Jump to content

Recommended Posts

Ailemin seçimleri ile hayata başladım

Merhaba İstanbul’da doğdum ve yaşamaya devam ediyorum. Annem, abim ve babaannem senelerdir bir cemaat üyesidir. Annem kuran kurslarında senelerce kalmış, abimde üniversiteye hazırlıkta başlamış halen daha kursa düzenli olarak gidip gelir. Ailem sünnidir . Abim, annem, babaannem Karacaahmet Mezarlığında bir kişinin mezarına her Pazar günü giderler ve dönerken geri geri yürürler mezara sırtını dönmemek için. Bunu çokça düşündüm ölü birine sırtını dönsen ne dönmesen ne. Babam cemaatleri eleştirse de muhafazakar biridir. Böyle bir çevrede büyüdüm. Küçükken anlatılanlara hep inandım fakat konu Allah yaratılmamıştır, o hep vardır olayına geldiğinde bu bana çok garip gelirdi ama fazla sorgulamazdım. Namazlara, gider, oruç tutar, sohbetler dinlerdim.  Bende zaman zaman arapcasından kuran okurdum. Evimizde annem, babaannem, abim hergün kuran okurdu. 21 yaşımda cemaatten bir kişinin denetim firmasında işe başladım.  Abim işini bile ben buluyorum diyip söylenmeye başladı. O zamanın asgari ücreti ve sigortasız olarak. 6 ay sonunda sen müdürlerle muhabbet etmiyorsun diyip işten çıkardılar. Abimin vasıtasıyla girdiğim için hakkımı da aramadım. Bu arada başını örtmeyen kadınlarla evlenilmez, onlar yanacak, erkekler olarak kadınlardan üstünüz, kadın evde yemek yapar çocuk bakar, bir kadın şort vb giymemeli ve başını örtmeli.Ateist birini tanırdım ve ona acırdım. Bu kişi öğretmendi ve gerçekten okulda yaratıcı çalışmaları vardı. Bu kişiyle dini şeyler yüzünden aramızdaki muhabbet iyi olmasına rağmen irtibatımı kestim.

İnsanları ve dinleri objektif gözlemlemeye başladım

26 yaşımda İngilizce öğrenmeye başladım ve 28 yaşımda yabancı arkadaşlar edinmeye başladım. Onlarla başta konuşurken dinimi bir kenara atıp tarafsız konuşamadım. Daha sonra onlarla nötr düşüncelerle konuşmaya başladım. Dinlerini, ibadetlerini ve yaşam tarzlarını elimden geldiğince öğrendim.  Bu arada kadının açık veya kapalı olmasının hiçbir şey farkettirmediğini gördüm. Aksine bir çoğu aile baskısıyla bunu yaptığından dolayı başı açık kadınları daha samimi bulmaya başladım. Artık kabul etmiştim kadınlar istediği gibi giyinir ve biz erkekler üstün falan değiliz.

