Jump to content

Allah O Kadar Zaman Ne Yapıyordu?


Recommended Posts

Kur'an'a göre evren, 6 günde yaratılmıştır. Bu 6 gün içerisinde bütün maddeler, yıldızlar, gezegenler ve gök adaların hepsinin yaratıldığı yazılıyor. Bu ayrıca bütün bilimlerin 6 gün içerisinde yaratıldığı anlamına geliyor. Her şey, bütün madde barındıran şeylerin yaratılması 6 gün alıyor. Ancak buradan klişe bir mantıksızlık ortaya çıkabilir. Allah'ın gücü sonsuz ise, neden evreni yaratması 6 gün sürmüş? Bu en klişe sorumuz, ancak daha derinlere ineceğiz. Biyolojiye, arkeolojiye ve fosillerle ilgili, geçmişi araştıran diğer bilimlere uğrayacağız.

 

Bu ayete gör evren, aşamalı olarak yaratılmıştır.

“Gerçekten siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O’na birtakım eşler kılıyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir.” Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: “İsteyerek veya istemeyerek gelin.” İkisi de: “İsteyerek (İtaat ederek) geldik” dediler. Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)’ın takdiridir. (41 Fussilet Suresi, 9-12) 

 

Burada sadece yaratılış kısmına dikkat etmek önemli. Ayrım yapmaksızın aşamalara bakar isek 8 aşama olduğunu görürüz ancak bu sadece yanlış bir hesaplamadır. O yüzden burada çelişki yok demektir. Buradaki sorun veya mantıksızlık, bilimleri sahtekarlık yaparak silip süpürmesidir. "Sarsılmaz dağlar var etti." sözcük grubuna bakalım. Dağların sarsılmaz olduğu yazılmış. Ancak gayet sarsıntılı, hatta bazen yerleri, yükseklikleri bile değişiyor. Örneğin: deniz seviyesinden birazcık yukarıda olan bir yükselti, tektonik patlamalar sonucu kocaman bir dağa dönüşebiliyor. Veya tam tersine, başka olaylar sonucu, dümdüz bir ovaya dönüşebiliyor. Bunların hepsi bir sarsılma sonucunda oluşuyor. Bazı arkadaşlarımız "Kur'an herkesin anlaması için basit yazılmıştır." diyebilirler. Bir şeyi basit yazacaksanız, o şeyi yanlış yazmanıza gerek yoktur. Bu cümle "Yüksek dağlar var etti." minvalinde olabilirdi. Ancak yanlış olarak "sarsılmaz" denilmiş. Bunu Arapçadan çeviren kişinin hata yaptığını düşünemeyiz, çünkü o zaman bir paradoksa gireriz, eğer bu yanlış ise, diğerleri de yanlış olabilir. Neyin doğru olduğunu bilemezsiniz. "Sarsılmaz" kelimesi, güç, kudret ve dayanıklılık sıfatlarının abartısı olsaydı eğer, bunlar kullanılırdı çünkü bazı insanların yanlış anlayabileceği düşünülürdü. Fakat böyle olmamış, açıkça "Sarsılmaz" yazılmış. Bunun amacının insanların Allah'a güvenlerini artırmak olduğunu düşünüyorum, yani inanan kişiler için. Şahsen ben inanmıyorum, o yüzden de burada bu yazıyı yazıyorum. Sure içerisindeki diğer çelişkileri de beyninizi ve araştırmayı kullanarak bulabilirsiniz.

 

Devam edelim.

 

Evren şimdiki araştırmalara göre, 13.7 milyar yaşında. Dünya ise 4.54 milyar. Fakat insanlık atalarımızla beraber 2 milyon yıldır bulunuyor. Tabii burada çeşitler var, homo erectus bilinen en son atamız. Günümüzdeki modern insanlar ise homo sapiens. İnsanlar  tam olarak modern yaşamaya 200-300 yıl önce başladılar. Bu konuya geleceğiz ancak, Dinlerin dünyayla ilgili evrime karşı iddialarını bir inceleyelim. 

