Jump to content

Meton döngüsünün Kuranda sayısal olarak karşılığı


Recommended Posts

Güneş ile Ay’ın aynı başlangıç noktasına gelişleri 19 senede bir gerçekleşir. 19 seneden oluşan bu dönem Meton devri olarak anılır.

 

Güneş ve Ay'ın bir arada geçişleri Kuran'da da tam 19 adettir.

 

Daha da ilginci 19. buluşmaları şu ayette gerçekleşiyor:

"Güneş ve Ay biraraya getirildiğinde (75:9)"

 

Tabii ki bu bilinçli bir şekilde bu döngünün Kuran'a yansıtıldığını gösteriyor.

 

Güneş ve Ay kelimelerinin birarada geçtiği yerler:

1. 6:96 Sabahı ortaya çıkarandır. Geceyi dinlenme zamanı, güneşi ve ay'ı da bir hesaplama aracı yapmıştır. Bu, her şeyden Üstün ve her şeyi Bilen'in planıdır.

2. 7:54 Rabbiniz ALLAH, gökleri ve yeri altı günde yaratan12 ve sonra otoritesini kurandır. Geceyi, onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun yönetimine boyun eğmiştir. Yaratılış da, yönetim de O'na aittir. Evrenlerin Rabbi olan ALLAH ne uludur!

3. 10:5 Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (aya) birtakım menziller takdir eden O'dur. ALLAH bunları, ancak bir gerçeğe (ve hikmete) binaen yaratmıştır. O, bilen bir kavme âyetlerini açıklamaktadır.

4. 12:4 Yusuf, bir zamanlar babasına: "Babacığım, on bir gezegeni, güneşi ve ay'ı gördüm, onların bana secde ettiklerini gördüm," dedi.

5. 13:2 Görebileceğiniz bir direk olmadan gökleri yükselten, sonra tüm yönetime egemen olan, güneşi ve ayı buyruk altına alan ALLAH'tır. Hepsi belli bir süre için akıp gitmektedir. Tüm işleri kontrol eder ve ayetleri detaylı olarak açıklar ki Rabbinizle kavuşma konusunda kuşkunuz kalmasın.

6. 14:33 Görevlerini aksatmayan güneşi ve ay'ı hizmetinize sundu, geceyi ve gündüzü de hizmetinize sundu.

7. 16:12 Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı hizmetinize sundu. Yıldızlar da O'nun emri altındadır. Aklını kullanan bir toplum için elbette bunda işaretler vardır.

8. 21:33 O ki geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratmıştır. Bunların hepsi bir yörüngede yüzer.

9. 22:18 Göklerde ve yerde bulunan kimselerin, güneşin, ayın, yıldızların, dağların, ağaçların, hayvanların ve insanlardan birçok kişinin ALLAH'a secde ettiklerini (boyun eğdiklerini) görmez misin? Birçok kişi de azabı hakketmiştir. ALLAH'ın alçalttığını hiç kimse onurlu kılamaz. ALLAH dilediğini yapar.

10. 29:61 Onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı? Güneşi ve ay'ı kim emrinize verdi?" diye sorsan, "ALLAH,"diye karşılık verecekler. Öyleyse neden sapıyorlar?

11. 31:29 ALLAH'ın geceyi gündüzün içine soktuğunu, gündüzü de gecenin içine soktuğunu, güneşi ve ayı kontrolü altında tuttuğunu, her birinin belirlenmiş bir süreye kadar akıp gitmekte olduğunu ve ALLAH'ın onların yaptıklarından haberdar olduğunu görmez misin?

12. 35:13 Geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Belirlenmiş bir süreye kadar akıp giden güneşi ve ayı emri altına almıştır. Rabbiniz ALLAH işte böyledir; egemenlik O'na aittir. O'nun dışında çağırdıklarınız ise bir çekirdek zarını bile yönetemezler.

13. 36:40 Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece, gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

14. 39:5 Gökleri ve yeri gerçek ile yarattı. Geceyi gündüzün üzerine yuvarlar ve gündüzü de gecenin üzerine yuvarlar. Güneşi ve ayı da emri altına sokmuş ve onların her biri belli bir süreye kadar akıp gitmektedir. Kesinlikle, O Üstündür, Bağışlayandır.

16. 41:37 Gece, gündüz, güneş ve ay O'nun ayetlerindendir. Güneşe ve ay'a secde etmeyin, onları yaratan ALLAH'a secde edin. O'na kulluk edecekseniz.

17. 55:5 Güneş ve ay bir hesap ile (hareket etmekte) dirmıştır.

18. 71:16 ‘Onların içinde nasıl ayı, bir ışık, güneşi de bir kandil yapmıştır.

19 75:9 Ve güneş ile ay bir araya toplandığı zaman.

 

Selam.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 264
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Zaman sabit değil. Depremler başta olmak üzere bir çok şey sürekli olarak gün - ay - yıl kavramlarının sürelerini değiştiriyor. Farkında olunmasa da çevrim içi tüm saatler buna göre ileri veya geri alınarak dengeleniyor. 

 

Şimdii, sen ne diyordun ? 

 

19 şuna benzer.

 

1 saat, 60 dakika 3600 saniye aynı zamanda 19 osuruktur. Bakın mucize... Osuruk zaman birimini, ben uydurdum sorun mu var ??

tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, ANTİATEİST said:

Güneş ile Ay’ın aynı başlangıç noktasına gelişleri 19 senede bir gerçekleşir. 19 seneden oluşan bu dönem Meton devri olarak anılır.

 

Güneş ve Ay'ın bir arada geçişleri Kuran'da da tam 19 adettir.

 

Daha da ilginci 19. buluşmaları şu ayette gerçekleşiyor:

"Güneş ve Ay biraraya getirildiğinde (75:9)"

 

Tabii ki bu bilinçli bir şekilde bu döngünün Kuran'a yansıtıldığını gösteriyor.

....................................

 

 

Güneş ve Ay diyorlar ki: Bizim gibi iki sevgiliyi, her yıl buluşturmak varken,  19 yılda bir buluşturarak ayrılığa mahkum ve birleşmemizi kıyamete havale edene, ettirenlere lanet olsun, Allah'ından bulsun.":)

 

Yaratıcının, kusurlu yaratıkları, imalatları ve sözlerinden mucizeler çıkarmak diye, buna denir.

Yaratıcı denilen beceriksiz, güneş yılını, sihirli sayılardan olan 60 saysının tam katlarından olan 360 sayısına denk getirememiş. Aynı şekilde, ayın döngüsünü, dünyanın döngüsüne denk getirememiş, bir yılda 11 gün fark gibi affedilmez bir hata yapmış. Oysa, az çok matematik gerektiren 19 sayısına göre sure oluşturma, ayet düzme konusunda mucizeler yaratıyor(muş.) 

 

Bilincinden söz edebilmek için, söz konusu sözde varlığın beyin denen bir organa sahip olması gerekir. Bir kuantum kadar bile varlığı olmayan Allah denilen sözde varlıkta, yani yoklukta beyin olamayacağına göre, bu bilinç neyin nesi? O varlıksız ve dolayısıyla beyinsiz. Sen varlıksın, sözde beynin var, ama sen de o beyinsizden farksız gibisin. 

 

6 hours ago, ANTİATEİST said:

Son ayet kıyamet suresinde geçiyor.

 

Kıyamet meton döngüsünde gerçekleşecek.

 

Kaçıncı döngünün, kaçıncı günü, saatı, dakikasında?..

Bakıyorum da, Allah'lığa yükselmişsiniz. Hayırlı olsun. İlk tebrik eden ben  olduğuma göre, bana bir kıyak yapar cennet karhanesinde bir yer ayarlarsınız artık.

Kıyametin zamanını bildiğinize göre, ölüm zamanınızı da kesin biliyorsunuzdur, ne zaman?.. Çok pardon cüce, pardon yüce Rab ölümsüz olduğunuzu bir an için unuttum. Gusura galmayın gari...

 

Kıyamet günün zamanı

Ve: "Eğer gerçekçiyseniz bu vaad ne zaman olacak?" diyorlar.

De ki: "Size vaad edilen öyle bir gündür ki, ondan ne bir an geri kalabilirsiniz, ne de ileri geçebilirsiniz." (SEBE/29-30)

Yaklaşan yaklaştı. Onu Allah'tan başka açığa çıkaracak yoktur. (NECM/57-58)

(Onlar): "Doğru iseniz bu tehdit ne zaman olacak?" diyorlar

De ki: "(O'na ait) bilgi, Allah'ın yanındadır. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım." (MÜLK/25-26)

Sana o kıyameti soruyorlar, ne zaman kopacak diye.

Sen nerde, onu anlatmak nerde?

Onun son ilmi Rabbine aittir. (NAZİ'AT/42-44)

İnsanlar sana kıyamet saaatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ın nezdindedir. Ne bilirsin belki kıyamet yakında olur." (AHZAB/63)

Göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın şanı yücedir. Kıyâmet saatinin bilgisi de yalnız onun yanındadır. Siz sadece O'na döndürüleceksiniz. (ZUHRUF/85)

Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki; onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır. Onu tam vaktinde koparacak olan O'ndan başkası değildir. Onun ağırlığına göklerde ve yerde dayanacak bir kimse yoktur. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu çok iyi biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki, onun bilgisi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. (A'RAF/187)

Şüphesiz ki, kıyamet saatinin bilgisi Allah yanındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde ne varsa (erkek veya dişi oluşunu, renk ve özelliklerini) O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini de bilemez. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır. (LOKMAN/34)

Kuşkusuz o hüküm günü kararlaştırılmış bir vakit olmuştur. (NEBE/17)

Göklerin ve yerin gaybını bilmek Allah'a aittir. Kıyametin kopuşu yalnız bir göz kırpması veya daha az bir zamandan başkası değildir. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir. (NAHL/77)

 

Müsaadenizle son bir soru sormak istiyorum Yüce Rab. Madem ki, kıyametin zamanını biliyordunuz. yukarıdaki ayetler neyin nesi? Müşriklerin, peygamberine ısrarla sordukları onca soruya kaçamak yanıtlar verip, kıyametin zamanını bildiğin halde bildirmedin de, sevgili peygamberini zor durumlarda bıraktın, neden?

 

Söz siz de, yüceler yücesi cüce Rab.

tarihinde ilkeli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan var ya... Şu zırvalara inanırken durur bir düşünür. Acaba ben salak geri zekalı aptal filan olmayayım sakın diye bir kendini yoklar be!

 

19 yılda bir güneş ve ay arasında gerçekleşen hiç bir özel bir durum yok! Meton günü diye, bugün meton günü diye bir şey de yok! Meton sayısı, sadece kaç yıl içinde kaç ay döngüsü gerçekleştiğini belirten bir sayı. İnsanlar bakmışlar, yıl içinde görülen ay döngüsü tekrarı tam sayı değil. O halde bu ikisi arasındaki ilişkiyi nasıl belirleriz? Oturmuş gözlem yapmış Atinalı gökbilimci Meton. 19 yıl içindeki ay döngüsü sayısını 235 olarak belirlemiş. Bu yani, bu kadar... 19 yılda bir güneş ile ayı yan yana gelmiş filan görmeyiz.

 

Kuranda 19 kere anılmış ikisi iddiasını araştırmaya gerek bile duymuyorum, güneş 19 ay 235 kere bile geçmiş olsa, hiç bir olağanüstülük yok, çünkü meton döngüsü milattan çok önce belirlenmiş bir konu. Eşşeğin kulağına bile su bile kaçsa, bir şeyler olur! Kaldı ki bunu da zaman ayırıp oturup araştırsan sayı tutmuyor, Müslümler yalan söylüyor çıkma olasılığı hayli fazla. Çünkü böyle çok yalanlarını gördük. Apaçık yalan söylüyor, insanın araştırmak ve yalan olduğunu anlamak için zamanını çalıyorlar.

 

Yalanlarını ortaya koyunca da "yok efenim orada geçen sayılmaz, çünkü işte efenim şeyden dolayı eeee neden dolayı olsa işte bişeyden dolayı o sayılmaz" gibi soytarıca şaklabanlıklara başvuruyorlar. Şeytan diyor otur say, 19 çıkmazsa gelmişine geçmişine saydır... Çıksa bir bok göstermez o ayrı... Çıkarsa haaa eşşoğlu eşşeğin kulağına su kaçmış demek ki olur, başka bir bok olmaz. Çünkü dediğim gibi mevzu milattan önce taaa 432 yılına ait mevzu! Eşşeğin kulağına da azıcık su kaçabilir tabii elbette!

