Jump to content

Din ile Vicdanın Çatıştığı Alanlar Var mı?


Recommended Posts

 

 

 

Ayrıca sana kırk kere yazdık, beşeri hukuğun ideal ya da mükemmel olmak gibi bir iddiası yok. Beşeri hukuk hata kaldırır. Ama bu senin kitabındaki ayıpları örtmez. Senin kitabın hata kaldırmaz. Kitabını tencere dibin kara yöntemiyle savunmayı bir kenara bırak artık. Çünkü halen bunu yapıyorsun. Çünkü elinden sadece bu geliyor. Ama komik ve aciz duruyor.

 

Ve elindeki tek şey bu mudur sorarım sana? Kuranın çok güzel kesip biçip öldürmesi dışında? Kıyası kime, neye göre yapacan be a adam?  DÜNYANIN BELKİ YARISI İDAM CEZASINA KARŞI! Ya cevabını ver, ya da o kalın kafana sok bunu.

 

Senin kitabında onlarca durumun, hadise ve suçun karşılığı dahi yok. TCK'nin yanında cin ali gibi kalıyor. İşte böyle sübyancılık diye bir ayrım yok demek zorunda kalırsın pişkin pişkin o sözde muhteşem ve sözde mutlak adaletli kitabına kalırsan. Zina ile cebri bir ilişkiyi, sübyancılığı dahi bir tutmak zorunda kalırsın.  ÇÜNKÜ SENİN ZAVALLI KİTABIN BUNUN AYRIMINI YAPMAYI, DEĞİL AYRIM, KISTASINI DAHİ VERMEYİ BECEREMEMİŞ! BUNU İYİCE SİNDİR, BUNUNLA YAŞAMASINI ÖĞREN.

 

Ha sübyanla, ha sübyan olmayanla zina yapmışsın ne fark var diyecek kadar aşağılık ve zavallı bir duruma düşürüyor kitabın seni. Neden? Çünkü o bok çukurunun içinde her nedense pek övündüğün öldürme cezasının dışında adalet namına pek fazla bir şey yok da ondan.

 

Duyduk duymadık demeyin! İşte bu bir müslümanın sözüdür:

 

HA SÜBYANLA, HA SÜBYAN OLMAYANLA ZİNA YAPMISŞIN NE FARK EDER!! Evli ise recm edilir, bekar ise 100 sopa vuruluuur!!!

 

Adalete geeeel!!!!

 

İşte bu iki cümleyi ateistforum tarihine kazıyalım.

 

İçinde kölelik cariyelik, sübyancılık dahil türlü halt bulunan kitabını da adalet üzerinden bize pazarlamaya kalma

(Not: kutuplar ve uzayda nasıl namaz kılınır oruç tutulur cevabını halen bekliyoruz)

 

 

 

 

sizin modern HUKUK 5 YAŞINDAKİNİ ÖLDÜRMEYLE 70 YAŞINDAKİNİ ÖLDÜRMEYE NASIL CEZA VERİYOR?????????????????*

YADA 5 YAŞINDAKİNE TECAVÜZ EDENE NE CEZA VERİYOR 70 YAŞINDAKİNE TECAVÜZ EDENE NE CEZA VERİYOR?????????*

KUTUPLAR...http://video.haber7.com/video-galeri/92763-dunyanin-en-uzun-sure-oruc-tutan-turku

 

 

tarihinde gringer80 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 169
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

 

 

Valla herşeye kadir ve de alim olan senin tanrın. Cevabı o ya da onun yerine sen ver istersen..İsterse herkesi albert aynştayn kılar ama aynı zamanda da adletli düzeni kurar, neticede yapamayacağı şey yok öyle değil mi:? Yoksa beceremez mi? Azıcık mantıklı ol. Şimdi sıkıysa çık işin içinden..Vah vah, buradan da patladın.

 

 

Düzenin zeka gerektirdiğine dair mantıksal bir zorunluluk yoktur. Bunu bugüne kadar da hiçbir babayiğit gösterememiştir. Ha yiyorsa sen yap bakalım. İnsansı yanılgılarına, tümevarımdan öteye geçemeyen dayanaklarına karnımız tok. Bize mantıksal zorunluluk ile gel. Yoksa her zamanki gibi ikile, ama gördüğüm kadarı ile sende o yüz yok.

