Jump to content

Kurân'sız İslam


Recommended Posts

Müslümanlar, Vahyi mi yoksa sevk-i ilahi mi esas alıyor?

Diğer deyişle, kurann mı yoksa ilhamın mı peşinden gidiyor?

Bu soruyu sormamın nedeni, bir iddiaya göre müslümanlar muhammedin zamanından beri kuranı değil, ilham aldıkları kaynakları ve şıh, şeyh, evliya saydıkları kişilerin peşinden gidiyorlar.

Kaf süresi 16. Ayet

"İnsanı Biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz. Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız."

Burada geçen şah damarı bildiğimiz insandaki damar ancak iddiaya göre bu şah damarının kuran ve allahtan daha yüce saydıkları şıh, şeyh, evliya gibi dincileri kastettiği söyleniyor.

Bu iddiayı da Furkan süresi 30. ayete dayandırıyorlar.

"Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular."

Bu ayete göre bir müslüman kavim kuranı terk ediyor, onu gaile almıyorlar ama dinlerini sürdürüyorlar.

Bu ayetlere ve müslümanların gerçekten kuranı anlamadan şıh, şeyh, evliya, üfürükçü saydıkları dincilerin peşinden gitmeleri bu iddiaları doğrular niteliktedir.

Dolayısıyla yüzlerce yıldır müslümanlar kurana göre değil, kurandan ve allahtan daha üst tuttukları dincilerin çıkarı doğrultusunda kuransız islamı yaşamışlar.

Burada akla takılan bir başka soru da kuranlı islamı yaşasalardı değişen bir şey olacakmıydı?

Bana göre evet değişen çok şey olacaktı, örneğin kuranın gerçek yüzünü görüp bu kadar uzun yaşamayacaktı, müslümler bu kadar geri zekalı olmayacaktı, gelişmiş ülkelerdeki dindarlar gibi modern olacaklardı, birilerinin üfürüğüne kendini muhtaç hissetmeyeceklerdi.

Ben böyle düşünüyorum, bu konu hakkında sizin görüşleriniz nedir?... 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam dini hiç bir zaman Kuran'da yazanlarla paralel olmamıştır.

 

Eğer asrı saadet diye uydurma bir dönemde paraleldi iddiası ortaya atılırsa bakarız: Bu iddia edilen dönemde recm cezasının bulunduğunun islamın kendi kaynaklarında yazdığını görüyoruz. Kurana baktığımızda ise yüz sopa vurun diyor. Taşlayın filan yazmıyor. Eee? Nereye gitti Kuran? Yazan ne, uygulanan ne?

 

Yok tabii sopa atmak da taşlamak da farketmez, vahşice ilkel bir şey de, mevzu o değil. Mevzu, Kuran muran aslında hiç kimse hiç bir zaman iplememiş, bildiklerini okumuşlar. Kuranı hiç kimsenin bir tarafına bile taktığı yok. Yazan itibariyle tabii. Kutsallaştırmaya, putlaştırmaya, tabulaştırmaya gelince alâsı.

 

Kuranda ne yazıyor ne bakan var, ne uygulayan var, ne de kaale alan var. Böyle ucube bir din ile karşı karşıyayız. Hatta Kuranı kendiniz okumayın bile diyorlar. Böyle ucube din mi olur? Kitabını okumanın dinden çıkardığı bir din! :lol: 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, bilgivehis yazdı:

"

Furkan süresi 30. ayet

"Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular."

 

:lol: Konuyu dağıtmak istemiyorum ama  bu ayet kuranda geçtiyine göre Allahtan gelen ayet dimi burda konuşan muhammetir  nasıl oluyorda bu kuranda yer alıyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran farklı zamanlarda,farklı yerlerde,farklı kişilerce yazılmış ve bu yüzden çelişkilerle dolu,ne dediği anlaşılamayan "failed" bir kitaptır.

Sadece kuran okur ve müslüman olmaya çalışırsan,olamazsın..Çünkü kitabı anlayamazsın..

Mitolojik ,üstü kapalı,neden,sonuç ilişkileri iyi irdelenmemiş,tarihsel,hiç bir objektif kanıtı olmayan masallar tekrar tekrar anlatılır.

Sonuçta okuyanın kafasında net bir imaj oluşmaz.

Bu yüzden daha objektif boyutta,kuranı da izah etmeye yönelik uydurma,fabrikasyon,genel de politik amaçlı hadisler üretilmiştir.

Hadis'siz kuran anlaşılamaz.

Ne var ki islam,inanç temelinde değil kültürel olarak yayılan virüstür.

Bu virüs çocuklara en erken zamanda enjekte edilir.Çocuklar'a, islamın mükemmel bir din olduğu empoze edilir.

Bu yüzden müslümler ne kuran okurlar, ne de hadis..

Okuyanlar da zeka seviyelerine göre ya ateist olur,ya da radikalleşir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran Allahın indirdiği ile hükmetmeyen,yönetmeyen kafirdir diyen bir betik.Bu ne demek.İslami anlayışa,kurallara,yasaklara göre yönetilen,islami yaptımların uygulandığı,toplumsal yaşamın islama göre düzenlendiği,yapılandırıldığı,her türlü eylemin,düşüncenin,kişinin islama uygunluk,aykırılık açısından değerlendirildiği,her yeni kuşağın beyninin de islama göre yapılandırıldığı bir islami bir düzen kur,bu düzeni koru ve sürekliliği sağla demek.

İşte  böyle bir dini düzen kurarsan,o düzenin sürekliliğinin sağlanmasını ve korunmasını müslüman sayısıyla bağlantılı duruma getirirsin.Müslüman sayısı azalırsa,dinden çıkanlar çoğalırsa,islami düzen yıkılır.O nedenle de,islami düzende dinden dönenler çoğalıp islami düzeni yıkmasınlar diye öldürülürler.

 

Yine islami düzende,islamı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,müslümanları dininden edip,islami düzeni yıkmaya çalışmak,allaha ve islami düzene karşı savaş açmak gibi gerekçelerle maide 33te ki şu yaptırımlara çarptırılırlar.Ya elleri ayakları çaprazlama kesilir,ya çarmıha gerilirler,ya öldürülürler,ya sürülürler.İslam düzeninin sürekliliğini sağlamak istiyorsan,yapman gereken de kaçınılmaz olarak budur.İslam karşıtlarını,dinden dönenleri,islami düzenin varlığı için tehdit olanları ortadan kaldıracaksın.

 

Kuranda zina yapana da acımadan 100 sopa atın der.Kuranda taşlama yoktur.Ama asıl önemli olan nokta da,100 sopanın toplumsal yaşama olan etkileridir.Bu sopa yaptırımından ne kurallar,ne yasaklar çıkar,buna dayanarak ne düzenlemeler yapılır.İslamın amacı da,zinaya giden yolu tümüyle kapatmaktır.Örnek islami düzende ne gibi yasaklar olabilir.

-Karma eğitim kaldırılmıştır.

-Müzik yasaklanmıştır.İslami bir düzende,kadın olsun,erkek olsun şarkı söyleyemezler.İslami bir düzende örneğin bir kadının,binlerce erkeğin önünde çıkıp kendini gösterip,sesini duyurup,şarkı söylemesine izin vermezler.

-Kadınlı erkekli yapılan her türlü etkinlik yasaklanmıştır.

-Kamusal alanda birbiriyle nikahı olmayan kadın ve erkeklerin bir araya gelmesi yasaklanmıştır.İslami bir düzende erkeksen ben kadın arkadaşlarımla,kadınsan ben erkek arkadaşlarımla bir kafede oturup,iki konuşurum diyemezsin.

-Kadın erkek birlikte rol yaptığı için dizi,sinema çekimi ve bunların gösterimi yasaklanmıştır.

-Çalgılı,hoplamalı,zıplamalı düğün yapmak yasaklanmıştır.İslami bir düzende,sana kadınlı erkekli,hoplamalı,zıplamalı,dans etmeli düğün yaptırtmazlar.

-Kadınların kamusal alanda kara çarşaf ve türevleri dışında giysiler giymeleri yasaklanmıştır.

-İçinde erkek ve kadın karakterler barındıran betiklerin basılması,satılması ve dağıtılması yasaklanmıştır.İslamın ve onun yapılandırdığı beyinleri bir şeyi yasaklaması o kadar kolaydır ki,bu betiğin içinde kadın ve erkek birbirlerine sarılmışlar,bu islam açısından çok sakıncalıdır diyip,yasaklarlar.

 

İslam düşünce özgürlüğünün olmadığı,her düşüncenin,her eylemin islama uygunluk,aykırılık açısından değerlendirildiği,her şeye,en ufak ayrıntılara karışılan,aşırı yasakçı,beyin çölleştirici bir baskı,korku,dayatma düzeni kurdurtur.İslami düzende islama aykırı hiçbir düşünce,islama karşı olan hiçbir kişi barınamaz.İslami bir düzende atalarının öğretileriyle yapılandırılan beyinlerin çoğu yobaz ve bağnaz olurlar.Kendilerini islamdan,yobazlıktan ve bağnazlıktan kurtarıp,karanlığı bir kibrit çakmak isteyenler de,islami düzeni korumak adına anında ortadan kaldırılırlar.

 

İşin özü,kuşaktan kuşağa aktarılan bir islami düzende,beyinlerine islam yazılımı yüklenmiş yobaz ve bağnazların içinde,islam karşıtlığı yapmak,islam karşıtı düşüncelerini yaymak,düşüncede devrim yapmaya çalışmak,islami düzenin de sonunu getireceği için buna kalkışanlar bozguncu olarak görülüp, anında ortadan kaldırılırlar.

 

İkinci olarakta,islam kuşaktan kuşağa aktarılan,bağımlılık yapan kutsal bir uyuşturucudur.Yaşamı boyunca bir kez bile kuran okumamış,islam konusunda düşünmemiş,atalarının öğretileriyle beyni yapılandırılarak islama bağımlı duruma getirilmiş birinin yanında bile islamı eleştirsen o kişinin içi daralır,onu huzursun edersin.Çünkü eleştirilerinle,onun mutluluk veren,bağımlılık yapan islamına yalan diyorsun,onun içini daraltıyorsun ve bağımlılığını elinden almaya çalışıyorsun.Müslümanların,İslam karşıtlarına tepki vermesinin nedeni de bu.Bugün islamı eleştirince size tepki veren tiplerin,kurmaca bir evrende,başka koşulların,başka bir inançların egemen olduğu toplumlarda yaşama getirilip,bu öğretilere göre beyinleri yapılandırılsa,bugün islamı eleştirince aşırı tepki veren tipler,size bu kez tepki vermeyeceklerdi,çünkü o zaman bağımlılıkları islam olmayacaktı.

 

Yine gerçek islam bu değil sözü de,islam bağımlısı,bağımlı olduğu islamı yitirmek istemeyen bir beynin ürünüdür.Atalarının öğretileriyle yapılandırılan ve islama bağımlı duruma getirilen,ama islam konusunda bilgisi olmayan beyinler,islamın gerçekleriyle karşılaşınca,İslamı tüm gerçekliğiyle,anlayışıyla benimseyemezler,bu nedenle de gerçek islam bu değil diyerek kendilerini kandırma yoluna giderler.İşte bu hadisleri,mezhepleri kabul etmeyerek yalnız kuran diyenler bunun en güzel örneğidirler.Bunlar işlerine gelmeyen ayetleri eğer bükerler,sözcüklere takla attırırlar,kafalarından anlamlar uydururlar,işlerine gelmeyen ayetleri görmezden gelirler.Yukarıda değindiğim islamın eylemsel ve uygulamalı yönünü de,islamın kuşaktan kuşağa aktarılmak istediğini de,dini bir düzen kurarsan,o düzenin korunmasının ve sürekliliğinin sağlanmasının müslüman sayısıyla bağlantılı olacağı gerçeğini de  görmezler.Çünkü işi eyleme,uygulamaya dökmek demek işid ve türevleri tarzı bir anlayışı ortaya çıkaracaktır.Çünkü eldeki malzeme bu,İslamdan işid ve türevleri çıkar.

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'da yazan ile hiç alakası olmayan İslam inancı örneği çok fazladır. Bunların başında ruh inancı gelir. İslamda ruh filan yoktur. Yani insan ruhu tabii. Yoksa allahın ruhu (nasıl oluyorsa?) vardır. Pek ne idüğü anlaşılmaz ama bu ruhullah galiba Cebrail filandır! Kuran zaten çoğu kez ne idüğü ne dediğü belirsiz bir betiktir.

 

"Hayır dediler" zamanı (kalu bela diye geçer :D ) inancının Kuran'da yazan ile zerre kadar alakası yoktur. Günahkarlar cezalarını çekince cehennemden çıkacaklar inancının Kuran ile en küçük alakası yoktur. Kuran'a göre cehennemden çıkış yoktur. Gerçi "ve in minkum illa variduha" şeklinde ne demeye çalıştığı belirsiz bozuk düzük saçma sapan bir laf geçer ve bu "sizden cehenneme uğramayacak kimse yoktur" anlamına getirilir. Fakat bununla ne demeye çalışıldığı belirsizdir.

 

Esasen bu Kuran denen düzmecede ne denildiğini çözmeye çalışmak deliliktir. Bunda esasen hiç bir şey denmez. Saçma sapan zırvalanır. Bir şizofrenin sanrılarını yansıttığı hezeyanlarına anlam vermeye çalışır mısınız? Hayır. Deli ile deli olunmaz ve hezeyanlarının saçma olduğu ona anlatılmaya çalışılmaz.

 

Fakat bunu tepemize çörekledikleri için bununla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu bir kere gündemden düşse, bir daha adını sanını hatırlayacak kimse olmayacaktır. Ama işte gündemden  bir düşse! Düşürmüyorlar. Sürekli tebelleş ediyorlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu cümle o kadar bozuk ve saçma ki, ne demek "ve in minkum illa variduha" yahu? Böyle cümle mi olur? Hayır şu laf tam bir saçmalık örneği yani, "ve eğer sizden ancak ona varacak" bu ne yahu? Saçma sapan bir laf edilir de ancak bu kadar edilir. İnanılır gibi değil. Saçma sapan laf yumurtlama yarışmasına katılmış da birinci olmaya çabalar gibi bir zırva bu!

 

Bu cahil çöl yağmacıları bunu kasten yapmışlar hissine çoğu kez kapılıyorum. Bunlar cahil olup da bu kadar da cahil, iki lafı bir araya getirip bir meramın belini doğrultamayacak kadar da şapşal olamazlar! Bu olamaz yani, bu kadar şapşal olabilir mi bunlar yahu? Bunlar bence ne dediğimiz belli olmasın, ne yana istersek o yana çekebilelim duruma göre diye bunu kasten yapmışlar. Bunların bu kadar da iki kelam edemez şapşallar olduğuna pek inanmak istemiyorum.

 

Donald Rumsfeld gibi yahu! "Bilmediğimizi bildiğimizi bilemediğimiz için" gibi! :lol: Adam ne yapsın, gazetecilerin sorusunu geçiştirmek için saçmalamaktan başka çaresi yoktu. Saçmaladığını bile bile saçmaladı. Bu Kuran da aynısı gibi geliyor bana. 

 

  

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, güven yazdı:

:lol: Konuyu dağıtmak istemiyorum ama  bu ayet kuranda geçtiyine göre Allahtan gelen ayet dimi burda konuşan muhammetir  nasıl oluyorda bu kuranda yer alıyor

Konuyu dağıtmak ne demek, bilakis konunun cuk diye oturduğu yeri yakalamışsınız:)

democrossian nickli arkadaşın dediği gibi kuran netlik üzerine değil karışıklık üzerine yazmaya gayret göstermişler görünüyor.

Büyük ihtimalle de öyledir, çünkü Nasrettin Hocanın "Benim dediklerimi yapın ama benim yaptığımı yapmayın" sözü bu noktada bir hayli önemli hale geliyor.

Kurandaki emirleri yapın ama sorgulamayın denmiş zira sorgulasan da her anlama gidecek şekilde düşünülüp yazılmış.

Bence bu durum hem bilinçsizlikten hem bahsettiğimiz şah damarının sürekliliği için bilinçli olarak yapılmış.

Buradan yola çıkarsak, entel müslümlerin halen islamın gerçek yüzünü anlayamamaları ve ona riayet etmeleri bir yandan kuranın bilinçli olarak her kapıya çıkma hedefini tutturduğu ama diğer yandan da insanların zavallılığını gözler önüne seren trajikomik bir sonuçtur...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 07.09.2017 at 19:05, bilgivehis yazdı:

Konuyu dağıtmak ne demek, bilakis konunun cuk diye oturduğu yeri yakalamışsınız:)

democrossian nickli arkadaşın dediği gibi kuran netlik üzerine değil karışıklık üzerine yazmaya gayret göstermişler görünüyor.

Büyük ihtimalle de öyledir, çünkü Nasrettin Hocanın "Benim dediklerimi yapın ama benim yaptığımı yapmayın" sözü bu noktada bir hayli önemli hale geliyor.

Kurandaki emirleri yapın ama sorgulamayın denmiş zira sorgulasan da her anlama gidecek şekilde düşünülüp yazılmış.

Bence bu durum hem bilinçsizlikten hem bahsettiğimiz şah damarının sürekliliği için bilinçli olarak yapılmış.

Buradan yola çıkarsak, entel müslümlerin halen islamın gerçek yüzünü anlayamamaları ve ona riayet etmeleri bir yandan kuranın bilinçli olarak her kapıya çıkma hedefini tutturduğu ama diğer yandan da insanların zavallılığını gözler önüne seren trajikomik bir sonuçtur...

+1

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...