Jump to content

İlker Yücel tutuklandı?


Recommended Posts

 

 

Lan aptal herif! Eğer Aydınlık polise bilgi vermek istese niçin gazetede yayınlasın!? Direkt olarak götürür polise verir. Gazetede yayınlamak neymiş? Polise gazetede yayınlayarak ihbarda bulunmak nerede görülmüş? Bu kadar salak olunabilir mi ya?

 

Ulan elden vermek ile dergide yayınlamanın ne farkı var nasıl gerizekalısınız, nasıl aptallarsınız siz ya!

 

 

Kim söylüyor bunu? Bir dönek mi? Bu yazıların kaynağı ne? Utanmıyor musun döneklerin yazılarını referans göstermeye? Ben de sizin döneklerin size attığı iftiraları mı bulayım?

 

Ergenekon'dan yatan Haliç'te Yaşayan Simonlar'ın yazarı Hanefi Avcı diyor bunu. Bunu onun demesine de gerek yok, bunu 12 Eylül faşizminde solcu kesmiş tüm polisler söyler. Siz onlara ve faşistlere bilgi verdiniz, onlar da operasyon yaptı, bu kadar basit.

 

Bunlar dedikodu değil, gerçek! Adam yaptığını söylüyor, dedikoducu sizsiniz. Kıvılcımlı'yı da ağzına alma pislik herif, parti adını çaldınız utanmadan!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 49
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 hour ago, tarihselmaddeci said:

Ulan elden vermek ile dergide yayınlamanın ne farkı var nasıl gerizekalısınız, nasıl aptallarsınız siz ya!

 

Azıcık kafanı çalıştır lan kostik kafa! Kostik koklamaktan beynin erimiş.

 

İhbar edeceğin adamı gazeteye yazarsan, bunu ihbar ettiğin insan da öğrenir. Kaçar gider lan adam! Bu kadar saçma şey olur mu? Aydınlık gazetesi sadece polis lojmanlarındaki gazete bayilerinde mi satılıyordu?

 

7 hours ago, tarihselmaddeci said:

Biz, Türkiye Devrimcilerine karşı da düşmanlık güttük. Üstelik, bu düşmanlığı o denli hayâsızca bir noktaya taşıdık ki, 12 Eylül öncesinde yayın organımız Aydınlık’ta “Bilinmeyen Sol” başlığı altında Kontrgerilla’nın-Gladyo’nun resmi ve sivil (MHP’li) faşist güçlerine karşı nefis savunması yapan ve her gün beşer, onar, yirmişer şehit veren devrimcileri ihbar ettik polise. Bir bir, isim isim, adres adres devrimcilerin karıştığı silahlı çatışmaların krokileri de dahil olmak üzere yayımladık gazetemizde. Hem de tam kırk gün…

 

Bundan bahsediyorum. Burada konuşan kişi birinci tekil şahıs olarak konuşuyor.  BİZ YAPTIK demiş adam. Okuduğunu anlayamıyorsun. Bunu muhtemelen emperyalizme teslim olan şerefsiz döneklerden birisi yazmış. Sen de yalayıp yutmuşsun. Hanefi Avcı "gazetemizde yayınladık der mi?" 

 

Hanefi Avcı, sol örgütlerin şeceresi hakkında Aydınlık'tan bilgi alıyorduk diyor. Hangi örgüt nerden çıkmış falan. Hanefi Avcı emniyet istihbaratından. Sol örgütlerin üyelerini falan Aydınlıktan öğreniyorduysa afedersin s.mişim öyle emniyet istihbaratını. Dalga mı geçiyorsun?

 

1 hour ago, tarihselmaddeci said:

Kıvılcımlı'yı da ağzına alma pislik herif, parti adını çaldınız utanmadan!

 

Doktorun mücadelesine saygı duyarım. Saygısız bir söz söylemedim. Dedikodu yapacaksak ben de yapabilirim manasında söyledim. 

 

Parti adı çalmak nedir lan? Oğlum siz bu HKP'yi biz Vatan Partisi adını almadan önce kurmadınız mı? E, siz baştan partinizin adını Vatan Partisi yapsaydınız. Elinizi tutan mı vardı?

 

Bana sataşma. Çok saçma bir iş yapıyorsun burada.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Robespierre said:

 

Aydınlıkçılar hiçbir zaman Enver Hocacı olmadı. 

 

"O kadar eskilere ben de gidemiyorum Seremın. Çünkü bilmiyorum. O kadar yaşlı değilim."

 

diyordun. Abilerinden birine "Biz hiç Enver Hocacı olduk mu?" diye sor o zaman. Bakalım ne diyecek?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Satsuma54 said:

 

"O kadar eskilere ben de gidemiyorum Seremın. Çünkü bilmiyorum. O kadar yaşlı değilim."

 

diyordun. Abilerinden birine "Biz hiç Enver Hocacı olduk mu?" diye sor o zaman. Bakalım ne diyecek?

 

Ben sizin palavralarınızın kaynağını bilmiyorum. Partinin çizgisini biliyorum.

 

Aydınlıkçılar bilimsel sosyalisttir. Stalinist, Maocu, Enver Hocacı gibi sıfatların hiçbirini kabul etmeyiz. işin doğrusu hiçbir sosyalist böylesi sıfatları kabul etmez. Bu sıfatlar, karşı taraflarca üretilmiş ifadelerdir. Mesela Stalinist denen örgütler de aslında kendilerine Stalinist demezler. Dünya üzerinde aklı başında hiçbir sosyalist örgüt kendisine Stalinist, Troçkist, Maoist gibi isimler takmaz. Bu isimleri kullanan varsa, onlar naylon örgüttür.

 

Aydınlıkçılar (Vatan Partisi değil. Vatan Partisi bir cephe partisidir, içinde çok çeşitli görüşlerden insanlar var) bilimsel sosyalisttir. Kapitalizme, emperyalizme ve ortaçağ akımlarının tamamına karşı savaş içindedir. Bu savaşta mevzimiz değişir ama istikametimiz değişmez.

 

Biz bir yumruk attığımızdan Washington'dan, Londra'dan, Berlin'den ses gelir. 40 yılı aşkın bir süredir, bu ülkedeki paralel NATO devleti ile savaşıyoruz. Bunun ismi kimi zaman Kontrgerilla, kimi zaman Gladio, kimi zaman da Fethullahçılar olur. Geçmişte ve bugün deşifre ettiğimiz birisi varsa, bunlar Gladio mensuplarıdır. Türkiye'de bizden başka sol grup ve akımlar var. Bunların içinde samimi, dürüst, cefakar devrimciler olduğunu biliyoruz. Bu insanlar ile fikirlerimiz uyuşmasa bile, kesinlikle düşmanlık ilişkisi içinde değiliz. Onlara bir zarar vermek aklımızdan bile geçmez.

 

Bir zamanlar ÖDP'ye saldırıyorduk. Çünkü içlerine Gladio şeytanları kaçmıştı. ÖDP bu şeytanları kustu. Bugün Alper Taş'a baktığımda Anadolu'nun çamurlu yollarını aşındıran namuslu devrimciler canlanıyor gözümde. Öyle insanlar ile ne derdimiz olur ki? Ha, ÖDP'den kovulan şeytanlar mı? İşte onlar bizim deşifre ettiklerimiz ile aynı familyadandır. Ufuk Uras'ın gittikçe gerilen surat işkembesine bakın! Bizim çatıştığımız sahte solcuları o sıfatta görebilirsiniz.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Arkadaşının ismini ve örgütünüzün adını paylaşman mümkün mü? Nasıl olsa söz konusu kişi vefat etmiş.

 

DHB (Devrimci Halkın Birliği) legal bir örgüttü, MDHD (Milli Demokratik Halk Devrimi) ve halk ile içiçe olmanın zorunlu olduğunu savunuyordu. Ne ilginçtir ki, İşçi Partisi de aynı görüşe sahip, yani MDHD'siz sosyalizm olamayacağını savunuyor.