 

Demo zaten ziyadesiyle yazmış ama, evrim yoktan varetmiyor. Daha bundan bile haberi olmayan bir cahilsin. Evrim nerede ise 4,5 milyar yıllık bir süreç .İnsanlığın yazılı tarihi ise ~2000 yıllık. Hesabı sen yap. Şu ana kadar yapılmış olanlar, yapılacakların garantisidir. Satranç ve Go oyunlarında insanoğlu, bilgisayar karşısında pert oldu bile. Bundan fazlası da var. 2000 sene için fena sayılmaz, öyle değil mi? Ha yapsa ne olacak, yapmasa ne? İnsanlık daha iyisini yaparsa evrim var, yapamazsa yok mu diyecez? Bu nasıl bir mantıktır acep? Bedevi mantığı..

 

Sende o yüz yok demiştik ya, illa bu konuda da rezil olacam diyorsan, evrim konusunda da ayar verebiliriz hazırsan eğer. Alışmış kudurmuştan beterdir ne de olsa..

NETİCEDE YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK...ben bi oturuşta 2 ekmek yiyebiliyorum....bunu yapabiliyorum diye her oturuşta 2 ekmek yemek zorundamıyım....???????????*

 

düzenin zeka gerektiği.....istanbulun işlek bir caddesine delinin birini koy ve trafiği sorunsuz yönetsin....ozaman zeka gerekli mi gereksizmi...görürsün.MANTIKSAL ZORUNLULUK oldumu canım.....

 

bedevi mantığı....aklı fikri iradesi olmayan evrimin milyar yılda yaptığını aklı fikri iradesi olan insan 5 dakikada yapar.evrim dediğin trilyon senede geçse bi su tulumbası bile yapamaz....

 

doğru bende  yüz yok....ikiyüz var.....

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

 

Evrimi kavramak çok zordur. Örneğin at ile eşek örneğimizde, bu iki türün milyonlarca yıl önceki ortak atası eşşek kafalı bir at filan değildir, yani at ile eşeğin bir kompozisyonu değildir. İkisine de benzemeyen bir türdür.

 

İnsan ile şempanze ortak atadan sekiz milyon yıl önce ayrıldı. Fakat şempanzelerle ortak atamız maymunsu bir insan değildir. Ne şempanzeye ne insana benzemeyen bir türdür. Bunların fosillerini bulup haaa şuymuş demenin hiç kolay olduğunu sanmayın. Canlıların çok azı fosilleşti, Fosilleşenlerin çok büyük çoğunluğunu yakıyoruz fosil yakıtlar şeklinde. Kemikleri belli olacak şekilde fosilleşme çok çok çok ender bir durum. Çok çok özel şartlarda böyle bir fosil oluşur. O yüzden bir fosilin değerine paha biçilemez.

 

Dünyada en nadide paha biçilemez nesne, bir canlı fosilidir. Onda da sadece kemiklerin şekli anlaşılır, tam iskelet fosil yoktur. Fosilin ne kadar nadide bir nesne olduğunu anlatabildim sanırım.

milyonlarca yıl önce....at eşek...abicim ne içtiniz siz.görmediğiniz yaratıcıya inamıyorsunuz ama 8 milyon yıl önce şu oldu bu oldu masalıyla avunuyorsunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

 

norveçte bugün anket yapılsın....ama nasıl anket.....yakınları yada en sevdikleri birileri tarafından öldürülenlere yapılmalı.tuzu kuru olanlara değil...malum damdan düşenin halinden damdan düşen anlar...ve şuna emin ol idamı isteyenler en az %90 çıkar.aynı anketi aynı şekilde ülkemizdede yapsa çok değişmez.....MADEM SEN ATEİSTSİN...ÇEVRENDEDE VARDIR ATEİSTLER...ATEİST OLUP EŞİ ÇOCUĞU anası babası öldürenleri bul ve bir anket yap.....bakalım ateistler bu durumda ne kadar modern cezalarA RAZI OLUYORLAR.....

BENİM KİTABIMIN ADALETİNE YAKLAŞIRSIN ANCAK...ÇÜNKÜ BENİM KİTABIMI YARATANDA insanları yaratanda aynı...yarattıklarının nası sukunete ereceğini iyi bilir.

