Jump to content

George Orwell ve romanı "1984" hakkında yazdığım entry


Recommended Posts


                          " Bindokuzyüzseksendört" Romanının orjinal kapak resimlerinden biri
 

1370999511000-signet-1984-1306112114_4_3.jpg





Ekşi Sözlükte büyük harf yazımı olmadığından entrymin tüm harfleri küçük.

Sözlük'teki başlık "George Orwell". Ve şöyle yazmıştım:

george orwell


özellikle "1984" adlı romanını ele alacak olursak;

yazar george orwell bir komünist görüldüğü kadarıyla(ya da en azından bir zamanlar öyleymiş). ama şu kandırılan, materyalist/ateist solculardan olma ihtimali yüksek. ve illuminati ile vücuda getirdiklerini sonradan öğrenerek bunun şokunu yaşıyor gerçek hayatında da.

öncelikle marks'ın ve diğer illuminati ajanlarının insanlara söylediği yalanları hatırlamak lazım. onlara göre üretim araçları birgün kimsenin elinde olmayacaktı ve ürünler/zenginlik eşit paylaşılacaktı.önce sosyalist dönem yaşanacaktı. bu, devlet eliyle kolektivizmin egemen kılınacağı dönemdi.yine onların yalanlarına göre daha sonra insanlar/toplum daha da evrimleşecek ve devlete de gerek kalmayacaktı.yani devletsiz/komünist döneme, nihai sona ulaşılacaktı. artık iktidarı ve serveti elinde bulunduran biri veya azınlık olmayacak, zenginler ve de yönetici bir iktidar söz konusu olmayacaktı. sınıfsız (hem mali hem de siyasi açıdan sınıfsız) bir dünya toplumu oluşacaktı. ülkeler, din, milliyetçilik gibi kavramlar da tarihe karışacaktı onların kaleme aldığı uydurmalara göre.

tabii bu ruhçu öğretinin (şeytanların) insanların ayaklarını kaydırmak için ortaya attığı planın insanlara yutturulma çalışmasıydı. gerçekte ise insanlara ve onlara verilen nimetlere/hediyelere düşman olan iblis, insanların her 2 dünyada da ızdıraplar içinde kalmasını ve kaybetmesini hedefliyordu. bu sapkın kolektivist firavun öğretisini (komünizmi) gerçekte onları köleleştirmek, ızdıraba ve sefilliğe yuvarlamak ve dini de ellerinden alarak ahirette de sonsuza dek cehennemi yaşamalarını sağlamak için bir araç olarak ortaya çıkarmıştı.

tek tanrı inancını ortadan kaldırmak, cinsellikle de dahil olmak üzere tüm nimetlere insanoğlunun da düşman olmasını ve onlardan uzaklaşmasını sağlamak, maddi ve manevi işkenceleri çeşitli maskelerle insanlara benimsetme ve iç dengelerini alt üst etme planlarını tarih boyunca uyguladılar. bu yüzden ruhçu öğretinin bulaştığı her felsefe veya din; sefillik, ızdırap ve komünizm unsurlarını temelinde barındırdı. tabii diğer temelleri arasında da evrim, panteizm, kutsal insanlar vs. bulunmakta...

işte yazar orwell kafasındaki komünizm (ve ondan önceki aşama olan sosyalizm) ile gerçekteki arasındaki farkı, daha da kötüsü komünizmin içyüzünü görmeye başlayınca yıkıma uğramış gibi gözüküyor. ilk farkettiği, amacın özgürlük ve refah değil, tam tersi olduğu gerçeğidir. zaten kolektivist felsefenin bireyi hiçe saydığını ve sanki sosyalizm iyi birşeymiş gibi sunulan ambalajında bile bireylerin yani insanların kolayca harcanan fareler olarak görüldüğünü baştan fark etmesi gerekiyordu. dahası, bireyci yani liberal olmadan demokrasi diye birşeyin bile olmayacağını düşünememiş. hatta toplumcu da olunamayacağını...ve yaşadığı hayalkırıklığı gittikçe daha da derinleşmiş.

