Fan kulübümü mü kurcan yoksa? Yalnız beni görünce kilodunu falan fırlatma. Hayranlığını belli seviyede tutmaya çalış. 

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

Güldürdün be! Demek ABD'nin planını ortadan kesivermişsin :))))

 

Uysa da kestik uymasa da kestik panpa! Senin böyle ciyaklamandan da anlaşıldığı kuyruk acınız derin. Ama üzülme, o acıyı unutturacak yeni acılar da yaşayacaksınız. Çivi çiviyi söker mi, yaşayarak göreceksiniz.

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

Gene ad hominem, gene aynı hikaye. Türk Ordusu'nun yaptıklarını tasvip etmiyor musun? VATAN HAİNİ!!

 

Sen kendi ülkenin savaştığı terör örgütü ile birlikte olursan tabii ki vatan haini olursun. Ha, daha yumuşatılmış şekilde duymak istiyorsan şöyle söyleyelim; veten heini!

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

1. Terör örgütünden uluslararası savaş hukukuna uyması gibi bir beklenti içerisinde olamayız

 

Serdar Ortaç'ın bir şarkısı vardı, hatırlar mısın? Binleerce dansööz vaar. Yukardaki kıvrak cümleyi ilk Ufuk Uras'dan duymuştum galiba. Yoksa Ahmet Altan mıydı. Amaan, neyse. Binlerce dansöz var.

 

PKK terör örgütü olduğu için ona herşey serbest yani. Onu eleştiremeyiz çünkü hukuka uymak zorunda değil. Çünkü o bir terör örgütüüü.

Baby tv gibisiniz yemin ederim.

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

Yok, biz şarlatanların sözüne kulak asmayız be Robespierre. O palyaçoyu ancak senin gibiler dinler.

 

Niye lan, sen de bayağı bayağı dinliyormuşsun işte. Ben Twitter'de takip etmiyorum mesela. Sen benden daha hızlı Perinçekçi çıktın. Üstelik sokağa çıkmayın deyince evinde oturmuşsun. Kendi ağzınla söylemedin mi? Tam çıkıyordum, Perinçek dışarı çıkmayınca evde oturdum diye. Keşke çıkaymışın Crusader. Belki bugün referandumun iptalini kutluyorduk karşılıklı şekilde.

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

ABD'nin dış politikasıyla (BM hariç) herhangi bir devletin güdümünde olmayan, hatta bizzat şubelerinin merkezlenmiş olduğu batı ülkelerinin de hak ihlallerini raporlayan sivil kuruluşlar arasında bağıntı kurmayı nasıl becerdin bilmiyorum, onu da senin aklına armağan ediyorum.

 

Vallaha mı? Sivil kuruluş he mi? Kusura bakma, sesli güldüm panpa. 

 

1 hour ago, Godless Crusader said:

Arkadaşın, az önceki iletisinde de yaptığı gibi k*çından rakam sallama gibi bir huyu var. O yüzden bu rakamları neye dayandırıyorsun bilelim de nolur nolmaz, kaynak ver.

 

Fihrist miyim ulan ben? Findeks miyim? Rakamları bir yerde okudum, aklımda kaldığı kadarı ile yazdım. İster inan, istemezsen inanma.  Sanki maaşlı telifli yazarız burda aq. Uğraşamam. Merak ediyorsan, araştırıp öğrenirsin. Ama yazdığım doğru.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Tahrip edilen yapı, eşya, mülk, ne varsa yeniden temin edilebilir, yenilenebilir. Geç onları.

Fakat insan hayatı yenilenemez.

 

- Ben geçemem. Sen hayatında hiç çalışıp da kendine bir şey aldın mı? Nasıl geç dersin? (gerçi zaten çok bir şeyleri yok), Şu ortamda düşün ki evin yok. Var mı gidip yanında kalacağın adam?

- İnsan psikolojisi de zor yinelenir. Olmaz öyle şey. 10 senedir iktidar. Bu da senin vatandaşın. Olamaz yani.

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Belli, hemde öyle adamsınız ki Tayyoşla, Avrasya'ya az yanaşıyor gibi göründü diye kanki olmuşsunuz. Sizin Perinçek, referandumdan sonra Twitter'da ne dedi, haberin var mı? Neymiş, sokağa çıkmamalıymışız(resmen hile varken) çünkü o bir Amerikan kışkırtmasıymış. Yaw he he, salla gitsin. Ahmak herifin teki. 

- Doğu Perinçeği ben eskiden çok severdim. Ama bu sıralar CHP'ye gelin biraz. Ben adamın yaşlanmaya başladığını düşünüyorum.

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Bir de 'ustaca' diye nitelendirmiş, artık buna kim nereden haber servis ediyorsa!

Ben, yıkılan şehirlerin kuşbakışı uydu görüntülerine baktığımda 'ustaca' sıfatına yakışır birşey görmüyorum. Beyaz bayraklı sivilleri kurşuna dizen, Cizre'de, içinde her kim varsa(çocuk, evcil hayvan, silahlı&silahsı) kül etmek suretiyle, apartmanı ateşe veren, elinde kamerayla görüntü alan muhabirin bacağına sıkanlar mı 'ustaca' bir askeri operasyon gerçekleştirmiş? Komik adamsın be.

 

- Evet bu yorumlar da güzel olmuş.

 

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Belli, hemde öyle adamsınız ki Tayyoşla, Avrasya'ya az yanaşıyor gibi göründü diye kanki olmuşsunuz. Sizin Perinçek, referandumdan sonra Twitter'da ne dedi, haberin var mı? Neymiş, sokağa çıkmamalıymışız(resmen hile varken) çünkü o bir Amerikan kışkırtmasıymış. Yaw he he, salla gitsin. Ahmak herifin teki. 

 

- Türk Ate'nin mesajını okuyunuz. Enver Paşa'Nın Reenkarnasyonu musunuz? - Avrasya nedir?

 

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Ben de güvenlik güçlerinin işini küçümsemedim, onların savaş esnasında korku ve adrenalinle zor koşullarda hareket ettiğini düşünürsek, kazaların kaçınılmaz olduğu aşikar. Yanlız kasıtlı yapılan, işlenen insanlık suçları var, bunlarıda gözden kaçıracak değiliz. Orada ne olup bittiğini merak ediyorsun madem, Human Rights Watch, Amnesty International, UNHRC(BM İnsan Hakları Konseyi) gibi itibarlı, uluslararası insan hakları örgütlerinin heyetler göndererek yaptığı araştırma&incelemeler var. Tek tek bulgularla hak ihlallerine değinmişler. Bunu yalnız sen değil, Robespierre başta olmak üzere herkese hitaben paylaşıyorum.

 

https://www.hrw.org/tr/news/2016/07/11/291848

 

Az okuyunda Robespierre gibi sallayıp tutar pozisyona gelmeyin.

 

"Türkiye: Devlet Güneydoğudaki Ölümlerin Soruşturulmasını Engelliyor

Birleşmiş Milletlerin Cizre'deki Hak İhlallerini Araştırmasına İzin Verilsin; Faillerin Yargılamasını Engelleyeme Yönelik Yasa İptal Edilsin"

 

- Evet Linke bakın. Bakın da. Neyse.

 

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Sanırım erken 2000'li yıllarda savaşa ara verip Irak'a çekilme gibi bir karar almışlardı, sonra da nolduysa gene başımıza üşüştüler. Çözüm sürecinde çok vahim hatalar yapıldı, örgütün kırsaldan kente geçip orada teşkilatlanmasına göz yumuldu. Eğer dağda, köyde kalsalardı, onlarla sivilleri ayıklama zorluğu o kadar fazla olmayacaktı ve savaş olunca can&mülk maliyeti bu düzeyde olmayacaktı o kesin. Benim kanaatimce, çözüm gibi bir uzlaşı süreci, eğer PKK ya da Kürt tabanını temsil eden HDP/BDP gibi sivil partilerin bir şekilde dava edindikleri 'Bağımsız Kürdistan' talepinden vazgeçmeleri, geri adım atmaları sağlanabilecekse, bu mümkünse yapılmalıydı. İkna yolları(önemli tavizler vermeden) zorlanmaydı.

 

- Karar filan almadılar. Sizin doğduğunuz yıllarda PKK bitmiş ve bölgenin yeniden inşasına başlandı. AKP batırdı. Tabi MHP'nin filan yardımıyla. AKP bu durumu düzeltemez. Çünkü kendileri sebep oldular.

 

7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Avrasya bloğunun Türkiye'ye katacağı hiçbir şey yok, Türkiye'nin de uyduruktan üçüncü dünya ülkeleri ve diktatörlüklerle aynı birlikte olma gereksinimi yok. Türkiye, seninde söylediğin gibi, batıya yönelmelidir. Batı'nın değer ve ilkeleri, Dünya'nın diğer her yerindekilerden üstündür. Zaten, bizim en büyük ticaret hacmimiz de onlarla. Avrasyacılar kendi hayal dünyalarında yaşıyor, onlar için hakikatın hiçbir hükmü yok.

 

- Tayyip başkanlığı geçirirse, ki geçirdi. TR AB'ye giremez. Yani Doğal partnerler Rusya ve İran'dır onu kast ediyorsanız.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Ya daha önce atılan bir kullanıcı olduğun ortaya çıkarsa? Ne yapçan? Kıçına baka baka gidecen, iki hafta sonra yeni bir nick, yeni bir başlangıç. Hadi bakalım. Mao kadar kafana taş düşsün.

 

- Cizre'de olup bitenleri biliyor. BM araştırmacılarının bölgeye sokulmadığı da biliyor. Fİgüan değilse kalsın.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Gördün mü? Demek ki "iki taraf"ı sorumlu tutmuyormuşsun. Basbayağı Türk Ordusu'na sallamaya gelmişsin buraya. Bir satır da PKK'lların yaptıkları ile ilgili yazaydın be ya. Ama tam yazmaya çalışırken klavyeye kramp giriyor değil mi? Girer girer.

 

- Bence girişmeyelim. Biraz şu anki halimize bakıp da ele almaya çalışalım. Eski retorikler artık geçerli değildir. Biz halen buradayız, askerimiz aynı asker. Ama ülkemizi kim yönetiyor? (First LAdy hijapla dolaşıyor). O yüzden bence heyecanlanmanın hiç sırası değil. Karşı tarafı anlamaya çalışmanın da tam zamanı.

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Sen Perinçek'in sözü ile mi hareket ediyorsun? Çıkaydın sokağa. Tam çıkıyordun, AKP'yi deviriyordun bir baktın ki Doğu Abi Twitter'dan eylem kırıcılığı yapıyor. Tabii bütün moraller yerlerde. Bir devrim daha böylece twit twit uçup gitti elinden.

 

- Biz Perinçeği seviyoruz. Ama neticede barajı geçemeyen bir partinin önderidir. Zaman zaman kendini duyurmayı iyi bildi. Ama Referandum sonrası takip etseydiniz. Her yerde toplantılar / yürüyüşler oldu. Gelseydiniz. Twitter'iniz yok mu?
 

Alıntı

 


       7 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Yanlız kasıtlı yapılan, işlenen insanlık suçları var, bunlarıda gözden kaçıracak değiliz. Orada ne olup bittiğini merak ediyorsun madem, Human Rights Watch, Amnesty International, UNHRC(BM İnsan Hakları Konseyi) gibi itibarlı, uluslararası insan hakları örgütlerinin heyetler göndererek yaptığı araştırma&incelemeler var. Tek tek bulgularla hak ihlallerine değinmişler. Bunu yalnız sen değil, Robespierre başta olmak üzere herkese hitaben paylaşıyorum.

 

Sge! İtibarlı insan hakları örgütleri imiş! Sgee! ABD ordusu namlusunu bize çevirmişken, ABD askerleri PKK arması takıyorken bunların hiçbir sözünü dinlemeyiz. Sktirsinler gitsinler kutuplarda ayı fotoğrafı çeksinler.

 

 

- Konuyu karıştırmayalım. Verdiği linkte insan hakları örgütlerinin ve gazetecilerin bölgeye sokulmadığı yazıyor. Link verdiği şeyi okumamış bile.

Robes sen yetişkine benziyorsun. Sen şimdi "insan hakları örgütleri mühim değil" mi dedin? (açık konuşalım)

 

3 saat önce, Robespierre yazdı:

Batı bize yöneldi zaten canım. Bizim onlara yönelmemize ihtiyaç kalmadı. Bak Irak'dan Suriye'den tanklarının, füzelerinin namluları gayet güzel yöneldi bize.

 

Çin'in dünya ekonomisine katkısı %49. Avrupa'nın bütün ülkeleri toplanınca %20 yapmıyor. 

 

İşiniz çok zor aslanım. Artık yeni bir dünyadayız. Böyle basit numaralar artık sökmeyecek. Bak AB'ye girmek isteyenlerin oranı bile %15-20'lere falan indi. Liberal-sol, mandacı liberalizm falan gibi düşüncelerinin yalanları tükendi. Aslında bütün dünyada bu haldesiniz. Güzel günleriniz bitti hayatım.

 

- Biz öyle yönelme istemiyoruz. Adam gibi ülke olup AB'Ye girmek istiyoruz.

- Çek o çinlileri aradan! Çek!

- Aferin. Evet. skor oldu 2.0, Ben zaten İranla Rusya ile yakınlaşma olsun, ABD ve AB konusunda paranoya iyice artsın diye Temmuzdan beri gelip duruyorum. Çok mantıklı.

