Jump to content

Fetullah Gülen Vatandaşlıktan Çıkarıldı.


Recommended Posts

http://odatv.com/hdpliler-ve-fetoye-vatandaslik-soku-0506171200.html

 

,uNhD9kqzI0q6E7W0DXaG_Q.jpg?mode=crop&sc

 

Aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen ile HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in de bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılma ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Üç ay içinde Türkiye'ye gelmezlerse çıkarma işlemi kesinleşecekmiş.

 

Böylece Hocanın ABD'den iade edilme yolu da kapanmış oluyor. Vatandaşın olmayan birini suç işlediği gerekçesiyle başka bir ülkeden isteyemezsin.

 

Temiz iş olmuş. Çıkar, kurtul. Şimdi bu karda kışta kim uğraşacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vatandaşlıktan çıkarılmak basit bir iş değildir. Vatansız kalıyorsunuz. Vatansız olmayı çok romantik ve ultra demokratik birşey sananlar çıkabilir. Öyle değil. Yurttaşlıktan çıkarıldığınızda, eğer başka bir ülke vatandaşlığınız yoksa, bir devletin size sunduğu bütün hizmetlerden mahrum kalıyorsunuz. İlk akla gelen pasaport. Yabancı bir ülkedesiniz ve pasaportunu taşıdığınız devlet sizin pasaportunuzu yırtıp atıyor. BM size özel bir statü veriyor falan ama birçok hakkınızdan mahrum kalıyorsunuz. Zor bir iş.

 

Vatandaşlıktan çıkarılmak suçlamalardan kurtulmak anlamına gelmiyor. Başka bir ülke vatandaşı da Türkiye'de suç işlediğinde Türkiye'nin o kişiyi yargılama hakkı var. Ama tabii geri almanız ve ele geçirmeniz lazım o suçluyu. Fethullah efendi ve PKK'lı lavukları zaten kimse Türkiye'ye vermeye yanaşmıyor. O yüzden Türkiye açısından bir kayıp olduğunu sanmıyorum. Hiçbir anlamda kayıp yok.

 

Vatandaşlıktan çıkarılma hadisesi en acı ve ağır şekilde, 12 Eylül'de uygulanmıştır. Yurtdışına kaçan birçok solcu, vatandaşlıktan atılmanın acısını yaşamıştır. Basit birşey değil, kendi vatanınıza pasaport ile giriş yapabiliyorsunuz. Vatandaşlıktan çıkarılan solcuların çoğu, tekrar vatandaşlığı geri kazanmak için girişimde bulunmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Ben bu uygulamanın mantığını anlamadım, anlayan varsa beri gelsin.

Bunu yapararak neyi hedefliyorlar ve Türkiye´ye ne gibi bir getirisi var ?

 

 

Mantığı gayet basit... İt Tayyip Gülen'i ciddi ciddi istemiyordu. Gülen'in darbeye teşebbüs etmediğini ve ABD'nin Gülen'i vermeyeceğini çok iyi biliyordu.

Ama bütün bunları görmezden geliyordu. Gülen'i vatandaşlıktan çıkarınca ne istemesine, ne de ABD'nin Gülen'i vermesine gerek kaldı... Gülen'in kendini savunması için konuşmasına da gerek kalmadı. ABD dışına çıkarılması için mahkemeye verilseydi, Tayyip hakkında konuşacak ve bazı gizli bilgileri ifşa edecekti. Tayyip onun konuşmasını istemiyordu. Güleni vatandaşlıktan atarak olayı örtbas edeceğini sanıyor it.. Oysa yanılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 hours ago, haci said:

Gülen'in darbeye teşebbüs etmediğini

Etse etmese ne farkı var? ABD yine de vermeyecekti. Bu vatandaşlıktan çıkarma mevzuundan sonra Türk vatandaşlığının dünyanın en üstün vatandaşlığı olduğu hakkında iki konuşma, üzerine de Gülen'in bundan mahrum kaldığını söyleyip olayı kapatırlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...