Jump to content

Kuran'da çarpık ilişkilerin ne işi var?


Recommended Posts

Evrensel kitabımızdan aşkı-memnu dizisini aratmayacak hikayeler....

 

Gün, Muhammed'in hanımlarından Hafsa'nın günüydü. O gün Muhammed, Hafsa'yla cinsel ilişkide bulunmak üzere kalkıp evine gider. Ama Hafsa'yı evde bulamaz. Tam o sırada, bir zamanlar, Mısır Mukavkısı'nın kendisine armağan ettiği cariyelerden Mariya çıkagelir. Muhammed, cariyeyi Hafsa'nın yatağına atar ve işini görmeye başlar.Ne var ki cariyeyle özgür (hurre) olan bir kadının, üstelik Ömer kızının, Hafsa'nın yatağında beraber olmaktadır . İşte bu olağan değildir. Terslik bu ya, o sırada, Hafsa da çıkagelmiştir. Muhammed'in Mariya ile ilişkisini görünce büyük tepki gösterir: - "Tann Elçisi! Sen beni kötü duruma düşürdün, aşağıladın. Öyle birşey yaptın ki, benzerini hiçbir karına yapmadın! Benim günümde, benim sıramda ve benim yatağımda bir cariyeyi yatırıp yapıyorsun!"

Sonra Muhammed'le Hafsa arasında şu konuşma geçer: - "Hafsa! Marya'yı kendime haram etsem de ona bir daha yaklaşmasam; bundan hoşnut olur musun? - Evet!

Muhammed: "Vallahi Billahi Mariya ile bir daha yatmayacağım!"

Muhammed hemen ant içmiştir. - Hafsa! Aramızda kalsın, bunu sakın kimseye söyleme, olmaz mı? - Tamam! Ne var ki, Hafsa bu durumu Aişe'ye anlatır. (Bkz. Taberi, Camiu'l-Beyân, 28/102.)

 

Bu olay sonrası, Ayşe ve Hafsa ortak tavır takınıp,Muhammed'e cephe almışlardır.

Olayın duyulması ve hanımlarının aralarında dayanışmaya gidip kendisine karşı tavır alması üzerine Muhammed eşlerini terk eder ve bir odaya uzvete çekilir.Muhammed'in eşlerini boşadığı dedikodusu yayılır. 

 

Rivayete göre ise cezalandırmak için sadece hafsa’yı boşamış ve diğerleriyle de 1 ay beraber olmamaya yemin etmiştir.

 

Ömer(Hafsa'nın babası), olayı öğrenince hiddetle Muhammed'e gider ve görüşmek ister. 3 kez geri çevrilen isteği sonunda kabul edilerek içeri alınır ve bu görüşmeden sonra tahrim ayetlerini çakar..

 

Tahrim (1-5)

 

“1- ey peygamber! sana allah’ın helal kıldığını niçin haram edersin, hanımlarının hoşnutluğunu ararsın? bununla birlikte Allah çok bağışlayandır, çok acıyandır. 

2- Allah size, yeminlerinizi bozabilme imkânı sağlamıştır. Allah, sizin koruyup kollayanınızda. Her şeyi bilen, her şeyi sağlam yapan ve yaptığında bir hikmet bulunan odur. 

3- Hani peygamber, hanımlarından bazısına gizlice bir söz söylemişti. ne zamanki o, onu haber verdi, Allah da peygambere onu açtı. Açınca peygamber o hanımına birazını anlattı, birazından ise geri durdu. ona bunu, bu şekilde anlatıverince “bunu sana kim haber verdi?” dedi. “Bana her şeyi çok iyi bilen ve her şeyden haberdar olan (Allah) peygamberlikle bildirdi” dedi. 

4- Eğer Allah’a tövbe ederseniz, ne iyi! çünkü ikinizin de kalpleri eğildi. yok, eğer ona karşı birbirinize yardım ederseniz, haberiniz olsun ki, Allah onun koruyup kollayanıdır. hem ayrıca cebrail, müminlerin salih olanları, onlardan sonra, melekler de (onun) destekleyicisidir. 

5- Eğer o sizi boşarsa, rabbi ona sizin yerinize sizden daha hayırlı eşler verir. (bu yeni eşler, Allah’a) boyun eğen, iman eden, namaz kılan, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan gerek dul, gerek bakire (hanımlardır).” 

 

4.ayette ikinizin de kalpleri eğildi dediği kişiler,Ayşe ve Hafsa'dır..

 

Ardından,Hafsa ile nikah tazelendiği ve 29. gün eşlerine dönüp ayşe’yle beraber olduğu söylenir. Ayşe, henüz bir aylık sürenin dolmamış olduğunu düşünerek kendisine sorar: “hani sen, bir ay boyunca hanımlarından uzak duracağına dair yemin etmemiş miydin? bugün daha otuz gün bile olmadı; yirmi dokuzuncu gündeyiz!”. hz.muhammed kendisine şu yanıtı verir: “bu ay yirmi dokuz gün çeker.” olayı destekleyen bir diğer hadis ise şöyledir; hz. aişe: “ma era rabbeke illa yüsariu fi hevake” mealen: “bakıyorum da senin efendi tanrın yalnızca senin şeyinin keyfini yerine getirmek için koşuyor.” (kaynak: buhari, hadis no: 1721)”

 

Muhammed bu ayetler ile Mariya'yı da tekrar yatağa atma imkanı bulmuştur.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunlar yine Kuran'ı yazan ve düzenleyenlerin en insancıl taraflarıdır, Muhammed'in ilişkileri zor da olsa, kısmen Kuran'a, büyük ölçüde de hadislere aktarılmıştır. Hiç yazılmayabilirdi ve biz Eski ve Yeni Ahit'ten yarım yamalak alıntılarla kalabilirdik.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bunlar yine Kuran'ı yazan ve düzenleyenlerin en insancıl taraflarıdır, Muhammed'in ilişkileri zor da olsa, kısmen Kuran'a, büyük ölçüde de hadislere aktarılmıştır. Hiç yazılmayabilirdi ve biz Eski ve Yeni Ahit'ten yarım yamalak alıntılarla kalabilirdik.

Kuran'ı derleyip toparlayanlar bu ayetler'de kendi çağlarına göre doğru birşeyler görüp kurana eklemişler,doğrusu bu..

O zaman ki doğru ne?

"İtaatsiz,söz dinlemeyen kadın kötülüğün başıdır,erkek her zaman,her koşulda haklıdır"

Bu işte.. 

O çağlarda kadını,yarım akıllı,başlıca fesat kaynağı olarak görüyorlar..Bunu doğru bilip,evrensel gerçeğin bu olduğunu düşünüyorlar..

Ve kurana eklemekte sakınca görmemişler.

Güya buradan kadınlarla ilgili evrensel bir ders vermeye çalışmışlar.

Tabi sınıfta kaldılar..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam tarihinden gidersek, Mekke ele geçirilip Muhammed'in son kullanma tarihi dolunca Ömer ve Ebubekir, kızları Ayşe ve Hafsa'ya Muhammed'i zehirleme talimatını vermişler. Bunlar direk yazmıyor tabii ama hikayeden çıkarımlar bu şekilde. Çünkü anlatımlara bakılırsa Muhammed zehirlenmekte olduğuna uyanmış ama artık çok geç kalmış. Ancak kendine biraz gelebildiğinde bana ilaç içirmeyin demedim mi diye sayıklayabiliyormuş. Muhammed hastalandı diye iyice yayılıp öğrenilinceye kadar zehirlemeyi sürdürmüşler. Herkes hasta olduğunu iyice duyunca da altın dozu verip işini bitirmiş, çocuk yaşta bu herifin karısı yapılmanın acısını çıkarmışlar.

 

Ölüsü de öylece yatakta kalmış. Ölürken kağıt kalem istemiş, Ömer "sayıklıyor ne kağıt kalemi" diye giderayak bir şeyler daha saçmalamasını önlemiş. Öylece yüzüstü yatağında bırakıp halife kim olacak konuşmaya başlamışlar. Cesedi kokmaya başlayınca gece vakti aceleyle yatağının yanına gömmüşler.