Zincirlerimi kırıyorum

Geçen sene bir işten başka bir işe geçiş yaptım. Büyük bir şirketti. 1 ay sonra bir soğuk algınlığı geçirdim ve bir hastaneden 1 gün rapor aldım. İnsan kaynakları şirketi aradı ve işten memnun olup olmadığımı sordu. Memnunum dedim ve kapattım. 1 gün sonra işe başladım 4-5 gün çalıştım fakat iyileşemedim. Şirket doktoruna gittim ve 2 gün rapor verdi. Ardından insan kaynakları şirketi aradı işten memnun olup olmadığımı sordu. Bende memnunum dedim ve kapattı. 30 dk sonra yine aradı ve Mali İşler müdürü sizin performansınızdan memnun değil ve sözleşmeniz feshedilecek dedi. Ok dedim. Bir arkadaşım vardı sürekli Taylanda gidelim diyen hadi gidelim dedim. Ben araştırmalarımı yaptım ancak arkadaşım ben gelemeyeceğim babam izin vermiyor dedi. 1 aylık bir tatil planladım ve uçak biletlerimi aldım. Daha önce Londra ya gideceğim zamanda babam arkadaşlarımla falan konuşup şunu ikna edin İngiltereye gideceğim falan diyor demiş. Böyle bir olay yaşadığımdan dolayı aileme uçuş günü söyledim.Babam gidemezsin çok fevri davranıyorsun iptal ettir biletleri ben ödeyeceğim parasını dedi. Sanki burdanankaraya falan gidecek gibi konuşuyorsun dedi. Gidip napacaksın resimlerine falan bak. Evlenince karın, çoluk çocuğunla gidersin dedi. Bende baba siz evlendikten sonra annemle dünyayı gezmişsiniz ya dedim alaylı şekilde. Bavulumu hazırladım ve pastaneye onlara yiyecek bir şey almak için çıktım. Çantamı pastanede bıraktım, yiyecekleri teslim edip sessizce evden ayrıldım. Telefonumu kapadım ve havaalanına doğru yol aldım.

Taylanda vardığımda daha önce konuştuğum bir kız karşıladı ve direk ailesinin evine gittik. Daha ilk anlarda insanların güleryüzü etkilemişti beni. Taylandda arkadaşlar edindim onların evlerinde kaldım ve daha önce Londra da yediğim domuz etlerinin tadına tekrar Taylandda iken baktım. İnsanlar böyle lezzetli bir eti neden yemez anlamam. Neyse edindiğim arkadaşlarla tapınaklara vs. gittim. Onlarla birlikte bende onları biraz taklit ettim. Hostel de ateist bir Türk kızıyla tanıştım. Budist din adamlarının tapınaklardaki ofislerini vs. gösterip. Din adamları her zaman halkı sömürür dedi. Gerçekten haklıydı.

Taylandda insanların neredeyse hepsi güleryüzlüydü. Düşündüm İslamiyet insanın mutlu, huzurlu ve iyi yaşaması için gönderildi ise neden benim ülkemdeki insanlar bu kadar somurtgan da bu elin Budistleri bu kadar mutlu ve güleryüzlü. Hemde bizden daha zor şartlar altında çalışırken.

 

İslamı öğreniyorum

Taylanddan döndüğümde ateist forumlarda birkaç ayet meali okudum. Kuranın mealini e kitap okuyucuma indirip okudum.

Bakara 26  Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, “Allah, örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?” derler. (Allah) onunla birçoklarını saptırır, birçoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır.

Dedim nasıl birşeydir tanrı rehber olarak gönderdiği bir kitaptaki cümleyle bazı insanların sapmasına sebep oluyor. Neyse dedim ve okumaya devam ettim.

Mücadele 12-13.

Ey iman edenler, peygambere gizli bir şey danışacağınız zaman, fısıltınızdan önce bir sadaka verin! Bu sizin için hem bir hayır hem de daha ziyade temizliktir. Fakat gücünüz yetmezse, şüphe yok ki, Allah bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.

Gizli bir şey konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekâtı verin Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

Şu anda Türkiye de bir çok hoca üretime hiçbir katkısı olmadığı halde din satıp zengin hayatlar sürmekte.  Bunu eskiden göremezken görmeye başladım.

 A’raf 179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Nasıl bir sadistlikki yakmak için, odun toplar gibi insan yaratıyorsun ve bu insanlara da hayvanlardan daha şaşkındırlar diyorsun.

En’am 92 Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler.

Düşündüm ki Bence Muhammed bu dinin o yaşarken mekke ve çevresi dışındaki yerlere yayılacağını öngörmedi.

Nisa 3   Eğer yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız, size helal edilen kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın ve eğer bu takdirde adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir kadın ile veya sahibi bulunduğunuz cariye ile yetinin. Bu, azmamanız, haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir.