 

1 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Gene ad hominem, gene aynı hikaye. Türk Ordusu'nun yaptıklarını tasvip etmiyor musun? VATAN HAİNİ!!

 

- Etmiyorum. Sen başındaki adama bak önce. Niye tasvip edeyim. (ikili oynatıyolar şimdi de) Bi dediğiniz bi dediğinizi tutmuyor. Takip edemiyorum yalnız.

2 saat önce, Godless Crusader yazdı:

ABD'nin dış politikasıyla (BM hariç) herhangi bir devletin güdümünde olmayan, hatta bizzat şubelerinin merkezlenmiş olduğu batı ülkelerinin de hak ihlallerini raporlayan sivil kuruluşlar arasında bağıntı kurmayı nasıl becerdin bilmiyorum, onu da senin aklına armağan ediyorum.

- Katılıyorum. Yalnız içinizde gizli AKP'li varsa çıksın sonradan anlarsam küfür edecem çünkü.

 

Bir saat önce, Robespierre yazdı:

Sen kendi ülkenin savaştığı terör örgütü ile birlikte olursan tabii ki vatan haini olursun. Ha, daha yumuşatılmış şekilde duymak istiyorsan şöyle söyleyelim; veten heini!

 

- Kendim için konuşuyorum. oranın halkını düşünüyorum. PKK'yı biliyorsunuz. Tamam. AKP'yi de biliyorsunuz. O da tamam. Oranın halkı şu an nerede? - Onu açıklayın diyorum.

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Vallaha mı? Sivil kuruluş he mi? Kusura bakma, sesli güldüm panpa. 

 

- Gül tabi. Kapını dipçikle indirsinler, sürükleye sürükleye herkesin gözü önünde gtürüp bir yerlere tıksınlar. Bir de gelip belgelemesinler diye araştırmacıları da sokmasınlar. ölüp git. Kimsenin haberi olmasın. Haberi olan gazeteci Feto'cu militan ilan edilsin.

/ Bilerek mi yapıyorsun? - Birden gençleştin şimdi gözümde.

 

1 saat önce, Robespierre yazdı:

Fihrist miyim ulan ben? Findeks miyim? Rakamları bir yerde okudum, aklımda kaldığı kadarı ile yazdım. İster inan, istemezsen inanma.  Sanki maaşlı telifli yazarız burda aq. Uğraşamam. Merak ediyorsan, araştırıp öğrenirsin. Ama yazdığım doğru.

 

- hanginiz hanginizsiniz yaw. Crusader kendi verdiği linki okumamış diyorum. BM raporunda araştırmacıların ve gazetecilerin bölgeye sokulmadığı yazılıyor. Yani işkence / insanlık suçu yoksa araştırmacılar bölgeye neden sokulmuyor?

/ Yani İran devrimi değil belki, Ama bu tür şeyler adamı bir bloktan alıp, öteki bloka sokar filan.

 

 

- Yani insan haklarına, savaştaysan, savaş kurallarına uymak zorundasın. AKP bitmiş meseleyi yeniden canlandırmıştır. Böyle saçmalık da olmaz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
40 dakika önce, leonardo18 yazdı:

 

- Ben geçemem. Sen hayatında hiç çalışıp da kendine bir şey aldın mı? Nasıl geç dersin? (gerçi zaten çok bir şeyleri yok), Şu ortamda düşün ki evin yok. Var mı gidip yanında kalacağın adam?

- İnsan psikolojisi de zor yinelenir. Olmaz öyle şey. 10 senedir iktidar. Bu da senin vatandaşın. Olamaz yani.

- Doğu Perinçeği ben eskiden çok severdim. Ama bu sıralar CHP'ye gelin biraz. Ben adamın yaşlanmaya başladığını düşünüyorum.

 

- Evet bu yorumlar da güzel olmuş.

 

- Türk Ate'nin mesajını okuyunuz. Enver Paşa'Nın Reenkarnasyonu musunuz? - Avrasya nedir?

 

 

"Türkiye: Devlet Güneydoğudaki Ölümlerin Soruşturulmasını Engelliyor

Birleşmiş Milletlerin Cizre'deki Hak İhlallerini Araştırmasına İzin Verilsin; Faillerin Yargılamasını Engelleyeme Yönelik Yasa İptal Edilsin"

 

- Evet Linke bakın. Bakın da. Neyse.

 

 

- Karar filan almadılar. Sizin doğduğunuz yıllarda PKK bitmiş ve bölgenin yeniden inşasına başlandı. AKP batırdı. Tabi MHP'nin filan yardımıyla. AKP bu durumu düzeltemez. Çünkü kendileri sebep oldular.

