Jump to content

İslam'da insan


Recommended Posts

Ne zaman bir müslüman konuşsa insanın ne kadar değerli bir canlı en üstün olduğundan bahseder durur. Onlara göre diğer tüm canlılar kendi hayatlarını rahat yaşayabilmeleri için gönderilmiş. Ha insan dediysem yanlış anlamayın erkekleri kast ediyorum. Çünkü İslam'da kadının yeri bambaşka. Köpekle, domuzla, eşekle bir tutuluyor kadın çok çünkü çok değerli.

Bkz:

Hadis : Resulullah buyurdular ki: “Kişi, önüne semer kaşı kadar bir şey bırakmadan namaz kılarsa; (önünden geçtiği takdirde) siyah köpek, kadın, eşek namazını bozar…” 

 

Hayvanlarla özellikle köpeklerle ilgili çok büyük sıkıntılar var mesela. Köpekleri sevmiyorlar, köpek beslemek de neymiş onca aç insan varken diyorlar. Köpek giren eve melek girmez diyerek insanları hayvan beslemekten men ediyorlar. Hayvanı beslemek ona bir yuva vermek neden bu kadar kötü? O da bir canlı değil mi? Yani bu insan ırkı en üstündür diğer tüm yaratıklar bizim için yaratılmıştır düşüncesi ne kadar mantıklı. Ben düşünüyorum, insan ırkı neden en üstün olabilir? Madem kitap yaratıcı tarafından gönderildi neden yarattığı diğer canlıları önemsemiyor? Yoksa bu kitaplar kendilerini en önemli hisseden insanlar(erkekler) tarafından mı yazıldı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslinda daha ince dusunursek Allah'da zaten bizim icin var. Biz Allahsiz olabiliriz.Allahsiz, dinsiz bir hayat yasayabiliriz.. Kimse dini yok Allahi yok diye kendini oldurmuyor. Inanmayan istedigi gibi inanmayarak yasayabiliyor ama Allah'in oyle bir luksu yok. Cunku muslumanlara gore Allah'i allah yapan biz kullarinin mevcut olmasi. Allah ona tapan kullari olmadi mi kendi basina yapayalniz bir Tanri olacagaina gore bu mumkun degil. Kullari olmayan bir Tanri tek kisilik okulun birincisi gibi birsey. Anlamsiz. degersiz. kainatin en guclusu ama ayni anda en zayifi. En merhametli olani ama ayni anda en gaddari. Cunku ondan gaddari yok. varsa tek tanri degil. Bu mantikla dusunursek Allah kulsuz olamaz. O herseye kadir, herseye gucu olan ama kulsuz kalamayan. Evrenleri kainati bir mouse tusuyla basar gibi yaratip savaslarda dortte bir ganimet hesabi yapan bir Tanri. Hani olurda kainat evren iksiri biterse kosede kenarda bir kac col bedevisinin ganimetleri dursun. Dunya hali.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...