Jump to content

Atom bombası atmak zorunda kalsaydınız.


Recommended Posts

12 minutes ago, Zarava ehmel said:

    Böyle birşey yok.Eğer bu forumdan bahsediyorsan vpn kullanmadan da giriliyor.Normal internet erişimine kapalı değil.

   Kendinde söylüyorsun işte.Elimde fırsat olsa kendimden olmayan kim varsa onu öldürürüm .Eleştirdiğin radikal islamcılarda aynısını yapıyor .Kendinden olmayan kim varsa öldürüyorlar.Bu saldırgan tavırlar hiç kimseye fayda getirmez.

  

Saldırgan tavır derken merak etme kimseye fiske bile vurmadım vurmam da.. Ama milyonlarca yobaz müslümana iyimser bakacağımı da sanma,,     Ayrıca Belki şu an normal internete açık olabilir. Ben Türkiye de değilim. Ama tüm ateistlerin Türkiye de görüş bildirme özgürlüğü bulunmuyor bundan eminim. Gece forumda yazanların gündüz sokakta yarabbi şükür dediklerini duyar gibiyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Leo, sen misin?

 

Somalililer hakkında nasıl konuşmalıyım? Olanı söylemekten kaçınmalı mıyım?

Somali'deki açlık gerçekten büyük bir aptallığın sonucu. Afrika yer yüzündeki en verimli, en güzel topraklara sahip. Ona rağmen, yere iki çapa vurup, yenilebilir bir bitki çıkaramıyorlarsa yuh onlara. Ayrıca deniz ürünleri konusunu çok detaylı olarak okumuştum. Adamlar dini inançlarından dolayı deniz ürünü yemiyormuş. E, ulan afedersin de zıkkımın pekini yesinler o zaman.

 

Bütün canlılar öncelikle yaşamlarını sürdürmeye programlıdır. Ben büyük şehirler dışında kıtlıktan, açlıktan insan ölmesini anlayamıyorum. Büyükşehirler yiyeceklerini üretmekten aciz. Ancak kırsal bölgede insan nasıl o hale geliyor, anlamakta zorlanıyorum.

 

- Bu da bir yaklaşım. İyi düşünmek gerek. Karamsarlık "Ne olacak bu dünyanın hali" iyi bir ruh hali değil. O açıdan katılıyorum.

 

Ama Afrika denen yer İslam dünyasından beter. Sömürgeciliği de savunamıyorum. Ama oradakiler de senin-benim gibi insan (Müslüman/Hristiyan/ Animist karışık). Avrupadan önce çoğu avcı-toplayıcı idi. Tabiat çok cömert olduğundan bizim gibi şehirleşip tarım toplumu olmadılar. 

Sonra Avrupalılar geldi. Tarımı geliştirdiler, madenciliği geliştirdiler, ama sanayileştirmediler. Bunlar da gelişemedi. Şimdi de herkes onların hammadelerinin peşinde. Çin dahil. 

 

Böyle düşününce İslam dünyasından bile kötü durumdalar. 

 

Yeni-Kapitalizm diye bir şey varsa, bunlara ciddi olarak el uzatılması şart diyorum. Yemek / giysi vermek olarak da değil. IMF benzeri bir kuruluş olacak. Bunları BM ile beraber çalışıp adam edecek. 

 

Diğerleri: İslam dünyası da öyle. Dinle alakası yok. Sebebini bilmiyorum ama moderniteye karşı çıkma modası çıktı. 1960'larda Sudi Arabistan kanalında başı açık spiker bile varmış. Sonra, 70'lerden itibaren, bir "İslam" modası çıktı. "İslam da İslam" iyi, bırak. Adam islam istiyorsa, alsın İslamı ne yaparsa yapsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atom bombasıysa işim olmaz...

 

Ama hidrojen bombası, antimadde bombası falansa, elbette onları atmak için oksijen israfı bir takım asalak mahluklardan başka bir şeyin yaşamadığı bir takım çöller gayet uygun olacaktır. Hem insanlığa, hem doğaya acayip katkımız da olmuş olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...