Jump to content

İslami Terör - İslami Faşizm diye birşey yoktur


Recommended Posts

- Ben buradaki ateist kişileri kızdırmak için yazmıyorum.

Forumda din konusunda olumlu düşünmeyen, dinin genelini sevmeyen insanların görüşüne saygım da var.

 

Yine de dinin bu şekilde benzetimlerine karşıyım. Benim açımdan terörü ya da faşizmi savunan din diye bir şey yoktur.

Daeş / El Kaide gibi örgütleri zaten insandan saymıyorum. Taliban'ın Afganistan'da yaptıkları işler için şeriatçı Müslümanlar "Bunlar Müslüman değil" ifadesi kullanıyorlar.

 

Önemli olan mesele de TR, Sudi Arabistan, İran'In yeni İslami totalitarizm anlayışlarıdır.

Buraya her durumdan, her sınıftan insan geliyor o yüzden belirtmek zorundayım. İslamı cami yanı kitapçısından, talk-Show'dan ve hocalardan öğrenenlerin durumu vahimdir. Ülkemizde din adamları (o kadar imam-hatipe rağmen) bilgisizdir. Dünya'da YNÖ gibi bir çok akıllı-mantıklı yorumcular vardır. Biz İslamı bunlardan öğrendik.

 

Mesela benim anlayışımda örtünmek konusu "mahrem yerini örtecek" olarak geçmektedir. Cihat konusu "savunma amaçlı" olarak anlaşılır. Namaz konusunda serbestlik vardır. Kenan Evren'in getirdiği din dersindeki bilgilerin çoğunu da mantıklı buluyorum. ve YNÖ'nün mesela "dini siyasal amaç için sömürme" konusunda çok mantıklı konuşmaları vardır.

 

- Şimdi genç olup / ateist olup bunlara karşı çıkana bir şey demiyorum. Ama forum gizli AKP'li / MHP'li kaynıyor. Ben bunu onlara yönelik yazdım. (Ateistler okumasalar da olur).

 

Ülkemizde "Türklük budur", "Müslümanlık budur" denip de bütün milleti AKP'nin etrafında toplamak isteyen zihniyet vardır. Onun için de benim dediğim, Ateist'e saygım var. Ama ben AKP'yi Müslüman olarak kabul etmiyorum. Müslümanlığın (ya da başka bir dinin) Sİyasi amaçla kullanılması, terör için kullanılması, mal satmak için kullanılması, Barbarlığın bahanesi haline getirilmesi dinen günahtır ve bunu yapılan kişi, dine göre, zaten sonuçlarla karşılaşacaktır.

 

(Troll kişileri not ettim, "Ateizme sayım var" da dedim, Abuk sabuk cevap çıkarsa da ona göre tepki veririm)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu iyi niyetle açılmış olabilir ama başlık son derece yanlıştır.

Bir terör veya bir faşizm islam adına yapılıyorsa o islami terör ve islami faşizmdir.

Terörün ve faşizmin islama ters olup olmaması teoride tartışılabilir ama iş pratiğe girince o terör ve faşizmdir.

Üstelik islami terör ve islami faşizm islam dinine aykırı değil, bizzat islamın kendisidir.

Cihat denen olay sadece savunmayı ifade etmez, tüm insanlığın islama bağlı olmasını şart koşar.

Bunun için de islam olmayan herkese saldırıyı hak görür.

İşte bu hakka dayanarak saldırır, bizler de buna islami terör ve islami faşizm diyoruz.

Örneğin, bu ülkede müslümler islami terör veya islami faşist olan hiç bir eylem ve katliamı protesto etmediler ama İsrail bir taş atsa sokağa dökülüyorlar, çünkü bizde terör-faşizm-katliam olan onlarda cihattır.

Ya başlıktaki gibi islami terör yok diyerek cihatçı olacaksınız ya da terör-faşizm olarak göreceksiniz.

