Jump to content

Şu an ki ideoloji / sistem den memnun musunuz?


Recommended Posts

Ben halimden çok memnunum önce bunu belirtmek isterim

Şu an ki sistem olan kapitalizmdende memnunum . Sebebi , Parayı kazanmak için olması gerekenler ortadadır . Bilgi olmadan para vaat eden eşitlik vaat eden diğer sistemler madem sistem niye kapitalizmi yıkamamaktadır ? 
Almanya ' da aynı şekildedir başka bir ülkede . Ama Birisi Kapitalizm de çok daha iyidir. Birisi Berbattır . 1400 € asgari ücret, denetim sorunsuz, sistem sorunsuz hızlı, Öteki berbat olanda bırakın kapitalizm mi muz verin daha verimlidir . Smiley
Başka hangi sistem daha iyidir ki olsaydı siz memnun kalacaktınız ? Altını da dolduracağınız sistemi yazın . Dolduramıyorsanız altını boşuna yazmayın .

tarihinde Bns tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Birinci sorun para diye bir seyin var olmasidir.

 

ikinci sorun olamasi gereken hayali bir sey yani para icin insanlarin mucadele ettirilmesidir.

 

Her kesin çişinin rengi aynidir. Kimse mavi işemez. Bu bir vaat degil kanundur. Bu kanun mesela bir bilgi oldu senin icin. Bilgi ile varliklar olusmaz. Bilgi olanlarin sonucudur.

 

Kaynaklar ayni iken dunya nufusunun bati blogu diger ulkelere, kan, aclik ve sefalet getirdi. 1400 € ile et pisiren isci fabrikasinda urettigi teknoloji ile feodal ulkelerin kaynaklarini enerjilerini emiyor. Eger bu kadar kapitalizm iddiali ise Alman sirketleri silah teknolojileri ve kimyasal uretmeyi biraksin O zaman Alman vatandasi 1400 € ile et pisirebilecek mi?

 

Bir sistemden soz etmemiz insan onuru ile alay etmek olacaktir. Cunku kapitalizm bir sistem degildir. Kapitalizm hapisanede mahkumun daha kotu yemek icin isyan ile elde ettigi daha iyi yemegi ozgurluk zannetmesidir.

 

Sistem onermsi icin mesela afrikadaki buyuk goc bile daha mantiklidir.

 

Ama sen illa kapitalzime ovgu duzmemizi istiyorsan seni kirmayalim;

 

Ey para Tanrim! Fabrikadaki ibadetmizle sana yoneldik. Avmlerde diger ibadet eden din kardeslerimiz mallarini aliyoruz. Kutsal peygamberimiz hz. vergiye selam olsun. Sen bizi sendikalardan aktivistlerden esitlikcilerden dogacilardan koru. Banka kredilerin ve kredi kartlarin icin sana sukurler olsun.

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...