 

İnsan insandır, bazı şeyler vardır ki ateist teist farketmez, benzer tepkiler gösterir. Ben ateistim, benim çocuğuma tecavüz edip onu öldüreni adaletin insafına terketmem örneğin. Ona cezasını kendi ellerimle vermekten başka yaşam amacım kalmaz öyle durumda. Çoğu ebeveyn de benim bu hissettiklerimi hisseder, din ve inanç farkı olmaksızın. Yapabilmek veya yapamamak başka mesele.

 

O yüzden hukuk var işte. Herkes kafasına göre ceza biçmesin, toplumda kargaşa olmasın, şiddet misliyle artmasın ve suçlu cezasını hakkıyla çeksin diye var. Ben hırsızı affedebilirim ya da bana karşı işlenmiş başka herhangi bir suçu görmezden gelebilirim. Bu beni bağlar ama. Hukuka göre kişi suçlu ise bedelini ödemelidir. Doğru olan da budur düzen için. O yüzden yargıçlar çok önemli insanlardır, ellerindeki güç çok büyüktür ve bağımsız olma koşulları vardır. 

 

Allah kim oluyor da dandik bedevilerin bin küsur yıl evvelki hayat standartlarına, gerçeklerine, sosyal hayatlarına bakıp dandik ve şiddet dolu kurallar ve yaptırımlar getiriyor?

 

Anlamadığınız şey şu: Ahlaki doğrular ve yanlışlar da değişir hukuk da. 1400 küsur yıl önceki ahlaki kurallarla şimdikiler bir değil. O zaman suç sayılanlar şimdi suç değil, suç sayılmayanlar suç. Modern hukuk var, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi var, Müslüman sapıkların akın akın tecavüz ettiği çocuklar için Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi var (ki birçok Müslüman ülke, sözleşme de olan ve ceza-i müeyyideler öngören bu bildirgeyi ne kabul etmiş ne de imzalamıştır) vs vs.

 

Dört kadını birden alıp nikahlayamazsın. 18 yaşından küçük herkes çocuktur, canının istediği gibi alıp evlenemezsin. Küçük çocukları evleniyoruz adı altında istismar edemezsin. Sana karşı suç işleyene cezayı kafana göre veremez, kısasa kısas yapamazsın örneğin. Karın seni aldattıysa ya da bekar kızın biriyle evlenmeden beraber olduysa onu toprağa gömüp taşla öldüremezsin. Boşarsın, biter. Köle alıp satamaz, evinde cariye biriktiremezsin. Bunların hepsi suçtur.

 

Bak senin Müslüman ülkende çok Müslüman iktidarın çocuklara akın akın tecavüz edildiği halde bütün tecavüzcüleri serbest bırakıyor. Suriye'den vb geri kalmış ülkelerden gelen mülteciler sokaklarda kadınları, çocukları taciz ediyor, salıveriliyorlar. Sokaklarda yobazlar kadınlara kısa etek, şort giydi diye açıkça saldırıyor, dövüyor ve yine salıveriliyorlar. Çnkü bunlar İslam'a göre suç değil. O yüzden saçma salak konuşup durma.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

 

 

 

Allah kim oluyor da dandik bedevilerin bin küsur yıl evvelki hayat standartlarına, gerçeklerine, sosyal hayatlarına bakıp dandik ve şiddet dolu kurallar ve yaptırımlar getiriyor?

 

Anlamadığınız şey şu: Ahlaki doğrular ve yanlışlar da değişir hukuk da. 1400 küsur yıl önceki ahlaki kurallarla şimdikiler bir değil. O zaman suç sayılanlar şimdi suç değil, suç sayılmayanlar suç. Modern hukuk var, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi var, Müslüman sapıkların akın akın tecavüz ettiği çocuklar için Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi var (ki birçok Müslüman ülke, sözleşme de olan ve ceza-i müeyyideler öngören bu bildirgeyi ne kabul etmiş ne de imzalamıştır) vs vs.

sen kim oluyorsun. vucudunda ki 1 tane kıla bile hükmün geçmezken yaratıcıya kim oluyor diyebiliyorsun...

anlamadığınız şey şu....1400 yıl önceki insanda çocuğuna tecavüz edipöldürenin  öldürülmesini ister.1400 yıl sonraki insanda çocuğuna tecavüz edip öldürülmesini ister.trilyon sene geçsede bu değişmeyecek.1400 yıl önceki islami kurallar değişmedi.ozaman ne suç sayılıyorsa bugünde aynı....(1400 yıl önceki suç sayılan ahlak kurallarından örnek versen...şimdi suç sayılmamasını beraberce bi değerlendirsek.)müslüman sapıklar derken.....ateist sapık yokmu.? yoksa hristiyan hindu yahudi....sapık.... sapık sapıktır.bunun dinle ne alakası var.din zina yapmayın demiş.dine tabi olan zina yapmış...suçlu din mi???? din çalma demiş adam çalmış dinmi suçlu...din çocuklara tecavüz edinmi diyor???? neymiş müslüman ülkeler imzalamamış...imzalamadılarsa o dinin sorunu değil.

