democrossian 0 Ağustos 25, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 25, 2017 gönderildi gömülmek de çok mantıksız ve dinle alakalı birşey değil. Alakalı. "Allah, kardeşinin ölüsünü nasıl gömeceğini göstermek üzere, ona yeri eşeleyen bir karga gönderdi. “Bana yazıklar olsun! Kardeşimin ölüsünü örtmek için bu karga kadar olmaktan aciz kaldım” dedi" (Kuran) Link to post Sitelerde Paylaş
Robespierre 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi 14 hours ago, democrossian said: Alakalı. Aslında haklısın. Yerleşim yerlerinde mezarlık alanları ayrılıyor, hem insanlara sürekli ölümü hatırlatarak bir tür din propagandası yapıyor hem de gereksiz yer işgal ediyor. Ama yine de ben öldüğümde, illa da beni yakın diye geriye kalanlar bir angarya bırakmak istemem. Gömsünler bitsin bu iş. Yakınlarım ben öldüğümde zaten üzüntülü olacak, bir de cesedimi yaktırma sıkıntısına girmelerine gerek yok. Link to post Sitelerde Paylaş
tonymvelli 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi isveçmi isviçremi bilmiyorum burda hastanede narkozla sanırım insanlar kendilerini öldürtebiliyor acı çekmeden ölmek daha mantıklı deyilmi? aslında ben bu yöntemi düşünüyorum ama fiyatı pahalıysa yaptırmam fiyatı uygun olursa ben böyle yöndemi semek istiyorum kendine haksızlık yapmış olursun . ölüm yaşamının son basamağı. bunuda en güzel şekilde deneyimleyip yavaş yavaş ölmelisin . bence böyle olması gerekir . aslında herşeyden vazgeçmek ne kadar kolaymış görmek istemiyormusun . bu güne kadar yaşadığın mutluluk , hüzün , zevk , acı , keder aslında hepsinin aynı şey olduğunu , aslında hepsinin kafa tasının içindeki sümük topunun olduğu gerçeğini somut bir şekilde görmek istemezmiydin . ben böyle düşünüyorum . Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi kendine haksızlık yapmış olursun . ölüm yaşamının son basamağı. bunuda en güzel şekilde deneyimleyip yavaş yavaş ölmelisin . bence böyle olması gerekir . aslında herşeyden vazgeçmek ne kadar kolaymış görmek istemiyormusun . bu güne kadar yaşadığın mutluluk , hüzün , zevk , acı , keder aslında hepsinin aynı şey olduğunu , aslında hepsinin kafa tasının içindeki sümük topunun olduğu gerçeğini somut bir şekilde görmek istemezmiydin . ben böyle düşünüyorum . dostum ben acı çekmek istemiyorum ve birilerinin eline düşüp yani çocuklarımın beni hasatnlere taşımları işlerini güçlerini bırakıp bana bakmalrından rahatsız olacağımı biliyorum örnek nasıl bir hastalığa yaklancağımı bilmiyorum kanser oldum ya bunca parlar hasatnelere verilecek çektiyin acılar yanına kar kalcak sonuç sıfır bari o paraları çocuklara kalsın benim için işimden gücünden olmasınlar yatağa düştümü seni yıkmalrı bile eziyet kadına bakmak biraz daha kolay ya kızı ya gelini kıkarken veya altını temizlerken daha kolay erkeyin bakımı zor gelin kızın bile seni yıkamaya utanır çekinirler. neyse benim kayın validem vardı kocası ölünce bilirsin erklekr bakar bizim kültürmüzde ama 2 gelini vardı bakmadılar desem yeridir kayın validem ağzı var dili yok gibi iyi bir insandı gelinleri ona bok yedirseler bile çocukları üzülmesin diye şikayet etmeycek kadar bir iyi insandı. hanım bana bir gün dedi ya anem söylemez derdini sanki çok üzüntülü görüyorum dedi anemi o zaman al getir bizde kalsın ben işe gidiyorum ana kız dertleşir konuşursunz ben sırtımda taşımıyorumki dedim getirdi 15 yıl bizde kaldı hiç birşeyimize karışmaz kendi odasına çekilirdi uzatmıyım onun yaşlılığını 15 yıl takip etim eb sonunda hazemir hastalğına yaklandı gece bağırıyor oğlumu öldüryorlar telfondan görştürüyorum ben hanım konuşyoruz avaz avaz bağırıyor piskiyariste götürdüm yeşil retçtlerli ilaçlar verdi bir süre sonra oda kar eetmadi kırmızı reçte develt veriyormuş ondan aldık kulandırtdık bir gün tuvalete gip gelirken düştü ondan sonarada ayağa kalkmadı doktora nere gitiysek çare yok kırmızı reçeteli ilaç alcağız kadın yatlak devlet doktorları getirin görelim diyorlar nası kadını götürelim anca anbulsla gitmesi lazım neyse çok acı çekti kadın reklam olmasın ev sahibininde yatlaklar için yatak vardı aldık kulanıyoruz adam tirilinoyer geldi karsının ayağı kırlmış evden hasat yatğını alıp gitmiş geldim eve beynimden vurlmuşa döndüm gitim hasta yatağı aldım halandırnalı çümkü her teri yata yata çürüyordu. neyse öldü gitti bende o zamnlar yeni atesit veya dinsiz olma yoluna girmiştim ama saklıyordum şimdi ben hanıma dinden çıktım dedim tartıştı benimle evi terketi aslında öyle kapalı biride deyildi ama dinsizin yaptığı iyiliyin hepsi boştur müslümanlar gözünde oğlum ben ateist oldum namaz kılmaya başladı karım kapandı namaz kılıyor benim demek istediyim müslüman toplumda yaşıyoruz hanımdan koptum 3 çocuğum var üçüde bana din yüzünden bana soğuklar okutuyorum hiç bişeylerini eksik bırakmıyorum hal böyleyken bana soğuklar. ya ben yaşlansam bunlar bana bakmazlar bu dünyaya niye geldim soryorum cevap yok bu islam veya dünyada çlmekte çok zor başını ağrıtım sizden ricam bilen varsa hangi ülkede kendini acısız narkozla öldürsün maliyeti ne bana bildirseniz sevinirim Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi beni yakın diye geriye kalanlar bir angarya bırakmak istemem. Gömsünler bitsin bu iş. Gömmek daha angarya iş. Bir krematoryum olsa sadece cesedi teslim eder ve bir kutu içinde külleri teslim alırsın. Fakat daha önce söylediğim gibi bu işin ölenle bir alakası yok. Bu hayatta kalanları ilgilendiren bir iş. Krematoryum dincilerin asla işine gelmez. Çünkü amana efenim kabirde sual olacak bilmem ne cart curtlarına engel. Bunlar çeşmenin başını tuttukça asla krematoryuma izin vermeyecekler. Krematoryum olması olmaması benim için zerre önem taşımıyor. Ama demokratik bir ülkeyim dediğinde krematoryumun yoksa yalan söylüyorsundur. Mesele tamamen bu. Link to post Sitelerde Paylaş
Türk Ateist 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi Krematoryum dincilerin asla işine gelmez. Çünkü amana efenim kabirde sual olacak bilmem ne cart curtlarına engel. Bunlar çeşmenin başını tuttukça asla krematoryuma izin vermeyecekler. Krematoryum olması olmaması benim için zerre önem taşımıyor. Ama demokratik bir ülkeyim dediğinde krematoryumun yoksa yalan söylüyorsundur. Mesele tamamen bu. Gayet tabii İslam'a aykırı diye izin vermiyor alçaklar. Dediğin gibi, asla da vermeyecekler. Bunlar giderse ileride olur belki, yakılmak isteyen de istediği gibi gider yakılır. Bunlar ateisti bile ölürken zorla Müslüman yapıyor kendilerince. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 26, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2017 gönderildi hangi ülkede kendini acısız narkozla öldürsün maliyeti ne bana bildirseniz sevinirim Senin durumun için öyle bir şeye ihtiyaç yok. Eşinden ayrılan çok fazla insan var. Bunun için filan değmez. Ben de ateist olduğumda ailemden, akrabalarımdan çevremden çok tepki gördüm ama sonunda hepsi kabul etmek zorunda kaldılar. İnsanların bu kadar saplantılı olmasını anlamak çok zor. Nasıl dünya iyisi bir insanın imansız olmakla tüm iyiliklerinin boşa gittiğini düşünebiliyorlar, bu yobazlığı aklım almıyor. İnsanı bilinçlendiren insanlarla aynı fikirde olmak değil, karşıt fikirde olmaktır. Bunu kullan. İnadına yaşa ve daha iyi bir insan, daha koyu bir ateist ol. Onlara vereceğin en iyi yanıt budur. İşi inada bindireceksin. Bunun sana yaşam gücü verdiğini görürsün. Yaşam sevincini hiç kaybetmeyeceksin. O zaman sanki ölmeyecek miyim diye sorabilirsin. Öldüğünde zaten sevinç veya üzüntü bir şey hissetmeyeceksin ki! Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi 21 hours ago, güven said: dostum ben acı çekmek istemiyorum ve birilerinin eline düşüp yani çocuklarımın beni hasatnlere taşımları işlerini güçlerini bırakıp bana bakmalrından rahatsız olacağımı biliyorum örnek nasıl bir hastalığa yaklancağımı bilmiyorum kanser oldum ya bunca parlar hasatnelere verilecek çektiyin acılar yanına kar kalcak sonuç sıfır bari o paraları çocuklara kalsın benim için işimden gücünden olmasınlar yatağa düştümü seni yıkmalrı bile eziyet kadına bakmak biraz daha kolay ya kızı ya gelini kıkarken veya altını temizlerken daha kolay erkeyin bakımı zor gelin kızın bile seni yıkamaya utanır çekinirler. neyse benim kayın validem vardı kocası ölünce bilirsin erklekr bakar bizim kültürmüzde ama 2 gelini vardı bakmadılar desem yeridir kayın validem ağzı var dili yok gibi iyi bir insandı gelinleri ona bok yedirseler bile çocukları üzülmesin diye şikayet etmeycek kadar bir iyi insandı. hanım bana bir gün dedi ya anem söylemez derdini sanki çok üzüntülü görüyorum dedi anemi o zaman al getir bizde kalsın ben işe gidiyorum ana kız dertleşir konuşursunz ben sırtımda taşımıyorumki dedim getirdi 15 yıl bizde kaldı hiç birşeyimize karışmaz kendi odasına çekilirdi uzatmıyım onun yaşlılığını 15 yıl takip etim eb sonunda hazemir hastalğına yaklandı gece bağırıyor oğlumu öldüryorlar telfondan görştürüyorum ben hanım konuşyoruz avaz avaz bağırıyor piskiyariste götürdüm yeşil retçtlerli ilaçlar verdi bir süre sonra oda kar eetmadi kırmızı reçte develt veriyormuş ondan aldık kulandırtdık bir gün tuvalete gip gelirken düştü ondan sonarada ayağa kalkmadı doktora nere gitiysek çare yok kırmızı reçeteli ilaç alcağız kadın yatlak devlet doktorları getirin görelim diyorlar nası kadını götürelim anca anbulsla gitmesi lazım neyse çok acı çekti kadın reklam olmasın ev sahibininde yatlaklar için yatak vardı aldık kulanıyoruz adam tirilinoyer geldi karsının ayağı kırlmış evden hasat yatğını alıp gitmiş geldim eve beynimden vurlmuşa döndüm gitim hasta yatağı aldım halandırnalı çümkü her teri yata yata çürüyordu. neyse öldü gitti bende o zamnlar yeni atesit veya dinsiz olma yoluna girmiştim ama saklıyordum şimdi ben hanıma dinden çıktım dedim tartıştı benimle evi terketi aslında öyle kapalı biride deyildi ama dinsizin yaptığı iyiliyin hepsi boştur müslümanlar gözünde oğlum ben ateist oldum namaz kılmaya başladı karım kapandı namaz kılıyor benim demek istediyim müslüman toplumda yaşıyoruz hanımdan koptum 3 çocuğum var üçüde bana din yüzünden bana soğuklar okutuyorum hiç bişeylerini eksik bırakmıyorum hal böyleyken bana soğuklar. ya ben yaşlansam bunlar bana bakmazlar bu dünyaya niye geldim soryorum cevap yok bu islam veya dünyada çlmekte çok zor başını ağrıtım sizden ricam bilen varsa hangi ülkede kendini acısız narkozla öldürsün maliyeti ne bana bildirseniz sevinirim Ötenazi 1-2 ülkede yapılıyor sadece ve o ülkelerde dahi izin almak çok zor. Bir sürü kritere uygun olmak gerek. Bu konuda bir ara çok kafa patlaşmıştım abi ve sanırım kendi işini kendin görmek daha kolay. Michael Jackson veya Heath Ledger gibi 2 farklı sınıftan ilacı karıştırarak kullandığında uykuya dalıp, bir daha uyanmıyorsun. Anladığım kadarıyla ağrı, sancı da olmuyor. Belirli bir yaşa kadar yaşayıp da altımda işeyip sıçmaya baslarsam, ben de böyle yapacağım. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi Ötenazi 1-2 ülkede yapılıyor sadece ve o ülkelerde dahi izin almak çok zor. Bir sürü kritere uygun olmak gerek. Bu konuda bir ara çok kafa patlaşmıştım abi ve sanırım kendi işini kendin görmek daha kolay. Michael Jackson veya Heath Ledger gibi 2 farklı sınıftan ilacı karıştırarak kullandığında uykuya dalıp, bir daha uyanmıyorsun. Anladığım kadarıyla ağrı, sancı da olmuyor. Belirli bir yaşa kadar yaşayıp da altımda işeyip sıçmaya baslarsam, ben de böyle yapacağım. Bu ilaçları nerden temin edilir türküyede yeşil veya kırmızı reçteyle verilebilir ama belki öyle bir doktor bulmakta zor ilacı temin etmekte zor sanırım. Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi Just now, güven said: Bu ilaçları nerden temin edilir türküyede yeşil veya kırmızı reçteyle verilebilir ama belki öyle bir doktor bulmakta zor ilacı temin etmekte zor sanırım. Abi bunu açık açık buradan veya özel mesajla yazmam doğru olmaz. Ancak her bilimin olduğu gibi, farmakolojinin de kitapları var. Araştırıp okuyan, aradığı bilgilere ulaşır. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi (düzenlendi) Abi bunu açık açık buradan veya özel mesajla yazmam doğru olmaz. Ancak her bilimin olduğu gibi, farmakolojinin de kitapları var. Araştırıp okuyan, aradığı bilgilere ulaşır. sağol dostum sende haklısın alenen yazıp yazıp yazmaman senin karırındır onada saygı duyarım. ya zaten şimdi öyle yaşlı deyilim yaşımı tam bilmiyorum köylerde yaşı ya büyük ya küçük yazdırlar ama tahmini 46 ile 50 arasıyım Ağustos 27, 2017 tarihinde güven tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi 22 minutes ago, güven said: sağol dostum sende haklısın alenen yazıp yazıp yazmaman senin karırındır onada saygı duyarım. ya zaten şimdi öyle yaşlı deyilim yaşımı tam bilmiyorum köylerde yaşı ya büyük ya küçük yazdırlar ama tahmini 46 ile 50 arasıyım Kararla pek alakası yok abi. Böyle tehlikeli bilgileri her yaştan, her isteyen insanın okuyabileceği yere yazmamak lazım. Hem ben hekim veya eczacı da değilim. Uzmanlık gerektiren konular bunlar, Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi Senin durumun için öyle bir şeye ihtiyaç yok. Eşinden ayrılan çok fazla insan var. Bunun için filan değmez. Ben de ateist olduğumda ailemden, akrabalarımdan çevremden çok tepki gördüm ama sonunda hepsi kabul etmek zorunda kaldılar. İnsanların bu kadar saplantılı olmasını anlamak çok zor. Nasıl dünya iyisi bir insanın imansız olmakla tüm iyiliklerinin boşa gittiğini düşünebiliyorlar, bu yobazlığı aklım almıyor. İnsanı bilinçlendiren insanlarla aynı fikirde olmak değil, karşıt fikirde olmaktır. Bunu kullan. İnadına yaşa ve daha iyi bir insan, daha koyu bir ateist ol. Onlara vereceğin en iyi yanıt budur. İşi inada bindireceksin. Bunun sana yaşam gücü verdiğini görürsün. Yaşam sevincini hiç kaybetmeyeceksin. O zaman sanki ölmeyecek miyim diye sorabilirsin. Öldüğünde zaten sevinç veya üzüntü bir şey hissetmeyeceksin ki! Teseli farklı bir fikir verdiyin için teşekkürler. destek vermen yazdığın iyi insana imansız olarak iyilikleri boşa çıkarıyor demen yalan konuşmam ağaladım belki 15 20 gdakikta zor yazdım sağolun teşekkürler Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi Kararla pek alakası yok abi. Böyle tehlikeli bilgileri her yaştan, her isteyen insanın okuyabileceği yere yazmamak lazım. Hem ben hekim veya eczacı da değilim. Uzmanlık gerektiren konular bunlar, seni çok iyi anladım kardeşim gerçekten yazman tehlikeli ben sadece unutum özlden yazmam demen beni karar senindir demye getiridim sana hak veriyorum kusuruma bakma Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi 11 minutes ago, güven said: seni çok iyi anladım kardeşim gerçekten yazman tehlikeli ben sadece unutum özlden yazmam demen beni karar senindir demye getiridim sana hak veriyorum kusuruma bakma Ozelden de olsa, bilgi vermek sorumluluk almak anlamına geliyor. Hem dediğim gibi ben uzman değilim. Yazılı kaynaklarda ne yazıyorsa onları biliyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi Ozelden de olsa, bilgi vermek sorumluluk almak anlamına geliyor. Hem dediğim gibi ben uzman değilim. Yazılı kaynaklarda ne yazıyorsa onları biliyorum. Tabiki uzmanlık ister ve özeldende olsa yazmak iyi bir şey deyil. tabi benim düşüncem kendime çok güvendiim için özel rel farketmez ben sır küpüyüm galiba burda çakıştık o kadar kendini bilmez sır saklamayan vs insan vardır sen o konuda sonuna kadar haklısın Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 27, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2017 gönderildi İntihar ancak şöyle bir durumda gerekli olur: Tanıdığım birinin eşi meme kanseri oldu. Alındı, kâr etmedi. Kemoterapi, kâr etmedi. Işın, o da işe yaramadı. Hiç bir tedaviye cevap vermedi. Bazı kanserler neden bu kadar kararlı ve inatçı oluyor bilmiyorum. Hiç bir tedavi bütün vücuduna yayılmasını engelleyemedi. Sonuçta ağrıları başladı ve doktor çok etkili bir ilaç (morfin) vermiş. Ölecek ama acı bari çekmesin demiş. Kadın annesinin evine gitmek istedi. Çocukları görsün istemedi çünkü öldüğünü. Çocukları küçüktü. Annesinin evinde yatağına yatmış, ilacı başucuna koymuş. Bir süre sonra bakmışlar ki kutu boş. Bütün kutuyu içmiş ve ölmüş. Böyle oldu demediler gizlediler tabii ama ben böyle olduğunu biliyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Mempish 0 Ağustos 29, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 29, 2017 gönderildi Arkadaşlar.. insanın bu dünyada deüiştiremeyeceği şeylerin başında ölüm geliyor. Ölüm ise maalesef zaman denen yolda bir gün kaçınılmaz olarak karşımıza çıkacak sondur. Topik için göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim. Hasta arkadaşıma gelince az önce haber aldım çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetmiş.. Kendisine sizin yazdıklarınızı okumak isterdim. ancak çok hastaydı. Ölmezden önce babasına beni gece gömün kimseyi üzmeyin demiş. Gerçekten çok naif dünya için faydalı bir insandı. Beni en çok sevindiren ise böyle bir arkadaşımın tıpkı sizler gibi karanlığa bir mum yakması idi. O mumu bizler var olduğumuz sürece çevresini aydınlatması için koruyacağız. Ateist dostlarımın başı sağolsun.. Link to post Sitelerde Paylaş
Ten Ten 0 Ağustos 29, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 29, 2017 gönderildi İnsanların ötenazi hakkı olmalı. Doğarken sormuyorlar. İnsanlar bari nasıl öleceklerine kendileri karar versin. Acı çekerek bağırarak ölmek istemiyorum. Kendi başıma intihar etmektende korkuyorum. Bir ara T.C devletinden ötenazi hakkı istemiştim.Adalet bakanlığından gelen cevapta mecliste görüşüldüğünü karar alınamadığını söylemişlerdi. Doktorlardan da nefret ediyorum. Acı çekmene bile engel olmuyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
analiz 0 Ağustos 30, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2017 gönderildi Geride kalanlar için ziyaret edecekleri bir yer lazım bence ve bu sebeple ben gömülmekten yanayım Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts