budamı 0 Oluşturuldu: Mayıs 31, 2017 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 31, 2017 Müslüman arkadaşalr elinizi kalbinize koyup bir düşünün Nahl 8 : Ali Fikri Yavuz (16/NAHL-8: Hem kendilerine binesiniz, hem de zînet olsun diye atları, katırları, merkepleri yarattı; ve şimdi beklemiyeceğiniz daha neler (acaip şeyler) yaratacak!... (Otomobil, uçak ve füzeler... gibi). Abi bu ne ya yuh artık Link to post Sitelerde Paylaş
budamı 0 Mayıs 31, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 31, 2017 gönderildi kuran çevirilerinde bilimsel faktorlerin ışığında evrim Link to post Sitelerde Paylaş
Turko21 0 Haziran 17, 2017 gönderildi Raporla Share Haziran 17, 2017 gönderildi Meal okuyan müslümanların %90ı ayraç içerisindeki cümlenin kuranda geçtiğini zanneder. Link to post Sitelerde Paylaş
Carnegia 0 Haziran 30, 2017 gönderildi Raporla Share Haziran 30, 2017 gönderildi Ne yuce kitap bakin hersyi soylemis bu ayette, siz hala neden inanmamakta ısrar ediyorsunuz... Yoksa kalpleriniz mi mühürlendi?? Link to post Sitelerde Paylaş
Spud 0 Haziran 30, 2017 gönderildi Raporla Share Haziran 30, 2017 gönderildi 43 minutes ago, Taykob said: Ne yuce kitap bakin hersyi soylemis bu ayette, siz hala neden inanmamakta ısrar ediyorsunuz... Yoksa kalpleriniz mi mühürlendi?? Hala daha anlamazlar. Bilenle bilmeyen bir olur mu? İki olur. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Haziran 30, 2017 gönderildi Raporla Share Haziran 30, 2017 gönderildi Link to post Sitelerde Paylaş
Manifold 0 Temmuz 1, 2017 gönderildi Raporla Share Temmuz 1, 2017 gönderildi Çeviren kişiler iyi kandırıyor dindarları Link to post Sitelerde Paylaş
Carnegia 0 Temmuz 2, 2017 gönderildi Raporla Share Temmuz 2, 2017 gönderildi Hala daha anlamazlar. Bilenle bilmeyen bir olur mu? İki olur. 3 4 bile olur ? Link to post Sitelerde Paylaş
Mustafa44 0 Haziran 3, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 3, 2018 gönderildi Türkçe meal'de Abdülbaki Gölpınarlı ve Elmalılı Hamdi Yazır orjinale sadık kalmıştır. Diğerleri pek değil. http://tanzil.net/#trans/tr.golpinarli/16:8 Link to post Sitelerde Paylaş
Gizli 0 Haziran 9, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2018 gönderildi Hep şu soruyu sormuşumdur kendime Müslümanlar mı ateist yoksa ateistler mi müslüman ? Peki neden soruyorum..!! Çünkü biat kültürü sorgulama yok ama bakıyorsun ateistler nerdeyse 24 saat Kur'an okuyorlar ve hadisler..!! Ama üzüldüğüm taraf ise ateistler ile müslümanların saçma sapan tartışmaya girmeleri ya da müslümanların kendi aralarındaki tartışmaya . Asıl sorun şu sen gerçekten Allah'ın indirdiği dini mi tartışıyorsun yoksa rivayetlere teslim olmuş şekil verilmiş insani olan inancımı tartışıyorsun ? Ateist olabilirsin yahut maymuna tapabilirsin bu kişinin kendi tercihidir ancak gönlüm isterdi ki ateist arkadaşların Kur'an mealleri üzerinden yaptıkları sorgulama yerine arapça kelimelerin gerçekte ne anlama geldiğini bulabilseler daha etkili olurdu.Çünkü yeryüzünde gerçek bir Kur'an meali yoktur. Madem buraya bir şeyler yazdım siz ateistlere bir katkım olsun amacım bilginizi ölçmek değildir haddime değildir ve saygı çerçevesinde eğitim amaçlı şu soruyu soralım ve beraber düşünelim ne dersiniz ? Şimdi diyelim ki ayet okuyorsunuz inançlı yahut inançsız o halde ; Ayn kelimesi nedir yani arapçada göz derler peki gerçekten bu kelime göz mü demektir Bunu tartışalım ve Kur'anın gerçek mealinin olmadığını sizlere daha iyi anlatabileyim ve şimdiden ilginiz için teşekkür ederim ve yorumlarınızı beklerim Link to post Sitelerde Paylaş
godofwar 0 Haziran 9, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2018 gönderildi bu mealcilerle işimiz çok zor.. Link to post Sitelerde Paylaş
teflon 0 Haziran 9, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2018 gönderildi 13 minutes ago, Gizli said: Hep şu soruyu sormuşumdur kendime .............. Bunu tartışalım ve Kur'anın gerçek mealinin olmadığını sizlere daha iyi anlatabileyim ve şimdiden ilginiz için teşekkür ederim ve yorumlarınızı beklerim Daha iyi anlatmana falan gerek yok. Şu yazdıklarınla yeterince ve gayet iyi gömmüşsün kuranı zaten.. Bizim söylediğimiz de başka bir şey değil. Link to post Sitelerde Paylaş