 

Hayır şaşırıyorum ve biraz da sinirleniyorum. Zaten ne zaman bot değil de ne ise onu yazmışsam sinirlenmişim demektir. Niye sinirleniyorum, yahu insan bir kendini sorgular, "acaba ben salağın geri zekalının teki olmayayım bu kadar saçma sapan şeylere inanıyorum ben" der yahu! Sinekten yağ çıkaracam diye uğraşırken insanın bir midesi bulanır vazgeçer be!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya ben artık bunlardan nefret ediyorum be! Tiksindim iyice ben bu zombilerden! Göle maya çalma hesabı ya tutarsa diye saçma salak tebliğler yapıyorlar! Her tarafımızı bu iğrenç zombiler kuşattı. Ne ekrana açıp bakılıyor, ne insan içinde bir sohbet ediliyor, bir dangalak mutlaka dal yaprak mevzuya dalıp piç ediyor insanın keyfini de muhabbetini de. Şeytan diyor al şu salağı eline, evire çevire bir güzel kepazeye çevir, yalanlarını suratına çarp ama her gün bunlarla mı uğraşacağız biz be!

 

Huzur yok ulan huzur yok memlekette, huzur! Walking Dead gibi her yer zombi dolu. Elini değil neyini sallasan ellsinden fazlasına çarpıyor. Her yerdeler. Ulan belgesel izleyeceğim, ekrandan her an yavşak geri zart diye çıkabilir diye izlemiyorum ama, dur şunu ayda yılda bir izleyeyim diye oturdum. Şak! Kesildi. Aynen tahmin ettiğim nedenle! Nasıl da biliyorum başıma geleceği, salak kafa işte, ne oturursun ekranın önüne? Ama ne küfürler ettim. Ayda yılda bir tv izleyecek oldum, piç etti pislikler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Güneş ile Ay’ın aynı başlangıç noktasına gelişleri 19 senede bir gerçekleşir. 19 seneden oluşan bu dönem Meton devri olarak anılır.

 

Güneş ve Ay'ın bir arada geçişleri Kuran'da da tam 19 adettir.

 

Daha da ilginci 19. buluşmaları şu ayette gerçekleşiyor:

"Güneş ve Ay biraraya getirildiğinde (75:9)"

 

Tabii ki bu bilinçli bir şekilde bu döngünün Kuran'a yansıtıldığını gösteriyor.

 

Güneş ve Ay kelimelerinin birarada geçtiği yerler:

1. 6:96 Sabahı ortaya çıkarandır. Geceyi dinlenme zamanı, güneşi ve ay'ı da bir hesaplama aracı yapmıştır. Bu, her şeyden Üstün ve her şeyi Bilen'in planıdır.

2. 7:54 Rabbiniz ALLAH, gökleri ve yeri altı günde yaratan12 ve sonra otoritesini kurandır. Geceyi, onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun yönetimine boyun eğmiştir. Yaratılış da, yönetim de O'na aittir. Evrenlerin Rabbi olan ALLAH ne uludur!

3. 10:5 Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (aya) birtakım menziller takdir eden O'dur. ALLAH bunları, ancak bir gerçeğe (ve hikmete) binaen yaratmıştır. O, bilen bir kavme âyetlerini açıklamaktadır.

4. 12:4 Yusuf, bir zamanlar babasına: "Babacığım, on bir gezegeni, güneşi ve ay'ı gördüm, onların bana secde ettiklerini gördüm," dedi.

5. 13:2 Görebileceğiniz bir direk olmadan gökleri yükselten, sonra tüm yönetime egemen olan, güneşi ve ayı buyruk altına alan ALLAH'tır. Hepsi belli bir süre için akıp gitmektedir. Tüm işleri kontrol eder ve ayetleri detaylı olarak açıklar ki Rabbinizle kavuşma konusunda kuşkunuz kalmasın.

6. 14:33 Görevlerini aksatmayan güneşi ve ay'ı hizmetinize sundu, geceyi ve gündüzü de hizmetinize sundu.

7. 16:12 Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı hizmetinize sundu. Yıldızlar da O'nun emri altındadır. Aklını kullanan bir toplum için elbette bunda işaretler vardır.

8. 21:33 O ki geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratmıştır. Bunların hepsi bir yörüngede yüzer.

9. 22:18 Göklerde ve yerde bulunan kimselerin, güneşin, ayın, yıldızların, dağların, ağaçların, hayvanların ve insanlardan birçok kişinin ALLAH'a secde ettiklerini (boyun eğdiklerini) görmez misin? Birçok kişi de azabı hakketmiştir. ALLAH'ın alçalttığını hiç kimse onurlu kılamaz. ALLAH dilediğini yapar.

