Jump to content

Muhammed okuma biliyormuydu


Recommended Posts

Neml: (91-92) De ki: “Bana ancak, bu beldenin (Mekke’nin); onu mukaddes kılan ve her şey kendisine ait olan Rabbine kulluk yapmam emredildi. Yine bana, müslümanlardan olmam ve Kur’an’ı okumam emredildi.” Artık kim doğru yola girerse yalnız kendisi için girer. Kim de doğru yoldan saparsa, de ki: “Ben ancak uyarıcılardanım.” Yeterlidir umarım.  Ayrıca bence okumayı biliyorsa yazmayıda biliyordur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

değinilen okuma, bildiğimiz anlamda okuma değil.

 

okuyuculuk, o dönem için şairlerin ve din adamlarının bir özelliği. buradaki okumak, şarkı okumak, türkü okumak, şiir okumak, bela okumak vb gibi bir okumak. yani dile getirmek ve yaymak, anlatmak anlamında. bu yüzden şair diyorlar peygambere.

 

okuma bilmemesi de, onun diğer dinlerin kitaplarını bilmemesi anlamında.

 

yani ben diğer dinlerin kitaplarını, hikayelerini bilmem; ama bunları yine de sizlere anlatabiliyorum. bu yüzden anlayın ki, bunları bana bildiren allahtır. şair değilim, bir şey değilim, başka nasıl bilebilirim bu hikayeleri, anlatıları ha? yaa yaaa.. peygamberim ben işte, allah söylüyor bunları bana

 

alt mesajı içeren saçmalıklardan başka bir şey değil bu ayetler ve benzerleri. muhammedin bu uyduruk savunmasına karşın, diğerleri doğal olarak aklın sonucu olarak diğer dinler hakkında bilgileri başkasından alıp anlattığını söylüyorlar. muhammed de şu gülünç açıklamayı yaptırıyor allahına:

 

nahl 103

Andolsun ki biz biliyoruz, onlar, bunu ona ancak birisi öğretmede diyorlar. Bellettiğini sandıkları adam, yabancıdır, Arapçayı doğru düzen konuşamaz, bu Kur'ân'sa, apaçık Arap diliyle.

 

- adamın dili arapça değilmiş, nasıl anlatacakmış muhammedeymişmiş?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...