illuminati hakkında çok şey öğrenmiş ve hatta onlardan bazı şeyler belleğine bile yerleşmiş gibi. ama tekrar belirtmek gerekirse, olayı yine de tam çözememiş olabilir.belki de karşısındakileri(sosyalizmi vücuda getirenleri) hala materyalist/ateist, sadece iktidar düşkünü bir oluşum olarak tanımış ve algılamış olabilir(burası tartışılır). bunlar madolyonun veya buzdağının çok küçük bir parçası tabii. örneğin cinselliğe ve hazza neden düşman olduklarının felsefi temelini belki tam bilmiyor da olabilir(ya da tam tersi...). bu oluşumun kendini tanrı olarak görmesini sadece iktidar anlamında ele alıyor romanda. ama gerçekte ise onlar kendilerini panteist/ruhçu felsefede gerçekten tanrı olarak görüyorlar...(ya da dediğim gibi yazar bunları da biliyor belki ve sembollerle aktarıyor bilgilerini).

farkettiği veya açıkça aktardığı hurafeler arasında; zıtlıkların birliği inancı, maddenin hayal olduğu kabulü, nimetlerden uzaklaşılıp ızdırabın hedeflendiği, kötülükle iyiliğin karışması, bireyin önemsizliği vs. var.

bu arada 11 sayısını defalarca tekrarlamış romanında. ya "11 yıl" lafı geçiyor, ya 11 dakika veya kişi... baştan sona birçok kez bu sayıyı kasıtlı olarak kullanmış gözüküyor.

yazarın iç dünyasına dönecek olursak, hayal kırıklığı ve öfke içindeki bir komünist (orwell) var demektir. eski topluma göre sadece iktidar/zenginlik el değiştirmekle kalmıyor, halkı/insanlığı bitirmeye niyetli bir şeytani oluşumla karşı karşıya olduğunu farkediyor.

yarattığı 1984 dünyasında piramit şeklinde devasa yapıların bulunması da, yine orwell'in komünizmin; illuminati ve dolayısıyla kabalacı/ruhçu öğretinin maşası olduğunu bildiğini gösterdiği şeklinde yorumlanabilir.

son olarak;

çiftdüşün uygulaması her zaman insanlara uygulanmakta olan bir yöntem gibi gözüküyor. insanların kafası çeşitli yollarla karışık hale getirilmekte, robotlaştırılmakta ve çelişkilerle dolu düşüncelere/inançlara sahip olmaları sağlanmakta. direkt cinlerin zihne yönelik saldırılarında da buna benzer sonuçlar ortaya çıkıyor. yani tarih boyunca zaten var.

geçmişi/kayıtları değiştirme muhabbeti, aynı zamanda incil ve daha eski kutsal kitapları değiştirme olayını da kapsar.

yenisöylem denilen şey de daha çok değiştiremedikleri kitapları, örneğin kuran'ı etkisiz hale getirmeye çalışma, insanların onu anlamasını engellemeye çalışma planlarının parçası olabilir. eğer kullanılan dili değiştirirlerse, kitap aynı bile kalmış olsa, onu okuyunca farklı şeyler anlaşılmaya başlar...başka bir deyişle;kıyamete kadar dini kaynak olarak bir tek kuran korunduğundan bu dünyada, dili değiştirmek yoluyla kitabın anlaşılmasını engelliyor, daha da kötüsü yanlış anlaşılmasını sağlamayı hedefliyor olabilirler uzun vadede.

ve big brother insanların gerçeğe imandan vazgeçip, hurafelere, onların hastalıklı öğretisine inanmasını hedeflemekte yine romanda. ve bu dünyadan öbür dünyaya da insanların böyle kafir bir şekilde gitmelerine çalışmakta. zaten bu da ruhçuluğun başlıca hedefidir maalesef.

yazar bu konuda da çok şey biliyor veya en azından sezinlemiş durumda gözükmekte. insanlığı bu oluşum ve tehlikelerine karşı uyarmakta gibi...

konunun, komünizmin sinsi iç yüzünün daha iyi anlaşılması için şu yazılarım okunmalı:

http://emre1974tr.blogspot.com/2011/07/armagedon.html

http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/1995-illuminati-kart-oyunu.html

 

http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/ruhculugun-hristiyanlktaki-tezahurleri.html

komünizmin kökenini oluşturan ruhçuluğun içyüzünü anlattığımız videomuz:

http://www.youtube.com/watch?v=va4L78ls6rc

****

Entrymin linki de şurada ( ama şu sıra oranın yazarı olmadığımdan dolayı entrylerim şimdilik gözükmemekte):

https://eksisozluk.com/entry/31817394

 


Selam

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1984 gibi tarihin kaydettiği en iyi bilimkurgu ve bilimkurguların klasiği, anası bir şaheser hakkında böyle oturuktan yorumların sivrisinek vızıltısı kadar değeri yok. Ben 1984 ü lisede iken okudum ve hayata bakışımı değiştirdi bu kitap. Kafamda devrim yaptı. Hemen Animal Farm'ı da alıp bir solukta okudum ve böyle beynim formatlandı yani, hayata bakışım yerine oturdu. Orwell bir dâhidir, olağan dışı bir adamdır. Onun gibileri tarih ender kaydeder. Bunlar çok büyük zihinler, paha biçilemez eserlerine...

 

Çocukluğumu Oscar Wilde'ın masalları, gençliğimi George Orwell'in romanları yeniden inşa etmiştir. Wilde'a her zaman içim acır. Böyle büyük bir beyin, niye kötü durumlara sürüklendi diye. Hayatı pek iç açıcı değil. Anlattığı masallar ise mükemmel yani, mükemmelin ötesinde, çocukluğumun beyin mühendisidir bu adam. Mutlu Prens'i döner döner yeniden okur, çocuk halimle nasıl böyle gözyaşı döke döke ağlardım. Hayatımda duyduğum en acıklı masal olarak beynime kazınmıştır. Gül ile Bülbül masalı beni önyargılara bile sürüklemiştir, çocukluğumu bu adam inşa etti benim.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

anlayarak okuyabilseymişsin

 

Son derece iyi anladım. Orwell öyle komünizmden nadimü pişman olup dur şu komünistlere bir döşeneyim filan diye roman yazmamıştır. Eeee madem bu kadar gerçeklere uyanmış, Müslüm de olmuş mu! Şimdi evet gizli gizli namaz kılardı dersen hiç şaşırmayacağım!

 

Lan bir gün var ya, şeytan Müslüman olmuş duydunuz mu diye bir haber patlatın ha! Amma makara olur ha!

 

"Şok şok şok! Dünyayı sarsan son dakika gelişmesi bütün ajansları alarma geçirdi. Satanistler inanamayacakları bir şokla sarsıldı! Şeytana ibadetlerini sunan satanistler, şeytandan ibadetlerini kabul etmediği yanıtını alınca şaşırıp nedenini sordular. Aldıkları yanıt hepsini kalp krizinden götürüp dünyada satanizm sona erdi. Çünkü şeytan Müslüman olduğunu, kullarına allaha namaz kılmalarını, kendisinin de namaza başladığını söylemişti!" :D

 

"Sayın seyirciler, şeytan hacca gideceğini belirterek Suudi hükümetinden artık taşlanmamasını rica etti. İslam konferansı olağanüstü toplandı." :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyada Eşitlik olamaz.

Kimisi dünyalar kadar zengin, kimiside çok fakir olucak

eğer bunu eşit yaparsan veya arasını kapamaya çalısırsan

Fıtratla (OLUŞ ile) harp etmiş olursun,

Fıtratla harp eden tepelenir, yıkılır.

O yıkım altında da insanlık inler. 

işte Sovyetler birliği yıkıldı.

ihtirasat-ı nefsaniye ile kurulan medeniyetler yine ihtirasat-ı nefsaniye ile yıkılır. O yıkım altında insanlık inim inim inler

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

emrenin yorumlarını eklediği yazıyı kendi kıvamımca okudum ancak kendime şu soruyu sordum şeytanın amacı gerçekten insanları ateizme veya tanrı inancının olmadığı bir dünyayamı hazırlamak?

iyide bunu istesede yapamaz inanç kavramı insanların dnasına kaydedilmiş bir koddur bunu kaldırıp atamazsın dolayısıyla herşey bu kadar basit olmamalı diye bir fikir geçirdim içimden.

malesef müslümanlar devamlı kominizmi veya sosyalizmi kötülerlerken  birşeyi gözden kaçırıyorlar müslüman müslümanı zenginlik için katlediyor ve bununda adına islam diyor.

yani şeytan inançsız ateist veya münafıklarlamı savaşır yoksa tam tersi şeytanın asıl amacı cennetle müjdelenen inancı olan insanlarlamı savaşıp onları cehennem ehli yapmaktır?

yani eskiden beri kabeyi basan müslüman kanı döken ehlibeyte savaş açan kafirlermiydi yoksa müslümanlarmıydı?

bana sanki şeytan hedef saptırıyormuş gibi geliyor sanki asıl amacı dinin yapısını değiştirip Allah inancını şirk dolu bir dine çevirmek gibi geliyor bana ki ahir zaman hadislerinede bu iddiam uyuyor camiler insanlarla dolup taşacak ama çoğu cehennem ehli olacak diyor hadis.

herkes eşit olmaz diyenler var ancak islam herkesin eşit olması için çalışmamızı öğütlüyor hatta zekat ödemek için bile çalışmamızı söylüyor mesele burda zengin olmak değil bilakis Allah rızası için zenginliğinden feragat edip malının fazlasını zorda olan insanlarla paylaşmak ve onlarında kalkınmalarına vesile olmak.

 

bizler kafirlerle inançsızlarla savaşacaz diye uğraşırken aslında kendi içimizde din kabuk değiştiriyor ve müslümanlar ciddi manada dinden uzaklaşıyor bence en büyük tehlike zamanımızda bu iman tehlikesi.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 minutes ago, gariban_derviş said:

herkes eşit olmaz diyenler var ancak islam herkesin eşit olması için çalışmamızı öğütlüyor hatta zekat ödemek için bile çalışmamızı söylüyor mesele burda zengin olmak değil bilakis Allah rızası için zenginliğinden feragat edip malının fazlasını zorda olan insanlarla paylaşmak ve onlarında kalkınmalarına vesile olmak.

 

İslam dünyada herkes eşit olsun demiyor Eşitlik vicdanlarda manalar olur diyor

 

Allah taksiminde eşitlik yoktur. kimisine çok verir kimisine az verir

nahnu kasemna der biz taksim ederiz.

 

herkesi eşit yapmadım. herkes birbirinden yardım istesin diye  

insanlar birbirine muhtaç olsunlar diye

 

zengin kendisine hizmet olarak fakirden. fakirde zenginden yardım istesin diye

insanlar birbirlerine muhtaç olsun diye öyle yaptım

 

bu yardımlar eğer doğru yapılırsa

yani zengin rızık Allahındır Rızıklandırdıklarımızdan infak edin demiştir. der

karşımdaki "din kardeşim yada hilkatte bir eşimdir" der öyle yaşar, merhamet eder yardım ederse.

Fakir de derhal zengine hürmet etmeye başlar

bu merhamet ve hürmet birleşir. zengin fakir birbirine sevmeye başlar Muhabbet doğar

Muhabbet olunca adalet olmaz

zira adalette ikilik vardır

muhabbette ise sadece O vardır

O oluncada adalet olmuyor

 

Muhabbetin olması içinde bunlar yani zengin ve fakirin olması

zenginin zekat vermesi infak etmesi esasları üzerine kurulmuştur, dinimiz.

Muhabbetin olabilmesi için

muhabbet yoksa İnsanlık aleminde paylaşmak vardır kavga vardır boğuşmak vardır

anlatabildim mi?

ent yu kamon :Dasa

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam Gariban Derviş,

 

Şeytan bahsettiğin nedenden dolayı daha çok şirke batırma tekniğini kullanmakta. Ana öğretisi de panteist spiritualizmdir ve bu yolla seni kendine bile tapar hale getirmeye çalışır. Komünizm, evrim gibi kavramlar da yine İblis'in putperest öğretisinden gelmekte.

 

Yukarıda linkini verdiğim tüm yazılarımı okursan tabloyu bütünlük içinde görebilirsin.

 

Ayrıca hadis/mezhep ve tasavvuf öğretileri de onların tuzağının parçası.

 

Gerçek İslam sadece ve sadece Kuran'dadır.

 

Selam

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Allah, iman edenleri hem dünya hayatında hem de ahirette sabit bir sözle sağlamlaştırır, zalimleri ise saptırır. Ve Allah dilediğini yapar. İbrahim 27

 

Allah dilediğini yapar! 

 

Müslüman çocuğa tecavüz ediyor, arkasından "şeytana uydum" diye af diliyor.

Müslümanlar, Allah adına terörlerle dünyanın içine ettiler, suçlu kim? Şeytan.

İnsanlar Kurandaki saçmalıklara, masallara inanmaz oldu. İçindeki şiddet ve pislikleri kabul etmez oldu, neden? Şeytandan.

 

Sizden ne köy olur ne de kasaba. Ot geldiniz, saman gideceksiniz!

 

Cennette seks yapmak için ödül olarak bekleyen hurileri, 3-4 kanatlı melekleri, cin diye insanlarla cehennemi doldurmak için yaratılmış varlıkları, tanrıyla bahse giren kötülüğün anası şeytanı yazan bir masal kitabını hayatlarının merkezi yapan insanlardan ne beklenir???

 

İnsan bir günde gözünü açıp "Bu islam ülkeleri neden kendi boklarının içinde boğuluyorlar' diye bir sorar...

diyeceğim ama müslümanların hayatı ortada, inandıkları hurafeler ortada, düşünceleri ortada.

Sürünmemeleri, çağdaş ve insan gibi yaşamaları bir mucize olurdu!!!

 

 

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Selam Gariban Derviş,

 

Şeytan bahsettiğin nedenden dolayı daha çok şirke batırma tekniğini kullanmakta. Ana öğretisi de panteist spiritualizmdir ve bu yolla seni kendine bile tapar hale getirmeye çalışır. Komünizm, evrim gibi kavramlar da yine İblis'in putperest öğretisinden gelmekte.

 

Yukarıda linkini verdiğim tüm yazılarımı okursan tabloyu bütünlük içinde görebilirsin.

 

Ayrıca hadis/mezhep ve tasavvuf öğretileri de onların tuzağının parçası.

 

Gerçek İslam sadece ve sadece Kuran'dadır.

 

Selam

 

sadece kuran dersek o zaman durum başka bir hal alır bu defa tefsiride inkar etmiş oluruz tasavvuf vardır adına tasavvuf demeyelimde üst ilim sahipleri diyelim. Hadisleride, mezhepleride, tasavvufu da ve Kuranı da şeytan kullanmaktadır ve gene kuran bizi bu konuda uyarır ayetleri kafalarına göre yorumlayanlar olur ama o kadar basit değildir.

burda dindarr kardeşiminn söylediği bazı şeylere kesinlikle katılıyorum mesele muhabbettir eğerki Allah rızası için yaşarsan ondan hakkıyla gerçekten korkarsan ne tasavvufu yanlış anlarsın, ne mezhepleri ne de kuranı.

en son danışacağımız yer vicdanımızdır ve bu en önemli yerdir aslında.

ben sadece örnekleri verdim bedir savaşında ölen müslüman sayısı 14 ken sıffın savaşında 70 bin müslüman müslümanlar tarafından katledilmiştir.

yani ortada çok büyük bir sorun var geçen bir tanıdığım yezitten bahsederken islama çok büyük hizmetleri olmuş bir insandır diyordu.

daha ötesi yok kardeş kafiri bize karşı kışkırtır bunun karşısında savaşırsın ölürsen şehit olursun ama bu şeytan öle bir tilki ki ona bile müsade etmiyor artık olabilecek en büyük kötütlüğü yapıyor malesef müslümanı müslümana kırdırtıyor.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Allah, iman edenleri hem dünya hayatında hem de ahirette sabit bir sözle sağlamlaştırır, zalimleri ise saptırır. Ve Allah dilediğini yapar. İbrahim 27

 

Allah dilediğini yapar! 

 

Müslüman çocuğa tecavüz ediyor, arkasından "şeytana uydum" diye af diliyor.

Müslümanlar, Allah adına terörlerle dünyanın içine ettiler, suçlu kim? Şeytan.

İnsanlar Kurandaki saçmalıklara, masallara inanmaz oldu. İçindeki şiddet ve pislikleri kabul etmez oldu, neden? Şeytandan.

 

Sizden ne köy olur ne de kasaba. Ot geldiniz, saman gideceksiniz!

 

Cennette seks yapmak için ödül olarak bekleyen hurileri, 3-4 kanatlı melekleri, cin diye insanlarla cehennemi doldurmak için yaratılmış varlıkları, tanrıyla bahse giren kötülüğün anası şeytanı yazan bir masal kitabını hayatlarının merkezi yapan insanlardan ne beklenir???

 

İnsan bir günde gözünü açıp "Bu islam ülkeleri neden kendi boklarının içinde boğuluyorlar' diye bir sorar...

diyeceğim ama müslümanların hayatı ortada, inandıkları hurafeler ortada, düşünceleri ortada.

Sürünmemeleri, çağdaş ve insan gibi yaşamaları bir mucize olurdu!!!

 

 

poi herşeyin belli bir sebebi vardır aslında olay ne biliyomusun olay Allahın kendisine dost olarak seçtiği kulları dünyada yapmış olduğu imtahandan ibaret.Allah zaten seçeceğini seçmiş sadece o kullarını imtahandan geçiriyor.

olayın özü bu ne dersen de şöyle düşün sen inkar ettin diye Allah yokmu oluyor? ne dersen de ne dilersen dile ne yaparsan yap onun çizdiği çizginin dışına çıkamazsın.Normal hayatındada olay budur senin dünyaya geleceğin aileyi dahi o seçer,Görüntünü, yeteneklerini ve dünyaya yönelik bütün özelliklerin doğduğunda zaten içinde vardır ve buna göre gerekli yaşamında düzenlenmiştir ve o şekilde dünyaya gönderilmişsindir ne yaparsan yap inkar etmen, ona savaş açman hiç birşeyi değiştirmeyecektir çünki inançla ilgili yaptıkların senin ve Allahın arasındadır ama sadece bunun için dünyada değilsin seninde sırtına yüklenilen yükler vardır iş hayatı, aile hayatı ve dünyada tamamlaman gereken görevlerin sen inansanda inanmasanda onun verdiği emirleri ve görevleri aynen yerine getirirsin ötesi yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın Kuran'da yazanlardan ibaret olduğunu Müslümlerin çok çok azı kabul ediyor. Bana da kalsa bu sayının artması gerekir ama artmıyor. Sadece Kurancıların artması işime mi geliyor, hayır. Hiç ne bir böyle beklentim var, ne de artsın diye bir temennim. Yine de Müslümler kendi bilir, bize farketmez. Biz önümüze koydukları her neyse, bunu allah söyledi de deseler, Muhammet söyledi de deseler ayırt etmez, reddederiz.

 

Fakat sorun şu: Sadece Kuran hareketi İslamı kurtarsa? Kurtarmıyor ki! Yani şimdi hadisler berbat da Kuran çok mu matah? Hayır yani, tersine Kuran berbat bir kitap bile denemeyecek bir şey. Kitap demeye dilim varmaz, çünkü buna kitap demek kitap kavramına hakaret olur. Son derece cahilce, basit, anlatım bozuklukları olan, konu akışı ve bütünlüğünden tamamen yoksun ucube bir şeydir. Bu kitapsa ben de Jüpiterim yani! Böyle kitap olmaz.

