Bir Buçuk 0 Oluşturuldu: Eylül 7, 2017 Raporla Share Oluşturuldu: Eylül 7, 2017 Bu forumda, genellikle bazı şeylerin geçmişte nasıl olduğu veya nasıl "olması gerektiği" hakkında konuşuyoruz. Halbuki şu an da konuşmamız gereken önemli bir faktör. Hayatını daha kaliteli yapmak isteyen insan değişiklik yapıp o duruma alışana kadar kendini zorlamalıdır. Maalesef alışana kadar hiç de kolay değildir çoğu. Motivasyon, anlık gelir ve geçer. Önemli olan motivasyon yokluğunda kendimizi disiplin ve alışkanlıkla terbiye etmektir. Ben hayatımı daha kaliteli yapmak için şunları yaptım: -Spor yapıyorum. Spor yaptıkça metabolizmam hızlanıyor, aynı zamanda kas kütlem arttığı için ayrıca kalori yakıyorum. Sabahları dinç kalkmamı sağlıyor. -Sigarayı 1.5 paketten neredeyse 0'a indirdim. Çoğu gün içmiyorum. Alkolün yanında yarım paket gittiği de oluyor, bu da bir gerçek. -Basit şeker içeren gıdaları azaltmaya çalışıyorum. Hiçbir içeceğe dışarıdan şeker katmıyorum. Şekerliyse içmemeye özen gösteriyorum. Kola, fanta gibi içecekleri de ayda yılda bir içiyorum. Genel olarak karbonhidratı azaltmaya çalışıyorum. -Gece geç saatlerde yemek yemiyorum. Nadiren de olsa kokoreç, sucuk ekmek veya kelle paça yemeye gidiyorum. Ot gibi yaşayacak halimiz yok... -Yatağa girdiysem, başka işle meşgul olmuyorum. Yataktan başka yerde de uyumuyorum. Gün içinde eğer evdeysem yatar pozisyona geçmemeye çalışıyorum, vücut çok çabuk tembelleşiyor. Buna alışmamak çok önemli. Alışıldığı zaman ihtiyaç hissediliyor. -Çok ağır hasta olmazsam, ilaç içmiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
investor 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Soru nedir? Link to post Sitelerde Paylaş
Bir Buçuk 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Sahi, soruyu yazmayı unutmuşum. Konuyu bu konuda adım atanlar fikirlerini paylaşsın diye açtım. Belki bizim bilmediğimiz ama hayat kalitemizi artıracak şeyler vardır. Yapıp da fayda sağlayanlar varsa fikirlerini almak isterim. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 5 saat önce, Bir Buçuk yazdı: Bu forumda, genellikle bazı şeylerin geçmişte nasıl olduğu veya nasıl "olması gerektiği" hakkında konuşuyoruz. Halbuki şu an da konuşmamız gereken önemli bir faktör. Hayatını daha kaliteli yapmak isteyen insan değişiklik yapıp o duruma alışana kadar kendini zorlamalıdır. Maalesef alışana kadar hiç de kolay değildir çoğu. Motivasyon, anlık gelir ve geçer. Önemli olan motivasyon yokluğunda kendimizi disiplin ve alışkanlıkla terbiye etmektir. Ben hayatımı daha kaliteli yapmak için şunları yaptım: -Spor yapıyorum. Spor yaptıkça metabolizmam hızlanıyor, aynı zamanda kas kütlem arttığı için ayrıca kalori yakıyorum. Sabahları dinç kalkmamı sağlıyor. -Sigarayı 1.5 paketten neredeyse 0'a indirdim. Çoğu gün içmiyorum. Alkolün yanında yarım paket gittiği de oluyor, bu da bir gerçek. -Basit şeker içeren gıdaları azaltmaya çalışıyorum. Hiçbir içeceğe dışarıdan şeker katmıyorum. Şekerliyse içmemeye özen gösteriyorum. Kola, fanta gibi içecekleri de ayda yılda bir içiyorum. Genel olarak karbonhidratı azaltmaya çalışıyorum. -Gece geç saatlerde yemek yemiyorum. Nadiren de olsa kokoreç, sucuk ekmek veya kelle paça yemeye gidiyorum. Ot gibi yaşayacak halimiz yok... -Yatağa girdiysem, başka işle meşgul olmuyorum. Yataktan başka yerde de uyumuyorum. Gün içinde eğer evdeysem yatar pozisyona geçmemeye çalışıyorum, vücut çok çabuk tembelleşiyor. Buna alışmamak çok önemli. Alışıldığı zaman ihtiyaç hissediliyor. -Çok ağır hasta olmazsam, ilaç içmiyorum. Bu halinle sen bencil bir kişiliği simgeliyorsun. Yararın kendine.. Topluma değil... Yaşam kaliteni artırmak istiyorsan biraz da başkaları için yaşamalısın... Önce sana başkaları için nasıl yaşanacağını öğrenmeni tavsiye ediyorum.... Link to post Sitelerde Paylaş
investor 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Sen baskalari icin ne yapiyorsun, haci? Link to post Sitelerde Paylaş
bilgivehis 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Yaşam kalitesini arttıranlar genelde sağlık veya spor konusu olarak bilinir ama sağlık ve spor aslında buz dağının görünen son yüzüdür. Yaşam kalitemiz üzerinde psikoloji ve psikolojiye etkin olan çok farklı nedenlerin rolü genelde küçümsenir veya bilinmez. Yaşamın kendisi acı-tatlı, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi zıt kavramlar ile oluşur, bu kavramların yaşam içindeki sonuçları çeşitli sağlık sorunlarını getirir. Eh biz de kaynağı es geçip bunu spor veya beslenme ile gidermeye çalışırız... Link to post Sitelerde Paylaş
Bir Buçuk 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 15 dakika önce, haci yazdı: Bu halinle sen bencil bir kişiliği simgeliyorsun. Yararın kendine.. Topluma değil... Yaşam kaliteni artırmak istiyorsan biraz da başkaları için yaşamalısın... Önce sana başkaları için nasıl yaşanacağını öğrenmeni tavsiye ediyorum.... Haklısın hacı. Kendisi için yaşayan insan kaliteli olamaz. Çevresinde kaliteli insanlar toplayıp öyle yaşar. Onları da yukarı çeker. Zaten böyle adamları nadiren görürüz de, kaliteli kadın veya adam gibi adam deriz. Benim hayatım hakkında bir bilgin yok. Ama ben senin etrafına fazlasıyla katkısı olan bir insan olduğunu biliyorum. Beğenmediğim birçok yönün olsa da gerçeği yadsıyacak değilim. Link to post Sitelerde Paylaş
Bir Buçuk 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 5 dakika önce, bilgivehis yazdı: Yaşam kalitesini arttıranlar genelde sağlık veya spor konusu olarak bilinir ama sağlık ve spor aslında buz dağının görünen son yüzüdür. Yaşam kalitemiz üzerinde psikoloji ve psikolojiye etkin olan çok farklı nedenlerin rolü genelde küçümsenir veya bilinmez. Yaşamın kendisi acı-tatlı, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi zıt kavramlar ile oluşur, bu kavramların yaşam içindeki sonuçları çeşitli sağlık sorunlarını getirir. Eh biz de kaynağı es geçip bunu spor veya beslenme ile gidermeye çalışırız... Nedir o psikolojik nedenler? Link to post Sitelerde Paylaş
bilgivehis 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Sayın haci, adam kendi sağlık reçetesini paylaşmış ve paylaşıma açmış, işte bizler de paylaşıyoruz, bu güzel bir şey ama bir anda adamı bencil kategorisine koyuverdin, doğrusu şaşırdım, bu paylaşımda hiç de öyle bencillik göremedim, gördüğün noktayı izah edersen iyi olur, belki bizler de farkında olmadan bencil olabiliriz... Link to post Sitelerde Paylaş
bilgivehis 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 1 dakika önce, Bir Buçuk yazdı: Nedir o psikolojik nedenler? İşte kısaca değinmişim zaten. 8 dakika önce, bilgivehis yazdı: Yaşamın kendisi acı-tatlı, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi zıt kavramlar ile oluşur, bu kavramların yaşam içindeki sonuçları çeşitli sağlık sorunlarını getirir. Link to post Sitelerde Paylaş
investor 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi (düzenlendi) 8 dakika önce, Bir Buçuk yazdı: Haklısın hacı. Kendisi için yaşayan insan kaliteli olamaz. Çevresinde kaliteli insanlar toplayıp öyle yaşar. Onları da yukarı çeker. Zaten böyle adamları nadiren görürüz de, kaliteli kadın veya adam gibi adam deriz. Sen haci'yi dinleme. Haci'nin dedigini yapma, ama yaptigini yap. Sana bir ornek verebilirim. Haci, bizlerin ulkesi icin savasmasini filan soyluyor mesela. Peki kendisi ne yapiyor? Turkiye'den cok daha medeni bir ulke olan Amerika'ya gidiyor. Buradan ne anlamalisin? Dedigim gibi, haci'nin yaptigini yapacaksin. Daha medeni bir ulkeye gideceksin. Daha medeni insanlarla karsilasacaksin. Baska ulkeye gittin ama, ulkenin haline uzulebilirsin. O zaman ne yapmali? Al eline bilgisayari, ac interneti, insanlara ulken icin savas de. Cabala filan de. Haci gibi ol yani. Eylül 7, 2017 tarihinde investor tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 19 dakika önce, bilgivehis yazdı: Sayın haci, adam kendi sağlık reçetesini paylaşmış ve paylaşıma açmış, işte bizler de paylaşıyoruz, bu güzel bir şey ama bir anda adamı bencil kategorisine koyuverdin, doğrusu şaşırdım, bu paylaşımda hiç de öyle bencillik göremedim, gördüğün noktayı izah edersen iyi olur, belki bizler de farkında olmadan bencil olabiliriz... Dikkat edersen Bir Buçuk yaşam kalitesinden bahsederken, yalnız kendinden bahsediyor. Bencillik buradan geliyor.. Çünkü yaşam bireysel bir olgu olmasına rağmen, kalitesi söz konusu olunca, sosyal bir nitelik içeriyor. Bu durumda kaliteli yaşam topluma verdiklerinle ölçülmelidir. İnsan sosyal bir hayvandır. Don't ask (ask not) what your country can do for you. Ask what you can do for your country... JOHN F. KENNEDY Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Ufaktan ağırlık çalışmaya başladım son 1 aydır. Insana kendini iyi hissettiriyor vucudun sıkışması. Bir de bisiklete binmek istiyorum ama şu an istanbul'da olduğum için yapamıyorum. Önümüzdeki ay artık... Sigarayı bırakıp buhara başlamıştım ve o da çok iyi gelmişti ama duygusal anlamda stabil olmadığım bir dönemde olduğumdan zorlanıp tekrar sigaraya başladım. Ileride tekrar buhara geçmeyi deneyeceğim. Hacı abinin söylediği ile alakalı olarak henüz birşey yapamam. Önce tuzum kuru olmalı. Link to post Sitelerde Paylaş
investor 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 9 dakika önce, haci yazdı: Don't ask (ask not) what your country can do for you. Ask what you can do for your country... JOHN F. KENNEDY Gel o zaman, ulkende doktorluk yap. Ama yapmazsin, degil mi? Neden Bir Bucuk'a senin yaptigin gibi bu ulkeden gidip, daha medeni insanlarla beraber olmasini soylemiyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Türk Ateist 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 7 dakika önce, haci yazdı: Dikkat edersen Bir Buçuk yaşam kalitesinden bahsederken, yalnız kendinden bahsediyor. Bencillik buradan geliyor.. Çünkü yaşam bireysel bir olgu olmasına rağmen, kalitesi söz konusu olunca, sosyal bir nitelik içeriyor. Bu durumda kaliteli yaşam topluma verdiklerinle ölçülmelidir. İnsan sosyal bir hayvandır. Don't ask (ask not) what your country can do for you. Ask what you can do for your country... JOHN F. KENNEDY E tamam işte, önce kendi yaşamı kaliteli olacak, sağlığı iyi olacak ki çevresine ve topluma faydası olsun, di mi? Çok düzgün bir aileden geliyor, gayet düzgün bir hayat yaşıyor, bedenini de aklını da önemsiyor, ülkenin en iyi iki teknik okulundan birinde ve en iyi bölümlerden birinde okuyor, foruma zaman harcıyor, sosyal hayatı iyi, ailesiyle ilgili gencecik bir insan. Daha ne olsun... Ülkenin böyle tertemiz ve ne yaptığını bilen insanlara ihtiyacı var, o da katkısını sunacak zaten. Hatta sunuyor bile. Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi Ha bir de, zehirleyici ilişkilerden kaçınmak kaydı ile manitacılık da önemli. Cinsel açlık insanın dengesini bozar. Adamda sinir yapar. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 9 dakika önce, Türk Ateist yazdı: E tamam işte, önce kendi yaşamı kaliteli olacak, sağlığı iyi olacak ki çevresine ve topluma faydası olsun, di mi? Çok düzgün bir aileden geliyor, gayet düzgün bir hayat yaşıyor, bedenini de aklını da önemsiyor, ülkenin en iyi iki teknik okulundan birinde ve en iyi bölümlerden birinde okuyor, foruma zaman harcıyor, sosyal hayatı iyi, ailesiyle ilgili gencecik bir insan. Daha ne olsun... Ülkenin böyle tertemiz ve ne yaptığını bilen insanlara ihtiyacı var, o da katkısını sunacak zaten. Hatta sunuyor bile. Bütün bunları kendisi için yapıyor. Foruma katkısı dışında henüz topluma bir yararı yok. O ilerde olacak bir yarar.. Şu anda alıcı durumunda.. İlerde verecek... Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 14 dakika önce, investor yazdı: Gel o zaman, ulkende doktorluk yap. Ama yapmazsin, degil mi? Neden Bir Bucuk'a senin yaptigin gibi bu ulkeden gidip, daha medeni insanlarla beraber olmasini soylemiyorsun? Ülkemde de askerlik yaparken doktorluk yaptım. Ülkeden ayrılma kararını herkes kendisi için verir.. Kaliteli yaşam topluma yararlı olmaktır. Bu herhangi bir toplum olabilir. Önemli olan insanlığa yararlı olmaktır.. Nobel ödülü alan Türk doktor ABD'ye mi hizmet etmiş oluyor? Link to post Sitelerde Paylaş
investor 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 2 dakika önce, haci yazdı: Ülkemde de askerlik yaparken doktorluk yaptım. Ülkeden ayrılma kararını herkes kendisi için verir.. Kaliteli yaşam topluma yararlı olmaktır. Bu herhangi bir toplum olabilir. Önemli olan insanlığa yararlı olmaktır.. Nobel ödülü alan Türk doktor ABD'ye mi hizmet etmiş oluyor? Tabi tabi. Link to post Sitelerde Paylaş
Bir Buçuk 0 Eylül 7, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 7, 2017 gönderildi 53 dakika önce, bilgivehis yazdı: Sayın haci, adam kendi sağlık reçetesini paylaşmış ve paylaşıma açmış, işte bizler de paylaşıyoruz, bu güzel bir şey ama bir anda adamı bencil kategorisine koyuverdin, doğrusu şaşırdım, bu paylaşımda hiç de öyle bencillik göremedim, gördüğün noktayı izah edersen iyi olur, belki bizler de farkında olmadan bencil olabiliriz... Boşver bencil olayım gözünde, hiç önemli değil. Ben onun topluma katkısını biliyorum. Samimi olduğu, olmadığı şeyleri de seziyorum. Ama o beni tanımadan böyle yorumlar yapıyor, yapsın. Bu konuda onunla ilgili düşüncelerim var ama söylemem, eminim onun da benim adıma söyleyecek şeyleri vardır. Ama uzatmak kimseye bir şey katmıyor. Akıllı olan insan zaten yazılanlardan gerçeği görür. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts