Jump to content

Biraz bir düşün...


Recommended Posts

Bir düşünün. 

Evren dediğimiz o kadar büyük ki okadar çok galaxi, güneş sistemi, gezegenler vs. var ki. Biraz kafa yorsan insanların ne kadar önemsiz olduğunu görmemek mümkün değil. 

 

Allah bizim siktiri boktan küçük gezegeni seçip de orada bulunan (evrenle kıyaslarsan) nerdeyse yok diyebileceğin kadar az insan için din kitapları falan indirecek, şeytan, melek peygamber falan gibi şeyler olacak ve bir de sınav yapacak öyle mi?

 

Neymiş efendim, ahiret günü cennet cehennem gibi uyuduruktan yerlere gidilecek miş. Burası sınav dünyasıymış, kafir insan yanacakmış dindar olanda nehir kenarında meyve yiyip şarap içip sonsuza kadar orada olacakmış. 

 

Bu salakca inançlar yüzünden insan dediğin akıllı aptal, hangi kitap doğru, kimin Allahı daha yüce diye savaşıp birbirlerini öldürüyorlar. 

 

Ya yürü git. 

 

Kendimize ne kadar da çok önem yüklüyoruz enteresan. Allah dediğiniz yatarcı bir güç olsa bile bizim var olduğumuzdan haberi bile yoktur. Ne sınavı ne testi? 

 

Şimdiki teknolojinin verdiği imkanlarla bile 7 tane dünya benzeri gezegen buldular. Ve bu daha başlangıç. Orada hayat gelişmedi mi zannediyorsunuz. Orada ki yaşam şartları nedeniyle 20m büyüklüğünde evrende en önemli varlık biziz diyen varliklar olsa,  allah onlar için bambaşka birşey olsa, hatta allah yok biz araştırdık bak bu böyle dese ne olacak. 

 

Onlarla da mı savaşacaksınız?

 

Bir de Allahın yarattığı en mükemmel varlık mışız. Melekler secde etmişmiş. mış mış mış da muş muş muş.

 

Bu kadar defolu ve kafadan sakat bir varlık yaratan, yollamış olduğu kitaplarda 80 tane farklı bakış açısı imkanı olan allah beceriksizin teki olmalı. 

 

Henüz bilemediğimiz şeyleri hemen allah var, bak yoksa nasıl böyle olur, şöyle olur, hadi bilim bunu cevaplasın gibi saçma sapan argümanlar getiriliyor. 

 

Daha bir dur. Bilim henüz yürümeyi yeni öğreniyor. Bir koşmaya başlasın görürüm ben senin Allahını dinini o zaman.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İq seviyesi 100 üstü ise ve çocukken din maruziyetine fazla maruz kalınmamışsa,2-3 günlük bir sorgulama ile bünyedeki dinin bütün direkleri kolaylıkla yıkılır.

Ama özellikle çocukluk çağında yani beyin gelişme döneminde iken,yoğun din maruziyetine kalanların bu direkleri yıkması çok zor olabilir..

Çocuklara din eğitimi verilmesi yasaklanmalıdır!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...