 

Ben her zaman iddia ettim ve ediyorum, Kuran'da doğru dürüst işe yarar, bir farkındalık oluşturacak hiç bir bilgi yoktur. Kazara tek tük iyi bir laf gibi görünen laf etse bile önüne arkasına baktın mı o başka yerden çaldığı lafı da berbat etmiştir. Verdiği bilgiler son derece yanlış, saçma ve gülünçtür. O zamanda cahil çöl yağmacıları bundan fazla bir şey ortaya koyamazlardı elbet ama, bu zamanda bunu laf yerine koymanın en küçük yolu yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili derviş;

 

Dinin tek kaynağı Kuran'dır:

 

 

 

http://www.kurandakidin.com/

 

 

Tasavvuf ise ruhçuluğun uzantısıdır, videolarımızı izle lütfen:

 

 

 

 

 

Ayrıca mutlaka oku:

 

http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2015/04/tasavvuf-ve-tarikatlardan-tek-dunya.html

 

http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2015/04/tasavvuf-ve-tarikatlardan-tek-dunya_11.html

 

 

Selam

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, gariban_derviş said:

poi herşeyin belli bir sebebi vardır aslında olay ne biliyomusun olay Allahın kendisine dost olarak seçtiği kulları dünyada yapmış olduğu imtahandan ibaret.Allah zaten seçeceğini seçmiş sadece o kullarını imtahandan geçiriyor.

olayın özü bu ne dersen de şöyle düşün sen inkar ettin diye Allah yokmu oluyor? ne dersen de ne dilersen dile ne yaparsan yap onun çizdiği çizginin dışına çıkamazsın.Normal hayatındada olay budur senin dünyaya geleceğin aileyi dahi o seçer,Görüntünü, yeteneklerini ve dünyaya yönelik bütün özelliklerin doğduğunda zaten içinde vardır ve buna göre gerekli yaşamında düzenlenmiştir ve o şekilde dünyaya gönderilmişsindir ne yaparsan yap inkar etmen, ona savaş açman hiç birşeyi değiştirmeyecektir çünki inançla ilgili yaptıkların senin ve Allahın arasındadır ama sadece bunun için dünyada değilsin seninde sırtına yüklenilen yükler vardır iş hayatı, aile hayatı ve dünyada tamamlaman gereken görevlerin sen inansanda inanmasanda onun verdiği emirleri ve görevleri aynen yerine getirirsin ötesi yoktur.

 

 

Tam tersi. Allah senin var demenle olmuyor.

Hani nerde Kuranda verdiği o kadar söz. Müslümanlara şöyle yardım ederim, böyle yardım ederim, savaşlarda melekler gönderirim.

Benim(Allahın) adına yalan söyleyeni şöyle yaparım, başkasına tapanı böyle yaparım...

Yok, hepsi boş laflar. Müslümanlar dünyada ezik bir hayat yaşıyorlar. Yolsuzluk, savaş, terör, zilüm, adam kayırma vs her pislik müslümanların olduğu yerde. Allah nerde???

 

Buraya gelip islam şöyle güzeldir, böyle barışı emreder felan...

Gına geldi artık. Bunları niye gidip kafirlere kin kusan müslümanlara anlatmıyorsunuzda gelip zaten hurafelere cinlere, minlere inanmayan insanlara anlatmaya çalışıyorsunuz?

 

Allah dediğiniz tanrınız zaten kendini ve yaptığı zulümleri, şiddeti kitabında anlatmış. Bir cümleyi (ayeti) on sayfa açıklamaya çalışıp Allahın kitabında yazdırdığının tam tersini anlatmqk neyin nesi?

 

Allah istemedikce sen isteyemezsin.

Biz onu yazdırdığı kitabından çok iyi tanıyoruz.

Bitti!!!!

 

Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?
 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...