Jump to content

NASA'dan çok konuşulacak uzay harekatı (NASA bombayı patlattı muhteşem keşif :))


Recommended Posts

Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz nasa artık işin cılkını çıkarttı haftası olmasın ki yeni bir dünyevi gezegen veya yeni bir güneş sistemi bulunmasın!!! Ya da başka bir gezegene keşif aracı gönderilmesin!!!

 

Bu haftada nasa güneşe gitmeye karar vermiş haberi vereceğim ama en çokta en çokta haberi aldığım sitenin altında yorum yapan bir sazana çok güldüm garibim nasıl atlamış heyecanlı heyecanlı bir yorum yapıyor ki hakkaten acıdım yaw ulan nasa yatacak yerin yok :)

 

üstte haber altta gariban bir izleyicinin yorumu aklıma şey geldi bu Kemal Sunal ve Ayşen Grudanın gulyabani sahnesi hani dili tutulan Ayşen Gruda ya tercümanlık yaptığı sahne vardı ya Kemal Sunalın bu izleyicinin yorumunu görüne aklıma o geldi yaw :))

 

NASA'dan çok konuşulacak uzay harekatı (Vışşşş başlığa bak)

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) 2018 yazında Güneş'e ulaşacak bir uzay görevine çıkacak.

Yarın TSİ 18.00'de düzenlenecek basın toplantısıyla, Güneş'e dış çeperine gönderilecek olan uzay aracı ve görevin detayları açıklanacak.

Basın toplantısı NASA'nın internet sitesinden de canlı olarak yayınlanacak.

BBC Türkçe'nin haberine göre Solar Probe Plus adlı uzay aracı, Güneş'in atmosferi olarak da bilinen taç küreyi (korana) inceleyecek, nasıl ısındığına dair veriler toplayacak.

Taç kürede sıcaklığın 500 bin derece ya da daha fazla olduğu belirtiliyor. Güneş'in dış çeperinin iç kesimlerden neden yüzlerce kat daha sıcak olduğu hâlâ bir sır.

Güneş rüzgarı da taç küreden yayılıyor. Elektron, proton ve alfa parçacıkları içeren bu plazma dalgası dünyada yaşamı etkiliyor.

HİÇBİR UZAY ARACI BU KADAR SICAKLIĞA MARUZ KALMADI

 

NASA'dan yapılan açıklamada, "Güneşin yüzeyinden 6.4 milyon km uzaklıkta yörüngeye oturacak Solar Probe Plus, tarihte hiçbir uzay aracının görmediği sıcaklık ve radyasyona maruz kalarak güneşin dış atmosferini inceleyecek, yıldızlarla ilgili onlarca yıldır merak edilen sorulara yanıtlar bulacak" denildi.

Elde edilecek verilerin dünyadaki yaşamı, uyduları ve uzaydaki astronotları etkileyen önemli hava olaylarının daha iyi tahmin edilmesini sağlayacağı belirtiliyor.

11.5 santimetere kalınlığında karbon bileşimli ısı kalkanı olan uzay aracının 1400 derece sıcaklığa maruz kalacağı belirtiliyor.

 

Bu da bizim gariban yaw nasıl içim acıdı bi bakın ne kadar heyecanlı nasıl yorum yapıyor hakkaten acıdım haline :)))

 