 

Dinlere göre dünya, evrende 10 bin yıldır var, insanlık da 7 bin. Ancak fosil kayıtlarına, yeryüzüne ve günümüzdeki iklim değişikliklerine, kıtaların yer değiştirme yönlerine ve zamanlarına matematiksel açıdan bakılınca ve somut kanıtlara laboratuvarlarda gerekli testler yapılınca görülüyor ki dünya 4.54 milyar, insanlık ise 2 milyon yıldır var. Görüldüğü gibi arada epey bir zaman farkı var. Dinlerin tek dayanağı ise kutsal kitapları, ellerinde başka bir şey bulunmuyor. Buradan mantıksızlığı çıkarabilirsiniz. Somut mu gerçek, yoksa soyut mu?

 

Asıl önemli kısım geldi, dinozorlar. Dinozorlar, 65 milyon yıl önce yok oldular. Ve onların yaşadıkları zaman ve sonrasında, birçok toplu yok oluş gerçekleşti. Birçok canlının nesli aniden tükendi ve onun yerine yenileri evrimleşti. Size dinozorların o zamandan günümüze kadar gelmiş olan bir türünü göstereyim, ve de tanıtayım.

 

4_dinobirdpng.png.b0135cdebc1ac11c323be38e948719e6.png

 

Bu "Yeşil Heron Kuşu Yavrusu" Peki bu kuşun dinozorlar ile neden benzerlik gösterdiğini söylüyorum. Fosil kayıtlarındaki diğer uçan dinozor türlerine bakıyorum ve onların fizikî özelliklerine bakıp bu kuş yavrusuyla karşılaştırıyorum. Ayrıca bu gözlenebilir bir kanıttır. Çoğu canlının yavrusu, henüz gelişim evresinde olduğu için birbirine benzer. Yetişkin konumuna geldikleri zaman yüz ve vücut hatlarındaki belirginlik artmaktadır. Bu kuşta da bunu görüyoruz, yani neoteniyi.

 

Dinozorlarla daha çok belirginlik gösteren canlıların kuşlar olmasının sebebi belki de toplu yok oluşlardan uçarak kaçabilmeleri, büyük bir meteorun dünyaya düştüğü sırada, oradan hızlıca, önlerinde bir engel olmadan kaçabilecek olmalarıdır. Karada yaşayan canlıların gelen meteoru veya herhangi bir tehdidi görmesi, ağaçlardan ve bitkilerden dolayı zordur. Gördüğü zaman ise kaçarken önüne çıkacak engeller onu yavaşlatacaktır. Kuşlar, bu sebeble daha avantajlı konuma geçmiş olurlar.

 

Kur'an'da her şeyin ademoğlu adına ve onun yararına yaratıldığı söylenmiştir. Kanıt istiyorsanız:

"O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)

 

Ancak bu böyle değildir. Size tek bir hata örneği vereceğim: keçilerin boynuzları, kendi kafataslarına girecek kadar büyüyebilir, bu onları öldürebilir. Keçiler, kur yapmak, güçlerini göstermek ve kendilerini savunmak için boynuzlarını çarpıştırırlar. Bu sırada bunu yapacak bir keçi bu hataya sahipse, çarpıştığı vakit boynuz kafatasına geçecektir ve keçi ölecektir. Ve bunun tek sorunu da boynuzunun standart boyutundan aşırı bir şekilde büyümesidir. Bu basit bir örnek, insanların daha kolay anlaması için bu basitlikte devam edeceğim. 

 

Hayvanların bu gibi hataları yaşamasının sebebi de mutajendir. Yani mutasyon geçirmesidir, geninin bozulmasıdır. Genin bozulması da, insanın lehine değil, aleyhinedir. Çernobil kazasında da Karadeniz'de olanlar da malumunuzdur.

