Jump to content

Kim demiş cennet yan gelip yatma yeridir diye?


Recommended Posts

Kuran ayetlerinde dünya nimetlerinin benzerlerinin, artı, hiç bir kalbin bilmediği ve duymadığı cennete has nimetlerin de bulunduğu vurgulanır.

Bu ayetlere bir örnek vermek gerekirse;

"Orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet aldığı her şey var.ve siz orada süresiz kalacaksınız."(Zuhruf Suresi 71.)

Bu ifade şu demek.Bu dünyada sizin için yaratılmış nimetlerin hepsi cennette de var.

Bu ayet ve diğer ayetlerde belirtilen nimetler, yan gelip yatmayla, seksle, yeme içmeyle sınırlandıramayız. Tamam, bunlarda çok büyük nimetler ve cennette varlar. Ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak, okumak, bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak, spor yapmak, satranç gibi oyunlar oynamak, gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer. Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

Zaten sadece yan gelip yatmak eksik bir nimet olurdu. Ayetlerde anlatılan huriler, meyveler ise birer örnek, bütünün küçük bir parçasıdırlar(ama kesinlikle bunlarda vardır).asıl liste ise yukarıdaki ayette verilmiştir. Herhalde Kuran’da televizyondan satranca kadar sayfalar dolusu bir nimet listesi hazırlanacak değildi. Kısaca, orada nefsinin arzu ettiği her şey olacaktır denilmiştir.

Bir de bu nimetlerin sembolik olduğunu iddia eden arkadaşlara iki ayet daha göstererek yazımı tamamlamak istiyorum.

-De ki "Allah`ın kulları için verdiği süslenecek şeylerle rızık olarak verdiklerinin temiz olanlarını kim yasak edebilir?"yine de ki "bunlar dünyadaki inançlı kişilerindir. ahirette ise yalnız onlarındır".ayetlerimizi anlayanlara bu şekilde açıklamaktayız.(Araf süresi 32.ayet)

Dikkat edin ayette bu dünya nimetlerinin tümü inançlı kimselerindir, ama cennette ise yalnızca onlarındır deniliyor. Yani bu dünya nimetlerinin benzerlerinin ahirette cennet halkına verileceği, dünya nimetlerinin tümünün orada da olacağı dolaylı da olsa belirtilmekte.

Diğer ayet:"inanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandıkça: bu daha önce de rızıklandığımız şeydir, derler. Onlara o dediklerine benzer verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır ve onlar orada ebedi kalacaklardır."2/25

Bu ayette de cennet ehli, cennet meyvelerinden yeyince, bu yediklerinin dünyadaki meyvelerle aynı, yani benzer olduklarını söylüyorlar.

Ayrıca bazı ayetlerde cennet içeceklerinin formülünün hangi bitkilerden oluştuğu dahi söylenmektedir. Bütün bu apaçık ayetlere sembolik demek zorlama olacağı gibi, bunları sembolik saymak o ayetleri inkâra da yaklaştırır insanı. Ha bunlar saçmalıktır olamaz demişsin, ha bu böyle olamaz semboliktir demişsin.

 

Ayrıca, Kuran bir semboller kitabı değildir :

 

http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kuran-bir-semboller-kitab-degildir.html

Selam ve sevgiler.

 

 

http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kim-demis-cennet-yan-gelip-yatma.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 50
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

 

eroin, kokain ve türlü uyuşturucular da var diye anlıyorum.

her türlü seks oyuncakları da var diye anlıyorum.

silahlar vb de var diye anlıyorum.

bir kesim için her renkten, her büyüklükten sübyanlar olacak diye anlıyorum.

bir kesim için öldürüp, deşip, ırzına geçebileceği vb istediği kadar masum kurban olacak diye anlıyorum.

daha bir sürü şey de olacak diye anlıyorum.

 

ağğğwww. ama bunlar çok rererö diyebilirsiniz, hoşunuza gitmedi diye. ama biliyorsunuz ki, günahlar nefse uymakla olur. yalnızca nefis istedi diye değil.

bunları isteyen, ama gerçekleştirmemiş insanlar var. bunlar cennete eriştikten sonra arzu ettikleri şeylere kavuşacaklar yani. görmek lazım cennetin köşelerinde

kolunda şırıngalarla kendinden geçmiş ya da kan revan içinde sübyan düzerek coşan müminleri...

 

selam, sevgi

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her mümin Müslümana verilecek Cennet ödüllerini sıralayalım:
 

* 5 mil çapında ve istiridye kabuğundan Cennet arazisi,
* 33 yaşında dirilme (daha genç ölenler, öldükleri yaşta) ve hiç yaşlanmama,
* Erkekler için (isteğe bağlı) hiç sönmeyen erkeklik organı,
* 60 huri (göğüsleri tomurcuklanmış ve her dem bakire),
* 12 gılman (hiç ellenmemiş inci taneleri gibi),
* İnci ve mercandan yapılmış köşk,
* O köşkün içinde ipek ve kadife kumaşlarla kaplı taht,
* İpekli ve atlas kumaştan elbiseler,
* Çeşit çeşit altın bilezikler,
* Su, süt ve kevser-selsebil ırmakları,
* Çiçeklerle dolu yemyeşil bir çayırlık,
* Tuba ağacı (dalları yerde-kökleri yukarıda, cennet meyveleriyle yüklü),
* Türlü çeşit eti yenen kuşlar ve av hayvanları (ceylan, geyik, karaca, vb.).
* Opsiyon: Beydah ırmağı (sahipsiz Hurilerin toplanma merkezi).

 

Sondaki opsiyonu merak edenler olabilir. Onu da şöyle açıklayalım:

 

... İbn Abbas der ki:

"Cennet'te, bir nehir vardır, adına Beydah denilir, üzerinde yakuttan kubbeler vardır, altında yetişen huriler vardır. Cennet ehli (birbirine) 'haydin Beydah'a gidelim' derler, gelirler, bu cariyeleri ince ince süzerler, içlerinden hangisinin bu cariyelerden biri hoşuna giderse, onun bileğine dokunur, câriye de onu takip eder." (Ebu Nuaym, Sıfat el-Cennet, 324)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok önemli 2 konu da soru sorucağım..

 

Bu 72 huri sabit mi olacak?yani hep aynı huriler mi olacak?yoksa bu 72 sayısı sabit,huriler sürekli değişiyor mu olacak?

Huri takası yapılabilecekmiyiz?

 

Gümüş bilezikler takan, ipek giysili saklı inci gibi gençler ve etrafa saçılmış inciler",gibi bariz feminen olup,belli bir cinsel anlayışa hizmet edeceği aşikar olan gılmanlar içinde aynı soruları  soruyorum ..*

 

 
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gılmanlar da var erkeklere erkek hizmetkarlar bu vaadin Araplar'dan eşcinsel olanlara yapıldığını ve öbür dünyada tıpkı alkol gibi bu tür bir ilişkinin de ödül olacağına inanıldığını düşünüyorum. 

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok ne diyecekti, bazı sınırlamalar koyacağım mı diyecekti! :lol:

 

Herif beleşe bol keseden yerine gelmeyecek vaatleri rüşvet vaadi olarak sallıyor. Niye, benim uğrumda savaşın ölün diye. Hiç bu herif kısıtlamalar olacak der mi! Yağma sonunda zaten ganimet köle dağıtılacak da, işte ona kalmadan ölürsem ya bir de diye düşünürse bu düşünceye karşı alınmış basit bir önlemden başka hiç bir halt değil bu laf!

 

İnsan bir laf duyunca bakar bir bu laf mı acaba diye! Sonra bir de bakar bu lafı eden insana benzer bir insan mı yoksa vahşi yağmacı katiller mi diye. Hayır hangi zeka ile bu her arzunuz yerine gelecek gibi boş beleş adi, bayağı ve her ağzı olanın edebileceği hatta ağzına bile gerek yok başka tarafıyla de çıkarabileceği gürültüden hiç farkı olmayan lafta bir keramet görmeyi başarıyor bunlar ben anlamıyorum. Bunu köy kahvesinde memmedağaya patlat bi hikmet öte dünya hakkında memmedağa desen o da der yani. Daha iyisini bile der.

