Jump to content

Cinler, şeytanlar, melekler hakkında düşünceleriniz nedir?


Recommended Posts

 

Halüsinasyon olması mantıklı geldi ama insanın beyninde küçükten beri taşlaşmış düşünceleri kırması hiç kolay olmuyor 

 İnsan beyni öyle farklıdır ki öyle güçlüdür ki yapamayacağı şey yoktur. Mesela sana hiç içmediğin bi içiçek verip bu insamı sarhoş ediyo desem içtikten sonra kendini sarhoş hissedersin söylemeye çalıştığım; küçüklüğünden beri sana dayatılanları beynin kbul etmiş ve halisülasyonlar bile görecek hale gelmiş. Öyle bişey yoktur olamazdırda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Halüsinasyon olması mantıklı geldi ama insanın beyninde küçükten beri taşlaşmış düşünceleri kırması hiç kolay olmuyor 

   Asıl tehlike o zaten.Bu cin masallarına inanmasak bile küçüklükten beri dedelerimizin, ninelerimizin anlatmış olduğu hikayeler hep beynimizin bir köşesinde duruyor.Benim korkumsa beynimin bu masallar yüzünden bana oyun oynayıp saçma sapan halisülasyonlar görmeme neden olabilecek olması.Beyin bu sonuçta herşeyi yapabilir ve o masallar orda durdukça her zaman potansiyel bir tehlike var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

   Asıl tehlike o zaten.Bu cin masallarına inanmasak bile küçüklükten beri dedelerimizin, ninelerimizin anlatmış olduğu hikayeler hep beynimizin bir köşesinde duruyor.Benim korkumsa beynimin bu masallar yüzünden bana oyun oynayıp saçma sapan halisülasyonlar görmeme neden olabilecek olması.Beyin bu sonuçta herşeyi yapabilir ve o masallar orda durdukça her zaman potansiyel bir tehlike var.

 Haklısın bende çok korkardım eskiden sonra düşündüm baya en korkunç ihtimali hadi cin olsun ve karşıma çıksın eee ? Napıcak bana afedersin ne olucak yani ? İnanmadığım halde içimde senin dediğin gibi anlatılanlardan dolayı korkular oluyodu yalnız kaldığımda ama geçti alıştım şimdi vız gelir. Sana tavsiyem türk korku filmi izlememen gerçekten küçüklüğümü karartmıştır bu filmler benim insanı mahfeder öldürüp tekrar diriltir yalnız bile uyutmaz bu filmler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne yani, çubuklar hareket etti ha! Eee, bunun için cine inanılır mı yahu? Bu kadar basit şekilde kandırılmak çok ayıp olmuş, ben bu kadar salak mıyım diye insan utanır!

 

İnandırıcı deneyimler böyle göz boyamalar değildir. İnandırıcı olanlar halisünasyonlardır. Yani başkasının değil bizzat kendi beyninin seni aldatması. Bunlar yarı uykulu durumlarda başlar fakat ilerlerse tamamen uyanık durumda da görülür. İlerlemesinin nedeni bunlara inanmak, kendi beyninin ürünleri olduklarını kabul etmemeye bağlıdır.

 

İlerlerse şizofreniye dönüşür. Tedavisi gereklidir. Halisünasyon görüyorsanız, yani uyanıkken rüya görüyorsanız doktora gideceksiniz. Sakın cinciye filan gitmeyin, sahtekarlar bu gördüklerinizin cin olduğuna inanmanızı ve şizofren olmanızı sağlarlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Define işinde bir arkadaşımın sözü kazdıkları yerdeki gazlardan etkilenip bir de psikolojik durum ele alınırsa imkansız değil demisti halüsinasyon. Cin peri şeytan cart curt yok öyle birşey. Okuduğum bir olayda çocuk ateist babasida koyu müslüman tartismislar babası çocuğu cinlerle iletişime geçen bir hocaya götürmüş oğlu demiski bana çin musallat et ya da onları bana göster sana istediğin kadar para veriyim demiş cevap bunu yapamam olmuş iki üç kişiye gitmişler onlarda becerememis çocuk cinleri bana musallat edecek onları bana gösterecek biri varsa istedigi kadar para vereceğim diyor daha gösterebilen olmamış ?

tarihinde Namessar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Kısa bir şey anlatayım benim doğduğum bölgede çok fazla gömü olduğunu söylüyorlar çıkaranlarda var hatta tanıdığım bi abimde onlardan ilham alarak arıyor ve bir arazi içinde olduğunu öğreniyor her tarafı kazamayacağı için bu işlerle uğraşan birinden yardım alıyor bu adamda dediğim cinlere sahip olan biri olduğunu söylemiş ona abimde biraz korkmuş ama bırakmakda istememiş aramaya koyulduklarında adam iddia ettikleri cinlere sorular sorduğunu ve elindeki çubukların kendiliğinden hareket ettiğini bana anlatmıştı 

Yalan söyleyeceğini sanmıyorum ama 

Bi taraftan insan dışı varlıklarla ve tanrıyla ilgili şüphelerden kurtulmaya çalışıyorum kafamda hayli karışık 

 

Tanıdığınız abiniz yalan söylemiyor tabii. Diğer adam eğer söylediği gibi cinlere ve onlarla konuştuğuna gerçekten inanıyorsa, sizin abiniz onun psikozunu paylaştığı için o da cinlerin varlığına tanıklık etmiş oluyor (Diğer adamın cinlere inanmayan ama cinleri varmış gibi davranıp milleti kandıran bir uyanık olduğunu varsaymazsak tabii).

 

Cinlerle irtibat kurduğunu, onlarla konuştuğunu, onları gördüğünü, onlar tarafından istila edildiğini, onların tarafında ele geçirildiğini söyleyen ve bunu çeşitli şekillerde gösteren insanlar açıkça hasta kişilerdir ve tedavi edilmelidirler. Onlar da artık dayanamayacak hale geldiklerinde yardım aramaya başlar ama tıbbi olmayan yöntemlere başvururlar. Bu yöntemlerin başında tahmin edeceğiniz üzere hacı hocalar, muskacılar, yatırlar vb gelir. 

 

Bu insanlar doğal olarak tedavi edilemedikleri için sonunda tıbba başvurduklarında, başta şizofreni, psikoz, ankisiyete bozuklukları, paranoid bozukluk, bipolar bozukluk gibi teşhisler konulur. Epilepsi psikiyatrik bir hastalık değildir ama onları da cinle ilişkilendirmek geleneksel bir yaklaşımdır ne yazık ki.

 

Sizin, cinlerle ettiği sohbette elindeki sopası cinin verdiği yanıt sonrası sallanan adam ve olaya tanıklı eden abiniz ise psikozu paylaşmış. Yani bu durum paylaşılmış psikoz olarak tanımlanır. Bu durumlarda hemen hep, sanrının bir esas sahibi vardır ve sanrısını telkin yoluyla aktarır. Aktarılan kişi esas sanrı sahibinden ayrıldığında düzelebilir. Cinci adam sizin ahbabınıza gayet güzel telkinde bulunmuş, zira ortam bu aktarımın çok kısa sürede gerçekleşmesi için yüzde yüz uygunmuş. Telkin, ciddi bir beklentiyi de karşılayacak yanıt olacaktı çünkü. Nitekim cinlerin gösterdiği yerde sopa titremiş. Klasik numaradır bu.

 

Aslında sanrıların çoğu aktarıldıkça, paylaşıldıkça zayıflar. Ama dini içeriği veya temeli olan sanrılar son derecede dirençlidir. Cin, İslam dininde direkt yer alan, varlığı ve yapabilecekleri kutsal kitapta Allah tarafından bildirilen bir inanç olduğu için beslenir. Hristiyan inanışında cinin yerini şeytan alır mesela, onlar da bol bol şeytan çıkarma ayinleri yaparlar.

 

Paylaşılmış psikotik bozukluk konusunu hiç hafife almamak gerek. Cinlerin musallat olduğuna inanmış bireylerin yaşadığı evlerde, aynı sanrıları görmeye başlayan ve en az baskın psikotik kişi kadar patolojik davranan başka bireylere de sıklıkla rastlanır. Bütün bir ailenin birden cinlerden muzdarip olup şiddetli nöbetler geçirdiği durumlar az değildir.

Paylaşılmış psikotik bozukluk, büyük sosyal gruplarda daha da karmaşık ve tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Bu vakalarda kollektif intiharlar eylemleri görülebilir, nitekim ABD'de birtakım grup veya tarikatların bu tip toplu intiharları olmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

A. Dilipak bir konuşma yapmış. Konuşmasında Vatikan'ın cin çıkarma seanslarında çıkardığı cinleri kadrolu olarak işe aldığını ve istihbarat işlerinde kullandığını iddia etmiş. Bizim laik bir devlet olduğumuz için böyle cin işleriyle ilgilenmediğimizi ve bu yüzden de istihbarat zaafiyeti yaşadığımız iddiasında bulunmuş!!!

 

Bu adam gerçekten bu zırva iddialarda bulundu mu, bulunduysa bunların olan mercimek kadar aklı da gitti galiba dedim. Bu adamın ne dediğinin metnine ulaşmam ve Müslümlerin artık delirdiğini hepsinin aklını tümden yitirdiğini belgelemem gerekiyordu. Öyle ya önde gelenleri böyle zırvalarsa geri kalanından ne hayır gelir?

 

Adamın sözlerinden biraz kuşkulandım. Öyle bir şekilde iddia ediyor ki saftirik salak olan ezici Müslüm kesimi gerçekten de çıkarılan cinlerin kadrolu istihbaratçı olarak çalıştırıldığına inansın varsın, zararı yok! Adam resmen bu şekilde düşünüyor, saf keklemekte sakınca görmüyor, benim anladığım bu. Yanlış anlamış tabii ki olabilirim, niyet okuyamam. Ama adamın anlatışı bu izlenimi veriyor.

 

Sonra da kafası çalışanlar bu salak ne zırvalıyor demesinler diye iddiayı sulandırmaya başlıyor. Kekleri nasılsa kekledi, akıllıların tepkisini çekmemek için de sanki espri yaptığını teşbih yaptığını çağrıştıran bir anlatım tarzına çeviriyor. Ama açıkça değil. Öyle çeviriyor ki lafı, sonra birisi sorsa böyle mi dedin Vatikan kadrolu cin istihbarat örgütü mü kurdu diye sorsa rahatlıkla yok canım tabii ki esprili tarzda anlattım konuyu diyebilecek biçimde!

 

İşte din budur millet! Yığın yığın kekleri keklemek, bir kaç uyanığın da bu kek yığınları ile geçinmesi... İslam tam ve net olarak bu! Bu ne zamana kadar devam edecek, bu kekstra ötesi kekler sövüşlendiklerine ne zaman uyanacaklar ben bilemiyorum. Ben bunlarda mercimek kadar zeka olduğundan bile artık kuşkulanmaya başladım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...