10. 29:61 Onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı? Güneşi ve ay'ı kim emrinize verdi?" diye sorsan, "ALLAH,"diye karşılık verecekler. Öyleyse neden sapıyorlar?

11. 31:29 ALLAH'ın geceyi gündüzün içine soktuğunu, gündüzü de gecenin içine soktuğunu, güneşi ve ayı kontrolü altında tuttuğunu, her birinin belirlenmiş bir süreye kadar akıp gitmekte olduğunu ve ALLAH'ın onların yaptıklarından haberdar olduğunu görmez misin?

12. 35:13 Geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Belirlenmiş bir süreye kadar akıp giden güneşi ve ayı emri altına almıştır. Rabbiniz ALLAH işte böyledir; egemenlik O'na aittir. O'nun dışında çağırdıklarınız ise bir çekirdek zarını bile yönetemezler.

13. 36:40 Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece, gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

14. 39:5 Gökleri ve yeri gerçek ile yarattı. Geceyi gündüzün üzerine yuvarlar ve gündüzü de gecenin üzerine yuvarlar. Güneşi ve ayı da emri altına sokmuş ve onların her biri belli bir süreye kadar akıp gitmektedir. Kesinlikle, O Üstündür, Bağışlayandır.

16. 41:37 Gece, gündüz, güneş ve ay O'nun ayetlerindendir. Güneşe ve ay'a secde etmeyin, onları yaratan ALLAH'a secde edin. O'na kulluk edecekseniz.

17. 55:5 Güneş ve ay bir hesap ile (hareket etmekte) dirmıştır.

18. 71:16 ‘Onların içinde nasıl ayı, bir ışık, güneşi de bir kandil yapmıştır.

19 75:9 Ve güneş ile ay bir araya toplandığı zaman.

 

Selam.

 bismilah rahman rahim köşe benti harut marut. edemden sonra insalığın yaşam süresi 600 yıldır. hazır beton çoktı mertlik bozuldu

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üşenmedim saydım. Ben 18 tane pasaj buldum ay ve güneş diye. Mutlaka bir tanesi gözümden kaçmıştır diye bir daha kontrol ettim, bulamadım. Bir daha kontrol ettim yine yok. 18 tane. Hangisi gözümden kaçıyor diye kendime kızarak verilen liste ile karşılaştırmaktan başka çare kalmayınca ne göreyim? Listede de 18 pasaj verilmiş! Fakat 14 ten 16 ya atlanarak 18 pasaj 19 tane imiş gibi yapılmış!

 

Çüş artık bişşşşş! Bu kadar da olmaz ooooha! Ya bu Müslümler gerçekten zombi ya!

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, democrossian said:

Üşenmedim saydım. Ben 18 tane pasaj buldum ay ve güneş diye. Mutlaka bir tanesi gözümden kaçmıştır diye bir daha kontrol ettim, bulamadım. Bir daha kontrol ettim yine yok. 18 tane. Hangisi gözümden kaçıyor diye kendime kızarak verilen liste ile karşılaştırmaktan başka çare kalmayınca ne göreyim? Listede de 18 pasaj verilmiş! Fakat 14 ten 16 ya atlanarak 18 pasaj 19 tane imiş gibi yapılmış!

 

Çüş artık bişşşşş! Bu kadar da olmaz ooooha! Ya bu Müslümler gerçekten zombi ya!

 

 

Hahahahahhaha :D nerde la bu müslim açıklama yapsın :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 hours ago, democrossian said:

Üşenmedim saydım. Ben 18 tane pasaj buldum ay ve güneş diye. Mutlaka bir tanesi gözümden kaçmıştır diye bir daha kontrol ettim, bulamadım. Bir daha kontrol ettim yine yok. 18 tane. Hangisi gözümden kaçıyor diye kendime kızarak verilen liste ile karşılaştırmaktan başka çare kalmayınca ne göreyim? Listede de 18 pasaj verilmiş! Fakat 14 ten 16 ya atlanarak 18 pasaj 19 tane imiş gibi yapılmış!

 

Çüş artık bişşşşş! Bu kadar da olmaz ooooha! Ya bu Müslümler gerçekten zombi ya!

 

:D 

 

Tühhh yakalandık.

 

Oysa 14'den 16ya atlarsam bu salaklar yutar diye düşünmüştüm. :D

 

41:37 ayetinde iki defa geçiyor. 

