Jump to content

15 Temmuz Tiyatrosu


Misafir

Recommended Posts

3 hours ago, jumanjii.35 said:

bunun mantıklı bir açıklaması yok.

 

Var var. Herşeyin mantıklı bir açıklaması var.

 

3 hours ago, jumanjii.35 said:

generallerin yarıdan fazlasının katıldığı ama nasıl olduysa başarısız olunan darbe.

 

Bak ne güzel diyorsun, generallerin yarıdan fazlası bu işe katıldı diye. Demek ki çok ciddi bir organizasyon var. O kadar generalle ülke işgal edersin. Bu kadar general bir tiyatroda figüran olmaya mı niyetliydiler sence?

 

Darbeyi sokağa dökülenler değil kışlada duranlar önledi. Timur'un fili fıkrasını biliyor musun? Mesel o şekilde oldu. Fethullahçıları gazlayıp öne çıkmalarını sağladılar, sonra Fethullahçılar bir baktı ki, aaa, meğerse hiç kimse onlarla birlikte değilmiiş!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 hour ago, jumanjii.35 said:

dört dörtlük darbe oluyor bütün darbeciler hapiste nasıl dört dörtlük? en baştaki organizasyon ayrı ama uygulamada götüremediler hemde elleri baya bir güçlüyken. yapamadılar işte. o kadar alet edevat asker general sonuç? hapis. bu kadar büyük bir güçle bunun başarısız olması saçmalık sadece. 

 

Konunun özünü ıskalıyorsun. Bu konunun başlığı 15 Temmuz tiyatrosu. Yani başlığı açan kişi 15 Temmuz'da bir darbe girişimi olmadığını, herşeyi "Tayyip"in tezgahladığını ima ediyor. Oysa sen de büyük bir gücün, organize şekilde hareket ettiğini söylüyorsun. Bu kadar insan Tayyip Erdoğan iktidarını güçlendirsin diye kendilerini ve ailelerini kurban mı ettiler? Soru bu. Senin anlattıkların başka bir hadise.

 

Başarısız oldular çünkü, tuzağa düşmüşlerdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Ortada bir tezgah yok. Zaten yapılması planlanan bir darbeyi tuzağa düşürmek için yapılmış bir iki taktik var. Bunun sonunda o kadar insan öleceği tahmin edilmemiştir. Ben böyle düşünüyorum.

 

Bu basit bir tuzak değil!

 

Amaç sadece Fötücüleri tespit miydi,yoksa iktidara sahip olmak mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başka başlıkta da değindim ama kimse tınmadı.

15 Temmuz darbesi, bir yandan Abd'den aldığı yetkiyle 60'lı yıllardan bugüne Türkiye Cumhuriyetini yıkma görevi biten feto örgütünü dağıtmak, diğer yandan Ohal ve tek adamlık gibi oyunlarla aynı görevi hızlandırmak için yapılmış bir darbedir. Diğer anlamda bu darbeyle hem feto dağıtıldı hem tayyip güçlendi hem de Türkiye Cumhuriyetine son darbe indirildi.

Yani bu darbe tayyibe yapılmış gibi gösterilerek Türkiye Cumhuriyetini yıkma projesi sağlamlaştırıldı...

 

Ne var ki, Perinçek iddiası gerçeği yansıtmıyor, orduda bulunan Atatürkçülerin hepsini Perinçekçi diye yaftalamaya çalışıyorlar, bununda nedeni darbeyi yaptıran asıl gücün seyrini başka tarafa kaydırmak. Oysa 15 Temmuz darbesini Tayyip, Feto ve Abd birlikte yaptılar... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

15 Temmuz dört dörtlük bir darbe idi. Nato ve ABD köpeği olmayan, normal subaylardan meseleyi dinlerseniz, son derece iyi tasarlanmış bir darbe ile karşı karşıya olduğumuzu görebilirsiniz. Birçok yerde askeri birlikler, düzenli şekilde sevk edilmiş, kritik kurumlar ateş altına alınmış falan filan. Başarısız olması, onun darbe olmadığı anlamına gelmez.

 

Acemice darbe görmek istiyorsanız, sevgili Talat Aydemir'imizin yaptığı darbeye bakın. Birkaç yüz kişilik asker ile cumhurbaşkanlığı köşkünü sardı. Daha sonra yakalandı ve idam edildi süvarimiz. O darbeye kimse kurgu, tiyatro demedi. Şimdi çok ciddi hava ve kara kuvvetleri harekete geçirilmiş, yüzlerce insan öldürülmüş, beyefendilere beğendiremiyoruz.

 

Darbeye kulp takmayı politik bir tutum, AKP'ye karşı bir muhalefet yolu olarak görmeyin. O yol çıkmaz yoldur, sadece kendi kendinizi tüketirsiniz.

 

Darbe ile karanlık bir iki nokta vardır. O konularda şunu söyleyebilirim, devlet darbecileri kökten temizleyebilmek ve gizli hücreleri de tespit edebilmek için, biraz bunlara yol vermiş olabilir. Bunun sonucunda, muhtemelen sokak çatışmaları çıkabileceğini hesaplayamadılar. Nitekim bugüne kadar yapılan darbelerin hiçbirinde sokaklarda asker ile halk çatışmadı. Bu hesap dışı bir durum olabilir. Ama darbe planı ve darbe girişimi çok nettir. 

 

Bazıları Nato taraftarı subayların temizlenmesinden rahatsız olmuş. Niye rahatsız oluyorsunuz bundan? Hep anlatılan hikayeler vardır, asker büyük bir PKK grubunu kuşatır, sonra Ankara'dan bir emir gelir, askerler geri çekilip, PKK'lıları imha etmez. Herkes duymuştur böyle olayları değil mi? Hah, işte o geri çekilme emri verip PKK'lıları kurtaranlar hep Nato ajanları idi. Şimdi onlar güzelce foseptik çukuruna atılıyor. Milli bir ordu kuruluyor. Niye rahatsızsınız?

 

Natocular görevde iken, kolunda ABD arması olan Peşmerge birlikleri bizim toprağımızdan geçip "kobani" adı takılmış olan işgal edilmiş Arap topraklarına girdi. Natocuların sifonu çekilince, bizim ordu Suriye'ye girip Türkiye'nin çıkarlarını savundu. Hangisini tercih ediyorsunuz? Hangi taraf ağır basıyorsa, o taraftansınız. Ona göre hesabınızı yapın.

Birader ışid kobaneye girdiğin de erdoğan şanlıurfada ne dedi biliyor musun ???

''Şu an Kobane de düştü düşüyor'' kobane düşmeden bu ifadeyi kullanmakta neyin nesi, az bir düşün.

sonrasında şunu dedi:''ensar olma ruhunu yakalayamamışlar bize muhalefet ediyor'' ensar ruhununun ne olduğunu haberlerde hergün görüyoruz...daha sonra şöyle dedi:''Özellikle Süleyman Şah Karakolu'na yönelik bir tehdide anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.'' bunu dedikten sonra da süleyman şahtan kaçarak ayrıldılar.Bu sözler reisinin,sonrasında olanları da yazdım.Senin milliliğin bu kadar ucuz mu ?

ayrıca kurulan ''ordu''nun milli olduğuna neden bu kadar eminsin ?şu an görevdeki generaller de kapatılan askeri liselerin mezunları değil mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, teyyamo5 said:

'Şu an Kobane de düştü düşüyor'' kobane düşmeden bu ifadeyi kullanmakta neyin nesi, az bir düşün.

 

Düşündüm. Hmm. Ne demek? Ne anlamamız gerekiyor bundan? Erdoğan yanılmış. Daha önce de Emevi camisinde cuma kılacaktı, o da olmadı. Oluyor yani öyle şeyler.

 

1 hour ago, teyyamo5 said:

Özellikle Süleyman Şah Karakolu'na yönelik bir tehdide anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.'' bunu dedikten sonra da süleyman şahtan kaçarak ayrıldılar.Bu sözler reisinin,sonrasında olanları da yazdım.Senin milliliğin bu kadar ucuz mu ?

 

Tayyip Erdoğan'ı savunmuyorum. Hayatı zigzaglar ve u dönüşleri ile dolu bir adam. 

 

1 hour ago, teyyamo5 said:

enin milliliğin bu kadar ucuz mu ?

ayrıca kurulan ''ordu''nun milli olduğuna neden bu kadar eminsin ?şu an görevdeki generaller de kapatılan askeri liselerin mezunları değil mi ?

 

Sen önce kendi milliliğini bir tart, ölç biç sonra gel sağa sola laf yetiştir.

 

Tutuklanan asker kıyafetli şerefsizlerin yaptığı şovları görüyor musun? 

 

Adamın elinde silahla fotoğrafıı var. Mahkemede gösteriyorlar,

Elimdeki silah değil cep telefonu diyor.

Başka bir açıdan çekilmiş fotoğraf geliyor, elindeki silah.

Haa, tamam ya silahımı çektim ama kullanmadım diyor.

Silahın ateşlenme fotoğrafını gösteriyorlar.

Tamam ateş ettim ama insanların üzerine değil, havaya ateş ettim diyor.

 

Şimdi bu şerefsiz şahsiyet mi senin vatanını koruyacak? Bunları mı savunuyorsun?

 

Yunanistan'a sığınan mı istersin, PYD bölgesine kaçan mı istersin? Zekeriya Öz denen yaratık Ermenista'a kaçtı lan Ermenistan'a! Ne anlatıyorsun sen?

 

Balyoz'da arama emri gönderilen subayımız Hint Okyanusunda görevli. Adam kalkıp mahkemeye ifade vermeyi geliyor tutuklanıyor. Bir tarafta bu ahlak abidesi yiğitler bir tarafta da karaktersiz sürüngenler var.

 

Benim konumum çok net aslanım. Sen kendine bak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, seremın said:

 

Bu basit bir tuzak değil!

 

Amaç sadece Fötücüleri tespit miydi,yoksa iktidara sahip olmak mı?

 

Yahu Seremın ne iddia ediyorsun? O kadar general kılıklı adam, Tayyip Erdoğan iktidarını güçlendirsin diye kendini feda mı etti? 

 

Senaryonu kafanda netleştir, ondan sonra gel konuşalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hulisi Akar askeri lise mezunu olmayan ve bu eksikliğine rağmen Genel kurmay başkanı olan ilk kişidir. Hulisi Akar'ın bu ayrıcalığının nedeni FETÖ projesi olmasıdır. Hulisi Akar FETÖ projesidir. Genel kurmay başkanı olmak için TSK teamülü gereği askeri lise mezunu olmak şarttır ama Hulisi Akar askeri lise mezunu değildir. Burada FETÖ desteği apaçık belli ama Hulisi Akar hâlâ Genel kurmaya başkanlık ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

çok sıkıcı bu konular. yani buradaki kimsenin olayın yüzde yüz ne olduğunu bilme imkanı yok. anca mit müsteşarı veya tayyip gelecekte anlatacak ki onlar bile bilmeyebilir tam olarak. yarım yamalak bilgilerle sanki eminmiş gibi yorumlar yazılıyor bunu bilmemiz mümkün değil. kendi kendinize atışır durursunuz en fazla başka bir şey değil. kapalı kapılar ardında neler neler dönüyor bizim bildiklerimiz hava cıva kalır yanında. bu yüzden bu kadar büyük konulara sanki her şeyi çözmüş gibi yorumlar atmak komik oluyor. perinçekten bahseden bile var bak iddia ediyorum bizim bildiğimizden fazla bir şey biliyorsa bende ateist değil. bunlar ancak en tepedekilerin bildiği şeyler siz anca salata yaparsınız burada. o kadar.

 

Söylediklerin kısmen doğru ancak kesin kanıtlar olmasa da olaylara ve sonuçlara göre gerçeklere yaklaşılır.

Örneğin kuran'ın sahtekarlarca yazıldığını yine kuran'ın kendisinden anlıyoruz veya bilimin gerçekleri yansıttığını maddenin kendisinden anlıyoruz, ya da olayların sonuçlarını kime kar kime zarar hesabıyla çözebiliyoruz.

15 Temmuz olayının arka planını öğrenmek için tarihe ve sonuçlarına bakmak zorundayız, aksi halde sizin de belirttiğiniz gibi salata ve safsata olur.

Bunun için Atatürk'ün "Asıl savaşımız şimdi başlıyor" sözünün gerekçesinden başlamalı.

Bu sözün gerekçesi neydi, ekonomi ve iç-dış düşmanların boş durmayacağı.

Ekonomi zayıfsa ülkenin kaleleri iç-dış düşmanlara geçer, Türkiye'de olan da buydu, yönetimler kapitalist ekonomiye kaptırıldı ve toplumun beyin damarları dincilere bağlandı. 

50'li yıllarda bir emperyalist örgüt olan Nato'ya girildi, Komünizmle Mücadele Dernekleri açıldı başına Fettullah gülen ve diğer dinciler getirildi, Sovyetler bahane edilerek çok gerekli olmadığı halde Marshall planlarıyla Abd'den borç para alındı, Abd'yi sevimli göstermek için gemilerle süt tozu getirildi ve bedava dağıtıldı, 60'lı yıllarda yükselen ögrenci direnişlerine karşı milliyetçi akımlar üretildi ve tosun adıyla direnişler-isyanlar kırdırıldı, 80'lı yıllarda Türkiye Cumhuriyetini yıkma görevi ülkücülerden alınarak dincilere teslim edildi, daha sonra o kadro ülkenin yönetim kademesini tamamen ele geçirdi, ciddi bir karşıt kalmayınca Feto örgütünü artık beslemenin de anlamı kalmamıştı, feto örgütünü imha etmek, Akp'yi tek ve tam yetkili yapmak ve Türkiye Cumhuriyetine son darbeyi indirmek için Feto, Tayyib ve Abd üçlüsü sahte bir darbe hazırladılar, sonuçları malumunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Yahu Seremın ne iddia ediyorsun? O kadar general kılıklı adam, Tayyip Erdoğan iktidarını güçlendirsin diye kendini feda mı etti? 

 

Senaryonu kafanda netleştir, ondan sonra gel konuşalım.

 

Robes,

 

Kendi askerine karşı 3-5 roket atıp, çıkan infialden faydalanarak, savaş çıkarmayı öneren bir zihniyet değil mi söz konusu olan?

 

Darbe gecesi aktif olan generallerin kaçı gerçekten olayın içindeydi acaba?

 

Bilmemizin imkanı yok.

 

Aynı 9/11 tarzı bir travma yaratılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ipleri tamamen Tayyip'in ellerine teslim edilmiştir.

 

Ortada bir tiyatro var sonuçta, başrol oyuncusu hangisi onda tereddüt ediyoruz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Farkında değilsiniz.

 

Tayyip Erdoğan Türkiye'yi ele geçirmedi. Türkiye Tayyip Erdoğan'ı eline geçirdi!

 

Tayyip Erdoğan bu kadar gücü Türkiye'ye dayanarak değil, batıya dayanarak kazandı. Tayyip Erdoğan aslında Fethullah Gülen'in basit bir gölgesiydi. Bütün güç aslında Fethullah Gülen'in elindeydi.

 

Yargı Fethullah'ın elindeydi.

Medya Fethullah'ın elindeydi

Öğreniyoruz ki ordu Fethullah'ın eline geçmek üzereydi.

Bürokrasi Fethullah'ın elindeydi.

Para Fethullah'ın elindeydi.

 

Peki Tayyip Erdoğan'ın elinde ne vardı? Bir davul. Onun da tokmağı Fethullah'ın elindeydi.

 

Türkiye 60 yıllık emperyalist kuşatmayı çatlattı. Buradan güzel şeyler çıkar. Buradan başı dik, kendine güvenen yurttaşlar çıkar. 

 

Bakınız, Mehmet Altan içeride! Bu adam ağız dolusu cumhuriyete hakaret eden bir adamdı. Bu adam Türkiye'ye dair herşeye düşmandı. Bunların familyası yıllarca Türkiye'yi üretmekten uzak tutmak için kendilerini paraladılar. Televizyona çıkıp şöyle diyorlardı "Türkiye şekerin kilosunu 2 dolara mal ediyor, oysa bunu batıdan 50 cent'e alabiliiriz" Bu sözü  söyleyen insan aşağılık bir vatan hainidir. Açıkça bu ülkeye düşmandır! Bunların kolisi kesildi. Sadece bunların gözyaşlarını görmek herşeye bedel. Bırakın da en azından bunun keyfini çıkaralım!

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Başka başlıkta da değindim ama kimse tınmadı.

15 Temmuz darbesi, bir yandan Abd'den aldığı yetkiyle 60'lı yıllardan bugüne Türkiye Cumhuriyetini yıkma görevi biten feto örgütünü dağıtmak, diğer yandan Ohal ve tek adamlık gibi oyunlarla aynı görevi hızlandırmak için yapılmış bir darbedir. Diğer anlamda bu darbeyle hem feto dağıtıldı hem tayyip güçlendi hem de Türkiye Cumhuriyetine son darbe indirildi.

Yani bu darbe tayyibe yapılmış gibi gösterilerek Türkiye Cumhuriyetini yıkma projesi sağlamlaştırıldı...

 

Ne var ki, Perinçek iddiası gerçeği yansıtmıyor, orduda bulunan Atatürkçülerin hepsini Perinçekçi diye yaftalamaya çalışıyorlar, bununda nedeni darbeyi yaptıran asıl gücün seyrini başka tarafa kaydırmak. Oysa 15 Temmuz darbesini Tayyip, Feto ve Abd birlikte yaptılar... 

 

Aklı başında yegane yorum bu. Milliyetçiler ve perinçekçiler de hala Bahçelinin suyunda yürüyor, neredeyse benzer yorumlar yapıyorlar. Diğer benzerlikleri de hepsi tayyipçi... Önümüzdeki seçimlerde bahçeli tasfiye olacak, yerine kim gelir (veya gelmez) bilinmez ama perinçekçilerin yüzde 0,30 ile her zamanki gibi hiç bir fonksiyonları olmayacak. Yine tayyibi yalamaya devam ederek yaşamlarını sürdürmeye devam edecekler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Phaselis said:

 

Aklı başında yegane yorum bu. Milliyetçiler ve perinçekçiler de hala Bahçelinin suyunda yürüyor, neredeyse benzer yorumlar yapıyorlar. Diğer benzerlikleri de hepsi tayyipçi... Önümüzdeki seçimlerde bahçeli tasfiye olacak, yerine kim gelir (veya gelmez) bilinmez ama perinçekçilerin yüzde 0,30 ile her zamanki gibi hiç bir fonksiyonları olmayacak. Yine tayyibi yalamaya devam ederek yaşamlarını sürdürmeye devam edecekler.

 

Bu Fethullahçı casuslar bizimkileri durup dururken içeri alıp ömür boyu hapis cezaları verdi. Onurlarını lekemeye kalktı. Bu ibnelerden öç almak istememiz sana niye bu kadar garip geliyor? Sen iktidara gelsen, Fethullahçı casusları böyle kuyruğundan yakalar mısın? Yakalamazsın. Kendi dümenine bakarsın. E, Tayyip Erdoğan o ya da bu sebepten Fethullahçı çibanları patlatıyor. Ne yapalım? Desteklemeyelim mi?

 

Bizim fonksiyonumuz derindir Phaselis. Sayfalarca laf yetiştirirsin ama -bunların bir fonksiyonu yok yea- dersin. Başka % 0,30 oy alan hangi parti hakkında yorum yazıyorsun?

 

Bak sayayım sana;

Hak ve Adalet Partisi - Yiğit Zeki Öztürk Tanıyon mu?

Emek Partisi - Selma Gürkan Bildin mi?

Millet ve Adalet Partisi - Mehmet Bozdemir Tanıdık geliyor mu?

Muhafazakar Yükseliş Partisi - Engin Yılmaz

Elektronik Demokrasi Partisi - Emrehan Halıcı. Bak buna yorum yazılır, ama yazmıyorsun.

 

Var yani. Parti çok ama ilginiz alakanız hep o yüzdesıfırnoktaotuzluk partinin üstünde. Diğer partileri didiklerken de görmek isteriz seni Phaselis.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Bu Fethullahçı casuslar bizimkileri durup dururken içeri alıp ömür boyu hapis cezaları verdi. Onurlarını lekemeye kalktı. Bu ibnelerden öç almak istememiz sana niye bu kadar garip geliyor? Sen iktidara gelsen, Fethullahçı casusları böyle kuyruğundan yakalar mısın? Yakalamazsın. Kendi dümenine bakarsın. E, Tayyip Erdoğan o ya da bu sebepten Fethullahçı çibanları patlatıyor. Ne yapalım? Desteklemeyelim mi?

 

Bizim fonksiyonumuz derindir Phaselis. Sayfalarca laf yetiştirirsin ama -bunların bir fonksiyonu yok yea- dersin. Başka % 0,30 oy alan hangi parti hakkında yorum yazıyorsun?

 

Bak sayayım sana;

Hak ve Adalet Partisi - Yiğit Zeki Öztürk Tanıyon mu?

Emek Partisi - Selma Gürkan Bildin mi?

Millet ve Adalet Partisi - Mehmet Bozdemir Tanıdık geliyor mu?

Muhafazakar Yükseliş Partisi - Engin Yılmaz

Elektronik Demokrasi Partisi - Emrehan Halıcı. Bak buna yorum yazılır, ama yazmıyorsun.

 

Var yani. Parti çok ama ilginiz alakanız hep o yüzdesıfırnoktaotuzluk partinin üstünde. Diğer partileri didiklerken de görmek isteriz seni Phaselis.

Geç bu Fetullahçı mavallarını... Siz baştan beri tayyibi yalıyorsunuz, ha babam destek veriyorsunuz. Sizi içeri tıkan şebeknin baş ortağı, ben bu işin savcısıyım diyen tayyip değilmiydi? Çok iyi biliyorsunuz şebekinin kurucunsunun tayyip olduğunu, ama tayyibe yaranmak, partinin varşlığını sürdürebilmek için şimdi fetoya nefret kusuyorsunuz. Aynen bir zamanlar şeyhiniz perinçek soytarısı gibi Apocu olup, şimdi pkk'ya nefret kusmanız gibi.

 

Ben perinçek müridlerine tenezzül edip cevap yazmam, burada çemkiriyorsunuz, gözüme takıldığındandır yazıyor olduklarım. Yoksa o listelediğin partilerin bir tekinden daha ileri, bir tekinden daha gelişmiş, bir tekinden daha popüler değildir perinçekin koduğum yerde otlayan uyduruk partisi...

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, Phaselis said:

Ben perinçek müridlerine tenezzül edip cevap yazmam,

 

Cahil cühela boş herifin tekisin!

 

Ot kafalı herif! Yazdığın osurukları çok değerli birşey sanıyorsun galiba. Yazsan ne olur yazmasan ne olur dingil! Ben sana yazma diyorum zaten!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...