godofwar 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi (düzenlendi) yeryüüznde gerçek kuran meali yoktur. çünkü 1400 yıl öncekı kuran ibranice yazılmıştır ve daha sonrada arapçaya cevrılmıştır. o dönemlerdekı kuranda namaz ve oruç yoktur. gerçek islamda oruç ve namaz yoktur. bayramlarda yoktur(şeker bayramı ve kurban bayramı tamamen düzmecedır) ayrıca çok önemli bir konu daha var. şimdiki mealcılerin çogu arapça bilmeden meal yazmaktadırlar. bu çok yanlıştır. gerçek kuran günümüzde yoktur çünkü tahrıf omuştur. altını çizelım şimdiki mealcıler meal yazarken hayalı kurgular eklemışlerdır. örnegın şamanızm inancındakı ayınler gibi egılıp kalkılarak ve aralarına farz ve sunnet eklıyerek birde rakamsal 5 vakıt namaz demışler ve meallerı bu sekılde yazmışlardır. 1400 yıl önce yazılan kuran ayetleri güneş saatine göre yazıldıgından rakamsal deger veya zamansal degerler olmasıda mumkuun değildir. bu arada gizli arkadaşımızı tebrık ediyorum. mükemmel özetlemiş. şimdiki 1 milyar müslüman islam hakkında herşeyi yanlış biliyor. ama işin ilginç yanı şu araştırmıyor ve yanlış oldugunu biilmeden bilinçsizce o yanlışları yapmaya devam ediyor. Haziran 10, 2018 tarihinde godofwar tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Gizli 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi Sanırım siz beni ateist sandınız tabi bu benim suçum sizin değil.Kur'anı gömmek lafı çok ağır olmuş ama mealini derseniz eyvallah zaten mealler insani yorumlardır Kur'an değildir tefsirlerde öyledir. Ben bir mümin olarak ateist ve kafir damgası yemeye alıştım Ateist arkadaşlar eğer gerçek bir Kur'an meali ile müslümanların(Ritüelcilerin) üzerine giderseniz bu sizin için daha etkili olur.Ama şunu biliyorum ki bunu sizde yapamazsınız yani hiç bir ateistin Kur'an mealini yazdığını görmedim hakiki manada delili ile.. Şimdi AYN kelimesinin ne olduğu konusunda katılımcı olacakmısınız ? Sevgilerimle Link to post Sitelerde Paylaş
teflon 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi 1 hour ago, Gizli said: Sanırım siz beni ateist sandınız tabi bu benim suçum sizin değil.Kur'anı gömmek lafı çok ağır olmuş ama mealini derseniz eyvallah zaten mealler insani yorumlardır Kur'an değildir tefsirlerde öyledir. Ben bir mümin olarak ateist ve kafir damgası yemeye alıştım Ateist arkadaşlar eğer gerçek bir Kur'an meali ile müslümanların(Ritüelcilerin) üzerine giderseniz bu sizin için daha etkili olur.Ama şunu biliyorum ki bunu sizde yapamazsınız yani hiç bir ateistin Kur'an mealini yazdığını görmedim hakiki manada delili ile.. Şimdi AYN kelimesinin ne olduğu konusunda katılımcı olacakmısınız ? Sevgilerimle Hayır, ben kendi adıma ateist olduğunuzu düşünmedim bir an bile. Ve tekrar ediyorum: kuranı zaten yeterice bitirmişsiniz yazdıklarınızla. İster bitirmiş, ister gömmüş; daha fazlasına hiç gerek yok. AYN kelimesinin anlamının ~1400 sene sonra dahi halen irdeleniyor oluşu ise en güzel alamet-i-farikalarından biridir mesela bu durumun. Verilecek cevap önemini yitirmiş, ya da ancak ikincil dereceden falan önemli durumda, asıl muhasebenin yanında. Link to post Sitelerde Paylaş
Gizli 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi Yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdi burada Kur'anı kimler türkçeye çeviriyor konusundayız ve bizlerde Kur'anın gerçek meali olmadığı konusunda mutabık görünmekteyiz. Ancak şu var ki insanlara direk Kur'an meali yok derseniz bunu anlamıyorlar ve bizde burada Kur'an mealinin neden olmadığının küçük bir örneğini ayn üzerinden yapacaktık. Zira böyle olursa yani delil olursa insanlar daha iyi kanaat ederler Kur'an mealleri ciddi anlamda küfürdür Allah'a iftiradır ve bunun hesabını verecekler kurtuluşu yok..Ancak meallerinde deselerdi bu gerçek Kur'an değildir onlar için daha iyi olurdu.. En kötüsü ise şimdi yanlış hatırlayabilirim sayısını sanırım 200 civarı ayet nesh edilmiş.Yani 6666 ayetten 200 ünü görmezden geleceksin bu küfrü kim işledi ? buyurun dedik nesh ettiğiniz ayetin gerçek meali verelim ondan sonra kaçtılar.Biraz sinirlendim kusura bakmayın Velhasılı benim sizlere samimiyetle anlatmak istediğim ise insnaların karşısına hakiki Kur'an meali çıkın ve gelin burada örneklemeler yapalım Saygılarımla Link to post Sitelerde Paylaş
teflon 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi (düzenlendi) 12 minutes ago, Gizli said: Yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdi burada Kur'anı kimler türkçeye çeviriyor konusundayız ve bizlerde Kur'anın gerçek meali olmadığı konusunda mutabık görünmekteyiz. Ancak şu var ki insanlara direk Kur'an meali yok derseniz bunu anlamıyorlar ve bizde burada Kur'an mealinin neden olmadığının küçük bir örneğini ayn üzerinden yapacaktık. Zira böyle olursa yani delil olursa insanlar daha iyi kanaat ederler Kur'an mealleri ciddi anlamda küfürdür Allah'a iftiradır ve bunun hesabını verecekler kurtuluşu yok..Ancak meallerinde deselerdi bu gerçek Kur'an değildir onlar için daha iyi olurdu.. En kötüsü ise şimdi yanlış hatırlayabilirim sayısını sanırım 200 civarı ayet nesh edilmiş.Yani 6666 ayetten 200 ünü görmezden geleceksin bu küfrü kim işledi ? buyurun dedik nesh ettiğiniz ayetin gerçek meali verelim ondan sonra kaçtılar.Biraz sinirlendim kusura bakmayın Velhasılı benim sizlere samimiyetle anlatmak istediğim ise insnaların karşısına hakiki Kur'an meali çıkın ve gelin burada örneklemeler yapalım Saygılarımla Sanırım siz de benim kast ettiğimi tam kavrayamadınız. 1- Gerçek kuran meali yoksa, ana dili arapça olmayan ve 1400 seneden beridir yaşayagelmiş her bir kişiyi ne ile, nasıl suçlayacaksınız? Adam doğru meali bile görmemiş neticede. 2- Kadiri mutlaktan gelen bir kitap nasıl böyle bir sıkıntıya; yanlış anlaşılma ya da kasıtlı çarpıtılma gibi edimlere izin ya da bence en önemlisi "mahal" verebilir? (Bu kitap apaçık mı, değil mi?) 3- Kuranın gerçek meali şudur dediğinizde referans noktanız, "referans çatınız" ne olacak? Hani gidip allah'a mı sordunuz diyesi geliyor insanın? Daha bu kitabın asıl "orijinali daha yok ortada. Harekelendirmedeki sorunlar kadar, farklı mushafların varlığı da apayrı sorunlar. Yani tam bir arapsaçı. O zaman soru şu olmalı: İnsanın canım aklı orada dururken, neden böyle bir arapsaçını yol gösterici olarak seçsin? Neden Ferrari'den inip, sıradan bir taksiye binsin? Yani AYN kelimesi üzerinden yapacağınız açılımın asıl meseleye ve kuran'a zinhar faydası olmayacak. Yemek çoktan yanmış, siz tuzu acaba kıvamında mı olmuş diye bakıyorsunuz. Saygılar bizden.. Haziran 10, 2018 tarihinde teflon tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Gizli 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi Sorularınıza inşallah yeri geldiğinde cevaplarım lakin bu soruları hem kendime sorduğum gibi bana çok sormuşlardı ve cevaplamıştık. Şimdi ben ayn kelimesinin açılımını yapayım ve sizlerde kendiniz etüt yapın Ayn-Ayna-aynen gibi kelimeler eşdeğerdir. Ayn ; Bire bir demektir Göz gördüğü şeyleri BİRE BİR beyne aktardığından dolayı göz demişlerdir. Aynada öyledir. O halde gerçekte Ayn kelimesi aynen kelimesi olup BİRE BİR demektir Ayetlerde peki ayn gördüğümüz yerde GÖZ mü diye çevireceğiz yoksa gerçek anlamı olan BİRE BİR manasını mı ? Not ; Bu bilgi sadece bize aittit yeryüzünde bunu bilen yoktur yada ben rats gelmedim Link to post Sitelerde Paylaş
kavak 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi @Gizli Muhrerem, evvela foruma hosgeldiniz. Kusura bakmayın, ama hemen sadede gelin ve şu sorumu yanıtlayın, ki boşu boşuna zaman kaybetmeyelim Bütün olumsuzluklara rağmen, size göre elimizdeki mălum insan ürünü bu kitabın kaçta kaçı doğru anlaşılıyor ? 99% ? 80% ? 50% ? 10% ? 0% ? Bir rakam verin lütfen, sonra devam ederiz. Link to post Sitelerde Paylaş
Gizli 0 Haziran 10, 2018 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2018 gönderildi Eğer 99% ? okunmuşsa % 99 zaman kaybı demektir çünkü okuyanın anladığı Allah'ın dini değil mealcinin meali yani mealcinin kendi dinidir ve diğer yüzdeler içinde bu duurm geçerlidir Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts