Jump to content

İnsan neden ateist olur, açıklıyorum


Recommended Posts

1 minute ago, Mindsurfer said:

Kendisine söylenmesi gerekenleri, yine ateistlerde var gibi anlatıp uyanıklık yaptığını zanneden bir yobaz daha çıkmış piyasaya...

Olumsuz örneklere bakacak olursak, ateistlerden biraz duygusuz insanlar çıkabilir belki ama bu "her müslümanın alçak bir terörist ve iğrenç bir sapık olduğunu" iddia etmekle eş anlamlı bir tavırdır !

Bu iddia elbette başlığı açan dinci yobaza ait. madem olumsuz örneklere bakacağız, o zaman müslüman için de bunu iddia etmeye mecbursun. ancak burada büyük çoğunluğumuz sadece müslüman diye insanlara iftira atılmasını kabul etmez.

 

Yani anlayacağınız, sonsuz menfaatler için, köşkler şaraplar huriler için kudurup insanlığını kaybetmiş böyle hasta zihniyetler, maalesef ateistlere çamur atayım derken müslümanlara pislik atmaktadır. o yüzden müslümana saygısı olanlar, bu nefret saçan bölücü rezillere, bu dinci terör destekçilerine tepkisini göstermelidir.  

         

 

 

 

Geç yaa....

 

Bir bok bildiğini sanan, yandan yemişin teki sadece... Gelmiş burda güya kendi egosunu tatmin edecek, lavuk....

 

Diyeceksin ki, ağır olmuyor mu, ayıp olmuyor mu, süper zenci gene nerden çıktı. Evet, kendince haklısın... 

 

Ama bu kadar madrabaz laflar, ancak malum yerden çıkabilir; malum yerinde, ancak kovan gibi olmuş olanından çıkabilir ki, bu da ancak süper zencinin hikmet ve marifeti olabilir....

 

Yani, ibnenin teki işte, boş boş konuşuyor ordan... 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 52
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1 minute ago, investor said:

anibal,

 

Karsindaki kisi muhtemelen senden 30 yas kucuk. Cocuk yani. Biz bile ciddiye almiyoruz, sen ciddiye alip, sovuyorsun.

 

 

Ben ciddiye almadıklarıma söverim investor... Hala öğrenemediniz mi kaç senedir... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, jumanjii.35 said:

gördüğüm en pislik trollerden birisi. ağzından resmen bok akıyor. her yorumun ayrı bir pislik resmen ağzınla sıçıyorsun foruma. konuyu açanın tek bir tane hakareti küfrü yok ama buna karşın bu sıçmıkları yazabiliyorsun. 

 

sadece burada değil hemen her yorumun aynı derecede pislik içeriyor. hadi insan ara ara sinirlenir küfür de eder de senin resmen karakterin küfür.

 

 

Eleştirilerin için teşekkürler..

 

Velakin, bir bak bakalım, en galiz küfürleri eden kim acaba, balıklama dalıp foruma...

 

Sen gelmiş, bilmem kaç senesini biyolojiye vermiş adama, amanda evrim hakkında bir bok bilmiyorsun dersen.... Anladın umarım, anlamdıysan bak ne yaparmış...

 

Dur, daha bir gelsin, babası eşekte olacak onun, kaçarı yok dümbüğün... 

 

Ha, amanda küfürlüymüşümde falan... Öyle diyorsan öyledir, ne diyeyim... Ama eğer bu dümbüklerin laftan anlayacağını falan düşünüyorsan, bariz gaflet içindesin derim. Bari biraz sayalımda, neşemiz yerine gelsin, bunu da çok görüyorsun yani?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dindar07 diye biri vardı, "ateist olsam her pisliği yaparım" diyen... ona benziyor tavırları...

önce kendi kafasında bir ateist modeli belirliyor ve onu ölçüt alarak yorum yapıyor.

sonuçta saçma sapan bir başlık olmuş... tavanarasına daha uygun bence... 

         
 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan neden ateist olur? Ben açıklayayım, konuyu açan bedevi'ye... 

 

Öncelikle herkes ateist olmak zorunda değil, ateizm bir dinsizlik türüdür, din veya inanç değildir.Ayrıntısına girmeyeyim.

Dinsiz derken ; >>>  Tengrici - deist - agnostik - ateist  ZİHİNLER  kastediyorum.

Dindar derken > TEİST >>> müslüman-yahudi-hristiyan-hindu vs...     (budizm hariç)....  

 

Bir kere teizm'in tanrısı kendisini, kitabında (metinlerde) tanımlamıştır. (mitoloji) ; örnek> kuran vs... 

Yani, teizm'in tanrısını başka bir inancın tanrısı ile karıştırmayacaksın (örnek Tengri ile veya deizm tanrısı ile) 

 

Bir insanın ateist olması için, teizmin kutsal kitap denilen zırvalarını okumasına gerek yok.

Yeterli eğitim(dogmatik olmayan) ve hayatı yaşayarak bizzat bunu kavrar.Neyse bu çok uzun bir ayrıntı.

 

Gelelim asıl meseleye.   AH BİZ ŞÜPHECİLER....

ŞÜPHE?????????????  Şüpheci olmak????

 

Bana göre, akıllı her insan şüphecidir. Zeki demiyorum, akıllı. (akıllı=zekasını kullanan); belirtelim ki, senin gibi 1 gram zekası olup kullanamayan bir sürü dingil var.

Yani demem o ki, öyle kanıtsız hiçbirşeye inanmayacaksın, araştırıp sorgulayacaksın vs. vs...

Not: ateizmi, burada idealist boyuta taşımıyorum, ateist olmak üstün bir meziyet vs. falan da demiyorum.Sadece teizmin reddi.

 

Nedir teizm denen şey, ateistler için? 

 

Sadece zırva.. yani  PALAVRA.  Palavralara saygı duyulmaz.

Kuranı anlayarak okuyan bir kişi,o dinde kalıyorsa,o kişide 2 durum mevcuttur;

Ya düşük zekalıdır, ya da küçüklüğünde zihnine tecavüz edilmiş, zihnine empoze edilmiş olan bölgesel dini (hayatını doğru zannettiği yalanlarla design etme durumu)

savunur.

 

Örneğin, sen kendi Teizm tanrına tanım yapıyorsun>>> Herşeyi bilen-gücü yeten vs.. tarzı zırvalamalar...

Böyle bir tanıma göre şu denilir >>> TANRININ HATA YAPMA LÜKSÜ YOKTUR.  /// Bilime girmeye gerek yok. Felsefeye de girmiyorum bile.

İnandığın metinlerde ; 500 bin tane hata iddiasının hepsini bertaraf edeceğini mi sanıyorsun? :))))

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senelerdir burada, orada, şurada böyle ahmakları pek gördük durduk... 

 

Quote

Çoğu evrim teorisi hakkında bir bok bilmezken, teoriye gelen en ufak eleştiride sizi cahil ilan ederler.

 

Sonra:

 

Quote

 

Quote

Dur bakalım, sen evrim teorisi hakkında bir bok biliyor musun peki?

 

Araştırıyorum. Ama sizin gibi her okuduğuma inanmıyorum. Bilimsel makale olsa bile. Çünkü bu çağda bilimin bile objektif olmadığını biliyorum, belli amaçlar için kullanıldığını. Her şeye şüpheyle yaklaşıyorum. Siz gibi her gördüğüme sazan gibi atlamıyorum, ya da bir bok bilmediğim konulara saçmalık, asla olamaz, imkansız demek yerine bilmiyorum diyorum. 

 

Bir siboptan, bir rezilden, bir şebekten başka kim, bilmediği bir konuda başkalarının bilip bilmediğine dair atıp tutar böyle? 

 

Sonra birde "amanda atayizler aşağılıyooo" falan diye laf eder utanmadan, anasının doğurmak yerine kakalayarak çıkardığı bu mahluk.... Kendini nasıl aşağıladığını falan hiç farketmez...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, SucukluBigbang said:

Genel olarak ateist insanların insani duyguları eksiktir. Hemen saldırıya geçmeyin bu böyle. Çevremde ne kadar ateist varsa hayattan ağır bir darbe yemiş, herkese karşı bi duvar örmüştür.

 

Genelde çoğu bencildir. Yani öyle ateizm insanlıktır, merhamettir ayaklarını geçiceksiniz bir kere. Burdaki yorumları okursanız anlarsınız zaten ne kadar kavgacı, katı, duygudan uzak insanlar olduklarını.

 

Bu insanların böyle olmasının bir sebebi vardır elbet. Özgüven. Kendilerini bir sebepten ötürü eksik hissettikleri için, insanlara karşı bir nefret vardır bunlarda. Kendilerini değersiz hissettikleri için size de sürekli önemsiz olduğunuzu, asıl önemli olanın evren olduğunu, varlığınızın bir boka yaramadığını falan aşılamaya çalışırlar. Materyalist düşünüyoruz yhaaa mantığıyla araştırıp etmeden, bilmedikleri konular hakkında saçmalık diyebilirler. İnsani hisleri diğer hayvanlarla kıyaslarlar. Hayvandan farkınız yok derler. Oysa onlar da farkındadır insanın farklı olduğunun. Çoğu evrim teorisi hakkında bir bok bilmezken, teoriye gelen en ufak eleştiride sizi cahil ilan ederler. İnsanı aşağılayıp aşağılayıp sonra da çıkıp derler ki, bilim için çalışmalıyız, gelecek için. Ulan zaten sen adamı değersiz hissettirmek için her bi boku yapmışsın, sonra gelip gelecek için çalış diyorsun. Adam da sana der ki "Nah çalışırım gelecek için. Ölüp gidecem, yaptıklarımın karşılığı da yok, çok da s*kimdeydi benden sonraki homosapiens sapiensler." Sonra cevap veremez tabi bu ateistler. Ulan adam haklı amk derler.

 

Öyle işte. Bir de gereksiz ego vardır ki bunlarda o konuya hiiiç girmeyeyim. Gardımı aldım, geelsin yorumlar.

 

68 ülkede 66 binden fazla kişiyle yapılan bu araştırmanın sonuçları, Çin’in yüzde 23’ünün dindar olmadığını ortaya koyuyor. Bu sonuçlar, ülke içindeki dine karşı tutumla da paralellik gösteriyor. 
...
Çin’i İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık izliyor. İsveç’te insanların yüzde 18’i kendini ateist olarak tanımlarken, yüzde 55’i de dindar olmadığını söylüyor. Çek Cumhuriyeti’nde insanların yüzde 25’i kendini ateist olarak tanımlarken ve yüzde 47’si ise dindar olmadığını söylüyor. Birleşik Krallık’ta insanların yüzde 11’i kendini ateist olarak tanımlarken, %58’i de dindar olmadığını söylüyor.

 

Ancak yine de büyük dindar kesimlerin yaşadığı ülkeler de var. Dünya çapında ankete katılanların yüzde 62’si kendini dindar olarak tanımlıyor. Ülkelere bakacak olursak, dindarlık oranları; Tayland’da yüzde 98, Nijerya’da yüzde 97, Kosova’da, Hindistan’da, Fildişi Sahilleri’nde Gana’da ve Papua Yeni Gine’de yüzde 94. Bu oranlarla dünyanın en dindar ülkeleri konumundalar. Türkiye için bu oran yüzde 74. Tayland’da insanların sadece yüzde 1’i ve Hindistan’da da sadece yüzde 2’si kendini ateist olarak tanımlıyor.

Endonezya, Gana, Nijerya, Kosova ve Azerbaycan’da ankete katılanların yüzde 100’ü Allah’a inandıklarını söylüyor; bu oran Çin’de yüzde 16, İsveç’te yüzde 22 ve Japonya’da yüzde 29.

 

Leeds Becket Üniversitesi ve Missouri Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen başka bir araştırma, çok dindar ülkelerdeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarında daha başarısız olduğunu buldu. Gerekçe olarak da bazı dini inançlar ve matematik/fen içeriği arasındaki uyumsuzluğu gösteriyorlar.

 

 

Evet, bilimden anlamayan ateist ülkeler ve dindar ülkeler!!!

Adalet, huzur, gelişmişlik ,eğitim, bilim gibi yüzlerce araştırma ve istatistik hep aynı şeyi gösteriyor.

Neden acaba?

Anlayana sivrisinek saz anlamayana...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

 

Ateist bir forumda ateistlere demediğin kalmamış ama bir dinci forumda aynısını yapamazsın.

Bu gerçeğe rağmen utanmadan kendinle çelişen bu lafları etmişsin:

"Yani öyle ateizm insanlıktır, merhamettir ayaklarını geçiceksiniz bir kere."

"Genel olarak ateist insanların insani duyguları eksiktir."

Utandın mı bilemem ama çelişkin ortada...

 

Ateistlerin insanlardan nefret ettiklerini söylemişsin.

Dünya tarihi dinlerin yaptığı milyarlarca katliama şahittir, kutsal denilen kitaplar bizden olmayanı öldürün der ve günümüzde dünyanın dört bir köşesinde dincilerin katliamları yaşanıyor, dincilerin tecavüzleri artık neredeyse ödüllendirilece hale geldi, dincilerin fırsatı ganimet sayması kanunlarında yazar ve bu yüzden de öldürdükleri insanların karı ve kızlarını muhammedin altına yatırıp pezevenklik yaptıklarını yine kendi kitapları yazar. Halen kindar nesil yetiştirme gayretinde olan bir dinci-faşizm varken...

Bu gerçeklere rağmen utanmadan kendinle çelişen bu lafları etmişsin.

"Kendilerini bir sebepten ötürü eksik hissettikleri için, insanlara karşı bir nefret vardır bunlarda." 

Utandın mı bilemem ama çelişkin ortada...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Genel olarak ateist insanların insani duyguları eksiktir. Hemen saldırıya geçmeyin bu böyle. Çevremde ne kadar ateist varsa hayattan ağır bir darbe yemiş, herkese karşı bi duvar örmüştür.

 

Genelde çoğu bencildir. Yani öyle ateizm insanlıktır, merhamettir ayaklarını geçiceksiniz bir kere. Burdaki yorumları okursanız anlarsınız zaten ne kadar kavgacı, katı, duygudan uzak insanlar olduklarını.

 

Bu insanların böyle olmasının bir sebebi vardır elbet. Özgüven. Kendilerini bir sebepten ötürü eksik hissettikleri için, insanlara karşı bir nefret vardır bunlarda. Kendilerini değersiz hissettikleri için size de sürekli önemsiz olduğunuzu, asıl önemli olanın evren olduğunu, varlığınızın bir boka yaramadığını falan aşılamaya çalışırlar. Materyalist düşünüyoruz yhaaa mantığıyla araştırıp etmeden, bilmedikleri konular hakkında saçmalık diyebilirler. İnsani hisleri diğer hayvanlarla kıyaslarlar. Hayvandan farkınız yok derler. Oysa onlar da farkındadır insanın farklı olduğunun. Çoğu evrim teorisi hakkında bir bok bilmezken, teoriye gelen en ufak eleştiride sizi cahil ilan ederler. İnsanı aşağılayıp aşağılayıp sonra da çıkıp derler ki, bilim için çalışmalıyız, gelecek için. Ulan zaten sen adamı değersiz hissettirmek için her bi boku yapmışsın, sonra gelip gelecek için çalış diyorsun. Adam da sana der ki "Nah çalışırım gelecek için. Ölüp gidecem, yaptıklarımın karşılığı da yok, çok da s*kimdeydi benden sonraki homosapiens sapiensler." Sonra cevap veremez tabi bu ateistler. Ulan adam haklı amk derler.

 

Öyle işte. Bir de gereksiz ego vardır ki bunlarda o konuya hiiiç girmeyeyim. Gardımı aldım, geelsin yorumlar.

 

Eleştiri almama adına, laf salatasından başka hiçbir şey yok.

Gard almış ama hikayeden. Paramparça etmişler, üflesek yıkılacak gibi olmuş.

 

Beyefendi, sanki sosyoloji profesörü, katılımcı deney yapıyor ve 1 yıl boyunca dinsiz insanlar ile birlikte yaşamış;

Onların yaşama dair görüşleri üzerine psikojik yönleri hakkında bilgi veriyor.

Diyorum ama, bunlar hep okumamak yüzünden. Okuma alışkanlığı yok,çok belli oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Genel olarak ateist insanların insani duyguları eksiktir. Hemen saldırıya geçmeyin bu böyle. Çevremde ne kadar ateist varsa hayattan ağır bir darbe yemiş, herkese karşı bi duvar örmüştür.

 

Genelde çoğu bencildir. Yani öyle ateizm insanlıktır, merhamettir ayaklarını geçiceksiniz bir kere. Burdaki yorumları okursanız anlarsınız zaten ne kadar kavgacı, katı, duygudan uzak insanlar olduklarını.

 

Bu insanların böyle olmasının bir sebebi vardır elbet. Özgüven. Kendilerini bir sebepten ötürü eksik hissettikleri için, insanlara karşı bir nefret vardır bunlarda. Kendilerini değersiz hissettikleri için size de sürekli önemsiz olduğunuzu, asıl önemli olanın evren olduğunu, varlığınızın bir boka yaramadığını falan aşılamaya çalışırlar. Materyalist düşünüyoruz yhaaa mantığıyla araştırıp etmeden, bilmedikleri konular hakkında saçmalık diyebilirler. İnsani hisleri diğer hayvanlarla kıyaslarlar. Hayvandan farkınız yok derler. Oysa onlar da farkındadır insanın farklı olduğunun. Çoğu evrim teorisi hakkında bir bok bilmezken, teoriye gelen en ufak eleştiride sizi cahil ilan ederler. İnsanı aşağılayıp aşağılayıp sonra da çıkıp derler ki, bilim için çalışmalıyız, gelecek için. Ulan zaten sen adamı değersiz hissettirmek için her bi boku yapmışsın, sonra gelip gelecek için çalış diyorsun. Adam da sana der ki "Nah çalışırım gelecek için. Ölüp gidecem, yaptıklarımın karşılığı da yok, çok da s*kimdeydi benden sonraki homosapiens sapiensler." Sonra cevap veremez tabi bu ateistler. Ulan adam haklı amk derler.

 

Öyle işte. Bir de gereksiz ego vardır ki bunlarda o konuya hiiiç girmeyeyim. Gardımı aldım, geelsin yorumlar.

Neden ateist olur pek bilmem ateist değilim ama bir beyinsiz nasıl olur öğrenmiş oldum sayende teşekkürler :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...