Jump to content

Wikipedia yasaklandı


Recommended Posts

Erdoğan'a diktatör dediği için erişim engellendi. Diktatör başlığı altında verdiği örnekler arasında adı geçiyormuş.

 

Şimdide yeni bir başlık açmış wiki. Adı self- coup yani kendine darbe anlaminda. Listede reichstadt yangını ve 15 temmuzun adı da geçiyormuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yaklaşık 3 yıldır (tam olarak 991 gündür) devlet tarafından engelli olan, neden yasaklandığı bir türlü tam olarak anlaşılamayan "özgür internet ansiklopedisi" Wikipedia, nasıl olduysa oldu, nihayet açıldı. Anayasa Mahkemesi'nin özgürlükler lehinde karar alması çok olumlu, ümit verici bir gelişme... Çünkü bu sorun, temelde bir özgürlük sorunuydu. Sansürcü ve baskıcı zihniyetin mağlup edilebilmesi sorunuydu. Anayasa Mahkemesi de, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. (Karar, 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alındı) Yargının alabildiğine siyasallaştığına inanılan bir ortamda, insana "Memlekette bağımsız ve açık fikirli hâkimler de varmış" dedirten bir gelişme oldu bu.

 

Wikipedia'da, özellikle siyasi/tarihi konularda bazı taraflı, yanlış, manipülatif şeyler yazıyor olabilir (zaten dünyadaki herkesin istediği gibi içerik girme imkanına sahip olduğu bir ansiklopedinin yüzde yüz güvenilir olması düşünülemez) ama bu meseleyle mücadele etmenin çaresi, siteyi "komple" yasaklamak olmamalıydı. Nitekim şimdi site açık ve kıyamet de kopmadı, ortada çok da korkulacak bir şey olmadığı görüldü. Yasağa gerekçe olarak gösterilen "Devletin itibarı" filan da, bir internet sitesi erişime açıldı diye yerle bir olmadı. Internet denilen platform, prensip olarak bir "özgürlükler meydanı" olmalı ve öyle kalmalıdır. Yasakçı kafaya bugün elinizi verirseniz yarın kolunuzu kaptırırsınız.


Anayasa Mahkemesi'nin "gerekçeli kararı" ile ilgili bir haber:

 

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/anayasa-mahkemesinin-wikipedia-kararinin-gerekcesi-aciklandi-/1703024

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...