Jump to content

Allah'tan başka tanrılar da vardır..


Recommended Posts

İşte, adamı böyle pöfletirler!..

 

Ben, yazdıklarımı en az kırk yıllık araştırmalarımın, deneyimlerimin, birikimlerimin süzgecinden geçirerek yazıyorum. 

Dinde, inançta akla yer yoktur. Ya inanırsın ya inanmazsın. Senin yaratıcı, seni senin aklına bıraksaydı, Peygamber denilen çobanlar göndermezdi. Değil mi ama? Son çobanı Muhammed ile gönderdiği sürü gütme kılavuzları Kuran-hadis-sünnete harfiyen uyacaksınız. Bunun için de, cahil/kara cahil olmak gerekiyor, ki sorun da bundan kaynaklanıyor. Bu devir de böyle cahiller bulmak imkansız olsa da, bunlar, gene de İslama en yakın olanlardır. Asıl sorun, gerçek İslama en yakın olan bu Müslümanları horlayıp, dışlayarak kendilerini alim sanan yarı cahil ve benzeri sözde Müslümanlardır. 

Atalar boşuna mı demiş: "Cahilden korkma, yarı cahilden kork."; "Yarım imam dinden, yarım doktor candan eder." diye...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümlerin tamamına çok yakınının zannettiği gibi yaratmak allaha mahsus filan yazmaz Kuranda. 3/49 nolu Kuran pasajına göre İsa çamurdan bir kuş yapar ve üfleyince çamur kuş olup uçar. Burada kuş yapmaktan bahsedilirken kullanılan kelime "ehluku" dur. Bu direk yaratma kökünden gelir. Yani İsa kuş yaratır. Allahın izniyle yaratır demekle iş çözülmez. Başka tanrılar da allahın yani en üst baş tanrının izniyle yaratıyorsa?

 

Hadi diyelim çağırınca yanıt vermeyen taptıkları atalarının büyüklerinin ruhları filan olsun. Ama bu yaratma işinden çıkış yok. Ama başka yerde ise taptıklarınız bir sinek bile yaratamaz der. Hurma çekirdeğinin zarını bile yaratamazlar der. Ha tabi o da allah, yani şef tanrı izin vermediği için! :D

 

Beelzebub'un dediği gibi. Yapabilirler mi, yapamazlar mı? Bunu açıkça söyleyecek. Yapabilirler ama izinsiz yapamazla filan olmaz. Yaratma potansiyeli olan varsa, tek yaratıcı mutlak egemen tanrı anlayışı güme gider.

 

Yine Beelzebub'un dediği gibi evet, muhtemelen bilinç altında rakip yaratıcılar var. Putlardan ataların ruhlarından korku tam geçmemiş. Zaten cinlerden korku da geçmemiş. Tek tanrılı din iddiasının fasarya olduğunu hep söylerim. Çok tanrılı dinlerde de şef tanrı ve alt tanrılar var. Tek tanrı olunca alt tanrıların çoğu melek kadrolarına kaydırılmış, bazıları da yaratamamaya mahkum edilip elleri kolları bağlanmış. Görünüm bu. O tanrıların hepsini benzettim ben, hizaya soktum, en büyük tanrı benim bana tapacaksınız diyor. Hepsini de taparlarıyla birlikte cehenneme atacağım diyor. Ceza olması için suç şarttır. Puta taptılarsa putun suçu ne?

 

Gelelim İsa yaratabildiğine göre firavun filan da allahın imtihan için verdiği güçle yaratabilir mi? Mucize olarak yaratma kudreti veriyorsa bakalım ne yaratacak diye sınama için de yaratma gücü verilir mi?

 

Böyle bir şey kabul edilirse var ya, islam göçer. Ne amaçla olursa olsun allahın ortaklar edinmesi islamın iddiasını kökten bitirir. Amacı ne olursa olsun. Özet olarak islam çelişkiler yumağıdır.

 

Daha ne çelişkiler çıkar, İsa o kadar mucize göstermişse Muhammed  niye bir halt edememiş? Bunun için uydurulan bahane gülünçtür. Kuranda yazdığına göre mucize gösterilmemesinin nedeni, öncekilerin mucizeleri inkar etmesiymiş!!! :lol: Yok ya? Anası mı güzel lan bunun!  Ha yani banka çıkıp diyecek kimseye kredi yok! Çünkü önceki verdiklerimizden ödeyen olmadı! O zaman kapıyı kapatıp gideceksin baba, bankayım ben diye orada oturmayacaksın!

 

Son olarak: Tek tanrıya geçişle koskoca allah otla bokla da uğraşacak mı çelişkisi daima zihinleri kurcalamıştır. Din ve tanrı demek çelişkinin ana kaynağı demektir. Tanrı inancı içinde çözüm yoktur. Deizm tanrısı bile çözüm olamamış, teist tanrıları nerden çözüm olsun? Deizm tanrıyı hiç bir ota bota karıştırmamış ama bu sefer de bu tanrı bostan korkuluğu mu yahu? Niye var o zaman bu tanrı? Var mı öyle malı satıp arıza yapınca servis hizmetimiz yok demek? Garantimiz zaten hiç yok, aldığın anda mal kutunun içinde bozuk bile olsa karışmayız diyen firma olur mu yahu?

 

Tanrının tek çaresi, olmamasıdır. :D 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrının en büyük sorunu. "ben neden varım?" sorusuna yanıt bulamayışıdır. Sonsuzdan beri düşünüyor, yanıtı bulamadı. Bir bulsa, yarattıklarının da işlerine eğilecek ama bulamıyor ki cevabı! Düşün allah düşün, bottur işin... :lol:

 

"Sahi lan, ben niye varım?" :D 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Putun görünmeyeni daha makbuldür. :D Görüneni kirlenir tozlanır, temizleyeceksin, yıpranır değiştireceksin. :lol:

 

Artık uyanıklıktan mı, tembellikten mi görünmez put icat edilmiş! Ama ters tepmiş. Görünmeyen put rahatça öyle emirler yağdırmış ki, görünse gider ne yapıyon sen lan manyadın mı derdin. Görünmeyince habire emirler yağıyor. Her aklına emir gelen, allah böyle buyurdu diye emrediyor! Bir de hadi yine şükredin, elli vakitti de allahı zor ikna ettim beşe pazarlık yaptım filan diyor herif! :lol:  

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Yüce Allah Kuran'da ölülere duyuramazsın diyor.

 

İnsanlar ölmüş hacılardan, hocalardan, alimlerden ve peygamberlerden medet umuyor. Allah'ın dinine onları ortak ediyorlar.

 

Allah ise onların sizi duymadığını, duysa bile size yanıt veremeyeceklerinden bahsediyor. Çünkü onlar siz biz gibi sadece bir kul.

 

Mekkeli müşriklerin putlara taptığına dair ise Kuran'da bir bilgi yok. 

 

 İbrahim peygamberin kavmi putlara tapıyordu.

 

Mekkeli müşrikler büyük ihtimal din adamlarına, hocalara ve alim dediği kişilere tapıyordu. 

 

Günümüzde de aynı şekilde devam ediyor bunlar. 

 Pekiyi bu ayet ne diyor.

37 / Saffat 125 : Yaratıcıların en güzelini bırakıp da Ba’l’e mi tapıyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...