 

Dinozorlar, insanların yararına yaratılmamıştır, en son, bir toplu yok oluş ile hepsinin atalarının nesli tükenmiştir. Onun yerine, bizim yararımıza olan daha fazla hayvan gelmiştir ancak, bizim için tehdit olan hayvan sayısı daha fazladır. Dinozorların neden yaratıldığını açıklayıcı bir kaynak göremedim ve Kur'an'da yazanların gerçek ile hiçbir alakası olmadığını gördünüz. İnanmıyor iseniz araştırmak sizin elinizde.

 

Yazıyı yazarken kullandığım kaynaklar:

-https://sorularlaislamiyet.com/kuranda-her-seyin-insan-icin-yaratildigi-ve-onun-hizmetine-sunuldugu-seklinde-bir-ifade-var-midir-0

-http://www.evrimagaci.org/fotograf/4/7521

-http://www.evrimagaci.org/makale/279

-beynim

 

Eğer yanlış bir bilgi ve fikir dayattıysam uyarınız. Yazımda anlatımsal bir hata varsa da açıklayınız.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Dunyayi dosek kildik diyen bir kitaptan ne bekliyorsun ateist kardes ?

Ben aslında ateist değilim. Deistim. Deistforum diye bir şey olmadığı için buraya bir yazı yazdım sadece. Ateizmi asla desteklemedim, desteklemem de.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Niye desteklemiyorsunuz ateizmi?

 

Merakımdan soruyorum?

Çünkü ateizm, Büyük Patlama'yı hiçbir gücün yaratmadığını söyler, bu benim için epey saçma. Hiçlikten hiçlik oluşması şaka gibi. Bana göre mutlaka bir güç olmalı, bir şey olmalı. Ben buna inanıyorum, ama onlar her şey tesadüf diyorlar, buna inanmıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Asla desteklemedim, desteklemem de şeklinde çok katı tavrınız merak ettirdi.

 

Peki ateistlerin bir gücün olmadığı savunusu mu daha saçma yoksa İslam'ın o güç Allah'tır savunusu mu daha saçma size göre?

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Büyük patlamayı neyin yarattığını kimse şu anda tam olarak bilemiyor. 

 

Doğrusu hiç bir gücün yaratmadığı değil de, bilmiyoruz demek. Bu güç evren dışı evrenler, kuantum dalgalanmaları gibi doğal güçler de olabilir.

 

Ateizm, olsa olsa büyük patlamanın doğal bir açıklaması olduğunu savunuyor olabilir. Olsa olsa hiçlikten, bir şey oluşmasının doğal bir açıklaması olduğunu savunuyor olabilir.

 

Bir şey olmalı dediğiniz şey, hiçliği bozmuyor mu?

 

 

 

 

tarihinde Sundance tarafından düzenlendi
ne olabilir?
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Asla desteklemedim, desteklemem de şeklinde çok katı tavrınız merak ettirdi.

 

Peki ateistlerin bir gücün olmadığı savunusu mu daha saçma yoksa İslam'ın o güç Allah'tır savunusu mu daha saçma size göre?

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Büyük patlamayı neyin yarattığını kimse şu anda tam olarak bilemiyor. 

 

Doğrusu hiç bir gücün yaratmadığı değil de, bilmiyoruz demek. 

 

Ateizm, olsa olsa büyük patlamanın doğal bir açıklaması olduğunu savunuyor olabilir. Olsa olsa hiçlikten, bir şey oluşmasının doğal bir açıklaması olduğunu savunuyor olabilir.

 

Bir şey olmalı dediğiniz şey, hiçliği bozmuyor mu?

Bence ateistlerin bir gücün olmadığı savunusu daha saçmadır. Dediğim gibi, bir şey olmalı. Ancak İslam'ın ve de diğer dinlerin bu gücü Allah, Buda veya Yeshum olarak isimlendirmesi de epey saçma. Bu ne kadar böyle olsa da, evreni bir tanrının(gücün) yarattığını savundukları için daha az saçma. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bir şey olmalı dediğim şey hiçliği bozuyor evet, çünkü bir şey vardır. Hiçlikten bir şey oluşmasını hiçlik sağlayamaz. Bunu ancak sonsuz güce sahip bir varlık yapabilir, ona tanrı, yaratıcı, tengri ya da allah diyebilirsin. Ben tanrı demeyi tercih ediyorum fakat bunun içine dinleri katmıyorum, sadece tanrıyı kastediyorum.

 

Ölümden sonrası ise benim için muğlaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bence ateistlerin bir gücün olmadığı savunusu daha saçmadır. Dediğim gibi, bir şey olmalı. Ancak İslam'ın ve de diğer dinlerin bu gücü Allah, Buda veya Yeshum olarak isimlendirmesi de epey saçma. Bu ne kadar böyle olsa da, evreni bir tanrının(gücün) yarattığını savundukları için daha az saçma. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bir şey olmalı dediğim şey hiçliği bozuyor evet, çünkü bir şey vardır. Hiçlikten bir şey oluşmasını hiçlik sağlayamaz. Bunu ancak sonsuz güce sahip bir varlık yapabilir, ona tanrı, yaratıcı, tengri ya da allah diyebilirsin. Ben tanrı demeyi tercih ediyorum fakat bunun içine dinleri katmıyorum, sadece tanrıyı kastediyorum.

 

Ölümden sonrası ise benim için muğlaktır.

 

Anlıyorum, teizme daha yakın hissediyorsunuz kendinizi. Allah'ın olmadığı konusunda ateizm ile aynı görüşü savunuyorsunuz ama sonuçta.

 

------------------------------------------

 

Bir şey olmalı dediğiniz şey hiçliği bozuyor ise nasıl hiçlikten hiçlik oluşmasından söz ediyorsunuz?

 

Eğer bir şey başlangıçta var olabiliyor ise o halde niye o şey madde olmasın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Anlıyorum, teizme daha yakın hissediyorsunuz kendinizi. Allah'ın olmadığı konusunda ateizm ile aynı görüşü savunuyorsunuz ama sonuçta.

 

------------------------------------------

 

Bir şey olmalı dediğiniz şey hiçliği bozuyor ise nasıl hiçlikten hiçlik oluşmasından söz ediyorsunuz?

 

Eğer bir şey başlangıçta var olabiliyor ise o halde niye o şey madde olmasın?

Hiçlikten hiçlik oluşmasından söz eden ben değilim, ateizmi destekleyen kişiler. Ben orada onun ne kadar saçma bir görüş olduğunu izah ediyordum.

 

Başlangıçta var olan şey neydi tam olarak? Bunu çok iyi biliyor musunuz? Hayır. Ancak atomdan daha küçük bir şeyin patlayarak 94 milyar ışık yılı büyüklüğünde ve daha da büyümeye devam eden bir şeyi oluşturduğunu biliyoruz, somut kanıtlar var. O şey madde olabilir ya da her neyse, benim söz ettiğim şey onu yaratandır, yanlış anlıyorsunuz.

 

Deizme göre, her şeyin bir somut, görülebilir, hissedilebilir bir sebebi bulunur ancak Büyük Patlama'da böyle bir şey söz konusu değildir, o yüzden bu sebebsizliğe, yaratıcı adını verirler. Ben de bu sebebsizliğin bizi yaratan şey olduğunu düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Anlıyorum, teizme daha yakın hissediyorsunuz kendinizi. Allah'ın olmadığı konusunda ateizm ile aynı görüşü savunuyorsunuz ama sonuçta.

 

------------------------------------------

 

Bir şey olmalı dediğiniz şey hiçliği bozuyor ise nasıl hiçlikten hiçlik oluşmasından söz ediyorsunuz?

 

Eğer bir şey başlangıçta var olabiliyor ise o halde niye o şey madde olmasın?

bence hiçliği insan algılayamaz çünkü insan hiç hiçliği hissetmemiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Hiçlikten hiçlik oluşmasından söz eden ben değilim, ateizmi destekleyen kişiler. Ben orada onun ne kadar saçma bir görüş olduğunu izah ediyordum.

 

Başlangıçta var olan şey neydi tam olarak? Bunu çok iyi biliyor musunuz? Hayır. Ancak atomdan daha küçük bir şeyin patlayarak 94 milyar ışık yılı büyüklüğünde ve daha da büyümeye devam eden bir şeyi oluşturduğunu biliyoruz, somut kanıtlar var. O şey madde olabilir ya da her neyse, benim söz ettiğim şey onu yaratandır, yanlış anlıyorsunuz.

 

Deizme göre, her şeyin bir somut, görülebilir, hissedilebilir bir sebebi bulunur ancak Büyük Patlama'da böyle bir şey söz konusu değildir, o yüzden bu sebebsizliğe, yaratıcı adını verirler. Ben de bu sebebsizliğin bizi yaratan şey olduğunu düşünüyorum.

 

Başlangıçta hiçliğin olmadığını düşünüyorsunuz yani. 

 

Başlangıçta olan şeyin ne olduğunu tam bilemiyorsunuz, sebebini açıklayamadığınız için bir yaratan olmalı diye düşünüyorsunuz doğru mu anlıyorum?

 

Başka bir şekilde sorayım:

 

Başlangıçta hiçlik varsa tanrı nasıl oluştu?

 

Başlangıçta hiçlik yoksa tanrıya ne gerek var?

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Başlangıçta hiçliğin olmadığını düşünüyorsunuz yani. 

 

Başlangıçta olan şeyin ne olduğunu tam bilemiyorsunuz, sebebini açıklayamadığınız için bir yaratan olmalı diye düşünüyorsunuz doğru mu anlıyorum?

 

Başka bir şekilde sorayım:

 

Başlangıçta hiçlik varsa tanrı nasıl oluştu?

 

Başlangıçta hiçlik yoksa tanrıya ne gerek var?

Sorduğunuz son iki soruyu cevaplayamıyorum, işte buna ben tanrı diyorum. Aynen söylediğiniz gibi sebebini açıklayamadığım bir yaratan olmalı diyorum. Doğru anladınız. Dinlerin hepsi benim gözümde bizi yaratan güce hakarettir. Cennet, cehennem, sevap, günah, hepsi insanları korkutarak dize getirmek için ortaya çıkmış şeylerdir. Allah'ı insanlar kendi kafalarında yaratmış olabilir ya da başka bir şekilde, bu önemli değil.

 

Bana göre bir insan hiçbir şey bilmese bile, onu yaratan bir şeyin olduğunu bilebilir. Çünkü insan beyninin buna yeterliliği vardır. Duygularını kullanmadan rahatça tanrıyı bulabilirsin, sadece mantıklı olmak gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Duygularını kullanmadan rahatça tanrıyı bulabilirsin, sadece mantıklı olmak gerek.

Olmayan bir şeyi nasıl bulacağız?

Kuranın kendisi tanrının olmadığını onu insanların yarattığını söylüyor.

Kuranı eleştirel gözle okursan bütün çelişkileri bulursun, zaten o kadar zaman bekleyip de bundan 5-6 bin yıl önce ortaya sürülen dünyayı yarattı iddiası dahi tanrı olmadığına yetiyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Olmayan bir şeyi nasıl bulacağız?

Kuranın kendisi tanrının olmadığını onu insanların yarattığını söylüyor.

Kuranı eleştirel gözle okursan bütün çelişkileri bulursun, zaten o kadar zaman bekleyip de bundan 5-6 bin yıl önce ortaya sürülen dünyayı yarattı iddiası dahi tanrı olmadığına yetiyor...

Ben tanrı derken, bizi yaratan güçten bahsediyordum, Allah'tan değil. Dediğim gibi, ben tanrıya, dini karışmadan inanıyorum. Kur'an'a İncil'e Tevrat'a inancım yok. Peygamberlere ve mucizelere ayrıca bunun gibi kavramlara da inancım yok. Bu alanda tek inandığım şey bizi "yaratan"dır. Beni yanlış anlamış gibisin. Aklındaki düşünceyi biraz daha açıklarsan daha iyi olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 hours ago, Kogro said:

Çünkü ateizm, Büyük Patlama'yı hiçbir gücün yaratmadığını söyler, bu benim için epey saçma. Hiçlikten hiçlik oluşması şaka gibi. Bana göre mutlaka bir güç olmalı, bir şey olmalı. Ben buna inanıyorum, ama onlar her şey tesadüf diyorlar, buna inanmıyorum.

 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Krauss

 

Lawrence Krauss Kanadalı kuramsal fizikçi yeni kitabı 'A Universe From Nothing' bunu anlatıyor. Onun yeni kuramına göre bütün bunların hiçlikten çıkmış olması olası görünüyor. Bilginize...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Krauss

 

Lawrence Krauss Kanadalı kuramsal fizikçi yeni kitabı 'A Universe From Nothing' bunu anlatıyor. Onun yeni kuramına göre bütün bunların hiçlikten çıkmış olması olası görünüyor. Bilginize...

Bana göre, hiçbir şey hakkında söylenen her şey, benim için hiçbir şeydir. 

 

Internet üzerinden Lawrence Krauss'un Yoktan Var Olan Evren adlı 1 saatlik konuşmasını bulup izledim. Evrenin hiçbir şey olduğunu ve ona da hiçbir şeyin hakim olduğunu söylüyor ve bu da demek oluyor ki adamın elinde hiçbir şey var. Bir anlığına düşündüm, kavramaya çalıştım ancak çok saçma geldi. Hiçbir şey, hiçbir işe yaramaz, bu kadar basit.

 

Hiçbir şeyden hiçbir şey çıkıyor dese bile, evrenin hiçbir şey olduğu kesin mi? ve hangi nedenle evren hiçbir şeydir? Hangi açıdan hiçbir şeydir? Ya benim okuduğum kitapların, araştırmaların, yazdığım yazıların hepsi bir salaklıktı ve adamın dediklerini anlamadım (onca yıllık birikime rağmen) ya da ben haklıyım. Eğer bir gün beni buna inandıracak bir şey olursa, tabii ki de hiç tereddüt etmeden evrenin hiçbir şeyden yaratıldığına inanacağım, kabullenmemek gibi bir şey söz konusu değil fakat şu anda da beni ikna edebilen bir şey yok.

 

Benim deizmi desteklemem, diğer insanların ateizmi desteklemesi, dünyadaki 4500 diğer dini ve her çeşit inancı reddetmesi demektir. Bu, o dinlerden birine inananlar için de geçerli. Biraz beyin kullanılırsa, mantık kullanılırsa, duygular bir kenara atılırsa, en doğru şey bulunur. Ben bunu yaparak deizmi buldum çünkü duygular kişiden kişiye değişir, özneldir. Ama mantık dediğiniz şey nesneldir, herkes için aynıdır, kanıtlanabilir. Ben, İslam'a, ona inananlar aptal veya terbiyesiz olduğu için inanmamazlık etmiyorum, mantıksızlıklar ve çelişkiler içerdiği için inanmıyorum. Diğer 4500 dine de bu sebepten dolayı inanmıyorum. Yani sebep aynı.