Devrimci mücadele yaşamımın bir parçası değil bizzat yaşamımın kendisiydi, devrimcilik yapmadan duramazdım. Ancak mücadele edeceğim bir örgüt yoktu, doksanlı yıllardan sonra ve İşçi Partisiyle benzer görüşlerim nedeniyle zorunlu olarak İşçi Partisine katılmıştım, en azından kendi düşüncelerimi pratiğe dökebilirim diye düşünmüştüm. İşçi Partisinde gördüğüm yanlışlar dayanılacak gibi değildi ama her şeye ragmen tam on beş yıl bu partide mücadele ettim. Doğru yanları da vardı, isabetli eylemleri de oldu, yayın organlarıyla ismine yakışır şekilde toplumu aydınlatma gibi bir özelliği de var ama bunlar yanlışları örtemiyor, hatta yanlışlarına "Bilinçli yanlışlar" demek daha doğru olur (...).

Bu olay Adana'da oldu, Aydınlık'ın haberinde aynen şu başlık yer aldı "Bu ajandır, buna dikkat edin!" arkadaşımın gerçek ismi Osman'dı, sinirliydi ama kendini iyi yetiştirmişti, örgütçü yapısı vardı, kitleye hitabet yeteneği güçlüydü, kıskanılan nitelikte biriydi, henüz yirmi üç yaşındaydı, yaşasaydı devrim adına daha çok katkıları olurdu...

 

Not: bu olayı bütün yaşamım boyunca ilk defa burada açıkladım, bu belki de bir patlamanın göstergesi de olabilir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 07.06.2017 at 13:52, Meritocracy said:

İşte kafanız bu kadar çalışıyor. Sabah akşam papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. Hep de AKP'nin geçmişte yaptıklarını söyleyip duruyorsunuz.

Ve birisi Kılıçdaroğlu'nun aleyhine bir laf söylediği zaman da hemen o kişiyi AKP'li zannediyorsunuz.

"Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen ile çekilmiş bir fotoğrafı yok, demek ki Fethullahçı değil."

Tabi canım, Deniz Baykal'a kaset kumpasını ben kurdum sanki değil mi?

Atatürk'e kefere diyen Mehmet Bekaroğlu denilen şeriatçıyı ben CHP'ye soktum değil mi?

Ya da Derin Tarih dergisinin danışmanlarından birisi olan, Atatürk'ün idam fermanını kaleme alan Mustafa Sabri'nin en yakın arkadaşı olan Mehmet İhsan Efendi'nin oğlu Ekmeleddin adındaki gerizekalı şeriatçıyı ben aday gösterdim değil mi? Üstelik daha sonra da çıkıp televizyonda CHP tabanının zekasıyla alay eder gibi "İhsanoğlu doğru bir tercihti" diyen de benim.

Paralel yapıyla mücadele başladığında Kılıçdaroğlu sadece bu konuda hükümetin yanında yer alabilirdi. Ama bunu yaptı mı? Asla. Her fırsatta Fetoşçukları koruyup kolladı. Onların haklarını savundu. Ve farkında mısın bilmiyorum ama Kılıçdaroğlu Fetö kelimesini ilk kez 15 Temmuz 2016 gecesinde kullandı. Ondan önce bir kez dahi Fetö diyemedi.

Sırf Alevi diye Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen'e köpeklik yaptığını kabul etmek istemiyorsunuz ama üzgünüm, gerçek bu.

 

Bunlar zirvadan baska birsey degil. Alevi de degilim kilictaroglu fani da, neden korumak istiyim? Bilmem ne tarihinde ilk kez feto demis, ihsanoglu icin iyiydi demis vs. Bunlar senin icin bir delil mi? Zirvalama, tayyip, arinc, gokcek, gul, davutoglu gibi bir cok akplinin cekilen onca fotografina, don gel diye cekilen, ne istedilerse verdik diyen videolarina kadar elinde somut delil varken onlari degil de kilictarogluna bok atmanin sebebini soyle? Gozunle gordugun somut deliller varken neden onlari yargilamak yerine bazi soyut delillerle baskasini sucluyorsun? 

tarihinde NotFound tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, bilgivehis said:

Not: bu olayı bütün yaşamım boyunca ilk defa burada açıkladım, bu belki de bir patlamanın göstergesi de olabilir...

 

Doğru söylediğinize inanıyorum... Geçmişte herkesin ve her örgütün hataları olmuş olabilir. Arkadaşınızın ölümüne üzüldüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Doğru söylediğinize inanıyorum... Geçmişte herkesin ve her örgütün hataları olmuş olabilir. Arkadaşınızın ölümüne üzüldüm.

 

YaV abi sen ne diyorsun?

 

Aydınlık yanlış birine ajan demiş ve bazı ÖKÜZ lerde buna inanıp arkadaşlarını öldürmüşler.

 

Bu düpedüz caniliktir.

 

Önce o adamın takibe alıp izlersin ajan olduğunu anladığın anda bir şekilde 

 

yaptırım uygularsın..Ama bu kesinlikle Boğmak olmamalı.

 

Rahmetliye hapishanede grup halinde saldırıp öldürmüşler bu onların CANİLİĞİ.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, seremın said:

 

YaV abi sen ne diyorsun?

 

Aydınlık yanlış birine ajan demiş ve bazı ÖKÜZ lerde buna inanıp arkadaşlarını öldürmüşler.

 

Bu düpedüz caniliktir.

 

Önce o adamın takibe alıp izlersin ajan olduğunu anladığın anda bir şekilde 

 

yaptırım uygularsın..Ama bu kesinlikle Boğmak olmamalı.

 

Rahmetliye hapishanede grup halinde saldırıp öldürmüşler bu onların CANİLİĞİ.

 

Haklısın da, hikayeyi anlatan kişi gerçekten üzülmüş görünüyor. Ben merhametli bir insanım. Onun üzüntüsüne saygı duyduğum için öyle söyledim.

 

Yoksa, hiyake anlattığın gibi görünüyor. O dönem sosyalistler sürekli birbiri aleyhine atıp tutarlardı. Hatta sol içi şiddet denen bir olay da vardı. Sol grupların birbiri ile yaptığı silahlı çatışmalarda 250 civarında insanın öldüğünü biliyorum. PKK sol sayılmaz ama, onlar da bize saldırıp 6 yoldaşımızı öldürmüştü. Bütün bunlar unutuldu, vay Aydınlık şuna hain dedi, öbürüne ajan dedi diye kaldı akıllarında.

 

Bu hikayede ölen kişinin sorumluluğu tabii ki onu öldürenlere aittir. Bir gazetede aleyhine yazı yazıldı diye insan arkadaşını öldürmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O tarihlerde tarafı olduğu gazetelerin haberlerini emir gibi görenler vardı, yani biat kültürü solcular üzerinde de hakimdi, çünkü bu ülkede solculuk henüz emekleme aşamasındaydı, Marx-Lenin eleştirilemez bir tabuydu. Hatta kendini solcu zan eden sağcılar, sağcı zan eden solcular vardı, bunlar kendilerini daha sonra anlayabildiler, bu yüzden dönek dediklerimiz aslında bulunduğu yerin adamıdır.

Bu konuyu ispatlayan ilginç ve komik bir örnek, o tarihlerde solcuların tamamı Atatürk karşıtıydı, oysa neredeyse tamamı Atatürk'ün yaptığını savunduklarının  farkında dahi değillerdi.

Herkes bir halk devriminden bahsederdi ama o halk devriminin bizzat Atatürk'ün hedefi olduğunu göremediler, tabi onları kınamıyorum, çünkü devrimcilik öğrenilmeden Atatürk öğrenilemiyor...

Bu yüzden daha o tarihlerde Atatürk'ü keşfeden Denizleri takdir etmemek mümkün değil, onlar gerçekten devrimci liderlerdi, onlar gibisi bir daha da gelmedi, kendilerini burada bir kez daha bütün saygı ve sevgimle anıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...