Hem müslüm olmayıp hem islami terör değil derseniz komik duruma düşersiniz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam, terörde araç değil, amaçtır. Islam Devleti(IŞİD)'in nihai hedefi, kur'an'ın literal ve saf bir anlayışına dayanarak, İslam'ın prensipleriyle yürüyen bir hilafet kurmaktır. İslam'da şiddet, yeni bir norm falan da değildir. İslam, doğduğundan beri kanla, acıyla, vahşetle yayılmıştır. Gene sanıldığının aksine IŞİD gibi örgütler, İslam'ın yanlış yorumlanması veya çarpıtılmasından kaynaklanmıyor, İslam'ın özünden, kendi içerisindeki bu vahşi ve ilkel yapısından kaynaklanıyordur. Hazır yabancı dilin de tam, vakit buldukça şu sitedeki yazıları oku, bizzat İslam'i kaynaklardan alıntılar yaparak açıklıyorlar.

 

https://www.thereligionofpeace.com/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence:

 

Ateizme geçilmeden önce ilk etapta önce ne olduğunun anlaşılması lazım. Luther Avrupa'da Protestanlık hareketini başlatmadan önce insanlar eski ahitti bile okumadan körü körüne Papalığın ne dediğine inanıyorlardı. 1500'lü yıllarda bütün Avrupa'da sel gibi Protestan kanı aktı. Biz daha o aşamadayız. Yani "başı açık Müslüman olmaz" veya "şarap içen Müslüman olmaz" aşamasındayız. Ben şu anda şarap içiyorum, ve soran olursa "ben Müslüman değilim" demem. Ben: - "Dini tam uygulayan Müslüman vardır, benim gibi uygulayan Müslüman vardır" derim. Hiç Ömer Hayam okumadınız mı? veya Amin Maaluf okumadınız mı? Bunlar fanatik İslam ile sıradan İslam'ı ayırt etmenine yardımcı olabilir.

 

Crusader: Hıristiyanlıkta da aynı kavga yaşanmıştır. Yani web sitesindeki "what makes İslam so different?" başlığı günümüz koşullarında yanlış değildir. Ama geçmişte, MS 7 yy'da Bizans İmparatoru resim/heykel olarak ne varsa tahrip edilmesini emretmişti. MS. 1000 yılında papa "kafir Müslümanlara karşı haçı seferi" başlatılmasına karar vermişti (Bugünün Hristiyanları bunun sadece yağma ve şiddet amaçlı bir hareket olduğunu kabul ediyorlar). Ve Hıristiyanlıkta reform olmuştur. Eski Katolik doktrin dünyanın düz ve evrenin merkezi olduğunu kabul ediyordu. Şimdiki Papa ise boşanma konusuna daha ılımlı yaklaşabilen bir insan. Ama şu da var: Protestanlık reformu olmasaydı, Lüterci, Calvinist doktrinler olmasaydı, Hıristiyanlık alemi de değişmeyecekti. Bugün bile hala dünyanın evrenin merkezi olduğuna inanıp Kopernik / Giordano Bruno gibi adamları kafir ilan edeceklerdi.

 

Yani "Dİn" dedin mi 1 dakika durup düşüneceksin. Söylenen laf doğru bir laf mı, yoksa bilmeyen, dini kendine göre yorumlayan adamın lafı mı?

- Biz bu konuları tartıştık. Daha Atatürk zamanında kadınların özgürce giyinebilecekleri, insanların içki içebileceği gibi sonuçlara vardık.

Bu dediğim yanlış anlaşılmasın. İçki içmek veya zina yapmak Hıristiyanlıkta da günahtır. Dinler insanın dünyevi zevkler yerine insanların Tanrı'ya yaklaşmaları gerektiğini ve Tanrı'nın kurallarına uymaları gerektiğini savunur. Yani bu vardır.

Ama nüans şuradadır: - Hıristiyanlıkta adam zina yapınca, "günah" işlemiş olur (Hıristiyanlıkta da cinselliğin evlilik dışında olmaması gerektiği inancı vardır) Ama bunu yaptı diye "kafir" ya da "Hıristiyan olmayan" ilan edilmez.

O yüzden dikkat etmek gerek. Bana göre Başını örten, örtüyordur. Beni ilgilendirmez. Ama "başını örtmeyen Müslüman değildir, içki içen Müslüman değildir, zina eden Müslüman değildir" diyen kişiye ben güzel bir -OHA çekerim. saçmalıktan başka bir şey değildir.

Oruç konusu bile, tamam, Oruç tutan Müslüman daha iyi Müslümandır. dinini tam uygulayan kişidir. Ben kendime göre, uygularım - uygulamam, o beni ilgilendirir, kimsenin yorum hakkı filan yoktur. Kimse de kimseyi kendi kafasına göre öyle aforoz edemez. ben onu söylüyorum.

 

Ateizm: Sonraki aşamadır. daha derin ve tamamen felsefi bir konudur. "Evren kendi kendine mi oldu? Başlangıç sebebi var mıydı? Başlangıç sebebi vardı ama Tanrı yarattıktan sonra kendi haline mi bıraktı?" sorusudur. Bilimsel / felsefi bir sorudur.

 

Benim söylediğim bu. Kimse de "sen Ateistleri dindar mı yapmaya çalışıyorsun?" demesin. Çünkü alakası yok. Ben sadece insan bilincindeki farklı aşamalardan söz ediyorum ve ciddi din alimlerinin (YNÖ gibi) insanları İslamı her türlü kişisel çıkarlar için kullanmak isteyen kişilere karşı uyardığından söz ediyorum. Yani kızın biri bu yaz Olympos'a gitmiştir, Orada bir erkekle tanışmıştır. Ok. Bu kişinin maveni yaşamı halen sadece kendini ilgilendirmektedir. Ama adamın biri çıkıp "Ben Allah'ın ve Türk milletinin patisiyim" demiştir. - Aha işte bu aşamada, (bence) o adam dinden çıkmıştır.

- Şimdiye kadar elden geçirdiğim dini literatüre göre benim vardığım sonuç bu. ve bu sadece İslam için değil, diğer dinler için de böyledir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

leonardo sen kendi vijdanına ve özgürlük anlayışına göre islamı masum yapıyorsun ama islamın hiç de senin dünyandaki gibi olmadığını anlatıyoruz. Yani senin Batı örneğindeki gibi islam yobazlıktan kurtulamaz, çünkü islam yobazlık üzerine kurulmuştur.

İslamda zerre kadar senin örneğindeki gibi gelişme emareleri olsaydı zaten yüz yıl önce kurulan Laik sistemde islam yaşamını kabul ederlerdi. Avrupada Laik veya demokrasi sistem geldikten sonra onu yıkıp geri din sistemini getirme söz konusu olmamıştır. Oysa bugün islam için yüz yıllık laik sistemi yıkan yine senin değişir dediğin müslümlerdir. İslam binbeşyüz yıl önce neyse yine odur, bundan sonra da değişmez.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence firavun hakkında edilen sözlerden en vahim olanı allahın sıfatlarını taşıması filan değil. Bu filan teferruat. Asıl vahim olan söz ona dokunmanın ibadet olduğu herzesidir.

 

Neden en vahim söylem bu, çünkü dokunmanın ibadet olduğu şeyler ancak putlardır. Putlara dokunularak ibadet edilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

İslam binbeşyüz yıl önce neyse yine odur, bundan sonra da değişmez.

 

Öyledir. Her şey zamanında yapılırsa etkili olur. Reform Hristiyanlıkta zamanında yapıldığı için etkili oldu. İslam o treni kaçıralı çok oluyor. İslamda bir reform başarma şansı şu an sıfır.

 

Geriye kalan seçenek Yahudilikteki seçenek. Yahudilikte bir reform olmadı. Ama başarılı bir laik sistem kurabildiler. Bu nasıl oldu?

 

Şöyle oldu, reform yapamadılar ama başka bir şekilde dini etkisizleştirdiler. O da dini folklorik bir düzeyde ele almak. Ciddiye almamak. Din ile dalga geçmek, hafife almak, alay etmek, espri ve fıkra malzemesi yapmak. Tek yol budur. Reform şansı kalmayınca başka seçenek de kalmaz. Dini herhangi bir eleştiriye sonuna kadar açık toplumsal öge, folklor, gelenek gibi ele almak. Dinin ciddiye alınmasına meydan vermeden sürekli ve sistematik biçimde alaya alınması gerekiyor. Ta ki ciddiye alınmaz hale gelinceye kadar. Tek yol budur. Buna ironi yöntemi denir. Dozu önemlidir. Aşırı dozu krize yol açar. Dozu iyi ayarlanmalı, fazla alay edilmemelidir. Aşırı alay aşağılama, küçümseme, ayrımcılık, ötekileştirmeye gider.

 

İroni bir sanattır, beceremeyen yapmamalı. Bu toplum bunu becerebilecek kapasitede bence değil. O zekaya sahip değil. İsrail halkı zeki olduğu için bunu becerebildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

leonardo sen kendi vijdanına ve özgürlük anlayışına göre islamı masum yapıyorsun ama islamın hiç de senin dünyandaki gibi olmadığını anlatıyoruz. Yani senin Batı örneğindeki gibi islam yobazlıktan kurtulamaz, çünkü islam yobazlık üzerine kurulmuştur.

İslamda zerre kadar senin örneğindeki gibi gelişme emareleri olsaydı zaten yüz yıl önce kurulan Laik sistemde islam yaşamını kabul ederlerdi. Avrupada Laik veya demokrasi sistem geldikten sonra onu yıkıp geri din sistemini getirme söz konusu olmamıştır. Oysa bugün islam için yüz yıllık laik sistemi yıkan yine senin değişir dediğin müslümlerdir. İslam binbeşyüz yıl önce neyse yine odur, bundan sonra da değişmez.

 

 

- İlk mesajda dediğim gibi, Ateistlerin din konusunu olumsuz eleştirmelerini kabul ediyorum. Ateist kişinin "din şöyle kötüdür, din böyle kötüdür" demesini kabul ediyorum. Saçma sapan yerlere gidilmemesi için bu tartışmaya da girmeyeceğim. Bu Yaklaşımı kabul ediyorum.

 

Ben yine de bir sürü insan tanıyorum. Örtünmüyoruz, hiç kimseyi patlatmıyoruz, Atatürkçüyüz, "Adil düzen" filan istemiyoruz, İçki içiyoruz, mecbur kalınca Domuz yiyebiliyoruz, Öyle yani.

 

 

Bence firavun hakkında edilen sözlerden en vahim olanı allahın sıfatlarını taşıması filan değil. Bu filan teferruat. Asıl vahim olan söz ona dokunmanın ibadet olduğu herzesidir.

 

Neden en vahim söylem bu, çünkü dokunmanın ibadet olduğu şeyler ancak putlardır. Putlara dokunularak ibadet edilir.

 

- İkinci mesajda dediğim gibi, AKP bir firavundur (benim yorumuma göre).

 

- Reform İslam'da da çoktan yapıldı. Hiç Tasavvuf filan okumadınız mı?

 

İslam'ın (Türkiye'deki İslam'ın) en büyük eksiği vasıflı din adamlarının eksikliğidir. Ben duaları filan ezbere bilmem, ama dini konuları çoğu hacı-hocadan daha iyi anladığımı düşünüyorum. Bu da benim düşüncem.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Faşizm kelimesinin neden alakalı alakasız yerlerde kullanıldığını hâlâ anlamadım.

 

İslam'i faşizm değil, İslami fundamentalizm vardır. Bu terim kullanıldığında zaten eylemleri aslı terimin içinde saklı. Fundamentalizm dini esaslı kaidelere dönmeyi amaçlaması ve bugünkü bakış açısı dolayısıyla aslı Ortaçağ'a ait olan İslam'ın içindeki vahşi ve toleranssız öğeleri öne çıkarmaktadır. İslam'ın içindeki insani değerler bugün de dünya toplumları ile aynı çizgide bulunduğu için marjinal görünüş vermemekte ve İslam'ın terör dini olduğu algısını vermektedir.

 

'İslami terör' diye İslam düşmanlarının isimlendirdiği terörizmin sebepleri Ortadoğu coğrafyasının I Dünya Savaşı sonrası yaşadığı devletsel otorite eksiklikleri, sefalet ve Ortadoğu'nun dünyanın gerisinde kalması, Batı'nın ve İsrail'in Ortadoğu'da izlediği politikalar ve askeri eylemlerdir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam içeriğince cihat,fitne,bozgunculuk gibi kavramları barındıran,her şeye burnunu sokan,aşırı yasakçı,baskıcı,dayatmacı bir anlayıştır.İslamın tam olarak egemen olduğu bir yerde düşünce özgürlüğü olmaz.Kuran,islama göre yönetilmeyen düzenleri,yerleri fitne olarak görür,bu düzenlerin yıkılarak yerine islami düzenlerin kurulmasını ister.Din Allahın oluncaya,fitne kalmayıncaya kadar savaşılmalıdır.

Kurana göre Allahın indirdiği ile hükmetmeyen,yönetmeyen kafirdir.Bu ne demek.İslami anlayışa,kurallara,yasaklara göre yönet,toplumsal yaşamı islama göre düzenle,yapılandır.

İşte bu düzende,islamı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,islam karşıtı düşüncelerini yayanlar fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,islami düzeni yıkmaya çalışmak,allaha,islami düzene savaş açmak gibi gerekçelerle,maide 33te geçen şu yaptırımlara çarptırılırlar.Ya elleri ayakları çaprazlama kesilir,ya çarmıha gerilirler,ya öldürülürler,ya sürülürler.

Yine dinden dönenler,islami düzeni korumak adına öldürülürler.Çünkü müslümanların azalması,dinden çıkanların çoğalması demek,islami düzenin yıkılması anlamına gelir.Düzenleri kuranlar da,koruyanlar da insanlardır.İnsan olmadan islami bir düzen de olmaz.İslami düzenin korunması ve varlığının sürdürmesi,müslüman sayısının azalıp,azalmaması doğrudan bağlantılıdır.

İslamı seçersen,tüm değerlerin,kutsalların araplarla bağlantılı olur,kaçınılmaz olarak,mutluluklarını,üzüntülerini,sevinçlerini arabın geçmişinden almaya başlarsın.Arabın mekkesine kutsal kent,kentlerin anası dersin.Arabın küpü çevresinde döner,hacerül esvede el yüz sürersin,safa merve tepeleri arasında gider gelir,hira mağarasına uğrarsın,arabın tapınmalarını yerine getirmeye başlarsın.Kuran arapçadır,Muhammed,Ayşe,Zeynep,Ömer,Ali,Ebubekir,Osman araptır.Değer verdiğin her şey araplarla bağlantılı olduğu içinde,kültürün,düşünce yapın,algın buna göre biçimlenir.Tvlerde arapların yaşam öyküleri anlatılır.Her yere araplaştırma kurumu imam hatipler açılır.Arabın kara çarşafı,sarığı,cübbesi kutsanır,sarıklı,cübbeli tipler el üstünde tutulur.

Kuşkusuz İslam arap yayılmacılığının,arap sömürgeciliğinin,arapçılığın kutsallaştırılmış halidir.Uyuşturan,bağımlılık yapan kutsallığını kullanarak işini görür.

 

 Maddeler halinde toparlayacak olursak;

-Kuran İslama göre yönetilmeyen,islamın egemen olmadığı düzenleri fitne olarak görür,bu düzenlerin yıkılarak,yerlerine islami anlayışa göre yönetilen düzenlerin kurulmasını ister.

-İslami düzende islamı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,islam karşıtı düşüncelerini yayanlar,fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,islami düzeni yıkmaya çalışmak,allaha,islami düzene karşı savaş açmak gibi nedenlerle maide 33te geçen yaptırımlara çarptırılırlar.

-Dinden dönenlerin çoğalarak islami düzenin yıkmasından korkulur.Çünkü İslami düzenin korunması,varlığını sürdürmesi ile müslüman sayısının azalıp azalmaması arasında doğrudan bir bağlantı vardır.Müslüman sayısı azalır,dinden çıkanlar çoğalırsa,haliyle islami düzen de yıkılır.Düzenleri kuranlar da,koruyanlar da insanlardır.İnsan olmadan islami bir düzen de olmaz.