 

O zaman İslam'a mensup olan 1 milyar insan, mantıklı şeyi düşünemiyorlar mı? Evet, düşünemiyorlar. Bence bunun sürü psikolojisi ile alakası var, insanların etraflarındaki koşullar ile alakası var. Örneğin, 7 milyar insan küfrediyorsa, bu iyi bir şey midir? Bu eylem herkes yaptığı için birden bire doğru bir şeye dönüşür mü? Tek bir kişi küfretseydi kötü mü olacaktı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 hours ago, Kogro said:

Bana göre, hiçbir şey hakkında söylenen her şey, benim için hiçbir şeydir. 

 

Internet üzerinden Lawrence Krauss'un Yoktan Var Olan Evren adlı 1 saatlik konuşmasını bulup izledim. Evrenin hiçbir şey olduğunu ve ona da hiçbir şeyin hakim olduğunu söylüyor ve bu da demek oluyor ki adamın elinde hiçbir şey var. Bir anlığına düşündüm, kavramaya çalıştım ancak çok saçma geldi. Hiçbir şey, hiçbir işe yaramaz, bu kadar basit.

 

Hiçbir şeyden hiçbir şey çıkıyor dese bile, evrenin hiçbir şey olduğu kesin mi? ve hangi nedenle evren hiçbir şeydir? Hangi açıdan hiçbir şeydir? Ya benim okuduğum kitapların, araştırmaların, yazdığım yazıların hepsi bir salaklıktı ve adamın dediklerini anlamadım (onca yıllık birikime rağmen) ya da ben haklıyım. Eğer bir gün beni buna inandıracak bir şey olursa, tabii ki de hiç tereddüt etmeden evrenin hiçbir şeyden yaratıldığına inanacağım, kabullenmemek gibi bir şey söz konusu değil fakat şu anda da beni ikna edebilen bir şey yok.

 

Benim deizmi desteklemem, diğer insanların ateizmi desteklemesi, dünyadaki 4500 diğer dini ve her çeşit inancı reddetmesi demektir. Bu, o dinlerden birine inananlar için de geçerli. Biraz beyin kullanılırsa, mantık kullanılırsa, duygular bir kenara atılırsa, en doğru şey bulunur. Ben bunu yaparak deizmi buldum çünkü duygular kişiden kişiye değişir, özneldir. Ama mantık dediğiniz şey nesneldir, herkes için aynıdır, kanıtlanabilir. Ben, İslam'a, ona inananlar aptal veya terbiyesiz olduğu için inanmamazlık etmiyorum, mantıksızlıklar ve çelişkiler içerdiği için inanmıyorum. Diğer 4500 dine de bu sebepten dolayı inanmıyorum. Yani sebep aynı.

 

O zaman İslam'a mensup olan 1 milyar insan, mantıklı şeyi düşünemiyorlar mı? Evet, düşünemiyorlar. Bence bunun sürü psikolojisi ile alakası var, insanların etraflarındaki koşullar ile alakası var. Örneğin, 7 milyar insan küfrediyorsa, bu iyi bir şey midir? Bu eylem herkes yaptığı için birden bire doğru bir şeye dönüşür mü? Tek bir kişi küfretseydi kötü mü olacaktı?

 

 

Kitabı okumadan bu kadar yazmanıza inanamıyorum, bir de okusanız neler yazacaksınız demek ki. Düşünmek iyi tabii ama önce bir de okumak da gerek. Bariz bir şey, bir saatlik konuşma kitabın içindeki bütün kuramı anlatmaya yetmez. Yukarıdaki yazıdan benim anladığım kısaca diyorsunuz ki: ''Kitabı okumadım ama konuşmasını dinledim, bence söyledikleri çok saçma çünkü ben anlamadım ve ikna olmadım. Bence, dinler konusunda da ben haklıyım herkesin benim gibi düşünmesi en mantıklısı olur.'' Ne diyeyim bu mantık (felsefi teknik anlamda) yeteneği ile size kolay gelsin bu hayatta.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...