 

Bunlar masal tabii, Muhammed diye biri yok. Benim gündeme getireceğim, hikayedeki tutarsızlıklar.

 

Veda hutbesinde toplanan mahşeri kalabalık cenazede nerde? Nereye gitti bu millet? Mekke Muhammedin sılası, özlemi, hasreti! Bu herif nasıl Medine'de ölür? Bu tutarsızlıklar yüzünden bir süre Muhammed'in yaşamış olduğunu ve kullanılıp kirli bir mendil gibi buruşturulup çöpe atıldığını düşünmüşümdür. Kuran'daki Muhammedi azarlayan, tehdit eden, başına kakan ifadeler de bu görüşü destekliyor. Adamı adam değilken adam etmiş, kullanıp öldürmüşler gibi.

 

Ne var ki işte yaşadığına dair hiç bir tek kanıt bile yok. Sorun orda. İslam öncesi Hristiyan Arapların İsa'ya "övülmüş" yani Muhammed diyor olmaları da yaşamadığı kuşkusunu iyice artırıyor. Bunca magazin uydurma mı! Evet olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Kuran'ı derleyip toparlayanlar bu ayetler'de kendi çağlarına göre doğru birşeyler görüp kurana eklemişler,doğrusu bu..

...

O çağlarda kadını,yarım akıllı,başlıca fesat kaynağı olarak görüyorlar..Bunu doğru bilip,evrensel gerçeğin bu olduğunu düşünüyorlar..

 

Kuran'ın ve Muhammed'in en tehlikeli yorumu da budur. Bu kültür kendine görünmez ve değiştirilemez bir kabuk oluşturdu ve yumuşamaya direnmesinin nedeni de budur.

 

Bu değişmezlik ve tartışılmazlık İslam'ı ya çatlatacak ve çatışmayı derinleştirecek. İslam'ın Hristiyanlığın ve Budizm'in genişleme alanı kalmamıştır, çoğulcu ve laik ve refah bir dünyaya uyum sağlayacak. Bu mümkün.

 

İslam doğru olmayabilir, ama Müslümanlar hiç aptal değil. Aslında tam emin de değilim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar hiçaptal değil demen yanlış.bugün dünyaya bir bak.terörün olmadığı müslüman ülke varmı ?ortadoğuya afrikaya bir bak

petrolcü körfez ülkeleri hariç tüm müslüman ülkelerde terör var. Terörün olduğu tek türk devleti ise türkiye.dikkat ederseniz turan coğrafyasında tek türkiyede terör var.bu türkiyenin devlet adamlarının hilfet ve şeriat özleminden kaynaklanıyor.yani

müslümanlar hiç akıllı değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Abi akıllı onlar, mesele petrol. Avrupa ve Amerika enerjinin peşini bırakmadığı sürece olur orada terör. Katar'a git 5000 $ maaş, alışveriş merkezinde bir hayat. Avrupalı ve Amerikalı da akıllı değil, ama akıllı bir %1 tarafından yönetilmekte.

 

onlarda zaten muhtemelen yahudi... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Batılılar Müslümleri kitaplarında terör olmadığı halde kitabınız terörü emrediyor diye kandırıp terörist yapacak halleri yok. Zaten var olan terör eğilimini destekleyip silah verip beleş lejyoner olarak kullanıyorlar. İncil'in son kullanma tarihi doldu, şimdilerde emperyalistler Kuran'ı kullanıyor artık.

 

Müslümlerin tamamı ise bunu göremeyecek kadar aptal. Bunu görebilen tek bir Müslüm yoksa, nasıl Müslümler zeki diyebiliriz ki? Ortada önemli ve büyük bir gerçek var, ama tek bir tanesi ilaç için olsun, bunu göremiyor! Bunlara zeki demek için aptal olmak gerekiyor. Yüz değil bir milyon müslüme sor. Kuran'da terör yazar mı de, yazmaz derler.

 

Bir Kuran'da terörün alasının yazdığını bilemeyen, göremeyen kişilerin zeki olduğu nasıl iddia edilecek?

 

Şimdi bakın Suriye'de bir terör canavarı yaratılarak iç savaş çıkarılmasının somut sonucu nedir? İsrail'in Golan tepelerinde petrol sondajına başlaması. Golan tepelerinin tamamını ilhak etmesi sürpriz olmaz. Hâla ne duruyor ilhak etmiyor şaşıyorum. Hele bir olan petrolü çıkaralım da sonra bakarız diyor olmalı.

 

Şimdi Müslümler komşunun evi yanarken su yerine benzin dökmenin cinayet olduğuna bir kafaları basmayan salaklar. Bunlarda zeka ne gezer yahu? Bunlar bunu onayladı yani, iyi yaptınız devam edin dediler! Bunlarda zeka olması için hamsinin kavakta devlet kurması lazım!

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.07.2017 at 22:10, bilelim said:

Abi akıllı onlar, mesele petrol. Avrupa ve Amerika enerjinin peşini bırakmadığı sürece olur orada terör. Katar'a git 5000 $ maaş, alışveriş merkezinde bir hayat. Avrupalı ve Amerikalı da akıllı değil, ama akıllı bir %1 tarafından yönetilmekte.

Türkiye'de ne petrolü var? Asıl azerbayca'da var petrol ve gaz ama teror meror yok. Antin kuntin bahaneler bunlar. Zaten 15-20 yila kadar petrolle calisan motor isini tamamen birakacak batililar. Ondan sonra araplar oturup bokunu mu yer, birbirini mi yer, ne halt ederlerse etsinler. ayrica avrupali ve amerikali akilli. Youtube'da gordugun mal guneylileri amerika'da çoğunluk mu zanneiyorsun? Kitap okuma, seyahat etme, bilim ve teknoloji uretme oranlarina bakacaksınız. Avrupa medeniyeti rönesanstan beri dogudan akıllı ve ileridir. Bugün müreffeh durumda olan avrupa dışı ülkeler ya abd, kanada, avustralya gibi avrupa kökenli toplumlardır, ya da kore, japonya gibi onları taklit edenlerdir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

İslam tarihinden gidersek, Mekke ele geçirilip Muhammed'in son kullanma tarihi dolunca Ömer ve Ebubekir, kızları Ayşe ve Hafsa'ya Muhammed'i zehirleme talimatını vermişler. Bunlar direk yazmıyor tabii ama hikayeden çıkarımlar bu şekilde. Çünkü anlatımlara bakılırsa Muhammed zehirlenmekte olduğuna uyanmış ama artık çok geç kalmış. Ancak kendine biraz gelebildiğinde bana ilaç içirmeyin demedim mi diye sayıklayabiliyormuş. Muhammed hastalandı diye iyice yayılıp öğrenilinceye kadar zehirlemeyi sürdürmüşler. Herkes hasta olduğunu iyice duyunca da altın dozu verip işini bitirmiş, çocuk yaşta bu herifin karısı yapılmanın acısını çıkarmışlar.

 

Ölüsü de öylece yatakta kalmış. Ölürken kağıt kalem istemiş, Ömer "sayıklıyor ne kağıt kalemi" diye giderayak bir şeyler daha saçmalamasını önlemiş. Öylece yüzüstü yatağında bırakıp halife kim olacak konuşmaya başlamışlar. Cesedi kokmaya başlayınca gece vakti aceleyle yatağının yanına gömmüşler.

 

Bunlar masal tabii, Muhammed diye biri yok. Benim gündeme getireceğim, hikayedeki tutarsızlıklar.

 

Veda hutbesinde toplanan mahşeri kalabalık cenazede nerde? Nereye gitti bu millet? Mekke Muhammedin sılası, özlemi, hasreti! Bu herif nasıl Medine'de ölür? Bu tutarsızlıklar yüzünden bir süre Muhammed'in yaşamış olduğunu ve kullanılıp kirli bir mendil gibi buruşturulup çöpe atıldığını düşünmüşümdür. Kuran'daki Muhammedi azarlayan, tehdit eden, başına kakan ifadeler de bu görüşü destekliyor. Adamı adam değilken adam etmiş, kullanıp öldürmüşler gibi.