 

 

 

 

 

tarihinde gringer80 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

 

Dört kadını birden alıp nikahlayamazsın. 18 yaşından küçük herkes çocuktur, canının istediği gibi alıp evlenemezsin. Küçük çocukları evleniyoruz adı altında istismar edemezsin. Sana karşı suç işleyene cezayı kafana göre veremez, kısasa kısas yapamazsın örneğin. Karın seni aldattıysa ya da bekar kızın biriyle evlenmeden beraber olduysa onu toprağa gömüp taşla öldüremezsin. Boşarsın, biter. Köle alıp satamaz, evinde cariye biriktiremezsin. Bunların hepsi suçtur.

 

Bak senin Müslüman ülkende çok Müslüman iktidarın çocuklara akın akın tecavüz edildiği halde bütün tecavüzcüleri serbest bırakıyor. Suriye'den vb geri kalmış ülkelerden gelen mülteciler sokaklarda kadınları, çocukları taciz ediyor, salıveriliyorlar. Sokaklarda yobazlar kadınlara kısa etek, şort giydi diye açıkça saldırıyor, dövüyor ve yine salıveriliyorlar. Çnkü bunlar İslam'a göre suç değil. O yüzden saçma salak konuşup durma.

 

4 kadını alıp nikahlayamazsın....ama kırk değişik kadınla nikahsız yaşayabilirsin....modern hukuk bi sınır koymamış.4 kadını nikahlasan her kadından doğan çocukların anası babası belli olur.ve 4 kadını alan tüm kadınların ve tüm kadınlardan olan çocuklarının hertürlü ihtiyacını karşılamak zorunda oluyor...ve hepsi mirastan hakkını alıyor.bunda bir sıkıntı yok.4 kadın almayla ilgili ayette illaki 4 tane alın mı deniyor.???? tabiki hayır.....1 tane sizin için daha hayırlıdır deniyor....ayrıca inasanlık tarihi savaşlarla geçmiş.malum savaşların baş aktörü erkekler. ve erkekler çoğu zaman savaşta ölmüş...malumunki savaş çağındaki erkekler evlilik çağındadır ve çoğuda evlidir.günümüze gelinceye kadar devletlerin dul kalanın karısına ve çocuklarına yeterince sahip çıkamamışlardır..30-40 yıl öncesine göre çok eşlilik azalmıştır...neden ...çünkü devletlerin sosyal politikaları geride kalan dul ve yetimlere sahip çıkmasıyla mağdur olmamışlardır.

4 kadın almak konusunda herhangibir zorlama yoktur.....!!!! 1------------------------hiçbir erkek 4 kadın almak mecburiyetinde değildir... !!!!!!!! 2 ------------- hiçbir kadın başkabir erkeğe 2. 3. 4. eş olmak zorunda değildir.

müslüman ülkedeki islama aykırı hükümlerden islam niye sorumlu olsun ki??????????????????** sokakda yobazlar...yahu türkiye cumhuriyeti şeriat devleti olduda bizimmi haberimiz yok?????????????????????? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

4 kadını alıp nikahlayamazsın....ama kırk değişik kadınla nikahsız yaşayabilirsin....modern hukuk bi sınır koymamış.4 kadını nikahlasan her kadından doğan çocukların anası babası belli olur.ve 4 kadını alan tüm kadınların ve tüm kadınlardan olan çocuklarının hertürlü ihtiyacını karşılamak zorunda oluyor...ve hepsi mirastan hakkını alıyor.bunda bir sıkıntı yok.4 kadın almayla ilgili ayette illaki 4 tane alın mı deniyor.???? tabiki hayır.....1 tane sizin için daha hayırlıdır deniyor....ayrıca inasanlık tarihi savaşlarla geçmiş.malum savaşların baş aktörü erkekler. ve erkekler çoğu zaman savaşta ölmüş...malumunki savaş çağındaki erkekler evlilik çağındadır ve çoğuda evlidir.günümüze gelinceye kadar devletlerin dul kalanın karısına ve çocuklarına yeterince sahip çıkamamışlardır..30-40 yıl öncesine göre çok eşlilik azalmıştır...neden ...çünkü devletlerin sosyal politikaları geride kalan dul ve yetimlere sahip çıkmasıyla mağdur olmamışlardır.