Dedim bu ne anlatıyor sanki bakkaldan cips, çikolata falan alıyor. Gruba gel... Bu kadınlar için cennet ayaklarının altında diyorsun.

 Ahzab 50 Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Peygamber tabi her istediği kadın onundur.

Birde peygamber ile tanrının isminin yanyana yazması. Siz hiç gördünüz mü bir şirketin bayrağının, ülkenin bayrağıyla aynı seviyede asıldığını. Hangi tanrı böyle bir şeye izin versin ki?

Geç oldu, güç oldu ama güzel oldu

 Bu süre zarfında islam forumlarında vs. de takıldım, arkadaşlarıma falan sordum. Kimisi o zamanın şartlarını değerlendirmek lazım, kimisi arap kültürünü bilmek lazım, abimde sende ne akıl varki sorguluyorsun dedi. Ayrıca din alimleri tarafından ayetlerin nasıl modern yaşama uydurulmaya çalışıldığı gördüm. 

Kabeye yapılan put perest davranışları ağız burun sürtmeler, ordan gelen herşeyin şifa olduğuna inanmalar, Muhammedin hiç yanlış bir şey yapmadığına inananlar, namazın başka toplumlarda İslamdan önce de  yapılıyor olması. Halbuki namaz Muhammede Miraçta farz kılınmıştı diye anlattılar.

Dünyadaki sefaleti ve zenginleri düşündüm. Eğer bir kişi imtihan edilecekse o kişi zengin ve sapasağlam olmalıydı.  Git gide fikirlerim değişti. Başta bunlar bir tanrısız olamaz ve böyle saçma kitaplarda göndermez dedim.İslama sarılmaya çalıştım tekrar ama olmadı. Artık kendimi kandıramıyordum. Eğer tanrı varsa böyle insanlara ve dünya düzenine müdahale ederdi diye düşünmelerim devam etti. Bu süreç gerçekten zor geçti bir çok gece  kuran ayetlerini okuyarak, araştırarak ve düşünerek geçti. Yeri geldi insanlara ya bu imamlara niye bizim verdiğimizden maaş ödüyolar ne katkısı varki ülkemize dedim. Beni ayıpladılar bu dünya 60-70 sene, onlar senin cenneti kazanman için çabalıyorlar dediler.  Bunlar klasik cevaplardı.

Hiç bir zaman ben bir ateist olayım diye düşünmedim. Ancak zamanla içimde teistlikten eser kalmadığını ve ateist olduğumu gördüm.  Doğmalarla yaşadığım bunca seneden sonra pişmanlık ve bundan sonrasını kurtardığım için içimde bir mutluluk var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

 

Tam olarak okumadim ama, ateist olmak, aslinda onemli bir sey degil. Sen zaten ateisttin, musluman oldun, sonra tekrar ateist oldun. Durum bu. Ama yine de, boyle bir dinden ciktigin icin, tadini cikar. :)

 

Diger ulkelerdeki insanlar daha saygili ve guleryuzlu, cunku onlar insan. Buradakiler ise insan degiller. Tam bir hayvanlar.

 

Ben de bir an once parami buyutup, buradan gitmeye calisiyorum. Ya da kiyi sehirlere giderim, Mugla, Izmir gibi... Gercekten bu insanlarla yasanmaz. Dolarin yukselmesi de cok kotu oldu. Sanirim Turkiye, ileride daha da yasanmaz bir hal alacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Merhaba,

 

Tam olarak okumadim ama, ateist olmak, aslinda onemli bir sey degil. Sen zaten ateisttin, musluman oldun, sonra tekrar ateist oldun. Durum bu. Ama yine de, boyle bir dinden ciktigin icin, tadini cikar. :)

 

Diger ulkelerdeki insanlar daha saygili ve guleryuzlu, cunku onlar insan. Buradakiler ise insan degiller. Tam bir hayvanlar.

 

Ben de bir an once parami buyutup, buradan gitmeye calisiyorum. Ya da kiyi sehirlere giderim, Mugla, Izmir gibi... Gercekten bu insanlarla yasanmaz. Dolarin yukselmesi de cok kotu oldu. Sanirim Turkiye, ileride daha da yasanmaz bir hal alacak.

Kesinlikle haklısınız herkes ateist doğar, ailesi bir dini öğretir ve kişi böyle yaşamaya devam eder veya özünü tekrar bulur.

Ben Londra ve Taylanda bulundum. Özellikle Taylandda çok gezdim ve insanla tanıştım. Kültürü gözlemledim bizdeki gibi çarpık kadın erkek ilişkileri yok. Hatta ilk gittiğimde netten tanıştığım 3 kıza nasıl olsa 1-2 tanesi gelmez diye aynı gün randevu verdim. Hepsi gelmeye kalkınca durumu zor idare etmiştim. En son buluştuğum kız arabasıyla hostelime kadar bırakmıştı sağolsun. Türkiyedeki bir çok insan benim tüm motivasyonumu sarsacak kadar soğuk, yobaz, saldırgan ve pis. Benim de Tayland, Kamboçya, Kore gibi bir ülkede yaşama hayalim var. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Kesinlikle haklısınız herkes ateist doğar, ailesi bir dini öğretir ve kişi böyle yaşamaya devam eder veya özünü tekrar bulur.

Ben Londra ve Taylanda bulundum. Özellikle Taylandda çok gezdim ve insanla tanıştım. Kültürü gözlemledim bizdeki gibi çarpık kadın erkek ilişkileri yok. Hatta ilk gittiğimde netten tanıştığım 3 kıza nasıl olsa 1-2 tanesi gelmez diye aynı gün randevu verdim. Hepsi gelmeye kalkınca durumu zor idare etmiştim. En son buluştuğum kız arabasıyla hostelime kadar bırakmıştı sağolsun. Türkiyedeki bir çok insan benim tüm motivasyonumu sarsacak kadar soğuk, yobaz, saldırgan ve pis. Benim de Tayland, Kamboçya, Kore gibi bir ülkede yaşama hayalim var. 

Baskalarini kandirmanin, acik gozluluk, uyaniklik, akillilik olarak goruldugu bir ulkeden ne bekliyorsun ki?

 

Cocuklarina da boyle ogretiyorlar. Bes para etmezler yani. Diyorum ya, insan degil bunlar. O yuzden, imkanin varsa, bir an once gitmeye calis, kurtul.

Link to post
Sitelerde Paylaş

anladığım kadarıyla bu ilk reddedişin. ilklerin tadı ayrıdır bilirim:)

 

ama hemen zafer sarhoşluğuna düşme. 

 

muhtemelen kısa bir süre sonra islama tekrar döneceksin. ya edip'çi olarak ya da başka bir reformistçiyi takip ederek.

 

zira, bilinçaltı çok önemlidir. doğduğun günden beri bilinçaltın islamın ne kadar muhteşem ve hakikat olduğu palavralarıyla dolduruldu. o bilgiler halen orada duruyor. yakın zamanda onlar depreşecek. bilincinin mantık yönü ile bilinçaltın çatışma içerisine girecek. korkuya kapılacaksın, kendini boşlukta hissedecek ve her ilkel hayvanın yaptığı gibi korku anında bilinçaltına teslim olup bu stresi düşürecek şeye sığınmaya eğlimli hale geleceksin. bu şey, ortadoğu coğrafyasında islamdır.. avrupada hristiyanlıktır.. falan filan..

 

o sürece geldiğinde eğer ki beyninin rasyonel kısmı tekrar bilinçaltını devre dışı bırakacak kudrete erişir ve yeniden sorgulamalar yapabilirsen özgürlüğe en yakın olduğun an o an olacaktır.. şimdilik doğru yoldasın;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Baskalarini kandirmanin, acik gozluluk, uyaniklik, akillilik olarak goruldugu bir ulkeden ne bekliyorsun ki?

 

Cocuklarina da boyle ogretiyorlar. Bes para etmezler yani. Diyorum ya, insan degil bunlar. O yuzden, imkanin varsa, bir an once gitmeye calis, kurtul.

Bu sıraya ortadan girmeye çalışanlar, markette kasada ödeme yaparken birinin arkadan fordlayacak kadar yaklaşanlar, toplu taşımada 9-10 yaşındaki çocuğunu koltuğa oturtup yaşlı biri için yer vermemesi gerektiğini davranışlarıyla gösteren anne-babalar. Ben şehirli bisikletli turlara (çadır, portatif tüp vb ile birlikte) falan çıkıyorum. Arabayla bir yere gitmeye göre çok uzun sürüyor ama yol boyunca tonla insan görüp sohbet edip, evlerine misafir olabiliyorum. Bazende likya yolu gibi yerlere trekking yapmaya gidiyorum. Eğer imkan bulursan Muğla cennet gibi hem insani olarak hem de doğa.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bu sıraya ortadan girmeye çalışanlar, markette kasada ödeme yaparken birinin arkadan fordlayacak kadar yaklaşanlar, toplu taşımada 9-10 yaşındaki çocuğunu koltuğa oturtup yaşlı biri için yer vermemesi gerektiğini davranışlarıyla gösteren anne-babalar. Ben şehirli bisikletli turlara (çadır, portatif tüp vb ile birlikte) falan çıkıyorum. Arabayla bir yere gitmeye göre çok uzun sürüyor ama yol boyunca tonla insan görüp sohbet edip, evlerine misafir olabiliyorum. Bazende likya yolu gibi yerlere trekking yapmaya gidiyorum. Eğer imkan bulursan Muğla cennet gibi hem insani olarak hem de doğa.

Neyse ki boyle bir imkanimiz var. Dusunsene, Iran'da dogmus olsaydik? Cok daha kotu olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece müslümanlıkla ilgili değil, demokrasiye hayır tek adamlığa evet diyen ortaanadolu türkleri gerçekten dünyanın en gerizekalı kesimi olduğunu ispatladılar.

Bu kadar net kanıttan sonra bunların adam olamayacağı ve bu hilkat garibeleriyle yaşanmayacağı da aşikar ancak bunları din ile iliğini sömüreceksin, ne kadar ezersen o kadar tapıyorlar, ülkeyi terketmek yerine biraz dinden anlıyorsanız girin içlerine tepe tepe kullanın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

anladığım kadarıyla bu ilk reddedişin. ilklerin tadı ayrıdır bilirim:)

 

ama hemen zafer sarhoşluğuna düşme. 

 

muhtemelen kısa bir süre sonra islama tekrar döneceksin. ya edip'çi olarak ya da başka bir reformistçiyi takip ederek.

 

zira, bilinçaltı çok önemlidir. doğduğun günden beri bilinçaltın islamın ne kadar muhteşem ve hakikat olduğu palavralarıyla dolduruldu. o bilgiler halen orada duruyor. yakın zamanda onlar depreşecek. bilincinin mantık yönü ile bilinçaltın çatışma içerisine girecek. korkuya kapılacaksın, kendini boşlukta hissedecek ve her ilkel hayvanın yaptığı gibi korku anında bilinçaltına teslim olup bu stresi düşürecek şeye sığınmaya eğlimli hale geleceksin. bu şey, ortadoğu coğrafyasında islamdır.. avrupada hristiyanlıktır.. falan filan..

