Jump to content

hipertansiyon


Recommended Posts

Bu tur hastaliklarin yasi olmaz . 20 yasinda olmaniz sadece yakalanma yuzdenizi ufak capta dusurur . Yapacaginiz seyler ;

 

Tansiyonunuz cok yukseliyorsa tansiyon ilaclari yaninda tansiyon dusurme ozelligi bulunan limon meyvesini yemeklerde bol bol kullanmaniz . Etkili bir cozum olacaktir .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hipertansiyon bazı durumlarda tek başına bir hastalık olmayıp, başka bir hastalığın belirtisi olabilir. Bazı tümörler ve böbrek hastalıkları hipertansiyona neden olabililr. Bu nadir bir durumdur belki ama, genç yaşlarda karşılaşılan hipertansiyonlarda bu nedenlerin de araştırılmasında yarar vardır. Çünkü hipertansiyonun değil de ona neden olan hastalığın tedavisi gerekir. O hastalık tedavi edilince hipertansiyon kaybolur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bayağı bir doktor gezdim kimi hipertansiyon dedi kimi de hiç bir şeyin yok dedi kimi ise psikolojiden dedi. Ne yapacağımı şaşırdım inanın. Bir ara tansiyonun yok dediler ilacı kestik iki gün sonra yine hortladi hiç bir doktorda demedi ki tümör böbrek araştırması yapmalıyız diye. Bunaldım gerçekten. Bana bir yol gösterir misiniz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her ne kadar bazı hastalıklar hipertansiyona neden olurlarsa da, çoğu kere hipertansiyonun nedeni bilinmez. Yine de gençlerde görülen hipertansiyonun nedeni mutlaka araştırılmalıdır. Ayrıntılı bir kan testi hipertansiyona neden olan hastalık hakkında bilgi verebilir. Tabii nadir durumlarda  kan testleri yetmeyebilir. Sofistike testler yapmak gerekebilir ki doktorlar onları yapmak istemezler. Büyük bir olasılıkla sizin hipertansiyonun nedeni bilinemeyecek. O nedenden ilaçlarınızı ihmal etmeden almalısınız.. Bir nedeni varsa o ilerde ortaya çıkabilir. Kulak çınlaması hipertansiyon nedeni olamaz ama hipertansiyona neden olan bir hastalığın belirtisi olabilir. En azından kanda üre ve kreatinine baktırmalısınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Belki biraz saçma olacak ama hipertansiyon hastası olduğumdan merak ettim, 

 

Tansiyon kalbin kan pompalarken  damarlarda basıncı. Kalp atış sayısı ile bu basıncı çarparsam:

Bu durumda hücrelere giden kan değerini gösteren bir gösterge bulurum. 

Örneğin

tansiyon 12 kalp atış hızı da 90 ise giden kan değeri 1080 oluyor. 

Tansiyon 15 kalp atış hızı da 72 ise giden kan değeri 1080 oluyor. 

 

Acaba bu ölçü tansiyon için daha doğru bir ölçüm metodu olmazmıydı? 

 

Ki benim ölçümlerim de ilaç aldığımda tansiyonum düşüyor ama kalp atış sayısı artıyor. 

Bunu normal karşılıyorum. Çünkü vücudumdaki hücreler sonuçta aynı besin oksijen miktarını almak durumunda gibi düşünüyorum. Bu düşüncem doğru mu? Bütün hipertansiyonlarda böylemidir? 

 

Ancak bu durumda hipertansiyon hastası bir insan kalbi % 20 daha fazla atsa 30 yıl boyunca normal bir kalbe göre 6 yıl daha çok atmış olurmu?  Örneğin 70 yaşına geldiğinde kalbi 76 yaşında mı olur? 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...