Jump to content

İslam Savaşları Neden Önleyemedi?


Recommended Posts

İslam sonrası tarihe baktığımızda, çeşitli ulus ve gruplar arasındaki savaşların azalmadığını, bilakis arttığını görüyoruz.

 

Hadi, İslam-Hıristiyan ve İslam-Pagan savaşlarını iyi kötü anladık diyelim. Dünyayı paylaşmak kolay değil.

 

Peki, İslami gruplar arasındaki savaşlara ne diyelim? Kendi aralarında en az yukarıdakiler kadar, belki daha fazla savaşmış Müslümanlar. Örnek verelim: Osmanlılar, İran'daki Müslüman Şii devletlerle, Anadolu'daki Sünni beyliklerle, Mısır'daki Fatımilerle vb. yüzyıllarca savaşmış. Bu savaşlarda yüzbinlerce asker ölmüş, oluk oluk Müslüman kanı akmış. Kimi zaman o, kimi zaman bu kazanmış.

 

Düşünelim: İki Müslüman ordu karşı karşıya geldi. Her iki tarafın askerleri birbirinin üzerine yürürken düşünmez mi, "Ben bu din kardeşimi neden öldüreyim" diye? 

 

'En mükemmel' din, 'Allah'ın dini' İslam, kendi inanırları arasındaki savaşları önlemekte neden yetersiz kalmış olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Savaşın kötü oldugunu da kim söyledi? Savaş dediğin cihattır. Yeryüzünde fitne kalmayıncaya kadar savaşmak gereklidir. İslama göre tabi bunlar.

 

''

Düşünelim: İki Müslüman ordu karşı karşıya geldi. Her iki tarafın askerleri birbirinin üzerine yürürken düşünmez mi, "Ben bu din kardeşimi neden öldüreyim" diye? 

 

''

 

Kime göre müslüman? Hangi İslam gerçek? Tekfirciler birbirlerini tekfir ederken, sünnilik içinde bile onlarca tekfir havada uçuşurken kim hak nerden anlayacagız? Sorsan herkes Kur'an Sünnet der.

tarihinde sorucu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Tarih boyunca savaşlarda milyonlarca insan katledildi, evsiz ve yurtsuz bırakılarak perişan edildi.

Savaşlar, insanın geleceğini yokeder.  Bu din, gerçekten insanlığa rehber olsaydı, savaşın tüm kötülüklerini sebepleriyle ortaya koyar, nasıl engelleneceğini de anlatırdı. 

Kuran ise, bunu yapmadığı gibi, savaş ve düşmanlıklara vicdansızca teşvik eden ilkel öğretilerle doludur.

       
 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi akrep, sokup zehirlemek için evrilmiş, evrimi o yönde ilerlemiş ve o yönde şekillenmiş değil mi... Öyle... Bu evrimsel yolda gereken özellikleri kazanmış.

 

Din de başka tanrıya taptıkları için sapkın ve zalim olarak nitelenen toplumlara karşı bizim tanrımız diğer bütün tanrıları döver iddiasıyla düşmanlık, kin, nefret ve tüm bunların sonucu olarak da savaş amacıyla evrimsel olarak doğmuş bir fenomendir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...