Jump to content

Aziz Sancar: Ben Allah'a inanıyorum evrime isteyen inanır


Recommended Posts

İyi günler,

 

Basında çıkan bir haberi özellikle de bilim ile ilgiliyse çok dikkatli özümsemek gerekir. Bizim medyacılarımız çok cahildir ama her konuda uzmandırlar. Çernobil kazası sırasında beni Hürriyet gazetesinden arayıp bilgi almak istediler. Parazitli ve cızırtılı telefonda yanıt vermek yerine üniversiteye davet ettim ama çok ısrar ettiler ve ABD reaktörleri ile Çernobil reaktörünün farklarını sıraladım, çok önemli bir fark olan koruma kabuğu eksikliğini de söyledim. Ertesi sabah öğrencilerim benimle dalga geçmeğe başladılar. Gazetede Çernobil reaktörünün kapısı olmadığını söylediğim manşetten duyrulmuştu. Aziz Sancar bey ne demiş onu güvenilir bir kaynaktan öğrenmek gerekir. Bir çok bilim insanı alışkanlık olarak din saçmalığına inanmasalar da kendilerini Musevi, Hristiyan, İslam olarak adlandırlar. O kültürden geldiklerini belirtmek için. Bazı ateist bilim insanın bir nedenden dolayı sıkı dindar olduğu da görülmüştür. Aziz bey ne düşünür bilmem ama herhalde araştırma yaptığı konular gereği Evrime karşı olamaz. Ama Evrim gibi bilimin kabul ettiği bir konunun bilgisiz hacı hoca takımı tarafından ağızda sakız yapılmasından herkes gibi rahatsız olup konuyu kapatmak için söylemiş olabilir. Gerçekten de ülkemiz o derece bölünmüş ve o kadar sorunları var ki bir de evrimciler yaratılışçılar diye daha fazla bölmenin bir yararını görmemiş olabilir. Bir insanın müslüman olabilmesi için islamın tüm kurallarına uyması gerekir. Bırakın namazı haccı, cine periye inanmakda gereklidir, madem kutsal kitapta var beğenmediğin kısmını çıkartamazsın. Bence Aziz bey ABD'nin tutucu güney eyaletlerinde yaşadığı için kendisini o gürühtan ayrı olduğunu belirtmek üzere aldığı kültürü açıklamıştır. Yoksa günde beş vakit namaz kılıp oruç tutuğunu, ikram edilen bir kadeh şarabı geri çevirdiğini sanmıyorum. Ben de Osmanlıları pek sevmem ama istesek de istemesek de tarihimizde varlardır. Üstelik büyük işler de başarmışlardır zamanlarında. Bu devir merceği ile o devirleri incelemek sanırım pek doğru değildir. Belki Aziz bey kendisine hediye edilen gravatı takıyordur, belki de Osmanlı hayranıdır. Ne önemi var? RTE berbat bir kişi ama ne yazık ki Atamın makamını işgal ediyor. Gösterilen saygı sadece makam içindir sanıyorum, umuyorum.

 

Esenlikler dilerim

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 69
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Aziz Sancar, kendisine ateist denilmesin diye allah'a inanıyorum demiş gibi bir hali vardı videoda. Kendisine ateist denilmesinden korkuyor sanki. Aziz Sancar 70 yaşında bir adam. Yaş faktörüyle beraber durumu değerlendirmek lazım. İlber Ortaylı da Teketek programında din değiştirenleri tartışırlarken Fatih Altaylı'ya şöyle bir şey demişti:"Bazıları çekinmeden din değiştiriyorlar, ben bu yaştan sonra pasaportumu bile değiştirmem." 70 yaşındaki insanların etrafında gençliklerine oranla daha az sayıda dostları vardır. Bu dostları zaten en sağlam olanlarıdır ve onları kaybetmek istemezler. Aile faktörünü çevreden korumak da işin içine girince, asli fikirlerini arka plana itmeleri kaçınılmaz olabiliyor. Ben anlayışla karşılıyorum şahsen. Bütün bunlarla beraber yerinde olsak bir çoğumuz da aynısını söyleyebilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aziz Sancar'ın evrime inanmaması imkansız. Adam bambaşka şeyler söylüyor ama Allah'a inanıyorum dediği için evrime de inanmıyor deyip hemen hayal kırıklığına uğruyoruz.

Adamın işi DNA, evrim. Evrimi reddetmesi mümkün mü? Ama Allah'a inanması mümkün. Bu tip bilimciler (ki sayıları evrimciler arasında aslında azdır) din ve milliyet konusundaki aidiyetlerini unutmamayı, sevmeyi yeğler ve sembolik olarak inanırlar. Aynı anda laboratuvardan içeri girerken inançları kapının dışında bırakmayı ve bilimsel düşünmeyi son derece iyi becerirler. Aziz Sancar bunu başaramamış bir bilimci olsa o Nobel'i rüyasında bile göremezdi. Ama hakkıyla aldı ve bizi gururlandırdı.