4 kadın almak konusunda herhangibir zorlama yoktur.....!!!! 1------------------------hiçbir erkek 4 kadın almak mecburiyetinde değildir... !!!!!!!! 2 ------------- hiçbir kadın başkabir erkeğe 2. 3. 4. eş olmak zorunda değildir.

müslüman ülkedeki islama aykırı hükümlerden islam niye sorumlu olsun ki??????????????????** sokakda yobazlar...yahu türkiye cumhuriyeti şeriat devleti olduda bizimmi haberimiz yok?????????????????????? 

 

Herkes suçlu, bi İslam denen ucube din masum. Lafa bak lafa... İslam dört kadın alabilirsin (aslında dörtten de fazla alabilirsin) dedi diye almak zorunda mıymışız, bizi 4 kadın almaya zorluyor muymuş... 

 

Hele şu dul ve yetimlere sahip çıkmak için evlenme yalanınız var ya, acayip mide bulandırıyor. Kadınla evlenmeden ona yardım etmek mümkün değil çünkü, di mi? İslam'ın kadın hakkındaki hükümlerinin hemen hepsi sapkınca ve sizde hepsine uyduracak çirkin bahaneler var, biliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Herkes suçlu, bi İslam denen ucube din masum. Lafa bak lafa... İslam dört kadın alabilirsin (aslında dörtten de fazla alabilirsin) dedi diye almak zorunda mıymışız, bizi 4 kadın almaya zorluyor muymuş... 

 

Hele şu dul ve yetimlere sahip çıkmak için evlenme yalanınız var ya, acayip mide bulandırıyor. Kadınla evlenmeden ona yardım etmek mümkün değil çünkü, di mi? İslam'ın kadın hakkındaki hükümlerinin hemen hepsi sapkınca ve sizde hepsine uyduracak çirkin bahaneler var, biliyoruz.

YAZDIKLARIM HAYAL MAHSULU DEĞİL HEPSİDE 1400 YILDA KARŞILIĞINI BULMUŞ GERÇEKLKER...dul ve yetimlere sahip çıkmak  İÇİN islama göre  evlenme zorunluluğu yok...evlenmeden de yardım edebilirsin .öyle çarpıtıyon ki...sanki 4 kadın almak mecburi.dul ve yetime evlenmeden yardım etmek yasak...GÜLERMİSİN AĞLARMISIN.

tarihinde gringer80 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçma... Modern hukuka göre nikah filan gerekmeksizin babalık davası genetik testle kanıtlandı mı çocuğu inkar edemezsin. Kadın çatır çatır nafakasını alır. Vermediğinde kamu borcu davası açılır. Modern hukuk sizin saçma sapan şeriatınıza benzemez. Adamın canına okur canına.

 

Ben bu yüzden işini batırmış, fabrikasını kaybetmiş adam biliyorum. Kadın adamın canına okudu çocuğu reddettiği zaman. Genetik test adamın çocuğun babası olduğunu kanıtladı ve adamın emdiği sütü burnundan getirdi. Yok öyle beleşe köfte... Döner bir de manevi tazminat davası açar reddetti çocuğumun psikolojisini bozdu diye. Çırpındıkça batarsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu, "başlığın" özü itibari ile şu noktada bitti zaten.

 

Duyduk duymadık demeyin! İşte bu bir müslümanın sözüdür:

 

HA SÜBYANLA, HA SÜBYAN OLMAYANLA ZİNA YAPMISŞIN NE FARK EDER!! Evli ise recm edilir, bekar ise 100 sopa vurulur!!!

 

Bu cümleyi bir müslüman zıkretti. İşte müslüman, işte din, işte vicdan!  Çatışma değil, resmen vicdan katliamı. Sözün bittiği yer. Eksiksiz(!) kuranın sindiği yer.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...