 

 

- Tayyip başkanlığı geçirirse, ki geçirdi. TR AB'ye giremez. Yani Doğal partnerler Rusya ve İran'dır onu kast ediyorsanız.

 

 

- Cizre'de olup bitenleri biliyor. BM araştırmacılarının bölgeye sokulmadığı da biliyor. Fİgüan değilse kalsın.

 

 

- Bence girişmeyelim. Biraz şu anki halimize bakıp da ele almaya çalışalım. Eski retorikler artık geçerli değildir. Biz halen buradayız, askerimiz aynı asker. Ama ülkemizi kim yönetiyor? (First LAdy hijapla dolaşıyor). O yüzden bence heyecanlanmanın hiç sırası değil. Karşı tarafı anlamaya çalışmanın da tam zamanı.

 

 

- Biz Perinçeği seviyoruz. Ama neticede barajı geçemeyen bir partinin önderidir. Zaman zaman kendini duyurmayı iyi bildi. Ama Referandum sonrası takip etseydiniz. Her yerde toplantılar / yürüyüşler oldu. Gelseydiniz. Twitter'iniz yok mu?
 

 

- Konuyu karıştırmayalım. Verdiği linkte insan hakları örgütlerinin ve gazetecilerin bölgeye sokulmadığı yazıyor. Link verdiği şeyi okumamış bile.

Robes sen yetişkine benziyorsun. Sen şimdi "insan hakları örgütleri mühim değil" mi dedin? (açık konuşalım)

 

 

- Biz öyle yönelme istemiyoruz. Adam gibi ülke olup AB'Ye girmek istiyoruz.

- Çek o çinlileri aradan! Çek!

- Aferin. Evet. skor oldu 2.0, Ben zaten İranla Rusya ile yakınlaşma olsun, ABD ve AB konusunda paranoya iyice artsın diye Temmuzdan beri gelip duruyorum. Çok mantıklı.

 

 

- Etmiyorum. Sen başındaki adama bak önce. Niye tasvip edeyim. (ikili oynatıyolar şimdi de) Bi dediğiniz bi dediğinizi tutmuyor. Takip edemiyorum yalnız.

- Katılıyorum. Yalnız içinizde gizli AKP'li varsa çıksın sonradan anlarsam küfür edecem çünkü.

 

 

- Kendim için konuşuyorum. oranın halkını düşünüyorum. PKK'yı biliyorsunuz. Tamam. AKP'yi de biliyorsunuz. O da tamam. Oranın halkı şu an nerede? - Onu açıklayın diyorum.

 

- Gül tabi. Kapını dipçikle indirsinler, sürükleye sürükleye herkesin gözü önünde gtürüp bir yerlere tıksınlar. Bir de gelip belgelemesinler diye araştırmacıları da sokmasınlar. ölüp git. Kimsenin haberi olmasın. Haberi olan gazeteci Feto'cu militan ilan edilsin.

/ Bilerek mi yapıyorsun? - Birden gençleştin şimdi gözümde.

 

 

- hanginiz hanginizsiniz yaw. Crusader kendi verdiği linki okumamış diyorum. BM raporunda araştırmacıların ve gazetecilerin bölgeye sokulmadığı yazılıyor. Yani işkence / insanlık suçu yoksa araştırmacılar bölgeye neden sokulmuyor?

/ Yani İran devrimi değil belki, Ama bu tür şeyler adamı bir bloktan alıp, öteki bloka sokar filan.

 

 

- Yani insan haklarına, savaştaysan, savaş kurallarına uymak zorundasın. AKP bitmiş meseleyi yeniden canlandırmıştır. Böyle saçmalık da olmaz.

 

Leonardo, dışarıdayım. Mobilden yazıyorum, o yüzden kapsamlı bir cevap hazırlama imkanım yok.

 

Senle hemfikiriz, Leonardo. Aynı şeyi savunuyoruz. Yanlız 'ironi' diye bir söz sanatı var, sen bazı şeyleri düz okuduğun için yanlış anmalışsın.

 

2 saat önce, Godless Crusader yazdı:

Gene ad hominem, gene aynı hikaye. Türk Ordusu'nun yaptıklarını tasvip etmiyor musun? VATAN HAİNİ!!

 

 

Bu satirik(sarkastik) bir cümle, ince alay. Böyle basit şeyleri açıklamak zorunda bırakma insanı.

 

Bu arada itiraf ediyorum, yıkılan mülk temin edilir derken biraz afalladım. 

 

Son olarak, benim gönderdiğim raporu okumadığım kanısına nasıl vardın, söyler misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...