Bu ısıya dayanıklı birleşenli maddelerin keşfedilip üretime geçmiş bile olması çok ilginç eğer bu sağlandı ise Güneş'te olan ultrasonik radyasyonlu patlamalara karşıda koruma sağlıyor demektir ve NASA'nın elinde olan bu teknoloji çoktan silah üretimindede koruma kalkanı olarak kullanılmaya başlamıştır diye tahmin ediyorum. 11.5 santimetre kalınlığındaki karbon bileşimli içinde diğer hangi maddelerin olduğunu bilmediğimiz bu boya bir kıyafet yada başka bir gerece uygulanarak bomba patlama olaylarından sağsalim çıkabilmeyide ozaman heralde sağlar...
Aklıma gelen çeşitli terör saldırılarında yapılan bombalı eylemler.. eğer bu böyle bir sonuç veriyorsa bence büyük terör saldırılarındaki patlamaların olağan şüphelileri tekrar gözden geçirilmeli yani istisnai durumlar dışında kesinlikle bu madde dünyada yanardağdan önce bombalı patlamalarda denenmiştir diye düşünüyorum. Boş yere niye para harcasınlar.. Tabi NASA'yı supportlayan derin devlet adamları aslında bulunan her bilimsel keşfin karşılığında dünyada kullanacakları yeni silah teknolojisini geliştiriyor..

 

Tövbe Tövbe :)))))))))))))

 

 

tarihinde gariban_derviş tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

NASA'dan sır perdesini aralayabilecek keşif (sırların hakimi NASA)

bu arada bir haber vardı 10-15 gün önce kadar gene nasa çıkışlı 3o muydu 300 müydü dünya benzeri gezegen bulduklarını söylemişlerdi gene bakar bulursam sizi haberdar ederim :)

 

 

Bu işin sonunda ya uyanış gelecek ya da sahte mutluluklarla kendinizi kandırmaya devam edeceksiniz!!!

Uyanın arkadaşlar ciddi ciddi adamlar d...şak geçiyor dünya ile.

Dünyanın en lanet örgütü NASA dır. Ergeç sizde anlayacaksınız...

 

NASA, yaptığı açıklamayla güneş sisteminin dışında 219 yeni gezegen keşfettiğini duyurdu.

 

Bu gezegenlerin 10 tanesinin ise dünya gibi ''kayalık'' olduğu belirtilirken, bizim gezegenimiz gibi çevresinde dönmekte oldukları yıldıza yaşam için elverişli mesafe sayılan 'Goldilocks kuşağı' içerisinde bulunuyorlar, güneşlerine çok yakın değiller ve bu sebeple atmosferleri aşırı ısınmıyor, yıldıza fazla uzak da olmadıkları için, barındırma olasılıkları bulunan su ne donmuş halde ne de buharlaşmış halde değil, akışkan formunu koruyor olmalı.

Bildiğimiz kadarıyla su, yaşam için anahtar faktör olarak kabul ediliyor.

Keşfin yapılmasında görev alan NASA aracı ise Kepler uzay teleskobu oldu.

Kepler şimdiye kadar güneş sistemi dışında 4000 gezegen olduğu düşünülen cisim keşfinde bulunmuştu.

SETI'nin dünya dışı yaşam arama projesinde görevli araştırmacı bilim insanı Susan Thompson, bu keşfin galaksimizde dünya benzeri kaç gezegen bulunuyor olabileceğine dair tahminlerimizde belirleyici unsur olacağı yorumunda bulundu.

Kepler'in keşifleri ilk etapta hemen gezegen sayılmıyor ve bir inceleme sürecine alınıyorlar. Şimdiye kadar toplamda 4034 gezegen olduğu düşünülen güneş sistemi dışı cisim keşfinde bulunan Kepler'in gezegen olarak onaylanmış 2335 keşfi bulunuyor. Şimdiye kadar Kepler, dünya ile benzer şartlara sahip olduğu düşünülen 50 keşifte bulundu, ancak bu keşiflerin henüz 30 tanesi doğrulanabildi.

NASA'nın Kepler projesinde görevli olan Mario Perez, yapılan keşfin dünya dışı yaşam arayışında büyük etkileri olacağını ifade ederken, Kepler'den kendilerine ulaşan verilerin eşsiz özellikte olduklarını söyledi. Perez, yapılan keşfin NASA'nın dünya benzeri gezegenleri keşfetmek konusunda gelecekteki projelerini de etkileyeceğini belirtti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...