 

Hayır bu lafta ne bir özellik var ne bir güzellik. Son derede adi bayağı bir boş vaat. Son derece de sıradan. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 


Bu ayet ve diğer ayetlerde belirtilen nimetler, yan gelip yatmayla, seksle, yeme içmeyle sınırlandıramayız. Tamam, bunlarda çok büyük nimetler ve cennette varlar. Ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak, okumak, bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak, spor yapmak, satranç gibi oyunlar oynamak, gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer. Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.
 

 

Of Emre, nasıl güldürdün beni anlatamam. Allah da seni güldürsün.

 

Cennette bilimsel araştırma ve çalışmalarda neden bulunsun insan? Ölüp de cennete gittiğine göre belli ki Allah var ve bilindiği üzere her şeyi o yapmış. Canı neyi ve nasıl istemişse öyle yapmış, oldurmuş. Daha neyini merak edeceğiz de gidip bilim yapıp evreni vb çözmeye çalışacağız? Acayip fantastik bir ortamdayız zaten  (cennet), o güne dek bilimsel düşünen herkesin bütün bilgisi yerle bir olmuş, bilim tümüyle anlamını yitirmiş. Her şeyin yanıtı ortada... Daha ne bilimi?

 

Öyle şeyler söyle ki azıcık akla uysun.

 

Bir de bu tomurcuk memeli bakire huriler, her sevişmeden sonra hemen yine bakire oluyor. Süleyman Ateş bunun böyle olduğunu açıkça anlatı mesela.

Sen şimdi böyle uçuk kaçık, fantastik şeyler yaşa, sonra da bu nasıl  oluyor diye oturup bilimsel araştırma yap.

 

Bilimsel araştırma dediğin şey esasen şirktir, Allah'a meydan okumaktır. O yüzden cennette bu tür günahlar olmaz, zaten yoktur da. Senin bulanık kafan uydurmuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Gılmanlar da var erkeklere erkek hizmetkarlar bu vaadin Araplar'dan eşcinsel olanlara yapıldığını ve öbür dünyada tıpkı alkol gibi bu tür bir ilişkinin de ödül olacağına inanıldığını düşünüyorum. 

-Adem-Havva yoluyla ensest ilişkinin onaylanması..ok

 

-Gılmanlarla eşcinsel ilişki..ok

 

-Cariyelere tecavüz..ok

 

-Poligami yoluyla grup fantezilerinin onaylanması..ok

 

-Adet görmemiş kızların evliliğinin onaylanması..ok

 

Ben bunları yazmaya utanıyorum ama el-ilah utanmamış..

 
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

 belli ki Allah var ve bilindiği üzere her şeyi o yapmış. Canı neyi ve nasıl istemişse öyle yapmış, oldurmuş. Daha neyini merak edeceğiz de gidip bilim yapıp evreni vb çözmeye çalışacağız?

 

 

 

Tıpkı bu evrende de olduğu gibi...

 

İşte bilim adı altında araştırıp öğrendiklerimiz Rabbimizin nasıl yarattığı, hangi yasaları koyduğu...vb.

 

Bu arada İslam bilimi emreder:

 

http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kurann-bilimi-emretmesi.html

 

Ve arkadaşlar hazlardan kastedilen sağlıklı ve iyi olanlar tabii. Yoksa diğerleri haz değil ızdıraptır.

 

Selam

tarihinde Emre_1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zırvacı konu sahibinden, bol zırvalı, söylediklerinin nereye gideceğini kestiremediği saçmalıklardan demetler.

Bol bol sallamıșsınız yine.

Gri hücrelerinin sulandığından artık emin olduğum forumdaș:

1. Siz sadece vaad uğruna kıçını kaldıranlardansınız, yani vaad yoksa, din iman da yok.

2. Tanrınızın rüșvetçi olduğunu resmen kabul ediyorsunuz. Bunu zaten cümle âlem biliyor !

3. Tahtalı köyde eğer her șeyin cevabı varsa, oraya gidenlerin hepsi(!), bihassa Siz(!), kıçını yerden kaldırmaz.

4. Ne sporu ?.  Orada da cep bilardosu mu oynamaya niyetiniz  var ?

5. Ne bilimi ?.  Mesela yağmur duasının faziletlerini burada bulamadız da, orada da mı aramaya niyetiniz var ?

6. Ne sanatı ?. Burada yazar olmaya niyetlendiniz, ama beceremeyince (para da getirmeyince) umudunuzu oraya mı tașıyacaksınız ?