 

Ne var ki işte yaşadığına dair hiç bir tek kanıt bile yok. Sorun orda. İslam öncesi Hristiyan Arapların İsa'ya "övülmüş" yani Muhammed diyor olmaları da yaşamadığı kuşkusunu iyice artırıyor. Bunca magazin uydurma mı! Evet olabilir.

Tales yasamis mi? Ya da Konfüçyüs? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Tales yasamis mi? Ya da Konfüçyüs? 

 

Bilmem araştırıp kanıtlara bakmak lazım. Yani diyorsun ki hikaye gerçek, muhammed kullanılıp işi bitince sürgünde öldürüldü, cesedi koktu gece vakti aceleyle gömüldü. Olabilir, yakışır. Bir tek şu veda hutbesindeki kalabalık cenazede de aynen vardı şeklinde hiç bir rivayetin olmayışını açıklasan yeter.

 

Çünkü bir tek böyle bir rivayet üretmemiş olmalarından dolayı yoksa böyle bir herif yaşamış, bunu tepe tepe kullanmışlar mı diye kuşkulanıyorum. Muhammedi yaratsalar muhteşem bir cenaze töreni de yaratırlardı diye biraz kuşkulanıyorum. Kuşkulanmam da şöyle: Geçmişte bunu andıracak biri vardı da hah işte Muhammed o diye yakıştırdıkları biri mi var acaba! 

 

Bundan kuşkulanmamın ikinci nedeni Kuran'da buna hiç mucize atfedilmeyişi. Yok Musa denizi yardı, yok İsa ölüyü diriltti, yığınla fasarya, ama bu Muhammed denene gelince bu ne halt etti, hiç! Bu da biraz beni kuşkulandırıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Müslümlerin var ya... Bir tek bir neleri var biliyor musunuz... Bunların bir kısmının böyle saf, iyi niyetli, kötülük bilmez, istese de yapamaz kişilerden oluşması. Bunların topundan birden nefret edemeyişimin nedeni sadece bu sayısı hiç de azımsanamayacak Müslüm kesimi. Öyle Müslümler içinde çoğunluğu filan oluşturmuyorlar, gerçekten tam olarak saf ve iyi niyetli olarak tanımlanabilecek olanların sayısı çok fazla değil. Ama varlar... İşte elimi kolumu bunlara karşı bağlayan bu...

 

Hayatımda bir kez başkalarının yardımı olmadan kendi başıma asla aşmam mümkün olmayan bir sorunla karşılaştım. Bunu kendimin çözmem olanaksızdı. Ama bir kaç kişi yardım ederse sorun kolaylıkla çözülürdü.

 

Peki bana kim yardım etti? En yakın bildiğim dostlarım mı? hayır. En iyi arkadaşlarım mı? Hayır. En yakın akrabalarım mı? Hayır. Hiç biri yardım etmeye çalışmadı bile. Utanç verici ama sadece seyretmekle yetindiler. Ne yapacak bakalım bu sorunun içinden nasıl çıkacak acaba çıkabilecek mi diye beni sınıyormuşçasına seyre baktılar, kıllarını kıpırdatmadılar. Belki benim sorunu halledemeyişim üzerine bi zahmet el atacaklardı bilmiyorum. Bir seyredelim bakalım nasıl çırpınacak diye bakıştılar.

 

Hiç minnet etmedim. Kimseye yüz eğip yardım istemedim. Peki bana kim yardım etti? İşte o saf, temiz, iyi niyetli Müslümler... Bunu niye yaptılar? Sevap olur, hidayete vesile olur, kalbi yumuşar, İslama ısınır diye yaptılar. Bu minnet borcunu o günden beri boynumda taşıyorum. İslama ısınmadım. Hidayete ermedim. Ama bu minnet borcu biraz boynumu büküyor. Hiç birini görmüyorum, nerdeler ne yapıyorlar bilmiyorum. İyilik yapıp çekip gittiler. Sevabını Allahlarının yazdığına inanıyorlar. Bu saf iyi niyetli temiz Müslümler benim boynumu büküyor. Onlara karşı çaresizim. Onları allahınız yok, dininiz yalan filan deyip üzmek, kırmak istemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, democrossian said:

Peki bana kim yardım etti? İşte o saf, temiz, iyi niyetli Müslümler... Bunu niye yaptılar? Sevap olur, hidayete vesile olur, kalbi yumuşar, İslama ısınır diye yaptılar. Bu minnet borcunu o günden beri boynumda taşıyorum. İslama ısınmadım. Hidayete ermedim. Ama bu minnet borcu biraz boynumu büküyor. Hiç birini görmüyorum, nerdeler ne yapıyorlar bilmiyorum. İyilik yapıp çekip gittiler. Sevabını Allahlarının yazdığına inanıyorlar. Bu saf iyi niyetli temiz Müslümler benim boynumu büküyor. Onlara karşı çaresizim. Onları allahınız yok, dininiz yalan filan deyip üzmek, kırmak istemiyorum.

Aradan bazen çıkıyor. Ben de zor durumdayken ve etrafımda kimse yokken katoliklerden yardım gördüm. Oyle olunca bende sevap points kazanmaya çalıştıklarında terslemedim. Birkaç tane catechism kitabı ve ucu haçlı bir rosary boncukları verdiler, adamları bozmayıp aldım. Hala evde biryerlerde duruyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Aradan bazen çıkıyor. Ben de zor durumdayken ve etrafımda kimse yokken katoliklerden yardım gördüm. Oyle olunca bende sevap points kazanmaya çalıştıklarında terslemedim. Birkaç tane catechism kitabı ve ucu haçlı bir rosary boncukları verdiler, adamları bozmayıp aldım. Hala evde biryerlerde duruyorlar.

Katoliklik'te Protestanlık gibi misyonerlik yok kişiye bırakıyorlar dedim ya Protestanlık Katoliklik'ten kötüdür yanı Taslaman tayfa Sifil tayfadan tehlikelidir.

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, Desert Wind said:

Katoliklik'te Protestanlık gibi misyonerlik yok kişiye bırakıyorlar dedim ya Protestanlık Katoliklik'ten kötüdür yanı Taslaman tayfa Sifil tayfadan tehlikelidir.

Haklısın ama bu abd tarzı evanjelistler için geçerli. Church of england öyle degil. Aksine church of england çok light bir mezhep.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diğer dinlerdeki durumlar farklı ve bizi de ilgilendirmiyor açıkçası. Çünkü onlarda din İslam ülkelerinde olduğu gibi toplumsal bir paranoya haline asla gelmez.

 

O yüzden İslam'daki durumdan devam edersek, Taslamangiller radikal İslama yönelen tepkileri tamponlayarak İslama zarar gelmesini önlüyorlar. İslam'da olan her şey, İslam'da yok ve onda olmayan her şeyi de onun gereği gibi göstererek tam bir hedef şaşırtma yapıyorlar. Böylece bulanık suda sazan avlamayı kolaylaştırıyorlar. Yığın yığın sazan zaten var, Taslamanların bulandırdığı suda doooğru hepsi ağın içine...

 

Radikal İslamla ılımlı İslam hiç bir zaman çatışmaz. Böyle görüntüler sahtedir, oyalama taktiğidir. Radikal İslam ılımlı İslamdan beslenir. Ilımlısı beslemese radikali de olmaz.

 

O acıdığımız kıramadığımız iyi niyetli saf Müslümler var ya... Onlar bir şeriat devletinde en kolay yola gelecek ve itaat edecek, bütün vahşi şeriat uygulamalarını gönülden onaylayacak kişilerdir. O zaman öyle kafirlerin kalplerini yumuşatalım filan demeyecekler. Yumuşayanın şimdiye kadar yumuşadı, bundan sonra yumuşamayan gebersin diyeceklerdir. Bundan kimsenin en küçük kuşkusu olmasın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...