Jump to content

Foruma Merhaba :)

Recommended Posts

Merhaba derken yaklaşık 3 yıl öncesine kadar namaz kılan biri olduğumu ve çevremdeki çoğu kadının kapalı olduğunu belirtmek istiyorum.Beni sorgulamaya iten asıl şey bu ortam ve bu ortamdaki insanların zihniyeti, samimiyetsizliği, ikiyüzlülüğü oldu.Daha sonraları tabi kuranın kendisini okuduğumda bir ton çelişki ve saçmalık olduğunu gördüm.Dinlerin saçmalık olduğunu düşünüyorum ama bir yaratıcı veya ne demek isterseniz olduğunu düşünüyorum. Şuan sanırım deistim akıl biraz karışık kusura bakmayın.Buraya kaydolma sebebim burada insanların kendini özgürce ifade etmesi ve tabi faydalı diyalogların olması.Lütfen cevap verirken 18 yaşında baskıdan, hoşgörüsüzlükten bıkmış, hayallerini gerçekleştirmek için bir daha üniversite sınavlarına hazırlanan genç bir kız olmamı göz önüne alınız.Saygıları sunarım :)

Sitelerde Paylaş

Merhaba derken yaklaşık 3 yıl öncesine kadar namaz kılan biri olduğumu ve çevremdeki çoğu kadının kapalı olduğunu belirtmek istiyorum.Beni sorgulamaya iten asıl şey bu ortam ve bu ortamdaki insanların zihniyeti, samimiyetsizliği, ikiyüzlülüğü oldu.Daha sonraları tabi kuranın kendisini okuduğumda bir ton çelişki ve saçmalık olduğunu gördüm.Dinlerin saçmalık olduğunu düşünüyorum ama bir yaratıcı veya ne demek isterseniz olduğunu düşünüyorum. Şuan sanırım deistim akıl biraz karışık kusura bakmayın.Buraya kaydolma sebebim burada insanların kendini özgürce ifade etmesi ve tabi faydalı diyalogların olması.Lütfen cevap verirken 18 yaşında baskıdan, hoşgörüsüzlükten bıkmış, hayallerini gerçekleştirmek için bir daha üniversite sınavlarına hazırlanan genç bir kız olmamı göz önüne alınız.Saygıları sunarım :)

Size de merhaba. Foruma hoşgeldiniz. :)

Kur'an'daki saçmalık ve çelişkilerden önce çevrenizdeki dindarların çelişki ve iki yüzlü davranışlarını farketmeniz çok değerli. Öylesi dindar bir çevrede doğup büyüdüğünüz halde birtakım doğrulara sahipsiniz ki bu biraz zordur. Din insanları ne yazık ki iki yüzlü ve samimiyetsiz olmaya zorluyor. Çağa, evrensel doğrulara, ahlaka uygun değil çünkü. 

Deistsiniz ama bu aklınız Tanrı konusunda pek karışık demek değil. Dinler saçma ve bir yerde zararlı ama bir yaratıcı var diyorsunuz kısacası. Ne sakıncası var ki... Ateist olmanız şart değil ama deist olduktan sonra insan genellikle sorular sormaya devam ediyor, bakış açısı değiştiği için ön yargıları daha fazla kırılıyor ve Tanrı yok noktasına gelebiliyor. Gelmeseniz de olur tabii. İleride bu noktaya geleceksiniz demek istemiyorum ama gelirseniz şaşmayın.

Satırlarınız içindeki en güzel bölümse üniversiteye tekrar hazırlanıp hayal ettiğiniz bölümün peşine düşmeniz.

Tebrik eder, başarılar dilerim. :)

Sitelerde Paylaş

Sadece foruma değil, yeni dünyanıza da hoş geldiniz :)

Sorgulamak, herkese ait olmayan asil insanların ulaşacağı en önemli basamaktır, bu basamaktan sonra insanlar kendi yapısına göre iyi-kötü her şekilde kullanabilir, ancak en önemlisi sorgulamaktır.

Üstelik siz şanslısınız, sorgulamanız, daha şimdiden çevrenizdeki iki yüzlülüğe, dindeki çelişkilere tepki olarak başlamış, bu da kendinize dürüst ve samimi olduğunuzu gösterir, yani kendinizi kandıramayacak kadar sorgulama asaletini üzerinizde taşıyorsunuz, tekrar hoş geldiniz...

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...