Jump to content

Allah yüz bin adem yaratmıştırr


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Tam olarak "Allah Ademden önce yüz bin Âdem yaratmıştır"şeklinde geçiyor. Hadisi nakleden kişinin kaynağı belirtilmemiş olduğundan sahih denmiyor bazı kaynaklarda.

Sahih olduğunu düşünürsek Evrime işaret ediyor. Homo sapiens ve öncesi toplumlarda takriben bu sayıda biyolojik insan vardı.Bunların ruhları varmıydı sanmıyorum yani sadece ilk insana hazırlık olarak vardılar.Allah daha sonra ruh ve peygamberlik vererek insan için sınavı başlattı. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

Sayın Kataküteist çok mantık dışı bir ileti yollamış. Niye Aleviler Hristiyan misyoneri olsunlar? Alevilik de bir dindir, Hristiyanlık da. Tıpkı tüm mantık ve bilim dışı olan dinler gibi. Bir ateistin dini inançları olmaz. Ne demeye 15 asır önce çok akıllı Arap şairiin yazıp da "Vallah billah ben yazmadım, ben ümmüyüm Allah yazdı" diye millete yutturduğu karma karışık anlaşılmaz kitap ve ona inanıp anladığını sanan masal üretenlerin yazdıkları şeyleri bilimsel olarak açıklama zorluğunda olalım. Kutsal kitapları okumaya gerek yok bence. Harry Potter kitapları daha eğlenceli ve o derece de saçma. Dinamitlendiği öne sürülen bizim Türk toplumu ise dinamit İslam tarafından konulmuştur. Müslümanları İslamdan kurtarmak sanırım ilk uğraşımız olmalıdır. Daha sonra gözleri açılır ve din saçmalığından  vaz geçerler belki. Esen kalın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Kataküteist said:

Türkiye'deki ateistler gerçekten ateist olsa ve maksatları gerçek olsa, gerçeğin peşinde olmak olsa, şu paylaşımın altında yüzlerce yorum olması gerekirdi. Müslümân bir veliy, Evrime dâir şaşırtıcı bir malumat veriyor. Fakat site sâkinleri görmezlikten geliyor. Niye?
Çünkü Bunlar gerçek ateist değil. Hristiyân misyonerler alevîler, toplum yapımızı dinamitlemek için görevli ajanlar, Ateistlik perdesiyle İslâm düşmânlığı yapıyorlar. Eğer böyle bir paylaşıma cevap verirlerse İslâm taraftar kazanır. Evrim bir gerçektir ve bizim malımız olmalıdır. onu müslümanlara gaptırmamalıyız.
Kısaca ortada Ateizm yok, İslâm karşıtlığını dînleri hâline getirmiş ateistlik iddiâsında olan inananlar var. 

 

 

Zaten ateistler bunu herkesten çok biliyordur da ondan. Sizin hiç yeni bir şey söylediğinizi görmedik ki, hep bilmem kaç bin yıllık zırvalıklar..

 

Ha, evet, ibni arabi ve daha bir sürü müsloş alimi evrimden bahseder. Öyleki, hayvanların atası mercan falan şeklinde çıkarımları da vardır. Ama bahsedilen hadis uydurmadır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...