-İslam arapçılığın,arap yayılmacılığının,arap sömürgeciliğinin kutsallaştırılmış halidir.İslamı seçince,kaçınılmaz olarak tüm değerlerin,önem verdiklerin,kutsalların araplarla bağlantılı olur.Arabın dinine bağımlı olan beyin,arabın değerlerini,kültürünü,geçmişini,kutsallarını,kişilerini,giyimini,kuşamını kendisinden sonra gelen kuşaklara da benimsetmek ister.Ama sorsan,bizim dinimiz de ırkçılık yasaktır der,ırkçılık yapmadığını sanır,çünkü arapçılık  uyuşturan,bağımlılık yapan kutsallık maskesini takarak İslam adını almıştır.İslam da başkadır,o sonsuz,görünmeyen bir güç tarafından gönderilmiştir.

-İşte islam bağımlısı,kutsallık maskesi altında arapçılık yapan,özüne araplık işlemiş bu beyin türü,her türlü eylemi,uygulamayı,sözü de bu arapçı düşünce yapısına göre değerlendirir.Bu beyin türüne göre,arap abecesini kaldıran Atatürk bir dış güçtür,onları özlerinden uzaklaştırmıştır.Arabın dinine inanmayan,arap kişilerini sevmeyen,onları eleştiren bir kişi özünden ayrılmıştır.Kısacası bu arapçı kafa yapısına göre,arabın kültüründen uzaklaşan,arapların değerlerini,geleneklerini,tapınmalarını,kutsallarını,önderlerini,geçmişini benimsemeyen,arabın dinini eleştiren herkes bir dış güç,ötekidir.


 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Önce kendinize şu soruyu sormalısınız:

Tevrat ve İncil şiddete baş vuran oldukça katı ve hoşgörüsüz kitaplardır. Yahudilik ve Hristiyanlıkta da terör ve faşizm vardır.  Peki onlar neden teröre baş vurmuyorlar?

 

Yahudiliğin başlangıcı binlerce yıl öteye gidiyor. Rakipsiz ve yayılımcı olmayan bir dindir.

Hristiyanlık son iki bin yılın dinidir. Yahudiliğe rakip olarak ortaya çıkmıştır. İkisi arasında sürtüşme vardır ama son yıllarda aralarındaki düşmanlık azalmıştır.

İslam bu iki dine çok sonradan(700 yıl sonra) katılan bir Arap dinidir. Çoktan yerleşen ve kabul gören Yahudilik ve Hristiyanlığa rakip bir dindir. İlk Müslümanlar onların yerini alabilmesi için İslam'ı bir silah olarak kullanarak yaymaya çalışmışlardır. Orta Doğuda mevcut kuvvetler arasında gerçekleşen değişikliklere bağlı olarak, bir çöl fırtınası gibi aniden ortaya çıkan Arapların şiddetten başka baş vuracakları bir yöntem yoktur. Kültürleri Yahudi ve Hristiyan kültürleri kadar gelişmiş değildir. Ama İslam sayesinde büyük bir güç olmayı başarmışlardır. İslam Arapları birleştiren bir savaş dinidir. Araplar ilkel kültürlerini İslam aracılığı ile ve savaşarak yaymışlardır. Aslında bu İslam da Arapların ilkel kültürlerinin ürünüdür. 

Terör ve İslam iç içedir. Ezik Müslümanların kendilerini başka türlü belirtmeleri mümkün değildir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 Reform İslam'da da çoktan yapıldı. Hiç Tasavvuf filan okumadınız mı?

 

Tasavvufu iyi bilmem bir yana, çok iyi de yorumlarım. Pek hayra yormam o ayrı...

 

Mesele o değil. Ona kalsa Yaşar Nuri hoca da reform yaptı. Ama kim benimsedi? Sen, biri daha ve biri daha... O kadar.

 

Reform dediğin dalga dalga yayılır, tüm statükoları sallar, yıkar, tüm topluma yayılır ve toplumu baştan inşa eder. Reform sonrası artık hiç bir şey eskisi gibi olamaz. Reform budur. Tasavvuf bunu rüyasında bile görmemiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Faşizm kelimesinin neden alakalı alakasız yerlerde kullanıldığını hâlâ anlamadım.

 

İslam'i faşizm değil, İslami fundamentalizm vardır. Bu terim kullanıldığında zaten eylemleri aslı terimin içinde saklı. Fundamentalizm dini esaslı kaidelere dönmeyi amaçlaması ve bugünkü bakış açısı dolayısıyla aslı Ortaçağ'a ait olan İslam'ın içindeki vahşi ve toleranssız öğeleri öne çıkarmaktadır. İslam'ın içindeki insani değerler bugün de dünya toplumları ile aynı çizgide bulunduğu için marjinal görünüş vermemekte ve İslam'ın terör dini olduğu algısını vermektedir.

 

'İslami terör' diye İslam düşmanlarının isimlendirdiği terörizmin sebepleri Ortadoğu coğrafyasının I Dünya Savaşı sonrası yaşadığı devletsel otorite eksiklikleri, sefalet ve Ortadoğu'nun dünyanın gerisinde kalması, Batı'nın ve İsrail'in Ortadoğu'da izlediği politikalar ve askeri eylemlerdir. 

 

 

- Sen zaten gereğinden fazlasını anlamış durumdasın. Ben zaten Atilla'yım, sizi kurtarmaya geldim.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil çöl yağmacılarının uydurduğu bu ilkel dini insan gibi bir kılığa sokmak için bazı girişimler olmuştur elbet. Örneğin Farabi determinizmi bu girişimlerden bir tanesidir ama Gazali yobazı tarafından islam coğrafyasını sarması önlenip büyük ölçüde engellenmiştir. Yanlış anlaşılmaması için belirteyim, Farabi determinizmi elbette ve kaçınılmaz olarak klasik determinizm sınıfındadır. Benim benimseyip savunduğum modern determinizm sınıfında değildir. Ama o zaman topluma yayılsa, bugün elbet modern determinizme dönüşürdü.

 

Tasavvuf da evet reform girişimlerinden bir tanesi. Şimdi şöyle oluyor:

 

Klasik determinizm deizmi le laisizmi doğurmuştur. Ki bunlar insanlık tarihinde dine vurulan en ağır iki darbedir. Bu iki arka arkaya sert darbe kadar hiç bir darbe dini yere serememiştir. Din nakavt olmasına rağmen maalesef mevta olup tahtalı köyü boylamamıştır. Tabii hastanede mastanede komada epey yattıysa da kendine gelip yine bela olmuştur insanlığa.

 

Modern determinizm o yüzden dinin ve tanrının iki suç ortağının da idamını istemektedir. Fakat jüri hiç idama sıcak bakmadı. İdam kararı vermeden bu beladan kurtuluşun olmadığını bile bile ayak sürüyorlar. Bakalım nereye kadar sürüyecekler.

 

Bu ayak sürüme yüzünden modern determinizm doğurduğu ateizmin başarısını... Klasiğinin doğurduğu deizm kadar sağlayamamıştır. Deizm ringe fırtına gibi çıktı ve dini anasından doğduğuna pişman etti, yere serdi. Ateizm bu başarıyı henüz rüyasında bile göremedi.

 

Ama ateizm dini dövmeyi filan amaçlamıyor. Amacı onu gömmek. Bu uzun vadede olacak bir iş. Öyle hop diye olmuyor. Çıkar ağzına iki çakar, yere serersin. Ama gömeceğim dersen iş çok büyük. O yüzden hop diye olmaz.

 

Neyse konuyu dağıtmadan: Tasavvuf da islama panteizmi sokmak ve bu yolla insana benzer düzgün bir kılığa evirmek için bir girişimdir. Fakat Hallacı Mansurun işkence ile öldürülmesi ile son bulmuştur. Ondan sonra yok ashabı suffadan gelir yok ilk piri Ali'dir filan derken sulandırılıp islam içinde eritilmiş yok edilmiştir.

 

İslam, kendisini insan kılığına sokmaya çabalayan her girişimi boşa çıkaran yoz yobaz ilkel vahşi bir yaratıktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, leonardo18 said:

 

- Sen zaten gereğinden fazlasını anlamış durumdasın. Ben zaten Atilla'yım, sizi kurtarmaya geldim.

 

 

Trollük yapma da düzgün cevap yaz. Kelime haznende baskıcı rejimlerin tek karşılığı: Faşizm. Atilla da 'faşist'tir kesin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...