 

İnanıyorsa inanıyor... Ülkedeki geriye gidişten, evrimin müfredattan çıkarılmasından son derece rahatsız olduğundan da eminim. Adam durmaksızın bilim yapın, bilimle uğraşın deyip duran bir adam. Üstelik de Atatürk'ün kurduğu sistemde, cumhuriyetle gelen eğitim atılımı sayesinde buralara geldiğini söylüyor. Aynı anda ülkede olan bitene tam hakim olmadığı ve biraz Amerikalı gibi düşündüğü de bir gerçek.

 

Amerikan halkı da evrime inanmaz ama bu Amerika'nın bilime yaptığı yatırımı, bilimde üretici olduğu gerçeğini de değiştirmez. Yani halkın inanmaması çok da önemli değil, bunları tartışarak vakit ve enerji harcamak yerine işinize bakın, bilim yapın, isteyen Allah'a da inanır, boşverin bu işleri diyor.

Bu söylediği bu ülkede ne kadar mümkün, elbette tartışılır. Ama bu kendisinin evrime ve bilime olan inancını sorgulama götürmez bizi. Evrimci olduğu su götürmez gerçek.

Bu kadar toptancı olmak iyi bir şey değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Bu linki şu anda okudum. Evet, sonunda zavallı adam açıklama yapmak zorunda kalmış. Ne acayip bir ülkeyiz...

İlgili kısmı buraya da yapıştıralım.

 

 

“Bir gencimiz bilim ve inanç konusunda soru sordu. Ona şu yanıtı verdim: ‘Ben Müslümanım ve Allah’a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.” 

 

Aziz Hoca: “Suni kavgalar çıkarıp ülkemizi krizlere sürüklüyoruz... Bence bu suni kavga başka şeylerde olduğu gibi maalesef Amerika’dan ithaldir. Dünyanın en albenili ‘yaratılış müzesi’ benim eyaletimin batısındaki Tennessee’dedir ve Türkiye’deki birçok ‘creationist’ buradaki yobazlardan ithal malı fikirlerle maalesef ülkemizi fuzuli işlerle meşgul ediyor.’”

 

“BİLEREK YANLIŞ YANSITILDI”

Aziz Sancar’ın kendisine verdiği yanıtları köşesine taşıyan Orhan Bursalı, Aziz Sancar’ın evrim ve evrimcilerle ilgili şu görüşlerini de aktardı:

“‘En eski evrimciler İslamın Altın Çağı denen dönemde şimdiki Irak’taki Müslüman bilim adamlarıydı; bunu evrim fikrinin tarihçesi üzerine bir kitapta okudum.’ 

 

Aziz Hoca, kimya profesörü eşi Gwen’den önce evrim fikrini öğrendiğini söylüyor. Nedeni, Gwen’in okuduğu yıllarda Teksas’ta ortaeğitimde evrim okutulmamasıydı. Evrimi yine reddeden bir Methodist üniversitede okudu. Teksas’ta evrime karşı savaş açanlar o zaman başarı kazanmışlardı. Hoca diyor ki, “Şimdi ikimiz de evrim ve Allah hakkında benzer fikirdeyiz. Amerikalıların dediği gibi ‘you can’t cover the sun with mud’ (Güneşi balçıkla sıvayamazsın). Evrim vardır ve kim ne derse desin bu gerçek ortadadır.”

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.06.2017 at 04:28, Emre_1974tr said:

Evrimin paganizmden gelen hurafe bir inanç olduğunun farkında.

 

Böyle gerçek bilim insanlarımızın çoğalması dileğiyle. Sadece ülkemizde de değil, tüm dünyada.

 

Selam

 

https://tr.sputniknews.com/bilim/201706291029064397-aziz-sancar-evrim-gercek/

 

Kapağı güzel yerleştirmiş gözünü sevdiğim. E "herkes" mal değil ki, paganizm masallarına ve iftiralarına itibar etsin. Hele bilim adamları hiç değil.

Sazanlık bazılarına güzel yakışıyor ama. Smokin gibi oturuyor üzerlerine. :)

 

Aziz Sancar evrim'i bir paradigma olarak kabul etmeseydi, o çalışmasına başlayamazdı dahi. Fikir bile yürütemezdi. İşte bunlardan haberi olmayan cahiller, cahil cesaretiyle atıp tutuyorlar.

 

Güneşimiz bugün de balçığa battı. Amen. :)

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...