7. Ne okuması ?. Yoksa orada da mı günlük faciaların, cinayetlerin, tecavüzlerin haber yapıldığı (!) gazeteler olacak ?

 

 Buradaki güzelim dünya durmușken, ne idüğü belirsiz tahtalı köyün reklamını yapmak, en iyimser tabirle alçakça bu dünyaya karșı nankörlüktür.

Neyinize yetmiyor bu hayat ve içinde yașadığınız bu dünya ?

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bu arada arkadaşlar, cennet en az evrenimiz kadar büyük:

 

 

Size bir soru:

Bir buğday tanesi Size ve bir karıncaya göre ne kadar büyük ? :89:

Ayrıca Tanrınız hem zaman yönünden, hem de mekan yönünden bayağı israfı seven biriymiș.:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Sizin șu cennetinize gelince:

Bence sizin cennetinizin ebatları 150 x 80 x 20 cm´dir.

Anladınız mı ?

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Senin gibi cimri ve dar beyinliler için israf gibi gelebilir, gerçekte ise mükemmelliğin ve iyiliğin tezahür etmesi.

 

Selam

 

Pabucumun dindarı, sorulara cevap ver.

Bulunmaz hint kumașı gibi, bol bol kendi reklamını yapacağına, git Tanrına 24 saat dua et.

Istersen 25 saat dua etsen bile, yazın șu garibim karıncalar neden insanlar tarafından katlediliyorlar diye yalvarsan dahi, cevabını alamazsın.

Sizin gibilerin laflarına karnımız tok; bunu eșșek gibi biliyorsunuz.

Size vermiș olduğum ebatların ne anlama geldini anladığınızı dahi pek zannetmiyorum.:smashfreak:

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümler öyle dar kafalı ve düşüncesiz ki, saçma sapan fikirlerini ortaya atarlarken işin ucu nereye gidebilir hesaplayabilmekten acizler. Böyle bol keseden tohumuna para mı saydım mazot mu yaktım, salla sallayabildiğin kadar diye aklına eseni sallarsan iş nerelere gider açıklayayım:

 

Madem cennette her şey serbest, adamın birinin canı muhammedin karılarıyla grup seks yapmak istedi. Adamın canı muhammedein haremine girip ne kadar karısı varsa hepsiyle birlikte olmak istiyor. Can değil mi, istiyor arkadaş!

 

Bu daha hafif. Ayetle sabit ki allah da bacağını açacakmış ahirette. O açılan bacak allahın bacağı değil diye savunu yapabilirsiniz. Bence de bacak açılmak deyimi çok dikkat çekici bütün dikkatleri toplayan bir olay oldu anlamında bir deyimdir Arapçada. Abes bir deyim ama var. Arapça işte, o kadar oluyor deyimleri de. Ama kötü mötü, beğen beğenme, böyle bir deyim var.

 

Fakat cahil çöl yağmacıları öyle bir yazmışlar ki pasajı, bacak açılıyor, hemen insanlara secde edin deniyor. Herifler düzgün laf etmesini bilmiyorlar. Ya da gerçekten allah bacağını açacak yazmak istemişler, bilemiyorum. İki şıktan birisi. Fakat secde edin denilecek deyince bu bacak allahın bacağı diye akla geliyor. Bu kaçınılmaz. Yoksa herkes dikkat çeken olay neyse ona gözlerini belerterek bakarlardı yani, ne secdesi? Dikkat çekici bir olaya dikkatle bakarsın, secde deyimle uyumlu değil!

 

O yüzden: Secdeye varmadan önce şöyle bir göz attım, allahın bacağı çok seksiydi, ben allahla yapmak istiyorum derse herif ne olacak? Can değil mi, istedi! Gördüğünüz gibi öyle bol keseden sallayamazsınız Müslümler. Akıllı olun! Heriflerin daha bastırdığı yapamadığı ne naneler olabilir. Hepsini artık özgürüz diye yapmak isterler.