 

o sürece geldiğinde eğer ki beyninin rasyonel kısmı tekrar bilinçaltını devre dışı bırakacak kudrete erişir ve yeniden sorgulamalar yapabilirsen özgürlüğe en yakın olduğun an o an olacaktır.. şimdilik doğru yoldasın;)

Bilinçaltım çok palavrayla dolduruldu haklısın. Bilincimi araştırmalarım sonucu elde ettiklerimle doldurdum. Bunları depresyon ve OKB ile boğuşurken yaptım. Aslında 2013 ten beri bu illetlerle yaşıyorum. Bunları biraz frenlesem de noktayı koyamadım. Kendimi boşlukta gibi hissetsem de yine benim kazanacağıma inanıyorum. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Neyse ki boyle bir imkanimiz var. Dusunsene, Iran'da dogmus olsaydik? Cok daha kotu olurdu.

İran a gidip 4-5 ay orda Jimnastik antrenörü olarak çalışan arkadaşım var buraya hiç dönmek istemediğini söyler hep. Baktığımda İranlı insanlar interpals gibi yerlerde epey faaller. Çoğu epey ülke gezmiş bir kaç yabancı dil biliyorlar. Sakın İran güzel bir ülkedir dediğimi çıkarmayın. Yaşamak için en son gideceğim ülke Müslüman bir ülkedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Sadece müslümanlıkla ilgili değil, demokrasiye hayır tek adamlığa evet diyen ortaanadolu türkleri gerçekten dünyanın en gerizekalı kesimi olduğunu ispatladılar.

Bu kadar net kanıttan sonra bunların adam olamayacağı ve bu hilkat garibeleriyle yaşanmayacağı da aşikar ancak bunları din ile iliğini sömüreceksin, ne kadar ezersen o kadar tapıyorlar, ülkeyi terketmek yerine biraz dinden anlıyorsanız girin içlerine tepe tepe kullanın...

Halkın istediği karşı görüşe ağzının payını verip, dinini çok telaffuz edip-satanı lider olarak seçmek hepsi bu.

Eğer belli bir bilincin varsa, böyle insanları kullanırken bile sabretmek gerçekten zor, Ayrıca bu seviyeye gelebilmek için cematle epey içli dışlı olmak lazım. Önce onlar seni kullanır sonra sen onları. Çevre edinir, saygınlık kazanırsın ve bunu yapabilirsen bırak sömürülmeyi senin için ölürler. Kardeşlerim sözü son zamanlarda çok popüler mesela...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinin yalan olduğunu idrak edip ona göre algı ve düşüncelerinizi düzenleye başladığınızda işler iyice zorlaşıyor. insanların nasıl kandırıldığını ve kullanıldığını görmeye başlıyorsunuz, benliklerine nasıl hükmedildiğini, nasıl kula kul edildiklerini.. belki eskiden de görüyordunuz ama şimdi daha da zor..çünkü din ve öğretileri koca bir yalan! bunu biliyorsunuz ve haliyle kızıyorsunuz .. toplumla uyumunuz bozulmaya başlıyor.. elden bir şeyde gelmiyor..karşınızda koskoca kutsal  !! onun karşısında  biçare siz!  

 

Din; düşüncelerin önüne aşılmaz duvarlar örüyor..   hemde ateşten duvarlar..insanlarla tartışamıyoruz bile..tartışamazsak bu yalanı nasıl yıkacagız? maalesef yıkamayacağız!  nihayi yıkım için kişinin kendisinin bu yola girmesi olmazsa olmaz bir gereklilik.....ancak onların bu bilince ulaşması bu yola girmesini engelleyen bir çok şey yapılıyor sistemli bir şekilde..burada bile troller var ya! adamların sorgulamakla,anlam arayışı gerçekler ile felan hiç ilgileri olmadığı her hallerinden  belli.. çoğu satılmış köpek!!! 

 

Dinle sistemli bir biçimde mucadele edilmeli ancak bunu yapabilecek siyasi örgütlenmenin bu ülkede iktidar olması çok zor..nasıl olacak bilmiyorum..herkes fazla ileri gitmeden (sabır,sakinlik ve empati ile) bireysel olarak çevresindeki insanlara anlatabildiği kadar anlatmalı..halkta belli bir bilinç oluştuktan sonra ancak kurtulabiliriz bu din taciri onursuz vicdansız tiplerden..

 

 

tarihinde Burakey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Dinin yalan olduğunu idrak edip ona göre algı ve düşüncelerinizi düzenleye başladığınızda işler iyice zorlaşıyor. insanların nasıl kandırıldığını ve kullanıldığını görmeye başlıyorsunuz, benliklerine nasıl hükmedildiğini, nasıl kula kul edildiklerini.. belki eskiden de görüyordunuz ama şimdi daha da zor..çünkü din ve öğretileri koca bir yalan! bunu biliyorsunuz ve haliyle kızıyorsunuz .. toplumla uyumunuz bozulmaya başlıyor.. elden bir şeyde gelmiyor..karşınızda koskoca kutsal  !! onun karşısında  biçare siz!  

 

Din; düşüncelerin önüne aşılmaz duvarlar örüyor..   hemde ateşten duvarlar..insanlarla tartışamıyoruz bile..tartışamazsak bu yalanı nasıl yıkacagız? maalesef yıkamayacağız!  nihayi yıkım için kişinin kendisinin bu yola girmesi olmazsa olmaz bir gereklilik.....ancak onların bu bilince ulaşması bu yola girmesini engelleyen bir çok şey yapılıyor sistemli bir şekilde..burada bile troller var ya! adamların sorgulamakla,anlam arayışı gerçekler ile felan hiç ilgileri olmadığı her hallerinden  belli.. çoğu satılmış köpek!!! 

 

Dinle sistemli bir biçimde mucadele edilmeli ancak bunu yapabilecek siyasi örgütlenmenin bu ülkede iktidar olması çok zor..nasıl olacak bilmiyorum..herkes fazla ileri gitmeden (sabır,sakinlik ve empati ile) bireysel olarak çevresindeki insanlara anlatabildiği kadar anlatmalı..halkta belli bir bilinç oluştuktan sonra ancak kurtulabiliriz bu din taciri onursuz vicdansız tiplerden..

 

 

Son 1-2 senedir Müslümanım desemde kendi kurallarımı uyguluyordum. Bir şey yaparken kimseye bir zararı var mı yok mu? Benim için kriter buydu. Domuz eti yemeye başladım, Camilere gitmek içimden gelmediği için gitmeyi bıraktım. Aslında saçma kurallarla hayatımı yaşadığımı farkedeli epey olmuştu. Fakat bu kuralları yıktığımdan neredeyse hiç kimsenin haberi yoktu. Artık fikirlerimi çoğu ortamda beyan edebiliyorum. Evet bunları farkederek yaşaması zor ama bilincin açıldığında kendini kandırman hepsinden zor. 

 

Ailede çocuklar 4-5 yaşında dini eğitim almaya başladığı için ve dine harcanan para hiç bir şeye harcanmadığı için ben bunun insanların hayatlarından tamamiyle silineceğine inanmıyorum. 4-5 yaşındaki bir çocuğu alıp terörist de yapabilirsiniz, dindar da. Böyle kitleler sen anlatırken seni alaya alırlar, aklı yok, cehennemde ebedi yanacak derler. Bunun gibi insanların karşısında ciddiye alınmak çok az ihtimal. Ama yine de dediğiniz gibi anlattıkça çoğu kitle inanmasada içlerinden bazıları araştırmaya başlayacak ve gerçekleri öğrenecektir. 

 

Türkiye de din olmadan siyaset düşünülemiyor. Siyasetcilerin bilgi ve becerilerine göre değil kendi dini yaşantısını nasıl reklam yapabildiğine ve söylemlerinde nasıl dini kullanabildiğine göre oy yüzdesi değişiyor. Çevremizdeki bir çok ülkenin insanına baktığımda adamlar bir sürü ülke gezmiş, kültür ve dil öğrenmiş. Bu insanların bir çoğu için gördüklerinden sonra hayatlarından din etkisini yitiriyor. Benim bir sürü Türk arkadaşım var çoğu hayatlarında müslüman olmayan bir ülkeye yalnız gidip en azından 2 hafta kalmamış insanlar. Gezmek, görmek, okumak, düşünmek ve sorgulamak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlattıklarınız bende nostilji yapıyor. Ne günlerdi... Cuma günü ezan okundu mu aptes alıyor gibi lavaboda suyu tokatlayıp şapur şupur etmesini sağlayıp cumaya gidiyorum diye çıktığım günler... Gizli gizli ramazanda su içtiğim günler... Ne çektik biz bu islamın elinden be yav... Bıktık böyle, usandık, yaka silktik, lanet ettik.

 

Sonunda açıkladım ben ateist oldum dedim de ilk sert tepkilerden sonra ne rahat ettim. Yalnız o ilk sert tepkileri göğüslemek hiç kolay değil, söyleyeyim. Duygu sömürüsü yapan ağlayan da oluyor, bela bu Müslümler yahu, bela...

 

Bu toplumun bu islamı dayatmasından böyle tiksiniyorum, nefret ediyorum yahu! Bunu dayatmasalar bir şey olmayacak. Bunu vazgeçilmez bir zorunluluk görmüyorlar mı, bundan böyle öğürtü gelecek kadar tiksiniyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Anlattıklarınız bende nostilji yapıyor. Ne günlerdi... Cuma günü ezan okundu mu aptes alıyor gibi lavaboda suyu tokatlayıp şapur şupur etmesini sağlayıp cumaya gidiyorum diye çıktığım günler... Gizli gizli ramazanda su içtiğim günler... Ne çektik biz bu islamın elinden be yav... Bıktık böyle, usandık, yaka silktik, lanet ettik.

 

Sonunda açıkladım ben ateist oldum dedim de ilk sert tepkilerden sonra ne rahat ettim. Yalnız o ilk sert tepkileri göğüslemek hiç kolay değil, söyleyeyim. Duygu sömürüsü yapan ağlayan da oluyor, bela bu Müslümler yahu, bela...

 

Bu toplumun bu islamı dayatmasından böyle tiksiniyorum, nefret ediyorum yahu! Bunu dayatmasalar bir şey olmayacak. Bunu vazgeçilmez bir zorunluluk görmüyorlar mı, bundan böyle öğürtü gelecek kadar tiksiniyorum.

Bende son donemlerde ramazan ayinda evdeyken az musluk suyu icmedim ? Abime ilk fikirlerimi paylastigimda oyle bir tonla sen kafir,  ateist olmussun dedi ki. Acaba zehirli bisey falan mi yedim dedim. 

Sanki insanlar bir icguduye sahip hayatlarini yasamak yerine kendilerini birseylere adamaya yoneltiyor.  Ozellikle George Carlin in stand up larini cok seviyorum.  Insanin yuzune yuzune vuruyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar zorluklara ve toplumsal baskıya rağmen bu din denen pislikten kurtulmuşsunuz ya aferin size. 

 

Benim böyle bir sıkıntım olmadı hiç. Zira ailem pek dindar değildi. Gelenek gereği bayramda namaz kılınır falan...  O da eğer saat kurup kalkabilirsen. 

 

Zaten bu yüzden din ile alakam pek olmadı ve erken yaşta sorgulama ihtiyacı duymadım. Sonraları (insanın başına ne gelirse ya merak dan yada... gelirmiş ya) ülkemde yobazlar artıkça.

 

Lan bu kitap bu kadar iyi mi yazılmış da böyle kolay beyin yıkıyor diye okudum ve çocuklarıma okuduğum masal kitaplarının daha inandırıcı olduğu kanısına vardım. 

 

Diyeceğim şu ki. Egitim seviyesi aşağıda tutulduğu sürece insanlık din ve allah dan kurtulamaz. 

 

Okumak öğrenmek şart. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...