Jump to content

Dilediğini saptırma,kalbe mühür,örtü vurmak mantıkla nasıl açıklanır?


Recommended Posts

Kehf 57:Kim, kendisine Rabbinin âyetleri hatırlatılıp da onlardan yüz çeviren ve elleriyle yaptığını unutandan daha zalimdir? Şüphesiz biz, onu anlamamaları için, kalplerine perdeler gerdik, kulaklarına da ağırlıklar koyduk. Sen onları hidayete çağırsan da artık ebediyen hidayet bulamazlar.

 

Nahl 93: Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.

 

Burada anlatılmaya çalışılan mantık bence şu..

Muhammed kesinlikle doğru söylüyor ve inkarcıların inkar sebebi, söylenenleri akıl,mantık süzgecinden geçirmeleri değil,Allah'ın,o kişilerin söylenenleri anlamaması için duyularına engeller koyması,hidayete erdirmeme dileğidir..Başka açıklama olamaz..

Yoksa bu über ayetler red edilebilir mi?

Akıllı bir adam nasıl bu ayetleri inkar eder?

 

Mantık bu bence..

 

Örneğin, Ebu Leheb kurt gibi zeki bir adam,akıl ve mantık sahibi,zengin,Mekke'nin yarısı onun ama inanmıyor adam..?

Nasıl açıklanacak bu durum?

Kalbine örtü indirildi,mühürlendi vs ondan inanmıyor diyorlar,adam da akıl var zeka da var,nasıl inanmaz? Kalbine örtü, mühür indirilmiş deyip meseleyi kesip atıyorlar..Kalbine örtü inmese inanacak,en samimi müslüman olacak yani..!

Bu şizofrenik durumu yazarken gerçekten zorlandım..İki duruma sebeb olan tek kişi var, bildiniz evet o kişi Allahü Teala celle celalühü..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnanmayanlar kötüdür.  sizlere öyle görünmeselerde siz bunu anlayamasanızda Allah bilir. o herşeyi hakkıyla bilendir çünkü.

 

inananlarsa iyidir. Allahın sevgisini ve inancı hakederler.  (Allah sonsuz ilmi ile bu kararı veriyor)

 

yaratılan algı budur. hala müslümanlar inanmayanları böyle yaftalarlar..Allahın bir bildiği var ki bunu inançtan mahrum bırakmış..

 

iyi bir manipülasyon bence..başarılı...böylece inanan kişi seçilmiş/özel hissediyor kendini..

tarihinde Burakey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...