 

Bunu göremeyen adamlar Kuran ayetlerini eleştiriyor arkadaşlar.

 

Bu sebeple bu ve bunun gibi ateistleri körü körüne izleyeceğinize Kuran'ı kendiniz araştırın.

 

Gerçeği aramak isteyenler beynine ve yüce Allah'a güvensin. 

 

Din adamları dahil her şeyi sorgu ve süzgeçten geçirin.

 

:)

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim anladigim

19

dünya ve kamerin günes karsisindaki hareketlerinden ortaya çikan bir sayidir

yani 19 sayisi mucize filan degil,

kamerin dünya ile birlikte günesi dolanmasindan kaynaklanan bir sayi.

 

Hatirlayalim.

 

Kuran

günes karsisinda dünyanin kendi etrafinda 1 kez dönmesi için gereken zamana YEVM diyor...ve

dünyanin günesi 1 kez dolanmasi için gereken 365.5 yevme (365.5 güne) SENE... ve.

kamerin dünyayi 1 kez dolanmasi için gereken 29.5 güne ŞEHR diyor.

 

Dünyanin günesi 1 kez dolandigi AYNI esnada 

yani 1 günes yilinda

kamer dünyayi 12 kez dolaniyor ve bunun aldigi süre: 354 gün. 

 

365 - 354 = 11

 

Yani

kamer kendi dünya turunu günes karsisinda 12 kez yapip tamamaldiginda 

dünyanin kendi günes turunu tamamlamasina daha 11 gün (yevm) var.

 

Bu 11 günler birikerek 29'5 güne ulastiginda ya da 29'5 günü aştiginda 

kamer dünyayi 13 kez dolaniyor.

 

Kamerin günes karsisinda dünyayi 12 ya da 13 kez turlamasina Kuran IDDET EŞ-ŞUHÛR diyor (9:36),

ki bunun Türkçesi DOLUNAYARIN DiZiSi olabilir... ya da

dolunaylarin sayimi... ya da

dolunaylarin sayisi... ya da

dolunaylarin süresi.

 

13 dolunaya sahip dolunaylarin dizisi: 383.5 gün 

Bir günes yili: 365.5 gün

383.5 - 365.5 = 19

 

19 sayisinin kaynagi iste bu.

 

Bunun önemli yararlari var,

bilene ve kullanabilene.

 

Örnegin

her 19 "iddet eş-şuhûr"da bir

dolunaylar AYNI tarihlerde doguyor.

 

O yüzden örn miladî 630 yili 2015 yilinin METON DÖNGÜSÜ olduguna göre

2015'te dolunaylar hangi tarihlerde doguyorsa 

630'da o tarihlerde dogmustu.

 

Islam tarihindeki olaylara tarih düsmek isteyenler için

altin bi firsattir bu.

 

Mekke eger sahiden 630'da fethedildiyse

müminler oraya 17 Haziran 630'da girdiler... 

 

Çünkü Mekke'ye giren müminler

Mescidil Harâm'da yapilan ateskes ile (9:7)

müsriklere 4 ay süre tanidilar (9:2).

Haram aylar"di bunlar (9:5)

ve 16 Haziran karanlik ay olduguna göre (https://www.timeanddate.com/calendar/?year=2015&country=4)

haram aylarin ilk günü karanlik aydan sonraki 17 Haziran idi.

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Hasan Akçay said:

Mekke eger sahiden 630'da fethedildiyse

müminler oraya 17 Haziran 630'da girdiler... 

 

Çünkü Mekke'ye giren müminler

Mescidil Harâm'da yapilan ateskes ile (9:7)

müsriklere 4 ay süre tanidilar (9:2).

"Haram aylar"di bunlar (9:5)

ve 16 Haziran karanlik ay olduguna göre (https://www.timeanddate.com/calendar/?year=2015&country=4)

haram aylarin ilk günü karanlik aydan sonraki 17 Haziran idi.

 

 

Söylendigine göre müminler piknik atesleri gibi atesler yakmislar Mekke'nin etrafinda,

bir mümin 2, 3, 4... ates yakmis ki sayilari çok görünsün de müsriklerin morali bozulsun.  

 

Bu söylenti dogru olabilir.

 

Ay tamamen karanlikti o gece,

zifiri karanlik...

Yakilan atesler daha bi göz alici, daha bi etkileyici olmustur. 

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...