 

Kabul edin, cahil çöl yağmacıları çok abes ve boş, çok da basit ve fikirsiz akılsız cahilce bir laf etmişler. Lafı daha da uzatırım bak! Safvan Ayşe'yi çölde bulup devesine alıp getirirken Ayşe ile yalnız kaldığımda çok tahrik olmuştum ama müminlerin annesi diye Allahtan korktuydum, şimdi her şey serbest olduğuna göre canım Ayşe'yi çekiyor benim diyebilir. Fazla uzatmaya gerek yok. Bu dediğiniz, olmaz!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Democrossian nikli klasik ateist veya panteist, düşünce ve bilgi yoksunu arkadaşa;

 

1- Sağlıklı ve iyi düşünceler, arzular olacak dedik.

 

Hatta cennette boş bir söz bile olmayacağını anlatan ayetleri verdik diğer yazılarımızda.

 

Ve de her insanın orada tıpkı elçiler gibi ruhla yani vahiyle destekleneceğini, bu yüzden en ufak bir yanlış ve sapkın düşüncenin bile olmayacağını, bu anlamda karakterlerin tek tip, yani iyi, ve kendi hedef ve  şartlarında  mükemmel olacağını anlattık.

 

Allah  sınırsız özgürlüğe sahiptir ama asla kötülük yapmaz, her zaman en mükemmeli ve iyiliği gerçekleştirir.

 

2- Baldırı açma ifadesi hadistir, ayet değildir.

 

Selam

tarihinde Emre_1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Erkeklerin en zayıf noktası seks yapmaktır..Üreme içgüdüsünün her şeye üstün olduğunu biliyoruz..

Erkek seks yapabilmek için gerekirse 1 hafta açlığa dayanabilir..

O kadar zayıftır..

Çöl arapları bunu iyi görmüş,zaafları iyi kullanmış,cennette "karı" vaad etmiştir..

Hem de ne karı..Seviştikçe daha azıyor,bitmiyor,tükenmiyor..

Gelsin içkiler,sonsuz seks..

Cariyeler'de cennete ön hazırlık..cennette  görmemiş gibi davranıp imandan çıkmasınlar diye..

Mükemmel bir din değil mi?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Sağlıklı ve iyi düşünceler, arzular olacak dedik.

 

Senin demen beni ilgilendirmez ki. Sen allah mısın, allahın eksiklerini tamamlayan ortağı mısın?! Kuran pasajı açık: Canları istediği olacak!

 

Hadiste tabii bacak açma var da, Kuran'da da: "O gün bacak açılır ve secdeye çağrılırlar, ancak güç yetiremezler" (Kuran 68/42)

 

Mealciler bunu gizler perde açılır filan diye yalan söylerler. Sak Arapçada bacaktır. "Vel teffetüs saki bis sak ila rabbike yevme izinil mesak" Bacak bacağa dolanır, artık rabbe ulaşma zamanıdır. (Kuran 75/29-30)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır, kitabın tamamını okumuş olsaydın görecektin Allah'ın neyi dediğini.

 

Yine okumadan anlamadan, akletmeden  arsızca ve cahilce yorumlar.

 

Zaten bu halde olmasan panteist veya ateist olamazdın öyle değil mi:)

 

Cennette boş bir söz bile olmayacağını, herkesin kusursuz karakterde ve davranışta, arzularda olduğunu okuyunca öğreneceksin.

 

Yine okumadan yorum yapma illetini sergiliyorsunuz utanmadan.

 

Ve yine Kuran'ı bilmediğinden, hadis ile ayeti karıştırma şaşkınlığını sergiledin tabii.

 

Bunu suratına çarpınca ne yapacağını şaşırdın, bu sefer alakasız bir ayeti getirdin afallayarak tabii ki.

 

Ayet şöyle diyor:

 

http://www.kuranmeali.org/68/kalem_suresi/42.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

 

Meallerden bacaktan bahsedeni alsan bile orada kullardan bahsettiği açık.

 

 

Selam

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...